Marjlar çok düştü,,önceleri günlük 50-80 kademe marj verirken şimdi 18-20 kademeye düştü,,,,kurtarmıyor.
Printable View
Yeniden aranıza gelmeye çalışıyorum. Biraz ucuz kaldı. Şimdi en az 27 civarı olmalıydı.
Bu gün sabah, yakınlarında bir işim vardı; eski bir, sac kesim ve büküm işleri yapan müşterimi ziyaret ettim; çay içtik, sohbet ettik;işler nasıl diye sordum, özetle cevap şu:
Abi geçen yılki fiyatlarla iş yapıyoruz!.
Sacın kg fiyatı geçen yıl 21-21,5 TL idi, şimdi de aynı dedi.
Fazla söze gerek bırakmadı açıkçası☹
Al-sat tut değildir.
Çıkmadı çıkmadı derken düşüşte ön safta.
ne dedisek o.araştırın dedik.tukaşı araştırın nasıl satıldı . hemde iş grubunun iş finansını borsada % 35 paynı toplayanlara .tukaş lama nasıl oldı.jektaş darmadaan derken ereüğliyi de gözden çıkarmış gibi bu oyaklama çalışan maaşlı elemanlar.izle incele neler oluyo ereğli neden çöküşte .
ne dedisek o.internette yayın yapan yarım akıl borsacılar var .biri fincan kulpu var endeks 11 bini aşacak diyo endeks aşşaa çakıyo .diğeri başka bi şe kırk yıllık borsacı ayaklarında çok var kibir akıllılar.auhauhaua borsada temel analize bakın teknik zaten bunun içinde .
temel analiz bir çok şeyi kapsar.şirketi şirket dışı devleti piyasa şartları bir çok etken .ereğli temel analizi en önemli sorun şirket yönetimi oyaklama şirketin patronsuz olma sıkıntısı.maaşlı elemanlar eskisi gibi değil artık .son on yıldır oyak iştiraklareei darmadan tukaş satıldı beleşe , hekjtaş batıkta ereğlide sıra .oyaka dikkat edin çalışan maaşlı elemanlar ne yapmak istiyorlar.ereğliyi bıraktılar byu şekilde yazık ettiler
Toplama/biriktirmeye devam mı beyler ? :whistling: "Benim aldığım kağıtlar belli izleyin" "2 ay sonra buralarda ol" "Ben aldım dolar bazlı yüzde 50 garanti. izle" " manipülatör milletin malını elinden almaya çalışıyor " "maaşlı eleman çok gördük böyle leri alıma devam!!"
Neyse işte . Sıkı dişinizi 2 seneniz geçti. 3 seneniz falan var daha. 3 sene sonra kralsın be ya .füze füze füze. Kesin bilgi yayalım . :rules:
Sessizliği ve çukuru sever. Su çukur yere akar. Önce ve birden bire aniden 5 yıllık hisse taşıyıcılarının!! gelip hisseyi devamlı kötülemeye başlaması lazım. öyle yani hop diye. Bir anda. Allah allah düne kadar nerede idi bu adamlar falan olmak lazım.
"Bedelli gelecek" "batacak bu borç dönmez" " beyler ben sattım sizi bilmemmmm" "oyağı da batıracak bu gidişle" Kim geliyor genel kurula eselim gürleyelim mahkemeye verelim burunlarından fitil fitil" "sattım şunu şunu aldım yüzde 50 kardayım sizi bilmemmmm" vs. vs.
Nasıl 2.5 dolarda aniden ve birden bire temettücü ve uzun vadeciler biriktiriciler!! türedi ise!! Aynı filmi tersten izlememiz lazım. Yoksa sessizlik tek başına pek de bir işaret olmaz. Ne kadar sessiz sonra 1 sene! 2? 3?
İsteyen alır da satarda bunu niye geriyor onu çözemedim.
Eywallah sayın yatırımcı. İlkokul öğretmeninin verdiği gergin/gerginlik/germek kelimesini cümle içinde kullan ödevini tamamladın. Gerçi tam olay ile alakası olmamış ama hadi oldu. Tabi çözülecek çok şey var daha. Ortaokul lise üniversite falan. Eğitim hayatı uzun. Ama ümidini yitirme. Sende o potansiyel var. Yapabilirsin bence. :wave:
Yok ben hisse çıkarken diyordum karıştırdın. Ama dur ya bende karıştırdım sende hiç eregl yoktu değil mi. Yada dur dur portföy!! de can yakmayacak miktarlarda değil mi. ?
Neyse işte bıdı bıdı yapmasın kimse buraların bayram yeri olması lazım. Düştükçe alıyordunuz çünkü. Bol bol toplayın işte. Önümüzdeki 5 seneyi!! toplama/biriktirme yılları ilan ediyorum :kahkah:
Mathias tebrik ederim yine haklı çıktın. Ama Fedor Reis seni ipleyip cevap vermiyor artık büyük haz bizim için :) Ereğlinin düşmesine zaten alışkınız hiç koymuyor. Yüz yıl geçse adam olmazsın la yazık sana... Biz yüz yıl yaşasak Ereğli almaya devam edicez :)
LGBT, 3 çocuk gibi çok önemli başlıklar neyse de, iç politika malzemesi malum konu ile Trump'ın ağzından çıkanların eşleşmesi ürkütüyor yatırımcıyı.
Aklımızı alacak aklımızıı:oleyo:
Ytd
Eregl den değil de (malum şişik portföydeki vaziyeti) isdmr den alıyorum aldıkça ama öbür hisselerden de giden yok. Gidenlerin de çoğu geri geldi.
Sepetimin performansı çok kötü aylardır.
Faiz/ppf tarafı bir miktar topluyor arkayı da 2 geri 1 ileri gibi bir durum çıkıyor meydana. Overdiversified olunca normal tabi bunlar
Ytd
Seçim gelip para saçılana kadar mal toplayan (eregl özelinde değil bist genel diyorum) toplar, vanalar açılınca vole vurulur, mal gerektiği kadarı ile çakılır, ne eksikse temin edilir kalanla yola devam edilir
Plan bu bakalım
Ytd
Çelik İhracatçıları Birliği Yön. Kur. Bşk. üretim miktarlarında 2024'te 2021 ve 2022'nin gerisinde kaldıklarını söylemiş. O dönemde 40 milyon ton olan rakam 15 milyon tona inmiş. 2025'in 2024'e benzer geçmesi bekleniyor. Sektör içinden biri olunca daha doğru yorumlar görüyoruz. Adam öncelikli olarak Avrupa'da daralan talebe dikkat çekmiş, genelde hep Çin konuşuluyordu sektörle ilgili. İkinci olarak Çin'in artan üretimiyle piyasayı domine etmesinden söz etmiş.
Hemen hemen tüm sektörlerde 2023'e göre ihracat gerilemesi dikkat çekici. 11 temel sektörde de üretimde %25 ile %5 arasında gerileme söz konusu. İhracat arttı söylemleri yüzeysel, detaya bakmak şart.
Birkaç haftadır Abd Iron Steel endeksi epey düştü. Arcelor hissesini takip ediyorum, düştükçe düşüyor... Trump sonrası ne olacak merak ediyorum. Arcelor'da bir fabrika kapatma gibi bir şey gördüm. Kendi özelinde bir sebep de var galiba lakin gene geldik Çin, Trump ve belirsizlikler üçgenine. Abd'de enflasyon verileri de iyi gitmiyor galiba. Valla altın maltın dışında değişen düzelen bir şey gözükmüyor. Borsanın da hali ortada. He bi de tabi 15 lira, 50 cent vs tipler de şimdi saklandıkları bataklıklardan çıkıyor. Allah sabır versin herkese.
Yok sessizleşmemiş. Bak bi çorbaya kaşık attık hepsi baş verdi birden bire. Kaç kaç. Bir acaba mı dedim ama bunlar burada iken eregl de sonuç belli.
Fedor gelse de son pozisyonunu!! yazsa. En son borsa fonu ve Slogancı patrik ile parlattıkları AEFES de idi. Gitti putin el koydu onada. Hayır yatırımlarımı kaydırdım falan başka yerlere dedi. Konuta falan ise oturduğum evi satıp bahçede çadırda yatmaya falan başlayacam. Nereye kaydı , pardon kaydırdı acaba. Tedirginiz.
Normalde bir iş bir taşıma falan varsa hamal tutar adama para ödersin. Normali budur.
Hamal tutup birde hamaldan para alınan tek mekan ise borsa dır.
Obsesif Davranışlar: Belirli bir hisseye veya yatırımcı grubuna takıntılı şekilde odaklanma, sürekli olarak aynı konuyu gündeme getirme.
Kendini Üstün Görme: Kendi finansal bilgi ve becerilerini başkalarınınkiyle kıyaslayarak sürekli övme, başkalarını küçümseme.
Empati Eksikliği: İnsanların kayıpları karşısında anlayışlı veya destekleyici olmak yerine, onları aşağılayarak haklı çıkma çabası.
Duygusal Kontrol Sorunları: Borsadaki dalgalanmalar veya diğer insanların yatırım tercihlerine karşı aşırı tepki gösterme.
Kendini Kanıtlama İhtiyacı: Sürekli haklı olduğunu kanıtlama çabası içinde olma, başkalarının fikirlerini dikkate almama.
Rekabetçi ve Saldırgan Tavırlar: Yatırımı bir oyun veya yarış gibi görerek, diğer yatırımcıları yenmesi gereken rakipler olarak algılama.
Kendi Hayal Kırıklıklarını Yansıtma: Kendi finansal başarısızlıklarını veya tatminsizliklerini başkalarına yönelik hakaretlerle örtbas etmeye çalışma.
Bu davranışlar genellikle kişinin içsel güvensizliklerini, hayal kırıklıklarını veya dışsal onay arayışını yansıtabilir. Profesyonel yardım almayı düşünebilirler, çünkü bu tutum hem kendi psikolojik sağlıklarına hem de sosyal ilişkilerine zarar verebilir.
Allah bu durumda olanlara şifa versin. Para gelir elbet. Sağlık olsun da.
Ben yapay zekaya sordum. OpenAi firmasına feedback'ini iletiyorum.
Yapay zeka da hiçbir şey bilmiyormuş Ereğli hissesinden de haberi yoktur zaten
Ama bizde ne cevherler var herkesi uyarmış burdan düşecek diye ama dinleyen olmamış o da onun için burda yazıyor çok düşünceliymiş meğer birde kimsenin bilmediğini bilecek kadar zeki.
Günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde indikatörlerin genelinde momentum kaybı gözlenmektedir. Endeksin gün içerisinde 9.750 seviyesine doğru gerilemeleri kısa vadeli alım fırsatı olarak, 10.150 seviyelerine doğru yükselişleri ise kar satışı olarak değerlendirilebilir. Endeksin güne tepki alımları ile başlangıç yapmasını ve günün devamında da dalgalı seyrini sürdürmesini bekleriz.şeker yatırım
Çin'de gayrimenkul krizi 2021'den beri hane halkının 18 Trilyon$'lık servetini buharlaştırmış. 2008 krizinde, ABD'de bu rakam 11 trilyon$ olarak gerçekleşmiş.
Çin emlak varlıklarına dayalı türev finansal ürünler dünyanın diğer ülkelerine pazarlanmadığından dışarıya direkt etkisi olmadı. İç piyasadaki daralmadan kaynaklanan dolaylı etkiler görülmekte, mesela çelik ihracatını artırdılar... Öte yandan Çin'in 30 yıllık devlet tahvili faiz oranı ilk defa Japonya'nın 30 yıllık tahvil oranının altına düşmüş. Ekonomik durgunluğun önemli bir sonucu bu.
Durum böyleyken Çin'in kamu kaynaklı canlanma paketlerinden bizim ve diğer finansal piyasaların ne gibi bir direkt fayda sağlayacağını anlayamıyorum?
Türkiyede paradan para kazanıyorlar. Sanayiden para kazanan yok. Para kimde var? Bankalarda. Bankalar parasına para katıyor.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
yani......
ABD yellense,bütün dünya kokudan duramıyor.Bi yangın çıktı diye dünya borsaları düşüyor.ABD ye göre hava hoş,ne kadar maliyet varsa o kadar dolar bas,nasıl olsa herkes rezerv para diye kullanıyor.
Bu tam olarak doğru bir yorum değil. Mesele sadece anlık giderleri karşılamak mı? ABD rezerv para birimi olarak doların itibarın savunmak konusunda ne kadar kararlı olduğunu, 2008 krizinde, Swap hatları üzerinden dolar karşılığı borç vererek gösterdi. Avrupa ve İngiltere bankalarının finansal piyasalarda ABD'den çok daha agresif olduğunu ve risklere girdiğini görüyoruz. Karşılıksız para basmak enflasyon etkisiyle istenmeyen bir durumken jeopolitik olarak da ağır sonuçları var üstelik ABD borçları arttıkça, enflasyon yükseldikçe bunların faiz ödemeleri de yükseliyor ve bu ödemelerin büyük kısmı ABD dışına kaçıyor. Her şeye rağmen ABD politikalarına güvenmeyen kurum ve kişiler zaten Altın ile cripto gibi alternatif araçlara yatırım yapıyor. ABD borcunun alacaklıları BRIC şemsiyesi altında güçlerini birleştirip onun gücüne kafa tutabiliyor, bu bakımlardan yorumunuz doğru.
Piyasaları neyin gerdiğini anlamak adına dikkatimi çeken iki gösterge Eur/Usd paritesi ve Petrol fiyatı. Herkesin baktığı şeyler ama önemli olan yorumlama farkları. Avrupa ekonomisi, problemleri nedeniyle ABD'nin para politikalarından o malum beklentileri bozuyor olabilir. Savaş coğrafyasının en önemli kaynağı durumundaki petrol fiyatları soğuk kanlı duruşunu 2025'de sürdürebilir mi? Varlık fiyatlarında bir düzeltmeye kredi piyasaları nasıl tepki verir? Böyle bir senaryoda FED ve ECB enflasyonu göze alarak beklenen türde tepkiler mi verir?
ABD'deki yangınlar 2025 kehanetlerinden birinin gerçekleşmesi gibi oldu. Şiddetli doğa olayları nedeniyle sigortacılık sektörünü zor zamanların beklediği tahmini vardı.
Dolar üzerine kurulu Dünya ekonomik sistemi, kural dışı hareketler nedeni ile itibar kaybetmeye devam ediyor. Legal ve şeffaf bir ekonomik sistemi terk ederseniz, sadece askeri güçle paranın itibarını uzun süre koruyamazsınız. Dünya'yı kan gölüne döndürseler de gidişat ABD lehine ilerlemez. Epey itibar kaybettiler ki ,şantaj ve tehditleri bitmiyor. Ne zaman olur bilinmez ama ABD patronluğunun sonu geldi gibi görünüyor. En büyük destekçileri AB bile yediği kazığı hazmetmekte zorlanıyor. Japonya zaten bunu daha öncelerden gördü. Hızla yükselen bir ekonomi nasıl bloke edilebilir, deneyimlediler.