Originally Posted by
sathyz
Yabancı forum listesi uzun. Zamanla paylaşırım.
Benim yaptığım forumlara google'da aramalarla girmek. Daha iyi.
Ne yaptığımı sormuşsunuz:
Ben borsacı değilim. Emlak GYO için yurtdışı borsalardayım. Borsa kumardır benim için. Borsayı emlak almak gibi kullanıyorum.
Emlak GYO için yaptığım şu:
P/D değeri çok düşük hisseler alıyorum. Emlak hissesi. Yani 5'te biri fiyata ev almak gibi. Piyasa defter değerinin yanı sıra Borç değerine de bakıyorum. Borcu az mı diye. Yani az borçlu konutu az fiyata almak gibi. Geçmiş yıllarda çok kar ettim. Geçen ay aldığım REIT hisseleri %15 arttı. Geçmişte parayı katladım.
Mantığım şu: Borsa iflas ederse ellerindek gayrimenkulleri satar kat be kat fazlasını karşılar.
Ben GYO alıyorum. Sadece kira veren. Bir tanesinin P/D'si 0,20 yani beşte bir fiyatına aldım. Temettüsü %11 ve her üç ayda bir ödüyor. Borcu düşük.
Örnek vermek gerekirse: Facebook hissesinin fiyatını neler belirliyor? Piyasa yapıcılar. Yok facebook'un geleceği var vesaire. Hayaller. Elde %10 gerçek değer var, ödediğinizin %90'ı balon. REIT hisselerinde taşı ile toprağı ile beşte biri fiyata alıyorsunuz. Emlağı ucuza almak gibi. Somut bir değer var.
Bu yöntemle iyi kazandım. Basit gelebilir ancak dedikleri gibi: KISS (Keep it simple stupid).
İkinci amiral gemim litigation funding. Düşük riskle yılda %20 - %40 kazanıyorsunuz. Ne borsa ile ilgili ne de forex piyasaları. Hukuk işi ve mükemmel. Çok bilinmiyor. Hiç bir piyasa ile alakası yok.
Son yatırımım: Forex'te bir açıktan faydalanan bir sistem. Correlation gibi ancak biraz daha farklı. 5 yıllık geçmişi canlı olarak yayınlanıyor. İncelemek için mql5.com sitesine girebilirsiniz. Yılda %50- %150 kazandırıyor. Düşük drawdown.
Fırsat olursa forum listesini copy paste yapar paylaşırım.
Bilgi vermek amacıyla söylüyorum, 30 yıldır uluslararası piyasalarda işlem yapıyorum. Türkiye ile fazla işim yok ve kat be kat iyi. Türkçe 1 kaynak varsa İngilizce 1.000 kaynak var. Ayrıca her türlü piyasa, işlem ve teknik var.
Teşekkürler!...