İstediğiniz bir şey varsa bakabilirim.
İstediğiniz bir şey varsa bakabilirim.
Akbank'tan fon alan var mı?
T+1 olan fonlar için 1 gecelik nemalandırma yok sanırım. Ziraat bile senelik %4 faizden repo yapıyor, Akbank hiçbir şey yapmıyor mu? En iyisi garanti galiba kendi para pyiasası fonunu alıyor senelik %55'ten....
Merhaba, şuan bir bankanın tefaşa açık olmayan kendi likit fondayım, ortalama getirisi yıllık 47-48 civarı.
Daha yüksek getirisi olan, stopaj avantajı olan ve aynı gün alıp satış yapılan, tefaşa açık tavsiye edeceğiniz fon var mıdır.
30.Ekim.2024 tarihi sonrası alınan tüm Para Piyasası Fonlarının satışından oluşacak kâr üzerinden istisnasız %10 stopaj uygulanmaktadır.
Kendi bankanız dışındaki kurumlardan tam iş günlerinde saat 13:30 a kadar vereceğiniz talimatlar aynı gün sonuçlanır.(Yarım iş günlerinde 11:30 )
Stopaj kesintisi sonrası Tefas likit fonlarda yıllık getiri %53-%54 aralığında değişiyor.
Serbest fonlarda 2.1 Trilyon TL para var.
Bu paranın %65 i serbest döviz fonlarında.
Bu paranın %10 u DAS ve PAL da.
Biz PPF peşinde koşarken onlar neyi görüyor da bütün sermaye parayı neredeyse Doviz tarafında tutuyorlar.
kardeş eskiden gözümde çok buyuturdüm ne bileyim bu mutahit bu iş adamı falan son yıllarda arsa ve borsadan kendimce belli bir para kazandım ve biraz çevrem degişti adamın parası var ama süzme salak ve bu oran da çok yuksek....
benim anladıgım ya aileden bişey gelecek yada bazen cesaretli olacaksın bazı konularda...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Şöyle gerçek bir örnek vereyim.
Arkadaşımın babası var.
İstanbul'da merkezi yerlerde dükkanları var kira aldığı (kapalıçarşı da vs)
Arsaları yazlıkları vs var zaten.
Nakitlerini döviz olarak tutmayı tercih ediyorlar. Çünkü servetlerini dolar bazlı hesap ediyorlar.
Bankada dursa devlet garantisi limiti var.
Fonlar daha güvenli geliyor.
Bahsettiğim kişi 5 milyon dolar civarı parasını bu fonlarda tutuyor.
Bu tip örnekler çoğaltılabilir.
Yer İmleri