sattığım daireden elime geçen tüm tl yi 3.6630 dan dolar aldım.!!!
Toplamı:103.740 dolar....!
Printable View
ortada ekonomik durgunluk varken, piyasada para dönmezken, Turizm bitmiş okeye dönerken, KGF hergun piyasalara 6-8 milyar TL arası pompalıyorken, buhran döneminde iken düşmesini beklemek en hafif tabirle cahilliktir.
Varlık Fonu /Herif ....etc nin mudaheleleri ile borsada 95K uzeri, usd de 3.65 altı görülebilir ama kısa süreli olur.
2008 amerika finansal krizinde credit default swap'lar ile kriz bir nevi süspanse edilirken nasıl fail etti, bakın
bu yolun dönüşü yok.
her şer de bir hayır , her hayır da bir şer vardır.
http://www.diken.com.tr/referandum-s...nlama-geliyor/
Bizim oturup strateji geliştirmemiz lazım. Taraftarlık değil bakın strateji!:yes:
Rodeo TL mevduat oran alan var mı?
benim cuma dönüşüm var odea 13.40 dedi 100k ya ama bence az beni koparmaya çalışıyolar gibi geldi
Reis halletti iste.
Ben hep diyorum ama siz anlamak istemiyorsunuz. :)
Ne yapiyoruz simdi?
Oranlar dustu mu?
Syg,
Sekerbank 32-49 11.75 faize gel nerde 14 -15
Finansbank 13,40 ..
ING e-turuncu usd ye yüzde4 veriyor gözüküyor sitesinde.
Buraya swift yapsam, kesilecek masrafı göremedim. Tecrübesi olan var mı?
Ve bu yüzde 4 faizi günlük mü işletiyorlar? Sitelerindeki hesaplamadan günlük işletiyorlar izlenimi oluştu.
Edit: Sn Ahme yazmış, günlük işletiyorlarmış faizi.
Rodeo 32 gün temdit 350k %13.30 kabul edilmedi.
Teşekkürler. Sevmemekten değil. 1600TL prim kabaca 3.566 a kadar bir koruma sağlıyor. Onun altına inerse anaparadan yeme riski var. Volatilitenin yüksek olacağını düşündüğümden 3.566 altının riskini almak istemedim. Ama azıcık risk almak isteyenler için kötü bir opsiyonda değil. Özellikle önümüzdeki aylarda dolara dönme kararı olanlar ve önümüzdeki 4-5 ay içinde doların tekrar artacağını düşünenler için daha da iyi.
Swap oranı bugün için varmı Odea burgan?
Vakifbank OB duz 13.75 swapli 14.25 onerdi
Bir kaç gün mesaj yazmayınca sizi bayağı merak ettim doğrusu:yes: Kimi arkadaşlar size bayan, bazı arkadaşlar bey diyor. Ama "Mehtap" adını aldığınıza göre nen sizin bayan olduğunuzu düşünüyorum. Karşı tez olarak fikirlerinizi yazabilirsiniz hatta buraya renk kattığınızı da düşünüyorum. Ama düşencelerinizin altını doldurmanız gerekli. Bir de "Köpekler istedi diye atlar ölmez" sanırım bir romen ata sözü ama buraya yakışmamış. Çünkü sizin düşüncelerinize karşı bir çok arkadaş var. Böyle bir söz insanlarda algı olarak iyi şeyler çağrıştırmaz. Faizlerin düşeceğine inanıyorsanız o zaman enflasyonun da ciddi oranda artacağına inanmanız gerekir. Her zaman söylerim ekonomi emir demir ile yönetilemez. Maliye bakanı iki gün evvel açıklamıştı toplanan vergiler yetersiz diye. Maalesef gönlünüzden geçen ile gerçekler çok farklı. İyi haftalar.
Burger swapli 14.35 onerdi
Swaplı mevduat yapan arkadaşlar; MT'lerinize "ticari müşterilere de swaplı mevduat yapıyor musunuz" diye sormanız mümkün mü acaba? Bulunduğum yerde ufak bankalar yok, yardımınızı rica ederim.
arkadaslar bu e turuncuya oylesine para attim.ve de gordum ki sistem sadece gunluk mu isliyor? aylik vs baglayamiyor muyum ?
bir de garanti de ki hesabimdan 1000 tl yolladim.
1000 tl ye 4.5 tl eft ucreti aldi.
yarin 100 bin tl eft dusunuyordum ve de 100 bine 450 tl mi odeyecegim ??????? ne onerirsiniz acaba ?
15 yildir tek banka ile calisiyorum
yillardir kredi karti limitimi artirmayan ( aylik 50 bin islem yapiyorum limitim 30 bin )
parami % 8.5 ile baglayan
verdigi kredi oranini onaylaninca % 0.5 artiran..
bir banka dan parami tasirken boylesi bir eft bedeli odeyecegimi dusunmemistim..
Garanti benden eturuncuya 20kTL EFT için internet şubesinden bugün 4.4TL aldı. Garantideki limit dahilindeyse hep 4-5TL arası bir meblağ. Günlük işlem limitinizi kontrol edin. eturuncu her gün %13 brut faiz işletiyor. İyi yani aylığa vurunca kabaca %13.15 gibi bir orana denk geliyor. Kötü yanı banka her an faiz düşürebilir, yüksek meblağlarda hergün kontrol etmek stresli olabilir.Ama düşürüncede %13 ten birdenbire %10 a düşürmez sanırım. (1 yıllık hoşgeldin süresi dolmadığı sürece tabii)
faizler artıyor dolar düşüyor .sebebi nedir sizce ? normalde doları düşürmek için faizler artardı .
İnternetten gönderimlerde ücret sabit diye biliyorum...Bunu paranızın 4.5 lirası eksik şekilde EFT rakamına yazarsanız size bakiyenin yeterli olup olmadığını sistem söyler...(eğer kredli hesabınız yok ise) ....Internet bankacılığında ya ücret alınmaz veya max 5 tl masraf keserler...
Bu sefer tcmb den bağımsız olarak kredi garanti fonunun etkisi ile faizler artıyor sanırım. Zira son 2 ayda kullandırılan 115 milyar TL KGF teminatlı kredi bankalarda kaynak sıkışıklığına neden oluyor. Doğal dengesiyle artan faizler ise doları düşürmek için aslında en sağlıklı yöntem. Ekonomi yönetimi KGF nin bu yan etkisini piyasaya tcmb kanalıyla fazladan para vererek frenleme yoluna gitmez ise 1 taşla 2 kuş vurmak mümkün. Benim korkum bir şekilde bu sıkışıklığıda tcmb kanalıyla aşmaya çalışmayı denemeleri. O zaman şahsi fikrime göre ayvayı sapıyla yeriz.