Abank ve akbank tan almıştım taşımalı swap için. Fakat rakamı 5m olana düz swapta da veriyorlarmış. Odeanın da düz swapa iyi oran verdiğini duydum ayrıca.
F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
%15 i kaç milyona almış.sizin paralar ucuza gitti ozaman .
burası sadece tezgah altı faizlerin konuşulması gereken bir yer. faizle hiç işi olmayan tipler burasını günlük gibi kullanmaya başlamış. mevduatçı arkadaşlarda onlara laf yetiştiriyor, haliyle burası işlevi dışına çıkıyor. bu durum hissenet forumunun kalitesini kötü yönde etkilemektedir. bu arkadaşların sadece yazılarının silinmesi yetmez. derdi yüksek faiz almak , alınmasına yardımcı olmak olmayan faiz düşmanı kimselerin forumun bu başlığına bir şekilde yazması engellenmeli.
Mart ayında %15 oranın verilip verilmediğini borsadaki tl mevduatı olan şirketlerin 1. çeyrek bilançosuna bakılarak görülebilir .
Belki daha yüksek oranlar bile vardır bilemiyorum
Trolleri kaale almayın .
19 yaşındayım diyor adam 100 bin garantisini soruyor ama aktif bonoyu sürekli övüyor .
Burayı sabote etmek için geldiği belli neden kaale alıyorsunuz ki görevi belli amacı belli
Oranlar %13 seviyesinde iken kısa bir müddet sonra %14 leri göreceğiz demiştim. Bu nedenle mevduat yaparken vadeyi kısa tutuyorum. 32-45 gün arası. Şimdi %15 lerden bahsediliyor ki bu da gerçekleşecektir. Refarendumdan sonra gerek dolar kuru gerekse mevduat oranlarını daha net görebileceğiz.
Kim ne derse desin lafla peynir gemisi yürümez, yüksek faiz yüksek enflasyonu doğurur zırvası burada sökmez , ya adam gibi oturup ne doğru ne yanlış ve bu durumda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklar yada düşük faiz, yüksek enflasyon, yüksek kur işini götürebildikleri yere kadar götürüp ülkeyi duvara toslatacaklar. Ha! duvara toslandığında herkes zarar görürü doğrudur da işte bu zararı en aza indirgeyip bu işten en az maddi hasarla çıkmakta akıllı yatırımcıya kalıyor. Önümüzdeki haftalar faizlerde öyle yada böyle neşeli günler olabilir ama ne kadar sürer ona bizim gibilerin bir şey demesi mümkün değil.
Dün açıklama vardı evlere şenlik , efendim HERİF denilen şahıs yada kurum her ne haltsa referandum sonucu Evet çıkacağını bilmişmişte ona göre BIST de pozisyon almışmışta, BIST` teki belli hisselerde (endeksi zıplatacak hisseler tabi) yükseliş MANİPÜLASYON yada hafif tabiriylle SPEKÜLASYON falan değilmiş o nedenle araştırıp soruşturulacak bir durum yokmuş. MUŞ, MUŞ ta MUŞ ,MUŞ. Eee! bunlara kim inanır diye sormak ta bizim hakkımız oluyor, inanan belli vatan millet Sakaryacı kesekağıdı milliyetçileri , beton işinden nemalanan goygoycu takımı. Varlık fonu ve jöleli kendine düşen görevi gayet güzel becerdi bu numarayı yiyen mevduatçı varsa allah akıl fikir versin .
Burgan usd 3.95%
Burgan tl 13.80%
Fiba tl 13.25%
Fiba usd 3.50%
secime tl de mi dolarda mi girmeli..100k bekliyor oylesine gunluk % 8 garanti de :)
Düz mevduat ta 14 oran hala yok mu ?
sizin mantığı herkes uygularsa sistem tıkanır, az uzun bağlayın en az 6 ay olsun, doğrusu 1 yıl :he:
herkes kısa giderse ilerde GLP günlük 300 milyar tl açık verir, hele ilerde 1 trilyon açık off offf , hop 3 hane :he: Allah'tan vatandaş yıllık mevduat bilincine sahip 1 yıllık yada 6 aylık mevduat bilincine sahip, yapmayın böyle, bağlayın benim gibi ziraat bankasına %4,5 dan hemde 1 yıllık keyfinize bakın :bravo:
Vakıfbank Nişantaşı subesi
1 milyona kadar
45 güne kadar vadeli mevduat yeni parada %13.50 verdi bu sabah ve bağlandı gözümün önünde .
Hiç pazarlık olmadı çaylar kahveler içildi.
girişteki müşteri temsilcisinin bankosunda Derya hanım yazıyordu .
yeni hesap ve yeni parada belki daha yüksek alınabilir. :cool:
şimdi diyorsunuzki vakıf neredeyse piyasanın en yüksek faizini veriyor..
vakıfın 13.60 verdiği ortamda ufak bankaların 15 e dayanması lazım..
aklım kesmiyor bu oranları.. bir ihtimal ilk girişte yüksek verip temditde 12.50 civarına çekmesi..
Öyle bir şey yok. Para bankalardan fiziki olarak çıkmadığı sürece interbankı etkilemez. Toplam mevduatlar düşerse ancak GLP artar. O da pek kolay ve olağan bir durum değil. Siz altın da alsanız, araba da alsanız, ev de alsanız, hisse de alsanız... o verdiğiniz paralar hep banka sistemindedir ve likiditeye dahildir. Ancak tüm birikiminizi fiziken; banknot çekerseniz "fonlama açığı" oluşturursunuz. Bunu da "sıfır faiz" zararını kabul ederek yapmış olursunuz.
Ben buraya ilk defa yazılar yazmıyorum, eski forum döneminde bile faiz oranıyla ilgili yazılar yazdığımda oldu.
Ayrıca trol diye iftirada bulunmaya hakkınız yoktur. Bu mesnetsiz beyanınızın şahsımın adını açıkça söyleyin.... kapalı konuşmayın.
Kim yüksek faiz veriyorsa ben onu överim. Çünkü benim derdim yüksek faiz almak !! Şuan için aktif en yüksek oran veriyor. Bu sebeple onu övüyorum. Şayet xxx kurumu yüksek faiz verseydi onu överdim.
Ciddi mi yazıyorsunuz yoksa espiri yapıyorsunuz açıkçası pek anlamadım. Anlamadım çünkü %4.5 ile para bağlamak falan. Neyse siz 6 ay ve bir yıl yazınca aklıma geldi. Enflasyonun çok yüksek olduğu %100 -%120 oranlar alındığı yıllar. Tabii o zaman internet forum v.s hiçbir şey yok. Hiç unutmam iş bankasından paramı tam bir yıllık bağladım. Çok değil bir ay sonra oranlar 10 puan birden artmıştı. Şimdi size sorarım böyle bir durumda benim zararımı kim karşılayacak? Geçen gün bir müteahhite daha önce baktığım bir daire sordum. Daire fiyatına elli bin lira zam yapmış. Biz faizden zengin olalım demiyor, paramızı korumaya çalışıyoruz. Düşük faiz bizim cebimizden alıp başkasının cebine para transferi demekdir. Zeki bir insana benziyorsunuz. Biraz da beton falan gibi durumları düşünün. Yoksa siz müterahhit misiniz:yes:
Kimse merak etmesin hele yaşı genç olanlar hiç merak etmesin ülkeler iflas etseler bile batmazlar . Amma ! ülkeler iflas ettiklerinden vatandaşları ciddi sıkıntı çekerler ve acı ama gerçek ki bu sıkıntı çekenler en çok yine sade vatandaşlar olur. Kısaca kızmak , sövmek sadece psikolojik olarak sizi rahatlatıyorsa diyecek bir şeyim yok ama ben kötü durumda karınca kararınca bu işten daha az etkilenmek istiyorum diyorsanız kendi tedbirinizi kendiniz alacaksınız. ALİ, VELİ`nin, burada yada gazetelerde, hatta bu kişiler sözde danışman sıfatı taşıyor olsa bile, dediklerinin size pek faydası olmaz.
Yüksek faiz almak istiyorsanız ve bonolara güveniyorsanız .
aktif ten en az 2 puan fazla veren onlarda özel şirket bonosu var onları niye düşünmüyorsunuz acaba diye sormak istiyorum .
bu arada tebrik ederim 19 yaşında 100 bin üzerinde birikim yapmışsınız değerlendirmeye çalışıyorsunuz .
Biz o zamanlar ay sonunda öğrenci kredisi parası yatsında bir lokantaya gidelim dışarıdan yemek yiyelim diyorduk :yes:
Vakıfbank'tan USD, 32 gün, % 3,70'den bağlanmıştır. Bu bilgi üzerine 4 tane (! ) malum trol, dün olduğu gibi bugünde şuursuzca saldırıda bulunabilirler; umurumda değiller. Onlara ayıracak ne zamanım var, ne de edebim elverir; sağ olsun moderatör gereğini yapıyor.
Herkesin haftasonu hayırlı olur inşallah...
Sayın JonDowes, banknot olarak çekecek olanlar varsa paralarını bankalardan Tl cinsi çekseler bile Tl cinsi saklayacaklarını pek sanmam. Dövize yada altına çevirirler ki dövizse usd olarak %3 Euro ise %1.5 faizinden feragat ederler hepi topu bu kadar. Zaten parayı sistemden çekme kararı alan birinin faiz kaybından öte düşündüğü yada endişe ettiği bir şeyler var demektir.
Aktif 32-45 %14.30, Burgan 32-45 %14.50(swap).. 1M üstü.. Pazarlık yok..
48.000 lere gelecek. Fakat iş ondan sonra başlayacak. Nefesine ciğerine güvenen uzuuuun bir süre dipte kalmayı becerebilenler başaracak.
ICBC % 13,50 olmuş. Bilgilerinize.
Odea dan ayın 12sinde 13,25 ile bağlamıştım o gün için oran iyi gibiydi.son günlerde faizlerde bi yükseliş var gibi.
Bu gün Burgan dan dolar dönüşüm vardı...%3.0 üstü olmaz dediler , bende başka bir yere %3.5 nakit olarak taşıdım....Ne olur ne olmaz diye de birazını cebime koydum :oleyo:
Mayıs ayı ilk haftası da 2 parti TL dönüş var umarım %14 üstü yakalarız....TL deki değer kaybını telafi etmek bayağı zor bakalım ileride belki borsa tarafına kaydırırım....Borsa da da %70 maldayım.....
1.ci sebep ; evde tuvalet kağıdı stokları azaldı.
2.ci sebep : şuan ki 90 bin seviyesinin hayali olduğunu düşünüyorum
bu 40 binlere inerse, borsadaki para betona yönelir, böylece beton sektörü
canlanır, hem ekonomiye can verilir, hem de beton sektörü canlanınca dolar yükselmez.
yukarıdakiler olunca otomatikman faizler de %2 ye düşer ve reisin ekonomi teorisinin
ne kadar haklı olduğunu tüm dünya anlar.
Aktif Bono vade derdi olmaksızın bozdurma (Piyasa riskine girmeden. Yani uyguladığı faiz oranından bozma )hakkım var. Bu sebeple Aktif bonoyu tercih ettim. O belirtiğiniz bonolarda istediğim zaman bozma hakkı vermesi şartıyla linkini atın ve yarın aktif bonoları bozarak alım yapayım.
Ayrıca 100 Bin TL(Aktif bono 100 bin tl devlet güvencesi olmadığını daha önce belirtim. sanırım siz bunu birikimin olarak anladınız.) birikimin yok :( 12 veya 14.000 TL arası birikimin var. Bu birikimin hepsi TL değil. karma portföy. Yani farklı yatırım ürünleri var.
Gölde Kara Kuğu göründü. Tedbirinizi alın.
ABD, Eğer Kuzey Kore Nükleer deneme yaparsa, Kuzey Koreyi vuracağını söyledi.
BREAKING: U.S. is prepared to launch a preemptive strike against North Korea if it carries out a nuclear test, American officials say - NBC
BREAKING: U.S. is prepared to launch a preemptive strike against North Korea if it carries out a nuclear test, American officials say - NBC
Tüm bunlar varken birkaç sebepte zaten Amerikanın SAVAŞ istediğinin KANITI çünkü adamlar yıllardır dünya savaşları bunlara dahil ne zaman krize girse SAVaş çıkartıp vatandaşının psikolojisini bozmuş ve kendi açıklarını kapatmış
KANIT grafik:
http://i.hizliresim.com/z3pMjD.png
zaten S&P500 e saTIS için neden gerekliyrdi
http://i.hizliresim.com/m3Nqo0.png
DAX a da satış gerekli aşırı pahalılar her ikiside
DAX:
http://i.hizliresim.com/1L7A51.png
DOLAR/TRY uzun vadeli
:
http://i.hizliresim.com/qbNq5d.png
XU100 için 3 lü tepe formasyonu Nasıl 3lü dip oluyorsa 3 lü tepe de dönüş sinyalidir.
http://i.hizliresim.com/JaWbbo.png
DOLAR vs. Xu100 STR:
http://i.hizliresim.com/ojyW9X.png
XU100 endeksi nerelerden dönmüş:
http://i.hizliresim.com/M0Rvb9.png
Jon dowes yetiş
konu harici her yazıyı silip, Makalelere tatile Gönder tuşuna basacağım..
Tatile gideceğiniz yer şurası. :evil:
http://i.hizliresim.com/qbNN5V.png