yumurta bile 8 tl den 12 ye çıktı
Printable View
Bırak havanda su dövmeyi.!!
Deve kuşundan ne farkın var.!!
450 milyar dolar borç almışsın.!
Borç batağında olan ülke.!!
Ürettiğinden daha fazla tüketerek tükenmişsin.!!
Lale devri bitti.!!
Borç alan emir alır.!!
sular çekildiğinde Sinekler balıkları, sular yükseldiğinde ise balıklar sinekleri yer.
450 mlr dolar süper rakam....şirketler de batarsa neyle ödeyeceğiz bunu...
biz herkese pilavüstü kebap diyoz bi zıpçıktı çıkıyor işi bozuyor
https://pbs.twimg.com/media/DlJq462W0AcUygG.jpg
İlaçta hazır artık reçeteye de gerek yok diyorsun yani.. 10 TL olunca 15 diyeceksin..15 olunca... 5 sene sonra bi bakmışsın 1000 doların yine 1000 dolar.. Yok faiz e yatırmış olursun, yatırım yaptın sonuçta. Ve bunun adıda yatırım olacak. :kahkah:
Desene ancak böyle TL değerimi koruyabiliyorum. Bunada bazıları yatırım diyor. Benim amacım birikimimi korumak yatırım yapmak değil ve ülkede bu fırsatı verdi. Diğer yatırım enstrümanlarından kazanamadım. Doları aldım bekliyorum ve reçete yazıyorum.
Daha doğru ve inandırıcı olmaz mı?
Soros'dan ne farkin var. Zil takip oyna, dolar yukseliyor diye..
P10S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun itibari ile isbankasinin 10 ekimde sonlanan eurobond u %15 yillik bazda getirisi var
Ya alla alla benmi kafayi yiyorum Isbankasinin onumuzdeki 40 gun icinde iflas etme ihtimali yok gibi bir sey. Ee bu piyasa neden sacma bir sekilde fiyatlandirmis bu bonoyu?
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...13728534_1.pdf
harbi salak kaynıyr piyasa
bi kısmı faiz haram diyor 0 kazançla bankada tutuyor
bir kısmı gene faiz haram diyor
bankaların tl ye verdiği faiz kadar bir para akrşılığı katılım bankalarına götürüyor
bir kısmıda dolar şu halde iken %18-19 a faize yatırmayı akıllılık sayıyor
bir kısım ise götürüp parayı borsa denen kumarhaneye basıyor palada onlara basıyor
al doalrını al sat yapamıyorsan koy faize hem dolar arttıkça paranın değerini kor hemde %4-5 doalr faizi al
Yazdıkların ipe sapa gelmez şeyler.!!
Turkuaz, hayrettim paşa gemilerinin toplam değeri 600 milyon dolar.!!
Fiyasko.!!!!
Uluslararası standartda petrol arayan gemiler 40 kat daha fazla kapasiteli.!!
Sen bu düzmece gemilerle petrol araması yapamazsın.!!
Ancak bu gemilerle su çıkarırsın.!!
Senin deve kuşundan hiç farkın Yok.!!
Durum boktan evet ama çokta şey etmemek lazım [emoji41]
BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@BOSPOROS
öldük bittik dışında bir şey yazmıyorsun.
gözümüzden kaçan bir haber varsa paylaş kalanı gereksiz oluyor.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...2a6405-ml7FAGy
böyle beklentileri olan bir merkez bankamız var 1 ay öncesine göre tüm beklentileri %20-30 artmasına rağmen tek bir beklenti bile gerçekçi değil
mnayaklar ülkesinde gene silahlı saldırı olmuş doalrları dışında bakılacak imrenilecek yanları yok
Londra piyasasında dolar kaçtan açtı ve durum nasıl?
İyi yapıyorsunuz. Buda reelde olmasada vadeli yada fx. te yapılması gereken bir sigorta ve hedge tir.
Benim söylemek istediğim ve sizinde bildiğiniz gibi doların bir yatırım enstrümanı gibi lanse edilmesi..Bu doğru bir yaklaşım değildir.
Döviz ile işi olan ticaret yapan yada parasının değerini dolar bazında korumak isteyene kimse birşey diyemez. Ancak bir yatırım aracı olarak gören ve reelde bu şekilde yatırım yapan global anlamda kazanamaz. Ve dolaylı yoldan birçok işletmeye, ticaret ve bazı dengelere farkında olmadan zarar verir.
Bol kazançlar
http://www.gazete2023.com/images/vid...itled-1_32.png
Güzel haber.!!!:kahkah:
Şirketlerde kepenk kapatacak.!!
Arkadaki fark sadece bu.!! :plc:
bu haber altına ilgiyaratabilirAlıntı:
Die Welt: Rusya doların diktasından kurtuluyor
Alman gazetesi Die Welt, Rusya yönetiminin aktif bir şekilde altın satın alarak ve ABD tahvillerini elden çıkararak doların diktasından kurtulmaya çalıştığını yazdı.
Durum pişkinliği geçmiş
cidden yüzsüzlük bu kadarı
bunca yıldır içerim
adam gibi
sizin içtiğiniz alkol değil bence
ya da kafanız yerinde değil..
pes yüzlüğün daniskası bu..
kardeşim sabır mı sınıyorsun
yazıların orada 4,08-4,93 29 ay dedin
short yapmıştın
sana soran oldu mu short yaptın mı diye
sen yaptım deyince , yapıştır buraya dedik tık yok sende
boş adamsın ...
Kalburüstü olunca boyle oluyor demek ki. Hem her konuda bilgisi var hem de hakaret etme hakkını kendinde görüyor. O bahsettigin gemilerden birinde çalışıyorum, bilmedigin konularda fikir beyan edip ahkam kesmr istersen.
Özel amaçla açılmış bir başlıkta,hır-gür çıkarmaya çalışmak ezikliktir...
Sizde "Dolara yatırım yapmak APTALLIKTIR" diye bir başlık açın ve orada sizin gibi düşünenlerle hasbihal edin...
Başlığın raytingini arttırmaktan başka ne işe yarıyor ki sizin yaptığınız?
saygılar/başarılar
Siz burda paylaşım yaptıkça başlık daha çok refresh oluyor,ana sayfada daha çok görünüyor,başlıktan bi haber olanların bile gözüne çarpıyor...
Aferin size...
saygılar/başarılar
Ben anlamadım bu olayı sn jackalav, 2014 de bernanke çıktı artık ucuz dolar devri bitti,doların arzını kıstlayacağız ,faizini artıracağız dedi ,e bu da kabak gibi belli etti ki bizim gibi dolar borçlusu ve dolar bağımlısı ülkelerin parası değersizleşecek.Biz bunu az buçuk anlayıp dolara geçince 2014 2017 arası 2 den 6 ya çıkan dolardan para kazanınca yatırım yapmış ve para kazanmış olmuyormuyuz.Benim aklım her türlü yatırım enstrumanında tek şeye basar,aradan zaman geçtikçe param artıyor mu azalıyor mu,enflasyona karşı yatırımım beni koruyor mu.Bu emlak olmuş hisse senedi olmuş dolar olmuş altın olmuş,bitcoin olmuş hiç önemli değil.Param artmalı ve enflasyona yenilmemeli.Şu ara dolar bu işlevi görüyor,durum ilerde değişirse ,olay değişirse ona da aklımız yatarsa ona geçeriz elbet.Salt bir dolar sevgisi veya nefreti olamaz,bu finansal piyasaların işleyişine karşı çok gülünç bir tepki olur.Para kazandırıyorsa dolar da elbette bir yatırımdır.
Amacım Hır gür değildi ama anliyorum ki bizim derdimiz başka, birilerinin ki başka. Allah yolunuzu açık etsin, verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür. Selametle..
Siz dolarda reel bir getiri sağladınız mı?
Hayır...(yastık altında tutanlar için)
Siz dolar olarak paranızı tutuyorsanız (reel) getirinizi de dolar bazında hesap edeceksiniz...
Kavramları doğru kullanmak adına dolar bir yatırım aracı değil,korunma aracıdır diyebilirmiyiz?
saygılar/başarılar...
2013te başlayan FED faiz arttırım hikayesi 3-4 faiz arttırım sonra bitiyor 2019 içinde yanlış hatırlamıyorsam yeni bir hikaye gerek trend geri döner mi sizce?
sadece bu sitede degil diger formlarda da sistematik olarak ortaya cıkan bu maaşlı troller 7 seviyesinde vatan millet bayrak ezan akıllarına ne geldiyse insanımızın yumuşak karnından yararlanarak saldırıya gecmişlerdi sayılarının 3bin civarında oldugu maaşlı troller
ufaktan yine sahneye cıkıyorlar DİKKAT engelleyin gitsin çünki onlara hiç birşeyi anlatamazsınız yormayın kendinizi
Siz dolar alarak Tl nin değer yitirişine önlem almış oluyorsunuz...
Enflasyondan çok daha fazlasına...
En son açıklanan enflasyon kaç?
%15,86
Ama benim almayı düşündüğüm araç son 6 ayda %40 zamlanmış...
Şimdi benim enflasyonum kaç?
%15,86 mı %40 mı?
saygılar/başarılar
Şimdi akıl var izan var.Cari açığımız var,enerji bağımlılığımız var,her ay 5 6 milyar dolar açığı fonlamamız gerekiyor,dolar borcumuzun ana parasını ödemeyi geç faizi bile ödeme durumumuz sakat,borçlu olduğumuz adamlarla kavgalıyız,süper projeler deyip dolar ödemeli hasta garantili hastane,geçiş garantili köprü,yolcu garantili havaalanı yapmışız 25 yıl boyunca kiralar ödenecek dolar bazlı,,e fabrikan yok olanlar da yanıyor nedense,tüm üretimin ithalata bağımlı,turizm dışında ele gelen bir şey yok e dolar kabak gibi belli ki artacak senin paran değersizleşecek,bu ortamda hangi nedenle hangi akılla tl de beklenecek anlayamadım.Ha tek yol çok yüksek faiz olur o zaman tl mantıklı olabilir.O da tüm ekonomiyi kitler.Ben yazarken sıkıldım,ama maalesef işler kötü iyiye gidecek hiç bir şey de ben göremiyorum.İnşallah yanılıyorumdur.
Peki dolarcılar cari açık diye esip gürlüyorsunuz başlıkta...
Size bir sorum var...
Benim küçüklüğümde Tariş Kolanyası vardı (gerçi hala var..)
Sonra Özal la birlikte Jagler parfümle tanıştık...
Şimdi size sorum şu:Varmısınız Tariş Kolanyasına dönmeye?
Varsa Tr markalısını kullanmaya,cari açığı azaltmaya?
Tariş Kolanyası varken Jagler kullanmak "KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAKTIR..."
saygılar/başarılar
Dolar uzun vadeli yükseliş trendi için 5.80 üzeri güç topluyor. Bu çok belli bunların dışında her şey laf ola beri gele.
bu topiğin bu tip şeylere ihtiyacı yok çünkü uzun yıllardır var ve gerçek katılımcısı 20-25 kişiyi geçmezdi
ancak son zamanlarda doların aktifliği topiğide etkildei bu forumun en çok izlenen topiği viop topiğidir ama reytinglere bakarsanız
şu anda doalrdan dolayı son 2-3 topike viop topiğinin dahi üstünde izlenme oranına sahiptir
hemide bunu viop topiğindeki yazılan mesaj sayısının yarısı ile yapmaktadır
yani başlık viop topiğinden daha az ana sayfada olmasına rağmen ondan daha fazla izlenme oranına sahiptir
bu durum burada yazanlar kadar doların konjökürel durumu ile alakalıdır
Valla ben açıkçası reel olarak para kazandım elbette.2 liradan 6 liraya 4 yılda giden bir enstrumanda kazanç olmaz mı
Hatta keşke şu son dört yılda dayanamayıp yaptığım diğer yatırımları yapmasaydım.Karşılaştırıyorum cidden çok uygun fiyatla kelepir dediğim işlerde bile dolar kadar kazanamamışım.Gerçi şu ara gram altına abandım ondan da ümitliyim hayırlısı artık.Şu ara dolar zamanı fed böyle gittiği sürece olay değişmez.Daha önce de yazdım benim aklım tl kıyası ile çalışır.Yüzdesel olarak tl bazında olay ne olmuş ona bakarım hep :))))))))))))