Ben kesin şu olacak demem. Fikrimi söylerim.yqnilqbilirim derim .. birsey sürekli isteniyorsa orada o şey üzerinde bir alt yazı geçiyor demektir.
Printable View
Şimdi şunu söyleyeyim. 600 milyonluk şirket için 550 milyon yaklaşık kar çok ama çok iyidir. İlaveten gelir Hesaplarına aksettirlmemis 1 milyar 200 milyona yakın alacak var. Ayrıca kasada 750 milyona yakın nakit ve bedelliden gelen 600 kusur milyon var. Hersey harika. Hisse fiyatı ise tarihi diplerde. Hersey çok güzel olabilir. Ama tek şey patronun istemsi. Umarım yarın ister artik
Eee, aynısını biz yapıyoruz, YTD diyoruz. Sen deyince oluyor biz deyince neden olmuyor kardeşim ?
Adamlar aylara matuf planlama yapıyorlar. Finansallar üzerinde her türlü abidik gubidik var işte sen de görüyorsun. Kim nereden bilebilir ne gibi bir kumpas kurduklarını. Olunca anlıyoruz bazı şeyleri. Şirketin piyasa değeri ortada. Benzer emsalleri en kötüsü 3 milyar Tl, bu daha 1.2 milyar Tl. Neyin hesabındasın anlamadım ki ?!
Bugün 86 kuruştan kapattı bu hisse.
3 Tl, 5 Tl değil; 86 kuruş !
Bu şirketin tarihinde hiç 500 kusur milyon kar yazmış mı? Tarihinde hiç 0.85 olmuş mu ? Tarihinde hiç 1 milyar 200 milyon hasılatı gelirlestirmwdigii erteledigi donem olmuş mu ? Tarihinde hiç kasasinda 1 milyar 350 milyon nakit olmuş mu ? Tarihinde hiç stok ve devam eden projelerin degerleri bu tutarlardan olmuş mu ? Bu hisse 10 bile olmalı, olağan finansal degerlem ve bakış açısı ile. Ama olmuyor neden ? Çünkü köyü insanlar var. Umarım bu kötü insanlar yarın artık iyi insan olmaya karar verirler. Ben umutluyum ama umudum nedeni ne teknik ne temel analiz.. ytd.
Eğer gerçekten karlılığı göre hareket eden sağlam bir balina varsa. O balina zaten net kara bakmaz. O ertelenmiş alacaklardan 1 milyar 200 milyonuda alır açıklanan karın üzerine koyar , o şekilde fiqtlar. Siz takılmayın bilancodaki net kar rakamına. Bilanço genişlemesine ve büyümesine bakin. Umarım yarın veya bugünden O balina bunu görmüştür.
Patron tövbe etmiş, güzel düşünelim güzel olsun, biz ne fesatlık yapacak derken bir de temettü açıklar mı? Neticede ortada 40 taşa yüz sürüp 40 kez İstiğfar etmiş bir patron var. Siz yarın tavan olursa satacak mısınız satmayacak mısınız onu düşünün :) YTD
Piyasa değeri 86 milyon dolar yani 1,2 milyar TL 2021 karı bu 547 milyon TL as kl ında ucuz ama hisse büyük bir itibar kaybetmiş bundan dolayı alıcılar korkuyor
VIA A4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse 9 aylıkta 250 milyon kar yazmıştı yuvarlarsak, peki son 3 ayda ne yaptı? 300 milyon daha kar yazdı.sadece 3 ayda..9 ayda yaptığı kardan fazla 3 ayda kar yapmasına rağmen aaaa düşük geldi diyorsunuz dimi ? Peki neden ? Çünkü birileri adım adım, hergun , üzerine basa basa dediği 700 milyon garanti. Ama 1 milyarda olabilir dedi.peki garantimiymis ? Hayır değilmiş! Açıklama ne ?? AA yanıldım, peki bu yanılma neye neden oldu, sizin bilinç altımızda beklentinin karşılanmasına ve olumsuz bir bakış acinizin oluşmasına. Ama bu bu rakamlar telefon edilmeseydi, burası dugu n bayram olurdu.. çünkü sadece 3 ayda , 9 aylıktan fazla kar yazmış diye.m doğruda bu. Iste bu düşünceyi silip, hisse üzerinde olumsuzluk yaratmak. Iste ben buna kızıyorum. Beyler bilanco 9 ayliga göre harika.. son 3 ay da 9 aylık tqn fazla kar elde ettik. Kimseye güvenmeyin borsda. Size alın derken satarlar, satın derken alırlar.. umarım yarın bu rasyola yeni başlangıca neden olur. Ytdr
Sen çok kötü bir adamsın. Ben kesin demedim sen kesindedin. Ve ben o 300 milyon Değerleme karıni senin birden fazla kez üzerine basarak ve bak burası çok önemli kesin dediğin için inandım. İlaveten 100 daire de kesin yansayacak dedin. Oda yok..bak dostum müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırma. Burda herkesin hatırına senin 700 milyon kar garanti ve 100 dairenin geliri kesin lafın duruyor. Uzatma çık yanıldım de. Kesin dememeliydim de
Bu arada akıllı adamsın, ben zekanın ahlaki boyutu ile ilgilenmem..zeka benim için saygı duyulması gerekn bir şeydir. Sen akıllı adamsın
. Senle bu duruma geldiğim içinde çok üzülüyorum. Yazdıklarının hepsi doğru senin..ama zamanlama hatası oluyor buda özün önceliğini değiştirmez. Oz olan bilgin dogrulugudur.
https://i.hizliresim.com/fxayth7.jpg https://i.hizliresim.com/5hos7hr.jpg Bir ilk yaşanmış ! Marmara4 projesinde hasılat ve kar azalmış. 9 aylık bilanço da 172 milyon ciro, 12 aylık bilanço da 134 milyona düşmüş..
Bunu da görmüş olduk ?
Nasıl başardılar acaba bunu !
Benim hesabımda buradaki satışlar en az 250 milyon hasılat olmalıydı. Bu hesaba göre 700 civarı kar gelmeliydi.
Valla, bu kağıtta bilanço, finansal tablo, beklenti şu bu...Hepsi hikaye oldu. Adamlar milyon lotları silip yerine koyuyorlar. Canları ne isterlerse onu yapacaklar. Tahtada mutlak hakimler !
Kimseyi kırmaya gerek yok.
Bilanço her türlü oynamalarla ancak bu kadar kuşa çevrilebilirdi, onu da yapmışlar. Kör olan görür...
yaa ben dedim kalem oynatacak ******** patrönnn.bunlardan herşey beklenir. ama nereye kadar o ertelenmiş bilançoya yansıtmadığı geliri bir tarafına sokamayacağına göre önümüzdeki süreçte muazzam kar kapesitesi var.kısacası ipnelik yaptı açıkladığı rakamın nerdeyse 2 katı daha açıklaması lazımdı dürzü açıklamadı
Günaydın arkadaşlar, Kazancınız daim olsun:wave:
şaka gibi ! daireleri geri aldı heralde ???
yoksa 700 altı kar gelmesi mümkün olmaması gerekiyor.
Çünkü Marmara 4 projesi yüksek kar üretiyor. Ben 6-9 ay arası 172 milyon ciro yapıldı ise 9-12 de bunun yarısı kadar ciro yapılır. Ordan 250 hasılat 230 milyon kar gelir diye düşündüm.
Böylece 700 kar garanti diye düşündüm.
Gerçi 550 milyon kar rakamı da gayet iyi ama niye burada yanıldım diye bakarken , bir baktım ki ?? hasılat düşmüş [emoji846]
Bunu da görmüş olduk
Bir de bu suç teşkil etmez mi? yatırımcıyı yanıltmak , manipule etmek dolayısı ile zarara uğratmak değil mi bu. SPK Ne işe yarar, Ne kadar gizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar mızrak çuvala sığmıyor artık sanırım 2023 e kadar sabrederiz en kötüsü. Seçimler sonuçlanınca bunların hepsinin defteri dürülür diye düşünüyorum. Yok öyle ahirette hesap ödemek felan:rtfm:
Bence ne olursa olsun çok güzel bilanço, sadece kar rakamı ile oynamışlar !
Herşeyi bir kenara bıraktım, muazzam likit bir şirket ! 1.5 milyar nakiti olan şirket 1.2 milyara işlem görüyor. Konu bu kadar saçma yani
bende şaşırdım yani bilançoyu anlamama üzerine yapmışlar gibi.eğer bu bilanço gerçek rakamları gösteriyorsa bende bişey bilmiyorum.yahu son çeyrekte zaten kur nerelere çıktı bu adamlarda aptal değil herhalde.gizleyebildikleri kadar gizlemişler sonuçta kalem ellerinde.ben eminim şu anki durumlarına göre gidip aklı selim bir mali muşavir tarafsız gözle bilanço yaparsa bu karın iki katı daha çıkar yujjjj
kira gelirlerini gören varmı benmi gözden kaçırdım
Bu rakamlarla hızlıca ortalamalara çarptırmaları lazım ama tekniğin olmadı bir hisse bu hatırlatırım.
#KLGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03011017294730
Bütün açıklamaları yapıp her şeyi değiştirdiler. KAP'taki patronların lot sayısını gösteren "Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler" tablosunu ısrarla değiştirmiyorlar. Eski haliyle duruyor. SPK'ya yazdığım halde.
Sadece 83 milyon faiz geliri elde etmiş kur farkı karı kur farkı zararı birbirini dengelemiş gibi zarar biraz daha fazla 55 milyon kira geliri var sadece faiz ve kıradan 130 milyon geliri oluşmuş
Kurdan nasıl zarar ediyor bu dolara koy bekle short mu açmış da dengelenmiş. Zaten döviz borcun yok
3 seansdır sadece bofa alıyor bunlar da çorbacı, citi umarım saklamak için aldırıyordur bunca hisseyi
Yaptığı bedelliye rağmen kurtaramadılar şirketi ama bizden değerli !
#NUGYO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...03011037593011
Ben böyle piyasanın ta amk...
Israrla birkaç defa yazdım.
9 yılımı verdim.
Ne zamanki 2017 yada 2020 dekigibi bir operasyon kararı vardır anca o zaman iş yaparsınız.Nokta
tapular teslim edilmeden satışlar kara yansımaz gyo bilançolarında.
Bayağı müşterisi var,galiba çoğu tuzağa yakalanmış,hiçmi stoploss,zarar kes bilmiyorsunuz,en azından 1 cıvarından çekseydiniz zarar üstüne zarar yazmazdınız:he:
Arkadaşlar, iki ülkeden mali müşavirliği biri olarak söyleyebilirim, bu raporlama olayında iki şey çok izafidir, arge giderleri ve inşaat şirketlerindeki bu satış gerçekleşme ve inşaat tamamlanma yüzdesi. Adamlar alıcılarla sözleşmeyi imzalamış parayı almış ama ev teslimini 2022’ye bırakmıştır. Muhasebe prensibi gereği gelirin, hasılata yansıması için sadece fatura ve ödeme yapılmış olması yetmez, bunun yanında malın teslimi de gerekir. Bununla ilgili Tfrs 15’ e bakabilirsiniz. Aslına bakarsanız her şey kuralına uygun ama işte niyet kötü:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adam İslam'a tepki olarak doğmuş kul hakkı yalan faiz herşey var.
Buradan da anlıyoruz ki, halka dolarlarını satın diyenlerin bizatihi kendileri kasalarında dolar tutmayı hiç ihmal etmiyor. Bu milletin ahını ala ala cehennem de kabul etmeyecek bunları.