son ötv zamlarının devamı gelecek, buda demek oluyorki enflasyon hız kesmeden devam.
Printable View
son ötv zamlarının devamı gelecek, buda demek oluyorki enflasyon hız kesmeden devam.
Kaçıranlar için;
Enflasyon Raporu - TCMB Başkanı Murat Çetinkaya 30 Nisan 2019
Tam rapor : https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...c4704a-mFJsyKS
https://www.youtube.com/watch?v=mwt3Dfi8YHc
Elimiz hep kicimizda dolasmamiz lazim.
Trafikte de kurmuslar.
Antalya Beldibi 2 bolgesinde bir virajin hemen cikisina kirmizi isik koymuslar, farkina varinca cok gec oluyor, arkadan da bir midibus geliyordu, ben sert fren yapsam o yapamaz dedim ve gectim, o da gecti.
100m ileride cevirdiler.
Sirita sirita kirmizi isik ihlali dediler.
235 TL ve 20 ceza puani girdi.
2019 boyle basladi bakalim nasil devam edecek.
Syg,
Dunyada butce yaparken ceza tutarini butceye onceden ilave eden baska bir dovlet yoktur sanirim.
Syg,
Değerli forumdaşım, memurun 3600 ü derken, sanki memura hak etmediği bir şeyi veriyorlarmış gibi bir ifade olmuş. Elbette rastgele siyasi amaçlı sayıları fazla olan bazı kadrolara özel iyileştirme yapılması doğru değil. Ancak ; gerçekten yaptığı işle ( eğitim demiyorum ) aldığı maaşı orantısız olan çok memur grubu var.
Sonuçta memurlar aldığı maaşla, esnafı finanse ediyor. Ev alıyor, araba alıyor, mobilya alıyor vb. Bir nevi parasal döngü. Göçmenlere karşılıksız verilen paralar gibi değil yani. Kaldı ki, 3600 meselesi bu yıl geçmeyecektir. Ortalıkta konuşulan erken genel seçimler için havuç olarak tutulacaktır. Havuç hasatı sonbaharda başlar, Meclis zaten tatilde ...... saygılarımla...
Ehliyetin bir önemi kaldımı ki ? Benim yaşadığım bölgede araç kullananların %40 civarı ehliyet kullanmıyorlar. Ayrıca , trafik sigortası felan çok yabancı konular .. Ama hiç ceza aldıklarını da görmedim. Demek ki , trafikte gerçekten çok iyiler ve hata yapmıyorlar. Ehliyetli canavar olmaktansa , ehliyetsiz hacamatcı olmak daha mı iyi acaba ? Neyse saçmalama hakkımı kullandım diyelim.
İto nisan perakende fiyatlarını 0.75 açıklamis.
TÜİK 0.87 açıklarsa. yıllıkta 1 puanlık düşüş olur.
Mayis ayi olu sezon
Ingiliz pasaportu gosterme sarti var. Ingiltere devletinin hafif subvansiyonu var cunku
Seneler once amerikadan boyle bir tatil.paketini ingiliz sitesi uzerinden aldum gunlugu 10 sterlin oludeniz yarim pansiyon mayis sonu idi
Otele gittik otelin sahibi benden pasaportu istedi bende amerikan pasaportunu verdim
Kadin olmaz kabul edemem dedi. Biz sok olduk. Ne farkeder anlamamistim. Sonra kadin anlatti thomas cook sirketinin otellerle anlasmasi boyleymis.
Yalvar yalar kabul ettirdik pasaportlari. Amerikaya donup internette arastirdim meraktan megerse ingiltere subvanse uyguluyormus
Şimdi Kontrol Ettim Bitmiş,Genelde Bitiyor O Tür Koltuklar Hemen
Ayrıca
Araç kiralamalarda Günlük 10 TL'ye Araç Kiralama
3 günlük kiralamalarda 30 Dolar indirim uygulanıyor. Referansli link ile üye olun yoksa vermiyor Para Birimini Usd Yapın Üstten
https://m.easyrentcars.com/share/372094807
TRUMP yakında geliyormuş. Gelene kadar dövizde sakinlik yatayda devam eder, S400 konusunda anlaşamazlarsa ekonomik olarak tekrar saldırırlar. O zamana kadar PPY Fonlarında günlük takılmak en mantıklı yatırım olabilir.
https://www.middleeasteye.net/news/e...p-visit-turkey
pasta belli,
1 kğ pastadan 1.5kğ dağıtamazsın...
madem memur ve işçi ye artış vermek istiyorsun.
ocak -temmuz zammı verirken %3-4 yerine
%14-15 verirsin aynı hesaba girer...
oy toplamak için belli meslek gruplarına seçim rüşveti vermek ne kadar doğru...
ki ben emekli devlet memuruyum...
Gecen gun ben de bir Amorok V6 3.0 4x4 TDI kamyonet alayim benim 1.6 dizel golfuun uzerine ekleyerek.
Nasilsa artik cok seyahat ediyoruz, hem sifirlamis oluruz araci hem de bagaj sikintisi olmaz. Ucuz gordugumuz yerlerden de kislik nevaleyi filan aliriz demistim.
Yillik 9000 TL mtv gorunce amanin ben o paraya 30 depo mazot alir senede 25K km yaparim deyip vazgectim.
Alti ustu bi kamyonet..
Neymis 4x4 imis.
1. Kopruden gecemez.
Hiz siniri daha dusuk.
Her sene muayene ister.
Bir suru boyle derdi de var.
Syg,
2 yıllık 23,95.
5 yıllık 23,07.
10 yıllık 19,95 .
Hissenet ana sayfasinda
1 yıllık 24,59
2 yıllık 24,44
5 yıllık 21,97
10 yıllık 18,64
Neden farklı ikisi bilen varmi?
Bu iktidar 16 yıldır ekonomiyi "deneme yanılma" yöntemi ile idare ediyor.
1-2 puan vermemek için direnip dövizin patlamasına neden olup sonrasında 6-8 puan en az iki kez faiz artırmak zorunda kalmadılar mı...
Trump a (rahip) ile güya şantaj yapıp halkbank gn. md. yrdsını değiş-tokuş yapma planları ağustosta doları patlattı.
Denediler ters tepti.
Şimdi s-400 ve f-35 te aynısı tekrarlanır mı diye tüm piyasa diken üstünde...
TL deki 32 güne sıkışmışlıktan kurtulmak için (366 günlükteki) yüzde 10 stopajı vermeyi akıl edemeyenden ne beklersin.
Damat bu kez de kayseri şivesiyle "güya bunlar fazla faiz alacaktı, bak burası önemli alabildiler mi" demez mi?
Esnaf lokantası sahibi olsam,
Kasaya ya oğlumu koyarım
yada damadı....
sonuçta lokanta benim kimse bir şey diyemez...
Duster 4x4 1.5 dizel.
Fiyat ucuz, parça ucuz, bakım ucuz, 4x4'ü canavar gibi çalışıyor.MTV'de düşük.
Tek kusuru konforu.