Chat g p t ye sordum gumus için yaptığı hesap 580 ayet oldu.o 981 rakamı doğru mu kontrol ettiniz mi sn kelebek
Chat g p t ye sordum gumus için yaptığı hesap 580 ayet oldu.o 981 rakamı doğru mu kontrol ettiniz mi sn kelebek
yahu kuran dediğin % 65 i diğer kitaplardan alıntı, sözde diğer dinler bozulduğu için kuran gönderilmiş
peki kuranda diğerlerinden farklı öğreti veya ahlak kuralı ne var yok fıss, bütün kıssalar tevrat ve incil kaynaklı
yaradan ilk 2 yi gönderirken ne olacağının farkında değildi, iyiyi sona sakladı, kendi içindeki çelişkiye bak
yaradıcının literatürü o kadar dar ki tek bir coğrafyada aynı isimler üzerine kurulu, uzak doğuda, amerikada, avusturalyada insanlara örnek olay veya doğa olayı yaşanmamış, anlatacak bir hikaye yok nedense, bırak hikayeyi farklı coğrafyaya ait isim, hayvan bile yok
hayvanlara karşı ayrımcı, nefret ayeti dolu al iki örnek,i şüphesiz ki seslerin en çirkini Eşek sesidir, bunu bir yaradıcının ayet olarak gönderdiğine inanıyorsan sana hayırlı yolculuklar, ya da sizi aşağılık maymunlara çevireceğim ayeti, kendi yarattığı bir canlı nasıl aşağılık oluyorsa, tamamen beşeri bir nefret dili apaçık haykırıyor..
Ayni Kuran da Hz Muhammed in evinde fazla oturmayin adami rahatsiz etmeyin diye ayet var
Hz Muhammed in o kadar cok kadinla birlikte olabilir olamaz falan diye ayetler var
Kadinlar nasil dovulur diye ayet var
Gunesin battigi yerin balcik oldugunu iddia eden ayet var
varoglu var
Biraz dusunun bence.... Daha acik yazardim ama basima bela gelmesin simdi
Uzayi kara delikleri sonsuzlugu boyutlari alemleri yaratmis kudreti gucu ilmi bilgisi sonsuz olan bir varlik peygamberin evine kim misafir gelmis gitmis ne kadar oturmali diye ayet yollarmi?
Adami guldurmeyin
Bahsettiginiz mucizelerin cogu Sumer tabletlerinde yada benzeri eski kitaplarda var zaten. Mucize diye bir sey yoktur anlayamadiklari sisteme teknolojiye atalarimiz mucize demis.
Yazdiklarinizla konunun ozu arasinda hic bir alaka kuramadim. Ayetin icerigini subjektif degerlendirmeniz pek birsey ifade etmiyor.
Isvecli fizikci Anders Celsius, 1742 yilinda termometreler icin santigrat sicaklik olcegini gelistirmis. Hal boyleyken "yani daha sicaklik birimi bile yokken" ondan 1000 yil onceki bir kitapta demir ve gumus icin erime sicakligi olaganustu bir ustalikla kitap icine yerlestirilmis. Ve biz bu mucizeyi daha gecen yillarda yeni kesfettik. Okuma yazma dahi bilmeyen Hz. Muhammed (s.a.v) bunu nasil bilebilirdi? Sumer tabletlerinden mi?
Hocam benim yazdiklarima en akilli cevabi siz vermissiniz. Herkes subjektif degerlendirme yazmis. Yok esek sesi demis, yok misafir demis.
Sordugunuz hususta ben saymadim. Ama gonderecegim linkte sayma ve hesaplama araclari var. Oradan deneyebilirsiniz.
Yine de sordugunuz hesaplamayi ben yazayim: 185 (3 - al-i imran) + 176 (4 - nisa) + 120 (5 - maide) + 165 (6 - en'am) + 206 (7 - a'raf) + 75 (8 - enfal) + 35 (9 - tevbe) = 962 (gumus)
62 (17 - isra) + 110 (18 - kehf) + 98 (19 - meryem) + 135 (20 - ta ha) + 112 (21 - enbiya) + 78 (22 - hac) + 118 (23 - mü'minun) + 64 (24 - nur) + 77 (25 - furkan) + 227 (26 - à u'ara) + 93 (27 - neml) + 88 (28 - kasas) + 69 (29 - ankebut) + 60 (30 - rum) + 34 (31 - lokman) + 30 (32 - secde) + 73 (33 - ahzab) + 10 (34 - sebe) = 1538 (demir)
Ilgiliyseniz ilk linke bir bakin. (Matematiksel kodlamalar, Ozellikle 19 mucizesi muthistir.) Birsey kaybetmezsiniz.
https://kuranmucizeler.com/
https://eksisozluk.com/entry/166153362
https://eksisozluk.com/entry/157701025
Yer İmleri