Yýlsonu Enflasyon %9 olacak diyorlar.%15faiz %5reel faiz çok diyorlar.onun için faize mudehale etmiþler.iyide %9 olacakmi Enflasyon bakalým.ben %10uzeri bekliyorum.
görüyorsunuz bir gün hepiniz doðru yolu bulacaksýnýz. umutabi saðolsun ben uyandým ama þimdi diðer TL faizcilerinde uyanma zamanýdýr. TL 2013'ten beri net kerizleme parasý oldu.2009-2013 arasýda aslýnda öyleydi ama dolar bazýnda bu kadar zarar vermiyordu. bundan sonra kerizleme parasý olmaya þiddeti artarak devam edecek. 2013-2016 arasý bende kerizlendim bunu saklamýyorum bende yýllarýn TL cisiydim. devir dolar faizi alýp yatma zamanýdýr. yarýn bu fiyatlar kalýrsa biraz daha USD alacaðým. 3,5x aralýðýnda her noktadan alýcýyým.
Daha önce de burada özellikle belirttiðim de , bazý kiþiler tepki göstermiþti ve ben de -bazen doðrularý yazmanýn iyi fikir olmadýðýna- kanaat getirerek yamamaya baþlamýþtým.
Þimdi Sayýn Canikli söylüyor . Ali çaðatay da '' ben %16 ve üzeri alanlarý bizzat biliyorum '' diyor. Bu oranlarý alanlardan biri de benim. Kamu otoritelerinin çok sýk yaptýðý bir yöntem vardýr. Ortaya bir konu atarlar, tartýþtýrýrlar , tepki durumuna göre ya inkar ederek - haberimiz yok, olurmu öyle saçmalýk derler veya - Gördünüz mü aziz milletimiz de bunu böyle istiyor diyerek yürürlüðe koyarlar.
Büyük resme bak, miyop olma. 3.30 yandaþlarýn yeni hedefi ama yýllar gösterdi ki bunlar ne diyorsa tersi olmuþtur. buyur bunlardan biride böyle konuþuyordu.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015...lan-yaya-kalir
TL ci 2013 den beri dolar bazýnda zararýnýn %45'ini zor aldý,geri kalan %55 zarar buhar oldu gitti,geçmiþ olsun....
Yer Ýmleri