en azından anlık yazmışsın :he:
düşerse da çıkarsa da...
kara keko dan dolar yorumu da isteyebilirmisin..
:drunk::drunk:
Printable View
bızım borsa artık ongorulemez oldugu için keyıf borsasaı olmus keyıflerı nasıl ısterse oyle olur ....hıc beklenmedık bır anda 20 k bassalarda ogun oltada olanlar batar daha oncekı gıbı
yabancı takası deyince hem artı hem eksi bir çok hesabın net net halini görüyoruz, mesela verdiğin fon bir şeriat fonu- dubai kökenli discreationary yönetilen bi fon, muhtemelen bimas fiyat dengesinin yukarı kırılmasını sağlayan alış bunlardan gelmiş, 85-90 gibi çok sert direnci kırarak 98-99 yapmış 25tem-8aug arası, sonra çarşamba perşembe yüzde 15 yukarı yaptı iki günde, tek başına 30-endekse yüzde 1 katkı sağladı 10-11 aug günleri.. bimas çok ağır tahtadır, öyle iki tane çapulcunun girip kaldırabileceği bi tahta asla değildir.. bu discreationary bi fon, yani tr ağırlığını artırıp/azaltmama, hangi hisseyi alacağına fon yöneticisinin karar veriyor, bizden kimlerle çalışıyor bilemeyiz, kasnağa dahil mi bilemeyiz, mesela meşhur norveç ulusal fonu kasnağa dahil..
mesela rus oligark parası girdiyse nasıl giriyordur, off-shore hesaplardan türkiyeye gelmez, önce dubaiye uğrar, öyle gelir.. dubai bu işlerin küresel merkezidir, rıza zarraf da dubaiden döndürüyordu parayı.. rus oligark bana hisse al demiştir, eregl sat- akbnk al dememiştir, bu yüzden varsa rus oligark parası muhakkak ki, kasnağa dahildir.. londra merkezli trade deskler var, yabancı takasından ödünç al- piyasada short yap, yani hem mal var hem para var- tahtaya girenleri terse düşürecek algoritma yazılımla gireni de pişman et, çıkanı da pişman et" yazılımı.. bunlar short kapatmak zorunda kaldı çünkü zor oyunu bozar, karşısındaki potu gördü, short-short başa çıkmayınca stop işlemi olarak short kapatmak zorunda kaldı
biz hepsinin net net sonucunu görebiliyoruz, nebatinin rakamı 750 milyon dolar ediyor, önceki iki haftada 88+270 gördük, demekki bu perşembe açıklanacak olan rakam +400 milyon dolar gibi bir rakam.. 8 aydır 5 milyar dolar satış bastılar- bu kadar ağır bi satışla darmadağın olması beklenen endeks düşmedi, tersine yukarı yaptı.. bu 8 ayın sonunda 1 milyarı bile bulmayan bi alış geldi piyasa ralli havasına büründü.. bundan sonrasında ne tahmin edersin ?
bu hafta tepe oluşumu başlar ,3300-3400 arasından boy verir aşağıda 2800-2950 arasından yine alımlar gelir(bist 30) ....ytd...
günlük ve haftalık xbank grafiklerinde bir sıkıntı gözükmüyor. yarın eksi açsa bile toparlama ihtimali yüksek bana göre.
ki zaten kararın içeriğini hala tam olarak anlayamadık. benim anlayabildiğim ticari kredilerle döviz alımı kısıtlanmış ama misal tüpraş petkim gibi boru gibi ithalat kalemi olan şirketler var. bunlar kredilerin bir kısmını ithalat giderlerine harcayamayacaksa niye kredi çeksin?
bir de çıkıp da şundan dolayı bu kararlar alınmış olabilir diyen yalamalar var ya :kahkah: ulan o kadar çok bilselerdi 200 milyar doları yakıp üstüne bir de doları 18 yapmazlardı. neyse.
olumsuz bir kararsa bile neredeyse yılı kapatmak üzereyiz. bankalar 2022 boyunca sistemdeki açığı kullanıp güzelce yükünü tuttu.
yıl sonu kapanış tahminim daha önce de milyorlarca yazdığım gibi 4 bin üstü. ama bu ekonominin toparlanacağı anlamına gelmiyor.
sonuçta borsa çok likit, kolay ulaşılabilen bir yatırım aracı ve tl'yi yönetenlerden çok daha profesyonel şirket yöneticilerinden oluşuyor.
teşekkürler :drunk:
hedef 2500 ayıcıklarım siz bilirsiniz işinizi ayı doğduk ayı olarak yaşayacağız geri vites yok bizde şelale isterük :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
İki gündür pazarda limon satmaktan iflahım gevredi, bi saat önce işim bitti, gelirkene yarım kilo bal aldım ormana gittim balkıza geçmiş olsuna, selamı var...ayuları toplamış taa kuzey kutbundan ayular bile yola çıkmış geliyormuş, global olarak tüm ayular toplanalım istişare edelim diyor.metin abimin ayıcıklarına selam olsun :drunk:
Ayıların bir süre akıllı olmasında fayda var. Ben gün içinde hem ayı hem boğa olmaya bir şey demem de, bu aşamada paçal yapmak iflas ettirebilir. Yarın için tahminimi şimdiden yazayım. 3285 civarı bir açılış ve 3400 üstü bir kapanış. Bu adam yarın bence bir yeşil mum dikecek. Demir+Holding vs ile gider
Karakemal senin kulağın deliktir ne anlatmak istediğimi anlarsın Hector,u sorgula kimdir bir öğren belki biliyorsundur.:) bak bu bu havuzda her kesimden para mevcut ama çoğunluk badem spor.Nebati cuma günü verdiği röportajda 1-18 Agustos arası 13.5 milyar girdi diyor.Bu güzergahı sisteme yakın , yakının yakını,bademler kim varsa biliyordur zaten , sonra çıkıyor bakan bizden istihdam için kredi çekenler paraları başka yerlere yatırmış diyor.DOLAR,ALTIN,BORSA sonuç olarak adam buralara yatırdığında ne kazanacağını biliyor bu net.Hiç geriye gitme son 1 sene dönen leri gördükten sonra birşey söylemeye gerek yok
1999 dan beri piyasa işlem yapıyorum yabancı oranı hep %55-65 arasında idi. Önce 55 in altına inmesi hatta 50 nin altına düşmesi inanılır gibi bişi değildi. Şimdi 34. Şimdi piyasa ve dolar rakamına bakinca Bu işin kaybedeni olmadı. Suanki rakamlara göre dolar bazında çok ucuz bir piyasa var. Yabancı elindeki aynı parayla bir kaç hisse hariç bir çok hissede daha fazla mal alabiliyor.
Geçen günkü karar bankaların karını yılın geri kalan kısmında ne kadar etkilerde etkileşim su döneme kadar ettikleri kar bile müthiş. Kaldiki haberin karlarina vereceği etki ortada. Yarınki etki sınırlı olacak ve sonrasında bankalara çılgınca alımlar bekliyorum çünkü dolar bazlı bakınca bankalar sürünüyor. Grafiklere bakmadan bile halen aklımda dolar 2.00 TL iken garantiyi 12 hatırlıyorum yani 1 garanti 6 dolardı. Şimdi 1 garanti 1.1 dolar.ister o günlerden bu günlere faiz ve enflasyonu koyup TL bazlı bakalım, ister dolar bazlı bakalım nerden bakarsan bak fiyatlar mantıksızlık derecesinde ucuz. Edilen karları hesaba katmiyiruz bile. Yabancı yatırımcı çeşitliliği de arttı, sadece batıdan yabancı grliyorken artık, Rus, Arap asyalılarida konuşmaya başladık. O almassa bu alır, bu almassa o olur durumu var bence şuan.
eylül ayı ayıcıklarıma o kadar bereketli geçecek ki almanyası da fransası da o her şeye burnunu sokan amerikası da izraili de kıskanacak çatlayacak patlayacak doğal kaz bulacaz altın bulacaz elektrikli ayı yapacaz fonlar akacak şakkadanak arap fonu şakkadanak rus fonu şaldır şaldır şelale olacak market arabalarını dolduracaz döke saça alacaz her şeyi döke saça kökleyecez kombiyi açacaz pencereleri donla oturacaz kışın ortasında cam kenarında :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Evet Araplar yüklü Bimas hissesi almış haberi dolaşıyor twiterde , bunlar borsadan da anlamıyor , yakın zamanda 1000 tane tarım kredi marketleri açılacak her yerde , Migros kısmen rekabet edebilir , Bim nasıl rekabet edecek ki
muhtemelen islami hassasiyetleri var , marketlerinde alkol satmıyorlar diye almışlardır hisseyi
Diğer En çok aldıkları hisse Konya merkezli Bera holding )
O değil de şu haberden bir hareket çıkma ihtimali nedir?? Bankalar 13-17 ortalama ile toplayıp şirketlere 30 vatandaşa 40-45 ile satıp keyif catacaklar olay ne ki??? Ticari kredi hacmi ne kadar, kara etkisi ne, daha once kaçtan ne kadar sattilar...biraz veri ile çıkın abi de herkes görsün olayı. Bankalar yüzde 400 kar etse ne yüzde 300 etse ne??? Zaten herşey bahane burası zaten hayal dünyası.
Bu kadar aptallığa 300 bine gidecek de bu sinek vızıltısına mı şelale yapacak hem de vadenin bitmesine bir hafta kala????
Bence sayin abka biraz daha öğrensin de gelsin arkadaşlar bu seviye ile ancak mazot olurlar palacana...
kazanın doğurduğuna inanmak kolay öldüğünü kabullenmek zor demiş hoca ya tutarsa :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
96 dan beri işlem yapıyorum.
Tecrübeme göre yabancı 1,40 dan da sattıysa 1,2 1 hatta 0,8 dolar olmadan geri gelmez…
Hedge fon kastetmiyorum…
Çoğu şey gibi ucuz kavramı da göreceli
Bugün bankalar tarihi kar ediyor diye yarın iflas edemez diyemeyiz 25-30 bandı bildiğim kadarıyla birçok bankayı zorlar zorlamasa da karları yutar
Son olarak 0,80 dolar borsa hedefime çok gülen olacaktır ama yok artık yuh dediğim o kadar çok şey yaşattı ki bana son 25 yılda bana ütopik gelmiyor
Dolar 30 olsa endeks 2400 olsa al aana 0,8
Burası dibin dibidir görmeyebilir yaklaşabilir görse bile kafa atıp döneceği ve hızlı çıkışa geçeceği yerdir.
Saygılarımla
Çok yazan biri değilim keza yazıma cevap gelirse şimdiden saygı duyuyorum…
Bu kadar kasmaya gerek yok, yarın eksi açacağız saat 10-11 arası dibi görüp en kötü ihtimal yatay kapatacağız. 10:15te ilk longumu açarım 10:55te saatlik mum gelirken durumu değerlendirip longa ilaveler yaparım günlük yevmiyemi alırım.
Heleki bist50 spotta mal taşıyanlar, düşse nereye düşecek bu endeks, 1fkya mi dusurecekler hisseleri.
Bir şeyi yüzde kaç kar ile sattigindan çok o şeyden ne kadar fazla sattigin önemli. Sürümden kazanma diye bir olgu. %40 ile verirken kaç kişiye ne kadar veriyordu şimdi %25-30 ile vereccekken kaç diye nekadar verecek o önemli. Şimdi daha az faizle kredi verecekler bu doğru fakat düşen faizle daha çok kredi talebi opmayacakmi? %40 ile kredi alanlar varken %25-30 a dağa çok talep geleceği kesin. Önceden faiz düşerse bankalara yarar, daha kredi talebi olur dağa çok kredi verip daha çok kazanicaklar diye borsada banka hisseleri yuksekirdi. Şimdi faiz düştü daha az kazanacaklar söylemlerini anlayamıyorum. Belkide kacirdigim bir nokta bu yüzden yanlış düşünüyorum.
Özetle hepsi ayni b.k...
Bir tarafta din düşmanları, bir tarafta din tüccarlari...
Ülkeyi din tüccarlarına mahkum edenler de maalesef bir dönemin din düşmanları...
Eskiden ülkeyi bir kafanın temsilcileri medya ile dizayn ediyorlardı, simdi de diğer kafanın, örnek "Bu operasyonu kimin adına çektiniz"..
Nihayetinde her durumda ülkeye yazik oluyor...
Yaniliyorsunuz..Migros en avantajli market zinciri..MMM den M kadar 3 degisik buyuklukte market modelleri vardir. ...Yani Large, Medium ve Small bedene uyan marketleri var. sehirlerin en merkezi lokasyonlardan tutun en ara mahallelerde bile Migros marketler var. ..Son yillarda kucuk market sayisini hizla artiriyor. ...
Ayrica digital alis veriste en iyi organize olmus market. MoneyPay adli kendi odeme sistemini gelistirmis tek market....
Migrosa belesten reklam hamalligi yapmama ragmen bende ne Migros nede parekende sirketlerin hissesi var...:) :)
Havada kara bulutlar varrr. :) Kar yagsin soguk olsun ayi kardesller bal toplasin :) jon snow gelecekmi bakalim :)
Benim gözümde alınan karar olumludur .
Bankalara diyorlar ki kardeşim yüksek faizle kredi verirsen bu vermiş olduğun krediye karşılık bilmem kaç oranın da birşeyler alacaksın .
Bankada. Bu oranın altında kredi verecek
Bir nevi ucuza kredi verecek
Millet kredi çekecek daha çok harcayacak yada ihtiyaçlarını alacak
Ticaret canlı kalacak
Enflasyon artar Mı artar
Talep artar Mı artar
Vb vb borsa açısından ve bankalar açısından olumludur
Yine atıp tutmaya başlamışsın:-)
Viop yorumların kadar felaket. İşin ilginci kendini çok da iyi sanıyorsun.
Diyanet işleri başkanı da Londra dan ev almış diyorlar? Muhafazakarların mekke/medine de ezan sesleri yerine Londra da kilise çanları eşliğinde ve kraliçenin kanatları altında yaşama sevdasının bir göstergesi midir bu acaba?
2002 öncesinde İngiliz gözüyle Türkiye'de durum nasıldı?
---------------------
İngiliz bir çocuğun Türkiye ve İstanbul hakkında ilk izlenimleri.
BBC - 1971
https://t.co/DqSFglwSEm
https://twitter.com/wrzl/status/1559...EPoqEA9Kg&s=19
Yüksek enflasyon ...
hiper enflasyona doğru vites artırıyor
AYI DEYİP GEÇMEYİN Ayıların borsaya dönmesi ile boğa nüfusu biraz azaldı. Ancak esas değişiklik, boğaların davranışlarının değişmesi ile oldu. Boğalar, yeni ve amansız avcıdan korunmak için, daha savunmasız olacakları borsadan uzak durmaya başladılar. Boğaların uzak durduğu bölgelerdeki bitki örtüsü canlandı. Sadece 6 ay gibi bir sürede, ağaçların boyları 4 kat arttı. Çorak araziler kavak ve söğüt ormanlarına dönüştü. Göçmen ve ötücü kuşlar ormanı doldururken, ayılar gibi ekolojik sistemin mühendislerinden bir diğeri, ağaç yemeye bayılan kunduzlar ortaya çıktı. Ayıların çakalları da öldürmesi ile bölgede tavşanların ve farelerin sayısı arttı. Bu da bölgede şahin, gelincik, tilki ve porsuk nüfusunu artmasına neden oldu.
Ayılardan artakalanlar ile beslenen hayvanlar da yeni nüfusa eklendi: Kargalar, kartallar vb. Bu arada ayı nüfusu da arttı çünkü gelişen bitki örtüsü yabani meyvelerin verimliliğini katlamış arılar ve doğal bal çoğalmıştı. Ayılar, geyik yavrularını avlayarak, başladığı işi biraz daha ileri taşıdılar organik bal işine girdiler.
Bölgede yeni hayvan türlerinin yaşamaya başlaması, bitki örtüsünün canlanması ve sıkılaşması, nehirlerin kıyılarının sabitlenmesine, mendereslerin(akar su kıvrımları) azalmasına yol açtı. Menderesler azalınca, kıyıların çökmesi nedeni ile oluşan erozyon da azaldı. Kanallar daraldı ve daha çok havuz ve kumul oluştu. Böylece az sayıda ayı, İstanbul'un bir buçuk katından daha geniş bir bölgenin bitki örtüsünü, eko sistemini ve coğrafyasını değiştirmiş oldu. ve İstanbul Finans Merkezi haline dönüştü. THE END
Önce TR evleri sonra hisseleri kapış kapış alınacak.. Bi kesim bim alacak Bi kesim efes...
TR ortadoğu ve Afrika Asya için çok cazip
Yeni Lübnan diyelim..
Sonu benzer olmasın...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takıntı mı bu?...Başka cümle kuramıyor musun ?
Tek bir analiz,yorum yok...BIRILERI BURADAN EV ALDI..DILINE pelesenk olmuş.SANA GUNAYDIN DESELER CEVAP OLARAK '' BAK, EV ALIYORLAR'' DIYECEKSIN....:oleyo:
OPTIMIZE SISTEMINDEN bana ne..iş işten geçtikten sonra salla dur...Bu foruma tek bir katkın.. zararın bile yok.:)
Çok nevrotik ruh hali gördüm ama bu kadar derin takıntı ilk defa görüyorum.. ilaçlarını ihmal etme..
Müthiş ego... hep sen haklısın? Hep sen biliyorsun!
Muhafazakarsın ama kumar olan viop tan kafanı kaldırmıyorsun???
Çok para kazanıyorsun (?) ama sabahtan akşama kadar forumda yazı yazıp duruyorsun. Sana göre buradaki insanlarında senin akıl vermene ihtiyacı var :-)
İyi haftalar,
Cds 793 başlıyor, 2.9% yukarıda…
Tüpraş faaliyelerde aksama, 110 M dolar favök etkisi olabilir demiş…
Herkesin gönlünce olsun…