Sayfa 317/885 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 7078 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

Chat g p t ye sordum gumus için yaptığı hesap 580 ayet oldu.o 981 rakamı doğru mu kontrol ettiniz mi sn kelebek

2.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Hasa hocam tovbe deyin..

O donemin insanlarinin bilmesi mumkun olmayan pek cok bilimsel ve matematiksel gercekliklerle orulu Kur'an. Nasil insan urunu olabilir?

Mesela kur'an'da gecen ilk demir ayeti ile, "demiri yumusattik (erittik)" ayetleri arasinda tam olarak 1538 ayet vardir ve 1538 derece demirin erime noktasidir.

Baska bir ornek kur'an'da gumus kelimesi gecen ilk ayet al-i imran 14 ile gumusun cehennemde eritilip daglama araci yapilacagini bildiren tevbe 35. ayeti arasinda son ayet dahil tam olarak 962 ayet bulunmaktadir. 961.8 (bazi kaynaklarda 961.9) ise gumusun erime noktasidir.

Sizce Peygamberimiz (s.a.v) demirin ve gumusun erime noktasini biliyor muydu? O halde Nasil insan urunu olabilir?
    yahu kuran dediğin % 65 i diğer kitaplardan alıntı, sözde diğer dinler bozulduğu için kuran gönderilmiş

peki kuranda diğerlerinden farklı öğreti veya ahlak kuralı ne var yok fıss, bütün kıssalar tevrat ve incil kaynaklı
    yaradan ilk 2 yi gönderirken ne olacağının farkında değildi, iyiyi sona sakladı, kendi içindeki çelişkiye bak

yaradıcının literatürü o kadar dar ki tek bir coğrafyada aynı isimler üzerine kurulu, uzak doğuda, amerikada, avusturalyada insanlara örnek olay veya doğa olayı yaşanmamış, anlatacak bir hikaye yok nedense, bırak hikayeyi farklı coğrafyaya ait isim, hayvan bile yok

hayvanlara karşı ayrımcı, nefret ayeti dolu al iki örnek,i şüphesiz ki seslerin en çirkini Eşek sesidir, bunu bir yaradıcının ayet olarak gönderdiğine inanıyorsan sana hayırlı yolculuklar, ya da sizi aşağılık maymunlara çevireceğim ayeti, kendi yarattığı bir canlı nasıl aşağılık oluyorsa, tamamen beşeri bir nefret dili apaçık haykırıyor..

3.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Insan faktörünü unutuyorlar. Hep işine geleni yapmak istemiştir. Bende virtuenin dediği gibi insanın en az 50 bin yıllık mazisine inanıyorum ama bir yaradan inancı ile.
    Mesela bu vatandaş incelemiş bosna piramidini.
    https://youtu.be/9JZBJqLn0fo?si=dWlciEcCzwSyBLNQ
    Bu Semir Osmanagic benim evime cok yakin oturuyordu hatta adamla yazismistik cok uzun yillar once bir araya gelelim konusalim demistim. Adam acaip mesgul biri zaman ayiramadi.

4.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Hasa hocam tovbe deyin..

O donemin insanlarinin bilmesi mumkun olmayan pek cok bilimsel ve matematiksel gercekliklerle orulu Kur'an. Nasil insan urunu olabilir?

Mesela kur'an'da gecen ilk demir ayeti ile, "demiri yumusattik (erittik)" ayetleri arasinda tam olarak 1538 ayet vardir ve 1538 derece demirin erime noktasidir.

Baska bir ornek kur'an'da gumus kelimesi gecen ilk ayet al-i imran 14 ile gumusun cehennemde eritilip daglama araci yapilacagini bildiren tevbe 35. ayeti arasinda son ayet dahil tam olarak 962 ayet bulunmaktadir. 961.8 (bazi kaynaklarda 961.9) ise gumusun erime noktasidir.

Sizce Peygamberimiz (s.a.v) demirin ve gumusun erime noktasini biliyor muydu? O halde Nasil insan urunu olabilir?
    Bu kadar tırı vırı şey yerine bir antibiyotik formülü verseydi..

5.  Alıntı Originally Posted by Megastone Yazıyı Oku
    Türkiyedeki siyasal islamcıların suriyede sevk ve idare ettikleri cihatçı gurupların suriyede ciddi bir alevi katliamına başlamışlar siyasal islamcılar arapların dinine uymayan ve uymak istemeyenlere yaşama sansı tanımayacaklardır şimdi askeri güçleri yetersiz olduğu için senin dinin sana benim dinim bana diyeceklerdir güç lenmeye başladıktan sonra kafalar kesilmeye başlanacaktır amerikanın kovboyu suriyede para edecek bir şey olmadığı için suriyeden çıkacaktır kürtler ve aleviler ciddi katliamlara uğrayacaklardır onlar için en güvenilir liman israil olacaktır israil ile iş birliği yapmak zorundalar suriye bölünmek zorundadır siyasal islamcılar asıl amaçları suriyede alevilerle kürtleri bertaraf etmektir çünkü suriyede iş zıvadan çıkacak diye korkuyorlar mitle operasyonlar yapıyorlar arkadaşlar kutsal kitaplar ve dinlere değinmişler yüce TANRI kutsal kitap yazmaz çünkü hakikatte sadece kendisi vardır kime yazacak yazılacak kimse yoktur yüce TANRI yı dinlerden ayırmak zorundayız yoksa benim kutsal kitabım doğru seninki yanlış tahrif edilmiş safsataları bitmez insan aklının sınırları vardır hakikat insan aklının ötesindedir yorumlanamaz
    yani deist lik dogru yol mu oluyor? Allah var din yok

Turkiyede genclerin ezici cogunlugu deist zaten

6.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Hasa hocam tovbe deyin..

Ayni Kuran da Hz Muhammed in evinde fazla oturmayin adami rahatsiz etmeyin diye ayet var

Hz Muhammed in o kadar cok kadinla birlikte olabilir olamaz falan diye ayetler var

Kadinlar nasil dovulur diye ayet var

Gunesin battigi yerin balcik oldugunu iddia eden ayet var

varoglu var

Biraz dusunun bence.... Daha acik yazardim ama basima bela gelmesin simdi

Uzayi kara delikleri sonsuzlugu boyutlari alemleri yaratmis kudreti gucu ilmi bilgisi sonsuz olan bir varlik peygamberin evine kim misafir gelmis gitmis ne kadar oturmali diye ayet yollarmi?

Adami guldurmeyin

Bahsettiginiz mucizelerin cogu Sumer tabletlerinde yada benzeri eski kitaplarda var zaten. Mucize diye bir sey yoktur anlayamadiklari sisteme teknolojiye atalarimiz mucize demis.

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Ayni Kuran da Hz Muhammed in evinde fazla oturmayin adami rahatsiz etmeyin diye ayet var

Hz Muhammed in o kadar cok kadinla birlikte olabilir olamaz falan diye ayetler var

Kadinlar nasil dovulur diye ayet var

Gunesin battigi yerin balcik oldugunu iddia eden ayet var

varoglu var

Biraz dusunun bence.... Daha acik yazardim ama basima bela gelmesin simdi

Uzayi kara delikleri sonsuzlugu boyutlari alemleri yaratmis kudreti gucu ilmi bilgisi sonsuz olan bir varlik peygamberin evine kim misafir gelmis gitmis ne kadar oturmali diye ayet yollarmi?

Adami guldurmeyin

Bahsettiginiz mucizelerin cogu Sumer tabletlerinde yada benzeri eski kitaplarda var zaten. Mucize diye bir sey yoktur anlayamadiklari sisteme teknolojiye atalarimiz mucize demis.
    Yazdiklarinizla konunun ozu arasinda hic bir alaka kuramadim. Ayetin icerigini subjektif degerlendirmeniz pek birsey ifade etmiyor.

Isvecli fizikci Anders Celsius, 1742 yilinda termometreler icin santigrat sicaklik olcegini gelistirmis. Hal boyleyken "yani daha sicaklik birimi bile yokken" ondan 1000 yil onceki bir kitapta demir ve gumus icin erime sicakligi olaganustu bir ustalikla kitap icine yerlestirilmis. Ve biz bu mucizeyi daha gecen yillarda yeni kesfettik. Okuma yazma dahi bilmeyen Hz. Muhammed (s.a.v) bunu nasil bilebilirdi? Sumer tabletlerinden mi?

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Chat g p t ye sordum gumus için yaptığı hesap 580 ayet oldu.o 981 rakamı doÄŸru mu kontrol ettiniz mi sn kelebek
    Hocam benim yazdiklarima en akilli cevabi siz vermissiniz. Herkes subjektif degerlendirme yazmis. Yok esek sesi demis, yok misafir demis.

Sordugunuz hususta ben saymadim. Ama gonderecegim linkte sayma ve hesaplama araclari var. Oradan deneyebilirsiniz.

Yine de sordugunuz hesaplamayi ben yazayim: 185 (3 - al-i imran) + 176 (4 - nisa) + 120 (5 - maide) + 165 (6 - en'am) + 206 (7 - a'raf) + 75 (8 - enfal) + 35 (9 - tevbe) = 962 (gumus)

62 (17 - isra) + 110 (18 - kehf) + 98 (19 - meryem) + 135 (20 - ta ha) + 112 (21 - enbiya) + 78 (22 - hac) + 118 (23 - mü'minun) + 64 (24 - nur) + 77 (25 - furkan) + 227 (26 - Ã…Ÿu'ara) + 93 (27 - neml) + 88 (28 - kasas) + 69 (29 - ankebut) + 60 (30 - rum) + 34 (31 - lokman) + 30 (32 - secde) + 73 (33 - ahzab) + 10 (34 - sebe) = 1538 (demir)

Ilgiliyseniz ilk linke bir bakin. (Matematiksel kodlamalar, Ozellikle 19 mucizesi muthistir.) Birsey kaybetmezsiniz.

https://kuranmucizeler.com/

https://eksisozluk.com/entry/166153362

https://eksisozluk.com/entry/157701025

Sayfa 317/885 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •