Hojam ev hala bankanın benim 2027 de bitiyor! Ömür bitti ev borcu bitmedi 😊
Şişesi olan aynı düşünmez, aynı yaşar 🤣🤣🤣 bak bir de bende petkoş var düşmanıma vermesin! Bu onun yanında çok beyfendi yine de!! Ytd
Printable View
Diğerlerimi yazmıyorum onlar da zamanın vurun abalıyası! Kader diyemem ben kendim ettim! 😊Ytd
Tam olarak ne yapmak istiyorlar? Bankalar düştü, faizler çakılı kaldı, endeks düşüyor! Tam olarak ne isteniyor? Paramı kaldı insanlarda, para yoksa nasıl olacak bu işler! Faizdekilerin parasına mı göz dikildi acaba! Bu faizlerde kim kredili borsaya girer ki! Kim kredi çeker? Tam olarak nedir istenilen var mı bilen.. ytd
Ya birşey var, ya da başka birşey var! Faizdeki niye girsin ki? Zaten orada! Eee ekonomi kötü ise düzelmiyorsa niye girsin! Hadi açık yapıyorlar sistemsel kime karşı neye karşı! Yabancı sektöre mi gelir, şirkete mi gelir, endekse mi gelir! Niye gelsin hem, neye gelsin! Olanda zaten şirketin salt çoğunluğuna sahip olan yabancıdır!
Eee böyle yapılarak ne kazanılıyor! Ytd
Diğer borsalara bakarken aaa endeks ralli yapıyor diyoruz ya ilk bakışta endekse bakıyoruz! Aslında işin rengi öyle değil, sektörlere bakıyorsun ikinci etapta! Sonra üçüncü etapta ise şirkete bakıyorsun! Örnek AAL American airlines sürünüyor 2018 den beri!
Endeks işin süsleme kısmı! Aslolan şirketler! Ytd
1.5 yildir söylüyorum insanlar yeni gormeye basladi bankofakp aciga satış kuralını delip hisseleri pert ediyor yukarı giderken de yapıyordu
Talan edilecek fazla bir yer kalmadı biste dadandilar
Ama Fedor un ugursuzlugu da büyük bir etken o geldi ve yıkım basladi :)
2022 Kasım fiyatlarındayız! Dolar bazlı 2011 den 2022 e kadar olan tepe fiyatlarındayız. Dolar bazlı 11 yıl bir arpa boyu yol gitmediğimizin hemen üstünde, belki yakınında!
Birilerine mal edilemez ama birilerinin mal edildiği bu zaman aralığının az biraz üstündeyiz.. ytd
1.5 yıl mı? Emin değilim tarih ve rakamlara bakınca! Ytd
Hoca sırf sana yazmak için geldim
Aciga satıyor bu kadar kör olamazsınız bofa alıyor kurtarıyor algısı yapıyorsunuz burda saka gibi
Hergun hisselerin içinden geciyor bank of jöle!!
Çok basit bir soru sor kendinize
Bir kurum hergun 1 ila 2 milyar malı nereden buluyor haftalardir aylardır hergun ?
Hisselerin içinden geçip kapanışta azaltıyor hergun
Ooo bofa aldı endeksi kurtardı diyorlar komedi
Hiçbir hisse gördüğü tepeyi göremiyor 1 2 özellikli hisse hariç tüm hisseler geri kalıyor enflasyona yeniliyor
Hiçbir zaman enflasyonu yenemeyecek büyük hisseler küçük yatırımcı uyanmadikca
Malini alenen badem basıyor günlerce haftalarca ve tık yok morfinlenmis adeta !
Bu benim ilk yazım şubat ayıdi
Sırf bunun için üye oldum
Isik okte de geçenlerde bofa nin aciga satış yaptığını söylediği bir video çekti
Muhtemelen beni okudu
Hergun sattığı milyonlarca lotun 1 tanesi kendinin değil
Tek lot dahi almıyor
Alımda göründüğü çok nadir günler alım değil
Virmanlaniyor
Virmanlananlar da sizin hisseleriniz
45 maliyetli senin şişe hissen var 1000 lot atıyorum
Buna geçiyor basıyor 43 e yerine koyuyor
Surekli bu şekilde devirdaim ile hisseleri dusuruyor
Çok büyük para kazaniyor
8 milyon insanın bunu görmemesi korkunç birsey
Selam hocam sizden kalacak evi sizden sonrakilere ödeme kolaylıkları bırakacaksınız! Bizde de sonuç aynı olsa da yaşam şartları aynı değil. Ben yazlık olarak karavan hayali kurabiliyorken tatil olarak, sizde yaşadığınız yer dışında bir yazlık almayı planlıyor olabilirsiniz!
Bizde çoğunluk maaşları asgari ücrete entübe edilmişken, sizde nufusunuzun yüzde 2 belki o da asgari ücreti biliyordur. Nerede olduğunuzu bilmiyorum ama dünyanın herhangi bir yeri diyelim.
Daha açıklayıcı olmamamı istemeyeceğinizi düşünüyorum.. ytd
Callandor hoja işin özü bizim hayaller, yaşadığımız hayatlar sebepli kısıtlı! Maalesef.. ytd
Sizde ülkeyi terkedenlerdensiniz sanırım.
2009 da ev için öncesinde az biraz birikim olmalı kredi için yaş 25-30 lu yaşlar olsa, 2019 da 35-40 şimdilerde ise 40-45 arası yaşınız olasılıkla.
30 sene her halükarda kira ödememek veya bir ev sahibi olmak için alınmış olsa da 70 li yaşlarda olacaksınız kanımca. Hayırlı olsun..
Selam
Yaş 47:(
Burda işler biraz daha kolay işliyor. Sürecin ortasında evi satabilirim. Satıştan gelen parayla, anaparayı ödeyip krediyi kapatabilirim. Benim derdim ipotek faiz oranı, %6.625. %3-4 aralığına geri gelirse ev çok daha ucuza gelir. Mevduat faizleri düştü ama ipotek oranları henüz geri gelmedi. Şu saate kadar mevduat faizi ipoteği karşılıyordu, artık geride kalıyor.
Önceki mesajınıza istinaden, hayat bize de güllük değil. Tatile gelince duvar dibinden yürümekten helak oluyoruz. Gurbetçi diye öpmeye çalışan çok :Sad: Biz memlekete bir adım gidiyoruz, o iki adım geri :28:
Değil.
Hisseleri talan etmek için kullandıkları bir kurum bofa
Endeks yukarı giderken de bazı hisselere çöküyor
1 yılda 250 işlem gününün 240 günü abartsiz aciga satar
Ambardaki faredir bofa
Aciga satışın yasak olduğu sanılan borsayı
Sence kim bu :)
Toplumun tüm kesimlerinin emekli çalışan memur...cebine el atıldı
Öğrenci harcliklarina kurye kazançlarına göz diken bir yönetim burayı pas mi gececekti
Şimdi aynısı borsacilara yapılıyor
Portfoylere el atılıyor
Ne yapılmalıydı? Geçen sene Depremde olanlardan sonra bu partiye oy verilmemeliydi
Depremde kapanan borsayı açtırıp 3 gün taban yaptıran da bunlar
Yapılacak çok şey var ama bu borsaci guruhuyla olmaz :)
Tr de farkındalığı ve iq şu en düşük kesim borsacilardir
1.5 yildir yapılan aciga satislari yeni yeni gorebiliyorlar kagitlar %50 %70 düştükten sonra !
Öğretmen vs kesimine bunu yapamazsın ortalığı ayağa kaldırırlar ki geçen sene öğretmenler günde 1 milyon twit atarak maaşlarını 1.8x e çıkarttılar
Ama borsaci kesimi koyun net
Akıllı zeki farkındalığı yüksek bir güruh olsa , bak bofa resim çiziyormus diyen borsa eskicilerinin etkisinde kalıp uyusturulan bir kesim olmasa yapılacak çok şey var
1 günde kesilir aciga satışlar, çünkü yasak deliniyor
Cemal enginyurt aylardır yırtıyor kendini soyuyor sizi spk pardon akp diyor adama hala yeterli destek gelmiyor
Uyanamiyorlar çünkü iq düzeyleri yetersiz :)
İlk cümlede zaten farkı anlatmaya gerek kalmamış.😊
Son paragrafta ise ne demiş şair! Gurbetçi diye öpmeye çalışan çok.
O zaman biz burada hergun gurbetteyiz, derim bende..
Siz bir kere, biz ise her gün öpülüyoruz.
Zaten her gün opulmemek için gitmediniz mı buralardan.
Ama ne yalan soyliyim yakın bir tarihte gitmiş olmanıza rağmen, eski gidenler gibi konuşmalarınizdan çok hızlı entegre olmuşsunuz gurbetçi kavramına 😂😂
Ama
Evrupa hemen entegre ediyor, buralar çok kötü, memeleketimin toprağını öpeyim, yaşam sartlari çok zor, hasret kaldım, buralara gelmeyin, gidipte dönmemek var, buralar sizin sandığınız gibi değil.
Ha bir dahaki tatile gelisinizde gurbetçi gibi davranmassiniz olur biter..
Sorunları sormamistim. Çözüm ne demiştim.
Lakin şu söylemleriniz (Tr de farkındalığı ve iq şu en düşük kesim borsacilardir, bak bofa resim çiziyormus diyen borsa eskicilerinin etkisinde kalıp uyusturulan bir kesim) çözüme giden yol bu değil sanırım.
En azından seyis hc nin yazdiginin sebebi sorulmaliydi, fikri nefen öyle şeklinde! Yoksa hem sıkıntıyı yazıp hem fikri soylemek kendi dusunceleriniz olurdu!
Fikir vermek ayrı birşey ama sorunları dinleyip çözüm bulup fikirde ortak paydaya ulasmak başka birşey.
Mesela fedoramcaya mal ettiniz birçok şeyi veya herşeyi ama o da sizin fikriniz şaka ya da ciddi orasını bilemem ama. Şimdi öyle şeyler yazıp sonrasında buraya çözümsel birşeyler aramaya çalışmakta anlamsız kalıyor.
IQ dan bahsettiğiniz için söyledim.
Bu yüzden sorunlar zaten olmuş ve ölmüşler, çözüm ne? Fikirler ne diye gidip orta yolu bulmak. Yoksa burada her gelene lafı ağzına tikarsak onlarda kaybolup giderler, bu daha da kötü olur kanımca.. ytd
Vay sirtakici hojam. Bende kayboldun sandım.
https://youtu.be/3tVGcJjZdPQ
FEDon dan gelsin zorba sirtaki..
Hacim yok bugün. az hacim, az şişe haliyle az sirtaki...
Ben o yazıyı yazarken iyi okuduysan ama iyi okuduysan ilk mesajımı....
Birileri forumda bofa nin yaptığı usulsüz işleri normallestirme çabasında demişim
Şimdi birkez daha okuyun
Dunku yazıyı yazarken de bir piyasa eskisinin damlayacagini normalmis gibi gosterecegini teknik satislar yapiyormus guya ! adım gibi biliyordum :)
Hocam yapılacak şey şu bahcene giren bir hırsız ağaçlarından meyve koparıyor ne yaparsan onu yapacaksin
Bu arada Ereğli de güzel kar yazmış! Tebrikler elinde olanları! Endeksi sırtlatacaklar mı bakalım. Ytd
Aslında tam olarak bakmadım ama forumu epey boşalmış gibi. Begenilmemis ağırlıklı olarak. Tahtacı karar verecek onun son haline. Toparlanma emareleri var ise toparlar alır götürür..
ya da piyasaya uyar bir süre bir geri, iki ileri alır götürür.. herşeyin bir zamanı var.
Sonuçta piyasanın beklentisinden gayet iyi gelmiş..
Döngüsel devinim böyle devam eder.. ytd
1 saat içinde 38.70 den kalk, 39.30 a git, sonra da geldiğin yerin altına inip 39.6x lara in...
x100 eksi 1, x30 eksi 1.30 ve sise eksi 2.50...
Çok derdin var belli...
Endeks eksi 1 lerden artıya çıktı bu süreçte, Sise eksi 2.50 dan ancak eksi 1.20 olabildi...
Bunları da boşuna yazdım ama silmeye gerek yok... Geriye dönüp okuma yaparken hatırası kalır...
SON DAKİKA | İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:
"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.
Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır."
Endeksin bir anda artıya çıkıp sonra çakılmasının bu haberle alakası olabilir...
Az az toplamaya devam.... Acelemiz yok.
enflasyon muh yapmıyorlar ona göre rakamlar pek iyi değil yüzeysel baktım detaylı incelemek lazım
bunun da rakamları pek iyi gelmeyecek herhalde bugun önden mi fiyatlıyor acaba.şarjörü dikkatli kullanıyorum. ancak endeks buralardan dönmezse bunu 36.5 a kadar rahat çekerler.acil olarak güzel bi haber geri alım iyi bilanço falan gelmesii 40ı kırıp altına gelmemesi lazım.
yoksa mokokoya devam
Tamamen şahsım adına kesinlikle katılıyorum. Toplama operasyonunu artık nakit vererek yapmıyorum, o kadar güzel trade marjı veriyor ki... 2026 sonuna 26 ay var, bu süreçte ne toplarsak hesabımıza kardır... Benim hayalim, hayali kurgum 2027 e kadar hisseyi trade ederek taşımak, sonrasında 2027-2028 yılları arasında tüm malı tahtaya boca etmek...
Bu süreçten önce 2.60 dolar zirve seviyesini tekrar test etmesini istemem, İshol girişiminin oluşumunu da istemem...
Herkesin kendi gönlünden geçen neyse benimkiler de kısmen bunlar...
Kastrat hc nin sektorden cam piyasası paylaşımları, gerek kül tarafı 3 ncü çeyrek için birşeyler gösteriyordu zaar.. öyle bir anda herşey güllük gülistanlık olmaz. Gönül isterki çok iyi gelsin. Ama dediğin gibi bence de.. ben yüksek mevduat faizi sebepli kambiyo tarafını merak ediyorum, nasıl değerlendirdiler. Tamam yatırımlar var, borç vs de var bir nebze törpüler mı acep.. yatırım tavsiyesi değildir..