bu atılan kapların aylık gelişim ve değişimleri kritik, liste tutan arkadaşlar paylaşabilir mi?
Printable View
bu atılan kapların aylık gelişim ve değişimleri kritik, liste tutan arkadaşlar paylaşabilir mi?
döndük yukarı hadi bakalım yeni ufuklara yelken açalım ytd
Patron kulağını çekti,tahtacının galiba,..
Mızrak çuvala sığmadı galiba.....
:whistling:
Kesinlikle sihirli bir el dokunmuş gibi.
Yoksa geri alım başladı ve seans sonrasi açıklanacak mı?
Ahh ahhh şeytan diyor tüm malını boşalt Gesan'a geç ama akşama tak diye kırmızıyı yapıştırsa kim şaşırır?
Offf çok zor kağıtsın Gesan. Alsan bir türlü,satsan bir türlü, tutsan bin türlü..
Ama öyle lanet bir endeks var ki ne kadar sağlam bist30 v.s dedigim kağıt varsa şu an -%3'den aşagi düsen yok! Üstelik paraşütsüz devam ediyorlar.
Zor zamanlar vesselam😟
Kafasını kaldırdığı gibi basıyorlar tokadı, bu endekste normal diyeceğim ama...
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne holdingler ne bankalar ne demir çelikler ne havayolları ne baska bir şey... Anlı şanlı kurumlar delik deşik oluyor kaç gündür..
Bu endekste bu direnci göateriyor ya helal olsun valla Gesan'a. Güneşli günler yakındır dostlar
Puhahahaa.. Her yerden yemişiz dayağı, bi bu dik durmuş... Helal la sana, 265 maliyetten buralara gelmişken güldürdün ya :)
Dostum öyle deme. Böylesi bir günde bu performans bundan sonrası için yükselişin net sinyali olarak algılanmaya son derece müsait.
Ve unutmayalım borsada bir numaralı etken ne bilanço ne de başka bir şeydir.
Her şeyden önce "algı"dır.
Nasıl ki "ne yaparsa yapsin hangi KAP'i ataraa atsin artik güvenlmiyo" v.s algısı yapıstiysa kagida ve geldigi nokta ortadaysa
Şimdi de "böyle bir günde patron nihayet destek çikiyor" algisı da yeşerirse o zaman da işler olumlu anlamda terse döner.
Tabi aenin gibi "yılgın algı" galip gelirse o başka. Sen de haklısın
Bugün bekledigim 210 civariydi sabah hissiyatim buydu yine yanıldık... Perşembe eksi 4 endekste taban yedik cuma +4 endekste notrduk yani ekstra yüzde 10 bir yedik iki günde:) çok da unutkan olmamalıyız . İnşallah bir haberle güzel şeyler olur. Perşembe bir şey olacaksa yarın tavan yapariz
Patrona hisseye sahip çıkmıyor diye kiziyoruz ama adam daha ne yapsin. 4 milyon dolar kap atti bakti olmuyor 8 milyon dolar daha atti. Eger eksi olmaya devam etsek kiyidan köşeden zuladan bir tane daha patlatirdi valla. Normalde bu kaplari aksam atardi bizde dibi bulurduk akşama kadar. Neyse böyle bir günü kafayi gözü yardirmadan atlattik. Yarin bu astorcular bu kadar düşmüş kağıtları halen satmaya çalışırsa Öğlene kadar sanci devam edebilir. Ama kapanisa dogru kara bulutlar dagilir inşallah diyorum
Bugün tavan olsa o zaman işte oldu bu iş derdik. 300den alan da mutlaka var. Yüzde 50 den fazla çıkması gerekiyor agalar.
Dostum bazen benım de başım dönüyor :kahkah:
bu süreçten kendı adıma pek olumsuz etkılenmedım dıyebılirim !!..gesan da buralardan maliyetlerımızi yaptık !! Alfastan da yarın,perşembe ve cuma süpriz hareketler bekliyorum , bakalım olacak mı !! Olursa fazlalıkları gesana taşımaya devam !! Buralar dan fırsat veren tahtacıya selamlar !!
📢 SPK: “Piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir”
spk.gov.tr/data/63bdaa578…
Ben de 250 den beri azar azar gesan satıp alfasa ekleme yapıyorum.221 dipten de ekledim.Alfas'ın lotu az.Sığ tahtaları severim.Daha yeni ve sadece 4x gitmiş tahta.Değerleme çok abartı değildi.Bedelsiz gelme ihtimali yüksek.Yıl sonu bilançosunu gesandan daha iyi bekliyorum.5 yıl temettü vereceğim diyor.Yatırımları güzel.Sektörde farklı kollara da el atarsa gayet güzel olur.
dün şirket twiteer hesabından son 21 günde 1,5 milyarlık iş aldık demişlerdi...ben de bu şekilde devam ederse ?? çeyrekte 5,250 milyarlık cirolar oluşur , yıllıkta ise 21 milyarlık ciro oluşur demiştim...:kahkah: bu ciroya %15 net kar marjı eklediğimizde net kar 3 milyar civarı olur ki aylar önce 2023 yılında fabrika yatırımlarından sonra çeyreklerde 600 milyon kar yıllıkta ise 2,5 milyar civarı net kar görülebileceğini bu yüzden de en geç nisan mayıs aylarında gesanın 200-300 aralıklarına fk 10 rasyosu ile çıkacağını söylemiştim..
şu anda şirketin paylaştığı twit ile benim aylar önce söylediklerim birbirini teyit ediyor..bu yüzden de altı en dolu enerji şirketlerden birisi de gesandır diyordum..bakalım bu yılın ciro ve karlarını bilançolar ile merakla bekliyorum...
yine geçen gün sadece 1000 MW lık panel fabrikasının oluşturabileceği ciro potansiyeli 11,8 milyar tl dir demiştim (fuul kapasite çalışması şartı ile )....diğer işlerden de 8-9 milyarlık iş yapabilirse ?? bu yıl sonunda kabaca 21 milyarlık cirolar görülebilir..tabi bunlar sadece potansiyeldir ve ihtimaldir...tam olarak gerçekleşmesi için gelen kap haberleri ve çeyreksel bilançoları takip etmek gerekiyor...
son zamanlarda atılan kapların montanı çok yüksek...bence panel fabrikası tamamlandıktan sonra da çok büyük işleri alabilecekler....hatırlayacak olursak şirket panel fabrikasını sadece kendi mütahitlik ve kendi işleri için (bence sunjunior ürünü için ) kurduklarını söylemişlerdi...bu yıl kademeli olarak panel fabrikasının kapasitesi 2000 MW a çıkarılması planlanıyor (ileriki zamanlarda 11,8 milyar tl lik bir potansiyel daha eklenecek demektir. tabi 2024 yılında cironun yarısının yurtdışı ihracattan sağlanması hedefleniyor )....
depolamalı işler ,trafo üretiminin 4 kat artması ,esko işleri, inverter üretimi, res ,hes kurma işleri ,simens panolarının satışı...v.b işler ile birlikte gesan bu yıl atılım yılı yaşayacaktır..
her zaman söylediğim gibi en güzel kap haberleri ve en güzel çeyreksel bilançolar bu sektöre ve gesana gelmeye devam edecektir...çünkü konjoktür ondan yana ve bu konjöktür daha yıllarca devam edecek...
260 aşağısını kabul etmiyorum bu güzel haberlerle. Bu hafta tavan kapayalim
evt hepsi duruyor
KONTR
ERCB
ama SMRTG sattim :( istemeye istemeye sattim , GESAN para yaratmak icin ki iyikide satmisim baya dustu
bu gun SMART alacam maliyetim 100 du , cok kar ettim, sonra kardan zarara geldi ve basa basta smart sattim :evil:
ama 75-80 arasi cok cazip fiyat alacam bir miktar
10 gundur Tailantaydim biraz uzaklastim ama desinler Kral Dondu :rules:
twiteerdan paylaşım yapan ortaklar şirket ile görüştüklerini de söylüyorlar..bu görüşmede ukraynada savaşın bitmesi ile birlikte şu anki cirolarımızdan daha fazla ciroların oradan elde edilebileceğini ve orada potansiyelin çok yüksek olduğunu söylemişlerdi...ukraynadaki şirketin %100 ü gesanın iştirakidir dostlar...yani oradaki karın tamamın gesanın kasasına girecek...
ukraynanın elektrik altyapısının %50 sinden fazlası imha olmuş arkadaşlar...o yüzden de şirket oradaki savaşın bitmesini dört gözle bekliyor..çünkü oradaki potansiyel gerçekten de çok yüksek..orada yıllarca fuul çalışsalar bile işlere yetişemeyecekler...savaşın bitmesi ile en beklentili hisselerden birisi de gesan olacaktır...europowerdan bu yönüyle daha avantajlıyız...gerçi orayı imar ederken yine europowerin ürünlerini kullanacağız ama mütahitlik işlerini gesan alacak ve karın çoğunluğunu gesan yapacak...
europower ve gesan her türlü birbirini tamamlayan ve destekleyen şirketlerdir...güzel birliktelikleri ile güzel işler yapacaklar...
Şu piyasda bu kaplarla alfastan bari utanaydın be gesan efendi. Hadi tavan yapma da yeşile bari geçer insan
Seyitler kim yanın işini 4 ayda bitirmişler bugun reklam yapıyordur fabrika zehir gibi çalısıyor ama hisse tarafı dandik...
bu hıssenın dıbı yokmu yaf..kaç tl den aldınızkı buradan satıyorsunuz...mılletı fena dovuyorlar..bende dayak yemeğe geldım..bundan boyle anca beraber kanca beraber:kahkah:
eğer boyle devam ederse kaç iş gunu sonra başladığımız yere dönüyoruz varmı bunu hesap edebılen..hergun yuzde dort yuzde beş duşunce 25 lı rakamlara nezaman gelıyoruz :kahkah: bırde kaldırıp kaldırıp verıdıkten sonra basmaları daha mutlu edıyor sanırım,acı cektırerek basıyorlar pıyasaya:kahkah:
gesan iflas mi ediyor? sirkette kumar mi oynaniyor. 186 ya dusmesinin izahi var mi:)
Böyle panikleterek mal da boşaltamazlar. Bakalım süreç ne olacak...
180 altına iğne atıp 190 üstü kapatsa iyi olur bence..
olayı halen gesan özelinde değerlendirmek yanlış olur bence. endekse piyasaya resmen karabulut gibi çöktüler. endeks dönerse gesan döner . yoksa pozitif ayrışsın diye beklemek hayal dünyası. ama kendi adıma endeksteki düşüşün bu akşam biteceğini düşünüyorum. tahmin sadede. çıkarken ne diyorlardı hep yükselen endeks olmaz. e o zaman hep düşen endeks de olmaz.
Taner genek beyi dinlemedik de adam cidden bist ustadi. Cuma endeks +5ken çıkmayan hisse için fazla beklentiye girmisim. Neyse yarın Perşembe. Umut bitmez garibanda
güzel kaplar attılar ..tepki vermeyince hayal kırıklığı oldu ne yazık ki...patrondan güçlü destekler bekliyoruz...bence bir çok tahtada bankoftan işlem yapanlar ya patronların kendisi yada onlara çok yakın kişiler...spk nın denetiminden kaçmak için o aracı kurumunu kullanıyorlar...arzlarda da ben hisselerin ky lara dağıtıldığına inanmıyorum...bir ay içinde 3-5 kat çıkacak hisseyi ky ya verebileceklerine pek ihtimal vermiyorum...bu borsa dünyası o kadar da masum değil bence....patronlar paranın tadını alınca çok değişiyorlar diye düşünüyorum...
gökhan beyin ntv deki röportaşından beridir hisse sert düşüyor...ister istemez insanın aklına kötü şeyler geliyor...nedense buna rağmen tutuyorum...ALLAH sonumuzu hayır etsin diyorum...yapacak da bir şey göremiyorum...
Info son 2 haftada sattigii 200 binin 50sini geri aldı. Patron geri aldık vs der mi
Tek teselli hepsi aynı. İyi patron diye birşey yok. Biz gözümüzde büyüttük patronu. Hal böyle olunca satman gereken yerlerde elin gitmiyor..
Patron geri alım yapsa hem iyi patronum diye hava atar hemde 200lerde sattığını aşağıdan alıp iyi bir trade de yamış olur ..
Eygyo diye bir hisse aldim yeni arz diye. Saldikca saldı. Onda maliyet dusurme adına gesanlarimin yarısına yine veda ettim. Çıkışı. Genelde uğurlu gelir. 191 ört bye bye yaptık . Info alması umut verici