https://twitter.com/Breaking911/stat...863901184?s=19
Buda cabası!
Printable View
Kapitalizmin iyi bir sistem değildir evet zamanında geçmiş sistemlere göre iyi olabilir ama artık kapitalizm de demode olmuştur ve bu sistem de komuizim gibi çökmeye mahkumdur kapitalizm mutsuzluktur aynı sigara içen insan gibi bir kere içersin mutlu olursun ama içemezsin daha çok mutsuz olursun bağımlılık gibi olurmu belki ileride daha iyi sistemler gelmesi muhtemeldir paraya bağımlı olmayan toplumlar daha adil paylaşım teknoloji gelişiyor hersey mümkün
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzledim,
Gerçekten çok üzücü :(SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adb de işsiz kalan 41 milyon kişi madem bizi ipleyen yok biz de isyan çıkaralım dedi ellaaam.
Yok ya
Cnn masum bi kanal yani:)
Bu kanalın meşhur savaş muhabiri
Kristiyan Amanpour u bi araştır bak istersen
Bu kadin esas ta İran asıllı
Nası öyle kariyerinde yükseldi bi anda
Yazda okuyalim
Trump şimdi Cnn cam çerçeve indirmese daha seçimi unutsun
Adaleti tersten tecelli ettiriyo işte naapsin
Overlok değil ya bu hep düz olmaz
Bazan terso
Bence floyde bahane yağma şahane.
Trump kışkırtmaya devam ediyor. Adeta olayları ateşlemek derdinde. Enteresan...
https://twitter.com/realDonaldTrump/...712232448?s=19
Kim inanıyor yüzde 4.5 büyümeye.... Ocak şubat mart aylarında issizlik yüzde 13.5-14 civarıyken böyle bir büyüme olabilir mi... Kimse bunu yemiyor dostum. Enflasyon oranları ile oynanmasından belli zaten kağıt üstünde büyüdüğümüz.
En komik olanda şu;
Kanada bile 1.7 küçülmüşken, biz uçmuşuz... Kuru kuruya yandaşlık yapma dostum. Büyümede dünya lideri olacaksın, hava atmak için gerçek rakamları yanlış göstereceksin, daha coronadan önce millet işsizlikten kırılacak ve birde utanmadan vatandaştan para dileneceksin. Vallahi billahi sizlere popomla gülüyorum. Eminim ki dünyanın diğer ülkelerinin büyüme rakamları mart nisan mayıs ayına aittir.
Onuda geçtim.. Kanada hükümeti sorgusuz sualsiz herkese kişi başı 5000 dolar veriyor, evinizde oturun biz arkanızdayız diyorken 100 de 1.7 küçülüyor. Bizimkiler para toplarken ve işyerleri kapalıyken yüzde 4.5 büyüyoruz....
Sizlerin şovunuzu dizi yapıp netflix e verelim. Millet gülsün biraz ya [emoji23][emoji23][emoji23]
yeterli teminat ve zaman aralığı ile robotların başarı yakalayabileceğine inanıyorum. Özellikle shortlarda ortalama yükseltme ve longlarda ortalama düşürme ile tabiki belirli aralık ve filtrelemeler ile başarı yakalanabilir.eğer kişide teminat sıkıntısı varsa robotta çok zarar yazar. tabi bahsettiğimiz kişi çok şanslı ballı değilse, robotlarda duygu yoktur kar realizasyon veya zarar realizasyon nedir bilmez siz ona komut vermedikçe hep bekler veya alır,satar . yeterli temint ve zaman aralığı olan kişiler elbet para kazanır ama bu paralar öyle 1'e 10 kazandım şeklinde değilde yıl içinde örneğin 60 lot kar yazar 20 veya 30 lot zarar yazar lot sayısına göre örneğin
10 yıl önce Diyarbakır da çalışırken lokal bir yerde olay olur ve TV ler gösterirdi.
Eş dost arar kendine dikkat et derdi.
Ben arayanlara nerde ne olmuş diye sorardım
ABD de ki protestolarda böyle.
Koca eyaletin bir yerinde olay oluyor ve TV ler doğal olarak bunu gösteriyor. pozisyonum short.
Ytd
Global piyasalar şu anda para bolluğu ile alıyor.
Bizde ayrıca svap heyecanı da var.
Açığa satış ta yasak.
Satan zaten satmış, alanlar satmıyor, daha önce satanın yeniden satabilmesi için açığa satabilmesi lazım.
Ne zaman ki sonsuz para basılamayacağı ve bu virüs ün hayatı etkileyeceği kanıksanır, negatif blançolar gelir bizde açığa satış ta serbest olur ancak o zaman piyasa salar.
Salacağı zamana kadar bizde para kalırsa tabi.
Ytd
bu hisse dürtüyor.BU NOKTADAN SONRA tek yönlü işlem yapayım diyorum.sat gelirse short,al gelirse poz.kapat.makul kaldıraçta heyecan tavan olur.belki daha da gidecek,bilinmez. geri dönüşte sata uyarım.
https://i.hizliresim.com/Y2z6Xd.png
bu hafta da yabancı satışı vardı ama yine RALLİYE DEVAM ettik.zaten bu şekilde endeks %30 prim yaptı.gaple aç,gelene ver,üst kademeyi çiz.bu şekilde bıst-100 ü 120.000 yapsa kim ne der ki?
asıl para VADELİDE.orada maliyetlenme olacak ve kanımca en uç noktalarda uzlaşmaya gidecek.
BELKİ 120.00 olur,bilinmez ama şundan eminim yabancı satışı devam ederek süren rallide ki dönüş-düzeltme sert olur.BİR BABAYİĞİDİN,YANGIN KAPISINA İKNA EDİCİ BİR HAREKETLE YÖNELMESİ LAZIM...o zamana kadar mevcut düzen devam ediyor.
1999-2000 rallisinde: yabancı 5.000-6.000 arasında 1 milyar dolar alış yaptı. ama ralli olunca 20.600 e kadar hep sattı ama yerli karşıladı.sonra malumunuz.o zaman AB üyelik vs. vardı tabi ki ama örnek olarak hatırlatmak istedim.
GABORAS: Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor -AA
GABORAS: Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor
- Gayrimenkul Borsası AŞ Genel Müdürü Kurtuluş Altun: - "Zümrüt gibi değerli topraklarımıza karşı dünyanın algısı kumdan daha ucuz olduğu şeklinde. Böyle bir algı olamaz. Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var" - "İpoteklerdeki yukarı doğru hareketlilik, kredi risklerindeki artış, ilin bütününde baskılama unsuru oluşturuyor. Dışarıdaki manipülasyon, içerideki baskılama, taşınmaz değerlerini düşürüyor"
BURSA (AA) - Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun, "Dünyanın en değerli ve stratejik toprakları bizim. Zümrüt gibi değerli topraklarımıza karşı dünyanın algısı, kumdan daha ucuz olduğu şeklinde. Böyle bir algı olamaz. Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var." ifadesini kullandı.
Altun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya konuk oldu.
Gayrimenkul yatırımları ve piyasanın durumuna ilişkin bilgi veren Altun, "Ölü sermayenin geri kazanılması gerekiyor. Ölü sermaye, yatırıma dönüşmeyen gayrimenkul demektir. Gayrimenkullerin, menkule dönüştürülmesi, ekonomik işleyişe kazandırılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Gayrimenkul sektörünün dünyanın en büyük sektörlerinden biri olduğuna dikkati çeken Altun, şunları kaydetti:
"Gayrimenkul sektörü, 228 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip. Bu durum, Türkiye'de de böyle. Gayri safi milli hasılanın yüzde 16'sı gayrimenkul üzerinden gerçekleşiyor. Üstelik ciddi oranda kaçak sorunumuz varken bu orana ulaşıyoruz. Gayrimenkullerimizi değersizleştirmememiz lazım. Değerleştirme oranları çok yüksek. Dünyanın en değerli ve stratejik toprakları bizim. Zümrüt gibi değerli topraklarımıza karşı dünyanın algısı kumdan daha ucuz olduğu şeklinde. Böyle bir algı olamaz. Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var."
Altun, gayrimenkulün dolar karşısında etkilenmesi durumunda bunun herkese olumsuz yansıyacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"İpoteklerdeki yukarı doğru hareketlilik, kredi risklerindeki artış, ilin bütününde baskılama unsuru oluşturuyor. Dışarıdaki manipülasyon, içerideki baskılama, taşınmaz değerlerini düşürüyor. Bu kadar büyük baskılanan bir teminat aracı olmaz. Bizde tapu takası 2 dakikada oluyor. İngiltere'de bu iş 22 gün sürüyor. Devlet o parayı bloke edince bütün devlet bankaları, 22 gün süreyle finanse ediliyor."
Bursa'daki şahsi ipoteklerde patlama, bilançolarda azalma, kredilerde yükseliş görüldüğünü belirten Altun, "Büyük bir hareketlilik var ancak baskılamadan dolayı piyasaya çok yansımıyor ve değersizleşiyor. Değersizleştirme Bursa için bir tehdittir. Çünkü Bursa diğer illere göre borçluluk açısından daha iyi durumda. Eğer burada gayrimenkule dayalı bir ticaret varsa bu taşınmazların takibinin yapılması gerekir." ifadesini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
https://i.hizliresim.com/NWD3Qr.png
Hayırılısı olsun.
Piyasalar çoşacak.
YTD
%4,5 büyümeye inanmayanlar,
i-) Bunun geçen yılın çok düşük gelen büyümesine göre, onu baz alarak ölçülen büyüne olduğunu biliyor mu? ( pek çok ülkede büyüme önceki yıl aynı döneme göre değil, bir önceki çeyreğe göre ölçülüyor)
ii-) Yine dünyanın genelinde tatminkar büyüme rakamları varken, biz ancak %1 büyüyebildik 2019 da..Bu yüzden baz etkisi nedeniyle bu yıl büyüme rakamları göreceli olarak olumlu geliyor( dünyanın geneline göre)
iii-) %4,5 büyüme çeyreklik olup, bu yıl da yılın genelinde muhtemelen küçülme yaşayacağız..2016 da darbe girişimi nedeniyle zayıf büyüdük...2017 de baz etkisi ve kgf nedeniyle büyümüş gözüktük..2018 ve 2019 da kur dalgalanması nedeniyle büyüme düşük gelmişti.
Yani, bu yılı bir kenara koyalım. 2016-2019 arasında zaten doğru dürüst büyüme yok...debelenip duruyoruz..bizim gibi nüfusu artan, genç nüfusun ağırlıkta olduğu toplumlarda, bir de göçmen etkisini düşününce %3 altındaki büyümeler pratikte küçülme demek. %3-4 ortalama büyüme de yerinde saymak demek.
%3-4 lük büyümeler bu yüzden işsiz sayımızı azaltmaz, refah arttı hissi uyandırmaz...gerçi %5 üstü büyüyünce de büyümeden alınan paylar dengesiz olduğu İçin, birileri çok rahatlarken, orta kesimin durumu yine iyileşmiyor.
Kısaca, çeyreklik %4,5 büyüme yüksek diye inanmamaktan vazgeçin derim...yok ben zaten açıklanan hiç veriye inanmıyorum diyorsanız, onu da sizin keyfiniz bilir.
son 3 günde apsdeğ. +25.000
kanımca önümüzdeki hafta da bu artış devam eder ve 500.000 üzerine çıkar.agresif poz. alınıyor.
acaba bankaları harekete geçirme niyetiyle LONG mu?
yoksa bu kadar yükseliş yeter diyerek SHORT MU?
[QUOTE=kamil79;4480613]Kim inanıyor yüzde 4.5 büyümeye.... Ocak şubat mart aylarında issizlik yüzde 13.5-14 civarıyken böyle bir büyüme olabilir mi... Kimse bunu yemiyor dostum. Enflasyon oranları ile oynanmasından belli zaten kağıt üstünde büyüdüğümüz.
Sen yemessen yeme kardeşim biz yiyoruz.Sen yeme zaten karın ağrısı yapar, gaz yapar.Zor durumda kalırsın.Bu memleketin ekmeğini ye suyunu iç bir de üzerine tükür.Sanki dünyadaki diğer ülkelerde açıklanan rakamlar doğru bi Türkiye kaldı rakamları yanlış.Adamlar açıklamış şu kadar enflasyom şu kadar büyüme vs. doğrudur yanlıştır önemli değil.Beğenmiyorsan dünya haritası önünde yer seç zorla tutan mi var.
Kamu bankaları.
Link veriyorum ama Bloomberg haberi silmiş.
https://www.bloomberght.com/kamu-ban...ikladi-2256671
Abd'deki olaylar bizim gezi parki olaylarinin neredeyse birebir aynisi degil mi ya cok benzerlik var. Mayis ayinin sonlarinda yasanmasi, mesele ölen siyahi degil sen hala anlamadin mi tarzinda gosteriler, artan vandallik, ozgurluklerin kisitlanmaya calisilmasi(trump'in twitteri kapatirim vs demesi). 40 milyon kisi issiz kalmis piyasalar hala yukseliyor goygoyu yapiyorduk ama gercek anlamiyla buyuk buhrandan beri en buyuk krizi yasiyor Amerika. Boyle olaylarin yasanmasi beklenir tabii. Sen gelir adaletsizligini azaltmaya caliscagina fede para bastirip borsalari sisirip zenginleri daha zengin edersen boyle olaylar yasanir tabii.
Ev Almak İsteyenlere İyi Haber: Konutta Yeni Kampanya Başlıyor
Ev almak isteyenleri sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 1 Haziran günü kampanya başlatılacağı ve uzun vadeli konut kredisi verileceği bildirildi.
https://www.kamubulteni.com/emlak/ev...or-h24549.html
SPK'dan Birleşme ve Bölünme Tebliği'nde değişikliğe ilişkin açıklama: -AA
- "Yapılan değişiklikle, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde planlanan yapısal reformların önemli bir unsuru olan, yönetim kontrolü kamuya ait payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların birleşme işlemlerine taraf olmalarının ve yeniden yapılandırılmalarının, tebliğ hükümleri çerçevesinde etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amaçlanmıştır"
İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu'nca (SPK) Birleşme ve Bölünme Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğe ilişkin, "Yapılan değişiklikle, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde planlanan yapısal reformların önemli bir unsuru olan, yönetim kontrolü kamuya ait payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların birleşme işlemlerine taraf olmalarının ve yeniden yapılandırılmalarının, Tebliğ hükümleri çerçevesinde etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amaçlanmıştır." denildi.
SPK'nın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşme ve Bölünme Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.
Açıklamada, "Yapılan değişiklikle, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde planlanan yapısal reformların önemli bir unsuru olan, yönetim kontrolü kamuya ait payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların birleşme işlemlerine taraf olmalarının ve yeniden yapılandırılmalarının, Tebliğ hükümleri çerçevesinde etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amaçlanmıştır." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu kapsamda, gerek Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde planlanan yapısal reformların yerine getirilmesi, gerek Kovid-19 salgınının ülke ekonomisi ile bazı sektörlere yönelik muhtemel etkilerinin giderilmesi, gerekse birleşmeye taraf olacak, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim hakimiyetine sahip olduğu, payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla; birleşme işlemlerinin hızlı, etkin ve verimli şekilde gerçekleştirilebilmesini, bunun yanında ilerleyen dönemlerde kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim hakimiyetine sahip olduğu payları borsada işlem gören halka açık ortaklıklarda yapılabilecek muhtemel yapılandırma işlemlerinin de hızlı, etkin ve verimli şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen, Tebliğ'in 12 nci maddesinin sekizinci fıkrasına, Tebliğ'in 12'nci maddesinin dördüncü,beşinci, altıncı ve yedinci fıkralarının kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu payları borsada işlem gören ortaklıklar için uygulanmamasını öngören hüküm eklenmiştir."
https://twitter.com/realDonaldTrump/...872007171?s=19
Dedi sarı adam! Sanki aradan bir kaç kelime çıkarılmış! Yani herşey olup bittiğinde suçu kimseye atmayın diyor sanki!
HAVELSAN'dan kalabalık alanlarda elektronik takip -AA
- HAVELSAN, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı, TBMM, sağlık kurumlarının aralarında bulunduğu yerlerde 200 civarında yeni nesil kızılötesi termal kamera kurulumu gerçekleştirdi - Normalleşme döneminde kalabalık alanların giriş ve çıkışlarında ateş ölçümü, maske takılıp takılmadığının kontrolü, sosyal mesafe ve insan yoğunluğu ölçümü ile bu tür alanlardaki dezenfeksiyon işlemleri, yazılımı güncellenen uzaktan algılama sistemiyle otomatik yapılacak
ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere Türkiye'nin kritik kurumlarında ve pandemi hastanelerinde yeni nesil kızılötesi termal kamera kurulumunu gerçekleştiren HAVELSAN, normalleşme dönemi için uzaktan algılama yazılımını da bu kameralara entegre etti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kovid-19 vakalarının tespiti ve yayılma hızının düşürülmesi amacıyla, salgının en yoğun olduğu mart-nisan döneminde 200 civarında termal kameranın kurulumunu yaparak kritik kurumların salgından korunmasında önemli rol oynayan HAVELSAN, termal kameralarına yazılım güncellemesi yaptı.
HAVELSAN'ın yeni nesil kızılötesi termal kameraları hali hazırda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Bilkent Şehir Hastanesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve vakıf bağlı ortaklıklarında kullanılıyor.
Yeni nesil kızılötesi termal kamera ekranlarında, kişinin termal görüntüsü dışında gerçek görüntüsü de eş zamanlı görülebiliyor. Bu termal kameralar 4 metre mesafeye kadar ve 0,1 derece hassasiyette ölçüm yapabiliyor. Bu sayede kişinin çok yüksek hassasiyetle ölçülen yüz sıcaklığı, yüz algılama algoritması sayesinde tespit edilen kişi görüntüsünün üzerinde görülebiliyor.
1 Haziran itibarıyla seyahat kısıtlamalarının kalkması ve alışveriş merkezi, restoranlar, cafeler gibi insanların bir arada bulunduğu alanların açılması, yeni tedbirleri de beraberinde getirirken, HAVELSAN'ın geliştirdiği yeni sistemle bu tedbirlerin uygulanması kolaylaşacak. HAVELSAN, geliştirilen sistemi, alışveriş merkezlerine, okullara, kamu kurumlarına ve insanların toplu olarak bir arada bulunduğu yerlere kurma çalışmalarını sürdürüyor.
- Tedbirler otomatikleşecek
HAVELSAN tarafından geliştirilen sistem sayesinde ilk aşamada giriş ve çıkışlarda otomatik ateş ölçümünün yapılması ve ateşi yüksek olan kişilerin otomatik tespiti; giriş ve çıkışlarda ve toplu dolaşım alanlarında maske takılı olup olmadığının otomatik kontrolü, maske takılı olmaması durumunda lokasyon bazlı uyarı verilmesi; sosyal mesafenin korunması için toplu dolaşım alanlarında kişi yoğunluk tespiti ve yoğunluğun belirtilen limitten fazla olması durumunda alarm üretilmesi; giriş ve çıkışlarda kişi sayımı, bu sayede içeride bulunan anlık kişi sayısı ölçümü ve bu sayının belli bir değerin üzerine çıkması sonucu alarm üretimi gerçekleştirilecek.
İkinci aşamada Sağlık Bakanlığı ile Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması entegrasyonu sonrasında giriş çıkışlara konulan akıllı cihazlarla toplu alanlara kişi sağlık girişinin uygunluğunun tespiti; yürüyen merdivenlere takılan cihazlarla otomatik el bantlarının dezenfeksiyonu; toplu alanlara yerleştirilen kiosklarla maske temini, el dezenfeksiyon ünitesi entegrasyonu sağlanacak.
Demo çalışmaları tamamlanan uzaktan algılama sisteminin alışveriş merkezi gibi kapalı alanlara kurulum çalışmalarına devam ediliyor.
- "Çok daha güvenli bir ortam oluşturulacak"
HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kovid-19 salgını ile ilgili tedbirlerin başladığı ilk günlerde çok hızlı davranarak kritik kurumların termal kameralı algılama ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.
Yeni normale geçiş döneminde ise geliştirdikleri yeni uzaktan algılama sistemiyle otomatik olarak birçok kontrolün yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Atalay, bu sayede toplu alanlarda çok daha güvenli bir ortam oluşturacaklarını kaydetti.
Aselsan gibi Türk halkının güvenini kazanmış bir markadan akıllı cep telefonu üretmenin tam zamanı.
YTD (sadece temennim ve beklentim)
İyi de,bankalarda TL mevduatın ortalama vadesi hiç bir zaman 2 ayı geçmiyor,kamu bankaları 180 ay vadeli TL krediyi nasıl verebiliyor.2 ay vadeli mevduat toplayıp 180 ay sabit faizli kredi veren bir banka çok yüksek bir faiz riski taşır. Faizler yükseldiğinde mevduata hemen 1 ay içinde çok daha yüksek faiz ödemek zorunda kalırken, konut kredisi faizini 15 yıl değiştiremez.
Daha önce evet uzun vadeli kredi verme yolu açılmıştı,çünkü swap piyasaları açıktı,çift yönlü işleyen swap piyasaları yoluyla Türk bankaları uzun vadeli TL kaynak temin ediyordu.Bunu aşağıdaki link'te mekanizmanın nasıl çalıştığını Kerim Rota da akıcı bir dille anlatmıştı.
https://www.paraanaliz.com/2019/yaza...eyenler-37759/
Ama şimdi bu yol tıkanmış,bu kaynak ekonomi Yönetimi tarafından kurutulmuş durumda.Doğrusu merak ediyorum,acaba kamu bankaları nasıl bir iş planı ve risk yönetimi ile TL cinsinden 15 yıl vadeli krediyi verebiliyorlar.Bu faiz oranını hangi varsayımlar altında belirlediler,doğrusu dinlemeyi çok isterdim.
atv amerikan medyasından gezinin intikamını alıyor galiba... :he:
öyle detaylı abartarak anlatıyorki olayı anlatamam...
endişeliyiz açıklaması yaparsa ne komik olur bizimkiler...
ne konut kredisi millet işsiz kalmış yaşam mücadelesinde gelir olmadan isterse sıfır olsun faiz kimse o riske giremez...
birde konut fiyatlarında daha düşüş tam yansımadaı bu fiyatlardan kimse almaz...
2019 başına göre bizim bulundugumuz bölgede %50 lik bir artış oldu ve %10 luk bir geri gelme var...
cazibe olması gerekir... nasıl 20 liralık arcelik 12 liraya düştü cazibe oluşturdu gayrımenkuldede böyle fırsat gerekir...
Afiyet olsun.......
Diyorsun ki eleştirince hain oluyorum...
Yani her şeyde meeee diyeceğiz...
Ben koyun değilim ki her şeye alkış tutayım...
Bildiğiniz başka kelime yok zaten... Tükürük, ekmek, allaha şükür, vatan haini, pkk lı...
Çakma miiliyetçi değiliz biz.. Akape yerine başka birileri bu şekilde ülkeyi yönetse yine aynı tepkiyi veririz. Adam yanlış yapanı alkışla diyiii...
Bir şey demicem.... Yorum sizin sayın seyirciler.
Bardağın dolu tarafından bakarsak bu vade ve faiz oranları ile kapış,kapış satılır evler.
İşsizlik %14 ise %86 çalışan var.
Benim doktor arkadaşım her sene 2-3 daire alır kiraya verir,kar topu gibi büyüyor.
Bu taksitlerle öğretmen,polis,asker,sağlık çalışanları v.b gibi kamu çalışanları ve özel şirket çalışanları alım yaparlar DİE düşünüyorum.
200-250 bin tl ye alınan ev zaten 1100-1250 tl kira getirisi olur.
Taksit sabit, kira artışı tefe-tüfeye göre hesap edersek 5 yıl sonra taksitin kira gelirine göreceli rakamı çok düşük kalır.
Eve ihtiyacı olan zaten alacaktır DİE düşünüyorum.
YTD
https://www.google.com.tr/amp/s/www....i-5845038/amp/
Bu konu burada işlendimi bilmiyorum ama cuma akşamı saat 18:22 de bunu açıklaman hangi şeye sığar bilmiyorum
1 hazirandaki kredilerde eşya tatil ve konut kredileri esnafları otelleri müteahhitleri kalkındırmak için vatandaşı bir kez daha borçlandırmak için yapılan bir şey ülkeyi vatandaşı düşünen bir durum değil
Türkiyede dağıtılan milyarlar 20 milyon yandaşa ve trole
bizdede
Abd de olan olaylar oluşması bir süre sonra olacaktır eğer erken seçim olmaz ise abd isyanı zengin besleyen zihniyet iyide o ülkede 70 milyon evsiz ve yoksul var 10 milyon zengin için basılan paralar ülkeyi kurtarmaz bizdeki yandaş ve Trolleri de kurtarmayacak
Taaki basılan kağıtlar kağıt değeri görene kadar
Ecelden kaçılmaz eninde sonunda canını alır
Fed kesinlikle 2019 yılında yayımlanan the room filminden etkilenmiş. Odada bi şey diliyorsun anında oluyor.. Aynı fed in matbaası gibi