Hisse aldim 25 yildir sermaye artirmadi temassiz sövsem caiz midir?:kahkah:
Printable View
Hisse aldim 25 yildir sermaye artirmadi temassiz sövsem caiz midir?:kahkah:
Ben devamlı soruyorum...cevap yok....!!!!!!!!!!
Gönderdim demiyor.....göndermedim demiyor....
Anlamamız gereken nedir....
Her şey masal....hepsi hikaye....!!!!!!!!!!!!!
Korkmayın ....sizde sorun....
Cevap yok...hesap yok...bana kimse hesap soramaz....!!!!!!!!!!!!
Hocam hepsinin cevabi Kuran'da var. Bastan sona okumanizi oneririm. Bunu Kur'an'i defalarca hem Turkce hem Arapca okuyan ve dinleyen biri olarak yaziyorum. Sorunuzun cevabi Kuran'da cok yerde var. Bastan sona mealini okuyun, cevabinizi bulamazsaniz o zaman ben size zaman ayirip ilgili ayetleri toplayip yazabilirim.
Bahceli açıklama yapmış.
Küresel siyaset ve stratejik ilişkilerin pek çok sarsıcı gelişmeye gebe olduğu bir dönemde terör örgütünün bütün uzantı ve bağlantılarıyla silah bırakması ikamesi olmayan bir gerekliliktir.
Jeopolitik kırılmaların tehlikeli şekilde vasat bulduğu bugünkü dünya tablosunda milli birlik ve dayanışma ruhunun işlerliğine ve işlevselliğine ileri düzeyde ihtiyaç vardır. Bölücü terör örgütü, kurucu önderliğin 27 Şubat çağrısına müzahir hareket edip hiçbir şart ileri sürmeksizin silahla yollarını ayırmalı ve örgütsel varlığını sona erdirmelidir. Bunun dışında hiçbir tasarruf, tahayyül ve tehir çabası masum ve makul kabul edilmeyecektir.
https://www.trthaber.com/haber/gunde...li-900198.html
kuran ben beşeri bir ürünüm diye bas bas bağırır, bir değil yüzlerce örnek verebilirim
yukarıda yazdım tevratın ilahi kitabı zeburu 4. ayrı kutsal kitap olarak, davutu da peygamber gibi anlatan ayet var
yahudi bir tanıdığımız şöyle derdi, hadi kendinizi kandırıyorsunuz, bizim kutsalımızı de bize satmaya çalışıyorsunuz diye..
Hasa hocam tovbe deyin..
O donemin insanlarinin bilmesi mumkun olmayan pek cok bilimsel ve matematiksel gercekliklerle orulu Kur'an. Nasil insan urunu olabilir?
Mesela kur'an'da gecen ilk demir ayeti ile, "demiri yumusattik (erittik)" ayetleri arasinda tam olarak 1538 ayet vardir ve 1538 derece demirin erime noktasidir.
Baska bir ornek kur'an'da gumus kelimesi gecen ilk ayet al-i imran 14 ile gumusun cehennemde eritilip daglama araci yapilacagini bildiren tevbe 35. ayeti arasinda son ayet dahil tam olarak 962 ayet bulunmaktadir. 961.8 (bazi kaynaklarda 961.9) ise gumusun erime noktasidir.
Sizce Peygamberimiz (s.a.v) demirin ve gumusun erime noktasini biliyor muydu? O halde Nasil insan urunu olabilir?
Chat g p t ye sordum gumus için yaptığı hesap 580 ayet oldu.o 981 rakamı doğru mu kontrol ettiniz mi sn kelebek
yahu kuran dediğin % 65 i diğer kitaplardan alıntı, sözde diğer dinler bozulduğu için kuran gönderilmiş
peki kuranda diğerlerinden farklı öğreti veya ahlak kuralı ne var yok fıss, bütün kıssalar tevrat ve incil kaynaklı
yaradan ilk 2 yi gönderirken ne olacağının farkında değildi, iyiyi sona sakladı, kendi içindeki çelişkiye bak
yaradıcının literatürü o kadar dar ki tek bir coğrafyada aynı isimler üzerine kurulu, uzak doğuda, amerikada, avusturalyada insanlara örnek olay veya doğa olayı yaşanmamış, anlatacak bir hikaye yok nedense, bırak hikayeyi farklı coğrafyaya ait isim, hayvan bile yok
hayvanlara karşı ayrımcı, nefret ayeti dolu al iki örnek,i şüphesiz ki seslerin en çirkini Eşek sesidir, bunu bir yaradıcının ayet olarak gönderdiğine inanıyorsan sana hayırlı yolculuklar, ya da sizi aşağılık maymunlara çevireceğim ayeti, kendi yarattığı bir canlı nasıl aşağılık oluyorsa, tamamen beşeri bir nefret dili apaçık haykırıyor..
Ayni Kuran da Hz Muhammed in evinde fazla oturmayin adami rahatsiz etmeyin diye ayet var
Hz Muhammed in o kadar cok kadinla birlikte olabilir olamaz falan diye ayetler var
Kadinlar nasil dovulur diye ayet var
Gunesin battigi yerin balcik oldugunu iddia eden ayet var
varoglu var
Biraz dusunun bence.... Daha acik yazardim ama basima bela gelmesin simdi
Uzayi kara delikleri sonsuzlugu boyutlari alemleri yaratmis kudreti gucu ilmi bilgisi sonsuz olan bir varlik peygamberin evine kim misafir gelmis gitmis ne kadar oturmali diye ayet yollarmi?
Adami guldurmeyin
Bahsettiginiz mucizelerin cogu Sumer tabletlerinde yada benzeri eski kitaplarda var zaten. Mucize diye bir sey yoktur anlayamadiklari sisteme teknolojiye atalarimiz mucize demis.
Yazdiklarinizla konunun ozu arasinda hic bir alaka kuramadim. Ayetin icerigini subjektif degerlendirmeniz pek birsey ifade etmiyor.
Isvecli fizikci Anders Celsius, 1742 yilinda termometreler icin santigrat sicaklik olcegini gelistirmis. Hal boyleyken "yani daha sicaklik birimi bile yokken" ondan 1000 yil onceki bir kitapta demir ve gumus icin erime sicakligi olaganustu bir ustalikla kitap icine yerlestirilmis. Ve biz bu mucizeyi daha gecen yillarda yeni kesfettik. Okuma yazma dahi bilmeyen Hz. Muhammed (s.a.v) bunu nasil bilebilirdi? Sumer tabletlerinden mi?
Hocam benim yazdiklarima en akilli cevabi siz vermissiniz. Herkes subjektif degerlendirme yazmis. Yok esek sesi demis, yok misafir demis.
Sordugunuz hususta ben saymadim. Ama gonderecegim linkte sayma ve hesaplama araclari var. Oradan deneyebilirsiniz.
Yine de sordugunuz hesaplamayi ben yazayim: 185 (3 - al-i imran) + 176 (4 - nisa) + 120 (5 - maide) + 165 (6 - en'am) + 206 (7 - a'raf) + 75 (8 - enfal) + 35 (9 - tevbe) = 962 (gumus)
62 (17 - isra) + 110 (18 - kehf) + 98 (19 - meryem) + 135 (20 - ta ha) + 112 (21 - enbiya) + 78 (22 - hac) + 118 (23 - mü'minun) + 64 (24 - nur) + 77 (25 - furkan) + 227 (26 - à u'ara) + 93 (27 - neml) + 88 (28 - kasas) + 69 (29 - ankebut) + 60 (30 - rum) + 34 (31 - lokman) + 30 (32 - secde) + 73 (33 - ahzab) + 10 (34 - sebe) = 1538 (demir)
Ilgiliyseniz ilk linke bir bakin. (Matematiksel kodlamalar, Ozellikle 19 mucizesi muthistir.) Birsey kaybetmezsiniz.
https://kuranmucizeler.com/
https://eksisozluk.com/entry/166153362
https://eksisozluk.com/entry/157701025
Olmadigini nereden biliyorsunuz? Bizim bilmememiz olmadigini gostermez.
Isvecli fizikci Anders Celsius, 1742 yilinda termometreler icin santigrat sicaklik olcegini gelistirmis. Hal boyleyken "yani daha sicaklik birimi bile yokken" ondan 1000 yil onceki bir kitapta demir ve gumus icin erime sicakligi olaganustu bir ustalikla kitap icine yerlestirilmis. Ve biz bu mucizeyi daha gecen yillarda yeni kesfettik.
Bak daha ortada isi derecesi bile yokken kitapta yazilmis. Ve 1000 yil sonra o sayilarin birimi kesfedilmis.
Kimbilir ileride daha ne mucizelerini kesfedecegiz!
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
1. De ki: "Ey Kâfirler!"
2. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem."
3. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
4. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim."
5. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
6. "Sizin dininiz size, benim dinim de banadır."
bigotların anlamadığı şey, bir yaradıcı varsa bile bu dili kullanır mı yahu, seni yaradıp bu nefreti kusar mı, zaten o yücelikte ve olgunlukta buna ihtiyacı olmaması lazım, kimin kafir olacağını çok önceden bil sonra da onlara küfür et, tam bir mantık şaheseri..
Eyyy kafirler..., bu apaçık beşeri bir nefret dili, bizim ülkemizde kullanan birisi var zaten, tabii ki bir ölümlü..
Elon Musk NATO dan cikalim demis
https://www.straitstimes.com/world/u...ence-of-europe
Eger Trump ta ayni kafadaysa biz ayvayi yedik
Zaten 13.5 milyar zarar yazmış.
Niye yollamasin?
Bu ilahi mesaj sadece peygamberimizin (sav) misafirlerine degil, herkesin misafirlerine yoneliktir.
Birini evinde ziyaret ettigin zaman fazla uzatma, gitme amacin yerine geldiyse musaade iste ayril, kovulmayi bekleme diyor.
O donemler cahiliye donemi. Islam kisisel alandan baska, tum sosyal ve beseri hayata dair davranis kurallari koyuyordu. Kisaca topluma neyi nasil yapacaklarini ogretiyordu.
Mesela toplantiya gelenlere yer acin ayeti var, peygamberle (sav) uzaktan saygisizca konusmayin (kimseyle uzaktan saygisizca konusmayin) ayeti var, belli vakitlerde insanlarin evine girmeyin ayeti var, yardim isteyeni azarlamama ayeti var, hatta ozurluleri kucuk gormeme ve onemseme ayeti var vb.
Neden kullanmasin?
Musriklerin pislikten ibaret oldugu ayeti de vardir.
Pek cok ayette Allah'in kizginligini, nefretini, lanetini, intikamini yonelttgi insanlar var.
Herkes ve hersey onun. Kurallari o koyar, suclari da o ihdas eder. En buyuk sucu da inkar olarak ilan etmis.
Bu en buyuk sucu isleyeni de istedigi gibi niteler, tehdit eder, intikam alir, nefret eder. Bu onun hakki. Cunku kurallari sadece onun koyma hakki var. Hem Daha bu ne ki, nice nice azap eder, dunyada ve ahirette her turlu cezalandirma da yapar.
Suc islemeyeceksin. Onun mulkunde ona ait iken suc islemeyeceksin. Hem en buyuk sucu isle, hem de nefret dili kullanma, olur mu oyle sey?
yahu insanları kastederek daha doğrusu yahudileri kast ederek aşağılık maymunlar olun diyor
bigotlar her şeye bahane bulur, sözde kendi yarattığı canlıyı aşağılık olarak gören yaradıcı değil anca zavallı bir beşeridir
sonra bir maymunun aşağılık olması ne demektir, bahane de c.tesi yasağına uymayan yahudileri aşağılık mahlukata çeviriyor sayın yaradıcınız, ba ba ba kabahatin büyüklüğüne bak, tabii ki normal kelam ve düşünce tarzıdır üstün varlıklar için bu tür yanlışlıklar..
evrime ne gerek comartesi kutsal gün yasağına uyma, hop gerisin geriye evrimleşme dön maymuna, hem de aşağılık şekilde..
AKP Bingöl Milletvekilli Feyzi Berdibek, partisinin Bingöl İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programı sonrasında bir kahve ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Meclisi değil, milletlerden oluşan bir meclis" sözleri tepki çekti.
https://dai.ly/x9ftj12
Kurandan bir ayet açıklayın bakalım
Ey İsrailoğulları sizi bütün insanogluna üstün kildik size özel beceriler kazandirdik
Her şeyi yoktan yaratan Allah ise, geleceği de bilen insanın hayal edemeyeceği güçte üstün bir varlık ise o kötü kişilerin ne yapacağını önceden öngöremiyor mu? Öyle ise, bu durum Allah ın kudretini zayıflatmaz mı? İstese herkesi yüzde 100 iyi olacak şekilde yaratamaz mıydı?
Bu durumla ilgili bir ayet var mı?
Bide evlatlık zeyd meselesi var bide onu açıkla
Elbette goruyor, biliyor. Dilerse insanlarin ve seytanlarin kotulügene engel olur, dilerse olmaz.
Isteseydi elbette herkesi yuzde yuz iyi yaratirdi. Ama seytana sure verdi. Herkesi sinava gonderdi.
Bunun icin tek bir ayet aramayin. Kuran'da pek cok yerde bu olaylar anlatiliyor. Bastan okumayi deneyin.