Sayfa 345/1024 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 2,753 - 2,760 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. sadece bu sitede degil diger formlarda da sistematik olarak ortaya cıkan bu maaşlı troller 7 seviyesinde vatan millet bayrak ezan akıllarına ne geldiyse insanımızın yumuşak karnından yararlanarak saldırıya gecmişlerdi sayılarının 3bin civarında oldugu maaşlı troller
    ufaktan yine sahneye cıkıyorlar DİKKAT engelleyin gitsin çünki onlara hiç birşeyi anlatamazsınız yormayın kendinizi

2. Siz dolar alarak Tl nin değer yitirişine önlem almış oluyorsunuz...
    Enflasyondan çok daha fazlasına...
    En son açıklanan enflasyon kaç?
    %15,86
    Ama benim almayı düşündüğüm araç son 6 ayda %40 zamlanmış...
    Şimdi benim enflasyonum kaç?
    %15,86 mı %40 mı?

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Şimdi akıl var izan var.Cari açığımız var,enerji bağımlılığımız var,her ay 5 6 milyar dolar açığı fonlamamız gerekiyor,dolar borcumuzun ana parasını ödemeyi geç faizi bile ödeme durumumuz sakat,borçlu olduğumuz adamlarla kavgalıyız,süper projeler deyip dolar ödemeli hasta garantili hastane,geçiş garantili köprü,yolcu garantili havaalanı yapmışız 25 yıl boyunca kiralar ödenecek dolar bazlı,,e fabrikan yok olanlar da yanıyor nedense,tüm üretimin ithalata bağımlı,turizm dışında ele gelen bir şey yok e dolar kabak gibi belli ki artacak senin paran değersizleşecek,bu ortamda hangi nedenle hangi akılla tl de beklenecek anlayamadım.Ha tek yol çok yüksek faiz olur o zaman tl mantıklı olabilir.O da tüm ekonomiyi kitler.Ben yazarken sıkıldım,ama maalesef işler kötü iyiye gidecek hiç bir şey de ben göremiyorum.İnşallah yanılıyorumdur.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Siz dolar alarak Tl nin değer yitirişine önlem almış oluyorsunuz...
    Enflasyondan çok daha fazlasına...
    En son a.ıklanan enflasyon kaç?
    %15,86
    Ama benim almayı düşündüğüm araç son 6 ayda %40 zamlanmış...
    Şimdi benim enflasyonum kaç?
    %15,86 mı %40 mı?

saygılar/başarılar
    araba satin almak deger olarak toplam harcama icinde cok buyuk yer tuttugu icin sizin bu seneki enflasyonunuz %40 a cok yakin olacak

5. Peki dolarcılar cari açık diye esip gürlüyorsunuz başlıkta...
    Size bir sorum var...
    Benim küçüklüğümde Tariş Kolanyası vardı (gerçi hala var..)
    Sonra Özal la birlikte Jagler parfümle tanıştık...
    Şimdi size sorum şu:Varmısınız Tariş Kolanyasına dönmeye?
    Varsa Tr markalısını kullanmaya,cari açığı azaltmaya?
    Tariş Kolanyası varken Jagler kullanmak "KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAKTIR..."

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6. Dolar uzun vadeli yükseliş trendi için 5.80 üzeri güç topluyor. Bu çok belli bunların dışında her şey laf ola beri gele.

Siz burda paylaşım yaptıkça başlık daha çok refresh oluyor,ana sayfada daha çok görünüyor,başlıktan bi haber olanların bile gözüne çarpıyor...
    Aferin size...

saygılar/başarılar
    bu topiğin bu tip şeylere ihtiyacı yok çünkü uzun yıllardır var ve gerçek katılımcısı 20-25 kişiyi geçmezdi
    ancak son zamanlarda doların aktifliği topiğide etkildei bu forumun en çok izlenen topiği viop topiğidir ama reytinglere bakarsanız
    şu anda doalrdan dolayı son 2-3 topike viop topiğinin dahi üstünde izlenme oranına sahiptir
    hemide bunu viop topiğindeki yazılan mesaj sayısının yarısı ile yapmaktadır
    yani başlık viop topiğinden daha az ana sayfada olmasına rağmen ondan daha fazla izlenme oranına sahiptir
    bu durum burada yazanlar kadar doların konjökürel durumu ile alakalıdır
    bir halt olacağı yok.

Siz dolarda reel bir getiri sağladınız mı?
    Hayır...(yastık altında tutanlar için)
    Siz dolar olarak paranızı tutuyorsanız (reel) getirinizi de dolar bazında hesap edeceksiniz...
    Kavramları doğru kullanmak adına dolar bir yatırım aracı değil,korunma aracıdır diyebilirmiyiz?

saygılar/başarılar...
    Valla ben açıkçası reel olarak para kazandım elbette.2 liradan 6 liraya 4 yılda giden bir enstrumanda kazanç olmaz mı
    Hatta keşke şu son dört yılda dayanamayıp yaptığım diğer yatırımları yapmasaydım.Karşılaştırıyorum cidden çok uygun fiyatla kelepir dediğim işlerde bile dolar kadar kazanamamışım.Gerçi şu ara gram altına abandım ondan da ümitliyim hayırlısı artık.Şu ara dolar zamanı fed böyle gittiği sürece olay değişmez.Daha önce de yazdım benim aklım tl kıyası ile çalışır.Yüzdesel olarak tl bazında olay ne olmuş ona bakarım hep )))))))))))

Sayfa 345/1024 İlkİlk ... 245295335343344345346347355395445845 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •