Sayfa 323/1000 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    yabancı takası deyince hem artı hem eksi bir çok hesabın net net halini görüyoruz, mesela verdiğin fon bir şeriat fonu- dubai kökenli discreationary yönetilen bi fon, muhtemelen bimas fiyat dengesinin yukarı kırılmasını sağlayan alış bunlardan gelmiş, 85-90 gibi çok sert direnci kırarak 98-99 yapmış 25tem-8aug arası, sonra çarşamba perşembe yüzde 15 yukarı yaptı iki günde, tek başına 30-endekse yüzde 1 katkı sağladı 10-11 aug günleri.. bimas çok ağır tahtadır, öyle iki tane çapulcunun girip kaldırabileceği bi tahta asla değildir.. bu discreationary bi fon, yani tr ağırlığını artırıp/azaltmama, hangi hisseyi alacağına fon yöneticisinin karar veriyor, bizden kimlerle çalışıyor bilemeyiz, kasnağa dahil mi bilemeyiz, mesela meşhur norveç ulusal fonu kasnağa dahil..

mesela rus oligark parası girdiyse nasıl giriyordur, off-shore hesaplardan türkiyeye gelmez, önce dubaiye uğrar, öyle gelir.. dubai bu işlerin küresel merkezidir, rıza zarraf da dubaiden döndürüyordu parayı.. rus oligark bana hisse al demiştir, eregl sat- akbnk al dememiştir, bu yüzden varsa rus oligark parası muhakkak ki, kasnağa dahildir.. londra merkezli trade deskler var, yabancı takasından ödünç al- piyasada short yap, yani hem mal var hem para var- tahtaya girenleri terse düşürecek algoritma yazılımla gireni de pişman et, çıkanı da pişman et" yazılımı.. bunlar short kapatmak zorunda kaldı çünkü zor oyunu bozar, karşısındaki potu gördü, short-short başa çıkmayınca stop işlemi olarak short kapatmak zorunda kaldı

biz hepsinin net net sonucunu görebiliyoruz, nebatinin rakamı 750 milyon dolar ediyor, önceki iki haftada 88+270 gördük, demekki bu perşembe açıklanacak olan rakam +400 milyon dolar gibi bir rakam.. 8 aydır 5 milyar dolar satış bastılar- bu kadar ağır bi satışla darmadağın olması beklenen endeks düşmedi, tersine yukarı yaptı.. bu 8 ayın sonunda 1 milyarı bile bulmayan bi alış geldi piyasa ralli havasına büründü.. bundan sonrasında ne tahmin edersin ?
    Karakemal senin kulağın deliktir ne anlatmak istediğimi anlarsın Hector,u sorgula kimdir bir öğren belki biliyorsundur. bak bu bu havuzda her kesimden para mevcut ama çoğunluk badem spor.Nebati cuma günü verdiği röportajda 1-18 Agustos arası 13.5 milyar girdi diyor.Bu güzergahı sisteme yakın , yakının yakını,bademler kim varsa biliyordur zaten , sonra çıkıyor bakan bizden istihdam için kredi çekenler paraları başka yerlere yatırmış diyor.DOLAR,ALTIN,BORSA sonuç olarak adam buralara yatırdığında ne kazanacağını biliyor bu net.Hiç geriye gitme son 1 sene dönen leri gördükten sonra birşey söylemeye gerek yok
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

2. 1999 dan beri piyasa işlem yapıyorum yabancı oranı hep %55-65 arasında idi. Önce 55 in altına inmesi hatta 50 nin altına düşmesi inanılır gibi bişi değildi. Şimdi 34. Şimdi piyasa ve dolar rakamına bakinca Bu işin kaybedeni olmadı. Suanki rakamlara göre dolar bazında çok ucuz bir piyasa var. Yabancı elindeki aynı parayla bir kaç hisse hariç bir çok hissede daha fazla mal alabiliyor.

Geçen günkü karar bankaların karını yılın geri kalan kısmında ne kadar etkilerde etkileşim su döneme kadar ettikleri kar bile müthiş. Kaldiki haberin karlarina vereceği etki ortada. Yarınki etki sınırlı olacak ve sonrasında bankalara çılgınca alımlar bekliyorum çünkü dolar bazlı bakınca bankalar sürünüyor. Grafiklere bakmadan bile halen aklımda dolar 2.00 TL iken garantiyi 12 hatırlıyorum yani 1 garanti 6 dolardı. Şimdi 1 garanti 1.1 dolar.ister o günlerden bu günlere faiz ve enflasyonu koyup TL bazlı bakalım, ister dolar bazlı bakalım nerden bakarsan bak fiyatlar mantıksızlık derecesinde ucuz. Edilen karları hesaba katmiyiruz bile. Yabancı yatırımcı çeşitliliği de arttı, sadece batıdan yabancı grliyorken artık, Rus, Arap asyalılarida konuşmaya başladık. O almassa bu alır, bu almassa o olur durumu var bence şuan.

3. eylül ayı ayıcıklarıma o kadar bereketli geçecek ki almanyası da fransası da o her şeye burnunu sokan amerikası da izraili de kıskanacak çatlayacak patlayacak doğal kaz bulacaz altın bulacaz elektrikli ayı yapacaz fonlar akacak şakkadanak arap fonu şakkadanak rus fonu şaldır şaldır şelale olacak market arabalarını dolduracaz döke saça alacaz her şeyi döke saça kökleyecez kombiyi açacaz pencereleri donla oturacaz kışın ortasında cam kenarında
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

4.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    eylül ayı ayıcıklarıma o kadar bereketli geçecek ki almanyası da fransası da o her şeye burnunu sokan amerikası da izraili de kıskanacak çatlayacak patlayacak doğal kaz bulacaz altın bulacaz elektrikli ayı yapacaz fonlar akacak şakkadanak arap fonu şakkadanak rus fonu şaldır şaldır şelale olacak market arabalarını dolduracaz döke saça alacaz her şeyi döke saça kökleyecez kombiyi açacaz pencereleri donla oturacaz kışın ortasında cam kenarında
    Belki Eylül belki eylülden de yakın😀 valla öyle bir piyasa varki direksiyonun başında bademspor olduğu sürece seçime kadar short işi longculara anca mazot olur gibime geliyor. Adamların enflasyonla mücadele gibi bir dertleri yok borsa yüksek enflasyonu sever..

5. Evet Araplar yüklü Bimas hissesi almış haberi dolaşıyor twiterde , bunlar borsadan da anlamıyor , yakın zamanda 1000 tane tarım kredi marketleri açılacak her yerde , Migros kısmen rekabet edebilir , Bim nasıl rekabet edecek ki
    muhtemelen islami hassasiyetleri var , marketlerinde alkol satmıyorlar diye almışlardır hisseyi

Diğer En çok aldıkları hisse Konya merkezli Bera holding )

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    yahu ne ayak

gazoz kapagiyla mi?...sen hiç bir zaman long görmedim.
    O değil de şu haberden bir hareket çıkma ihtimali nedir?? Bankalar 13-17 ortalama ile toplayıp şirketlere 30 vatandaşa 40-45 ile satıp keyif catacaklar olay ne ki??? Ticari kredi hacmi ne kadar, kara etkisi ne, daha once kaçtan ne kadar sattilar...biraz veri ile çıkın abi de herkes görsün olayı. Bankalar yüzde 400 kar etse ne yüzde 300 etse ne??? Zaten herşey bahane burası zaten hayal dünyası.

Bu kadar aptallığa 300 bine gidecek de bu sinek vızıltısına mı şelale yapacak hem de vadenin bitmesine bir hafta kala????

Bence sayin abka biraz daha öğrensin de gelsin arkadaşlar bu seviye ile ancak mazot olurlar palacana...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

7. kazanın doğurduğuna inanmak kolay öldüğünü kabullenmek zor demiş hoca ya tutarsa
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

8. 96 dan beri işlem yapıyorum.
    Tecrübeme göre yabancı 1,40 dan da sattıysa 1,2 1 hatta 0,8 dolar olmadan geri gelmez…
    Hedge fon kastetmiyorum…
    Çoğu şey gibi ucuz kavramı da göreceli
    Bugün bankalar tarihi kar ediyor diye yarın iflas edemez diyemeyiz 25-30 bandı bildiğim kadarıyla birçok bankayı zorlar zorlamasa da karları yutar
    Son olarak 0,80 dolar borsa hedefime çok gülen olacaktır ama yok artık yuh dediğim o kadar çok şey yaşattı ki bana son 25 yılda bana ütopik gelmiyor
    Dolar 30 olsa endeks 2400 olsa al aana 0,8
    Burası dibin dibidir görmeyebilir yaklaşabilir görse bile kafa atıp döneceği ve hızlı çıkışa geçeceği yerdir.
    Saygılarımla
    Çok yazan biri değilim keza yazıma cevap gelirse şimdiden saygı duyuyorum…

Sayfa 323/1000 İlkİlk ... 223273313321322323324325333373423823 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •