Kimin torpiliyle nasıl o koltuklara geldiğine dair soru işareti olduğunu sanmıyorum, her şey açık ortada.
Printable View
Topraklar ve kaynaklar sınırlı,bu kaynaklara ulaşım için insanlık diğerini yok etmeye kadar işi götürdü mü o zaman ha insan olmuşsun ha hayvan farketmiyor ki,doğada hayvanlar da her gün bu mücadeleyi birbirlerinin canlarına kastederek yapıyorlar.Madem insanca bir paylaşımı beceremiyoruz bari fazla üremeyelim de doğaya da birbirimize de fazla zarar vermeyelim diye düşünüyorum.
Bu video ile neyi anlatmak istedin, anlasilir gibi degil.
CHP + IYI Parti disinda alternatif mi var ?
Yoksa surunmeye devam.
Bu tur AKP + MHP'nin palavra soylemlerini yaymaya calismak sana bir fayda saglamaz.
Zaten vatandas olarak yoksun, ben yok olmaya devam edecegim demenin mantigi ne ?
Cenevrelilerin yaklaşık üçte ikisi, dünyanın en yüksek asgari ücretinin getirilmesi yönünde oy kullandı.
Yeni yasaya göre, artık haftada 40 saat çalışan biri aylık asgari ücret olarak 4 bin 100 İsviçre frangı, yani yaklaşık 34 bin TL maaş alacak.
Cenevre'nin yeni asgari ücreti, ABD'dekinin üç katından, İngiltere'nin iki katından çok.
Türkiye için öyle uzak ki hesaba gerek yok.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/para-para-para-1772658
Suudi Ticaret Odaları Başkanı Ajlan bin Abdul Aziz Al-Ajlan ın, Türk ürünlerini boykot etmenin tüm Suudi vatandaşların görevi olduğuna dair paylaşımı bardağı taşırdı.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/suud...-tepki-1772659
Sen gelip benim ulkemde, kendi vatandasin da olsa, bir gazeteciyi, kitir kitir keseceksin, bana da bunu duyurma diye suc ortakligi teklif edeceksin, ustelik tam adamina dunyanin parasini teklif ederek.
Sonra olay ortaya cikinca, asil sorumluyu bulmak yerine bu ulkeye aklin sira ceza keseceksin.
Bu olay ibret vericidir, arabin kim oldugunu anlatan tipik bir ornektir.
Tarihte oldugu gibi bunlara ek yerini belli etmeyecek, dolar diye dilenciye donmeyeceksin.
Yoksa olmadik yerden sokarlar, akrepler gibi.
ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülkeden ithal edilen alüminyum levha ürünlerine ek vergi kararı aldı.
Afganistan' dan 3 kadına tecavüz edip , 5 çocuk 15 adam öldürmüş adam , yalınayak gidip yerleri paspaslayacak amma velakin ülkemde 3 dil bilen , 4 diploması olan adamdan 5 kat daha rahat bir hayat yaşayacak.
Ülkemin doktoru gavurun hademesi kadar bile rahat bir hayat yaşayıp, saygı göremiyor.
Gezici Araştırma nın Başkanı Murat Gezici, 2021 de erken seçim bekliyor. Gerekçesini Çünkü 2023'e kadar yaklaşık 7 milyon Z kuşağından yeni seçmen gelecek. Bunların yüzde 78i nin Erdoğan karşıtı olduğu görülüyor. Bu iktidar için büyük tehdit, diye açıklıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...nleri-6074348/
Fikirdir, planlama yaparken dikkate almak lazim, diye dusunuyorum.
Bunlar da universite mi ??? ( yildız teknik haric)
Lise seviyesini gecemezler...ogrencileri bir sey bilmeden mezun olur .....mezun olunca da bu nedenle kimse is vermez....
Universite sayisi azaltilmali ,kaliteli universiteler, kaliteli hocalar kalmalı......
Bu abuzittin universiteler gencleri 4 yil oyalamaktan baska bir ise yaramiyor.....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üniversite mezuniyetini statü sembolü yaparsan, üniversite eğitimini bir yerleşim yerinin geçim yolu haline getirirsen 10 bin üniversite açsan ne olur.
Üniversitenin çıktısı bilimsel bilgi, yan ürünü öğrencidir.
Sosyal bilimler için üniversitenin değerini kütüphane ile, fen bilimciler laboratuvar ile ölçerim. şimdi dönüp bakalım kaçında kaliteli laboratuvar, kaçında kaliteli kütüphane var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mr erdogan veya danışmanları bunun zaten farkında dindar bir gençik yetiştirme söyleminin altında imamhatipleri aktif hale getirmesinin (belli bir puanı gecemeyenleri zorla imamhatiplere yönlendirmesi)sebebi kendine oy verecek bireyler yetiştirmesi asıl amaç içindi
Vatan, canının ve malının güvende olduğu, huzurlu yaşayıp huzurlu uyuyabildiğin yerdir.
Birileri sana karşı silahlanmışsa,
malına ve hatta "karına" bile el koymayı kendisine "hak" görmeye başlamışsa,
orası senin vatanın olmaktan çıkmıştır.
Tabi ki venezueladaki iç çatışmalardan bahsediyorum.
https://i.hizliresim.com/rYPl62.jpg
Hep dediğimiz gibi, metil alkol çıktı.
Etil alkolden gebermek için alkol komasına girmek lâzımdır, metil alkol ise affetmez eller.
3 çocuğum biri 4 yıllık diğerleri 2 yillik üni bitirdiler.
Şu an hiç biri kariyerlerine göre iş bulamadı..neden..!
Biri hariç diğerleri hiç bir şey ogrenmediler, boşuna zaman kaybı + benim bütçemi yediler.
2 si kiz evlendi gitti.
Oğlum 4 yıllık turizm isletme mezunu oda meslegini yapmadi (yapamadı) şu anda bir şirkette satış temsilcisi olarak calisiyor.Aldığı maaş tatmin etmiyor tabii.Internetten bir pazarlama şirketi kurdu.O işi şimdilik birlikte yürütüyoruz.
Uzun lafin kısası şu ki...
Çocuklarim üni okumakla konuşmasını oturmasını kalkmasını geliştirdiler.
Mesleki olarak hiç bir gelişim olmadı.
Oğluma diyorum bazen uni de vakit kaybedeceğine 10 sene önce bu şirketi kuraydin durumumuz daha değişik olurdu.
Yaziniza sonuna kadar katiliyorum.
Tr de maalesef bir kaç uni hariç geri kalan hepsi lise seviyesinde.
Hocam tam da bugün Birgün gazetesinde üniversitelerimiz ile ilgili ekteki haber var:
127 devlet üniversitesine 2021 yılı için 45,3 milyar lira ödenek ayrıldı. En çok ödenek ayrılan Ankara Üniversitesi’nin ödeneği 1,4 milyar lira oldu. Oxford Üniversitesi’nin bütçesi ise tek başına 62 milyarı aşıyor.
https://www.birgun.net/haber/bu-butc...rilecek-318670
Aylık Geliri 350 Dolar Seviyesine Gerileyen Genç Bankacı, Kendi Kendine Çince Konuşmaya Başladı...
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=381736
Son 3 yılda açıklanan enflasyon oranı, işsiz sayısı, merkez bankası dolar rezervleri, İdlib'teki şehit sayısı, koronavirüs vaka ve ölü sayısı gibi rakamlar arasında tek doğru sayının IBAN numarası olduğu ortaya çıktı...:) zaytung'dan..
Velevki bizimkilerden birisine o bütçeyi verdik , ne olur ? Rektör, laboratuvar kurup al hocam çalış mı der yoksa makam aracı olarak helikopter mi alır? Kişiye özel bilimsel araştırma konularının altyapısı mi hazırlanır yoksa kişiye özel başka şeyler mi ?
Üniversite sayıları azaltılmalı, okuyan daha az olmalı. İş yaramaz bir diploma peşinde ömür çürüteceklerine, kazanamayıp hayatlarını kazanacakları bir iş öğrensinler.
Liseler de azaltılsın zorunlu olmasın.
Okuma yazma bilmeden liseye gidenlerle , matematik yapmadan mühendislik kazananlarla bu iş olmaz .
Her şey şekilden ibaret. İçerik, kalite sıfır.
Yeni bir üniversite modeli gerek;
Artık milyonlarca öğrenciyi 45 m2 sınıfa oturtup haftada 40 saat susun oturun, konuşmayın diyerek beynini s...k bir yere varmak mümkün değil.
Bilgi kaynağı artık demode olmuş okullarda değil..
Zorunlu eğitimi 12 yıldan 8 e geri çekilmeli...
Üniversite eğitiminde, nicelikler bi kenara bırakılıp, direk konulara ve projeye odaklanılmalı..
mesela, atom fiziği laboratuvar kurulp, madde ve atom araştırması,
Füze geliştirme laboratuarı,
Yarı iletken , batarya geliştirme..
Hidrojen ve eletrikli araç geliştirme..
Teknolojik ürün geliştirme ce üretim odaklı..eğitim..
Laf salatası üreten eğitim sistemi out..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ordan burdan aşırmayla akademisyenlerle nasıl olacak.
bugünün sorusuydu.
çocuklar yetişkin oluyor.
ya yetişkinler ne oluyor.
Bu kadar Imam Hatip actik, genclik okuyor.
Ilahiyat Fakulteleri var, daha ne olsun.
Pis dinsizler, size de yaranilmiyor..:)
Öğrenciyi desteklemiyor zaten bilim adamını ve araştırdığı konuyu destekliyor para edecek bir şey çıkar ise sağladığı desteğin mislisini kazanıyordu. Örnek vermek gerekirse bizim üniversitelerde çok fazla gündem olmayan bir araştırma vardı kulak ugultusuna vizildamasini çözecek bir araştırma ne yazikki ülkemizde buna destek olan yoktu yabancı bir şirket destek oluyordu. Öğrenciye destek olmasi için ya notlar mükemmel olacak yada basketbol futbol oynayacak ...hiç mi Amerikan filmi izlemedim 😀
Gelişim ve icat olması için akıldan ziyade hayalgucunun olması gerektiğine inanan biri olarak ilk okuldan itibaren sanatsal ve hayal güçlerini geliştirecek ahşap metal işleme ,resim müzik gibi derslerin ağırlık verilmesi gerektiğine inanan biriyim. ODTÜ'de öğrencilerin büyük çoğunluğu akıllı ve zeki ama ne yazikki yaratıcılık yok ve etraflarında ne var ne yok bilmezler
https://m.youtube.com/watch?v=-xctwMf1pdQ
Beleş iş yok.!!!
Yatana saman yok.!!!!
:oleyo::kahkah:
önce egitimin anasını diktiler sonra ülkenin işin özeti bu
https://m.youtube.com/watch?v=h9pUj0ShwuA
:oleyo::kahkah:
Alt yapının nasıl kurulması gerektigini bilenleri alta itip , sırf tanıdık diye birilerini yukarı taşırlarsa alt yapı falan kurulmaz.
Bilmem kimcenin bilmem neyi sırf bilmem kimcenin bilemem neyi olduğu için koltuk sahibi olurken, yetişmiş kadrolar küstürülürse sanılmasın ki eğitimde dip görüldü. Bunlar daha iyi günler.