şimdi diyorsunuzki vakıf neredeyse piyasanın en yüksek faizini veriyor..
vakıfın 13.60 verdiği ortamda ufak bankaların 15 e dayanması lazım..
aklım kesmiyor bu oranları.. bir ihtimal ilk girişte yüksek verip temditde 12.50 civarına çekmesi..
Öyle bir şey yok. Para bankalardan fiziki olarak çıkmadığı sürece interbankı etkilemez. Toplam mevduatlar düşerse ancak GLP artar. O da pek kolay ve olağan bir durum değil. Siz altın da alsanız, araba da alsanız, ev de alsanız, hisse de alsanız... o verdiğiniz paralar hep banka sistemindedir ve likiditeye dahildir. Ancak tüm birikiminizi fiziken; banknot çekerseniz "fonlama açığı" oluşturursunuz. Bunu da "sıfır faiz" zararını kabul ederek yapmış olursunuz.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Ben buraya ilk defa yazılar yazmıyorum, eski forum döneminde bile faiz oranıyla ilgili yazılar yazdığımda oldu.
Ayrıca trol diye iftirada bulunmaya hakkınız yoktur. Bu mesnetsiz beyanınızın şahsımın adını açıkça söyleyin.... kapalı konuşmayın.
Kim yüksek faiz veriyorsa ben onu överim. Çünkü benim derdim yüksek faiz almak !! Şuan için aktif en yüksek oran veriyor. Bu sebeple onu övüyorum. Şayet xxx kurumu yüksek faiz verseydi onu överdim.
Ciddi mi yazıyorsunuz yoksa espiri yapıyorsunuz açıkçası pek anlamadım. Anlamadım çünkü %4.5 ile para bağlamak falan. Neyse siz 6 ay ve bir yıl yazınca aklıma geldi. Enflasyonun çok yüksek olduğu %100 -%120 oranlar alındığı yıllar. Tabii o zaman internet forum v.s hiçbir şey yok. Hiç unutmam iş bankasından paramı tam bir yıllık bağladım. Çok değil bir ay sonra oranlar 10 puan birden artmıştı. Şimdi size sorarım böyle bir durumda benim zararımı kim karşılayacak? Geçen gün bir müteahhite daha önce baktığım bir daire sordum. Daire fiyatına elli bin lira zam yapmış. Biz faizden zengin olalım demiyor, paramızı korumaya çalışıyoruz. Düşük faiz bizim cebimizden alıp başkasının cebine para transferi demekdir. Zeki bir insana benziyorsunuz. Biraz da beton falan gibi durumları düşünün. Yoksa siz müterahhit misiniz![]()
Kimse merak etmesin hele yaşı genç olanlar hiç merak etmesin ülkeler iflas etseler bile batmazlar . Amma ! ülkeler iflas ettiklerinden vatandaşları ciddi sıkıntı çekerler ve acı ama gerçek ki bu sıkıntı çekenler en çok yine sade vatandaşlar olur. Kısaca kızmak , sövmek sadece psikolojik olarak sizi rahatlatıyorsa diyecek bir şeyim yok ama ben kötü durumda karınca kararınca bu işten daha az etkilenmek istiyorum diyorsanız kendi tedbirinizi kendiniz alacaksınız. ALİ, VELİ`nin, burada yada gazetelerde, hatta bu kişiler sözde danışman sıfatı taşıyor olsa bile, dediklerinin size pek faydası olmaz.
Yüksek faiz almak istiyorsanız ve bonolara güveniyorsanız .
aktif ten en az 2 puan fazla veren onlarda özel şirket bonosu var onları niye düşünmüyorsunuz acaba diye sormak istiyorum .
bu arada tebrik ederim 19 yaşında 100 bin üzerinde birikim yapmışsınız değerlendirmeye çalışıyorsunuz .
Biz o zamanlar ay sonunda öğrenci kredisi parası yatsında bir lokantaya gidelim dışarıdan yemek yiyelim diyorduk![]()
Yer İmleri