gümüşte bugün bütün dirençler kırıldı,şu anda ons 16.617 dolar,daha önce ki tepesi 51 dolar görmüş,büyük ihtimalle uv tekrar bu fiyatı görebilir,bakalım görelim..
Printable View
gümüşte bugün bütün dirençler kırıldı,şu anda ons 16.617 dolar,daha önce ki tepesi 51 dolar görmüş,büyük ihtimalle uv tekrar bu fiyatı görebilir,bakalım görelim..
Arkadaşlar ben fonu aradım elinizde lot yok mu neden bu gümüş piyasa fiyatından pahalı satılıyor diye.En son net aktif değerinin yüzde 15 üstündeyken ellerine 300 bin lot gümüş gelmiş.Marjı ancak yüzde 4 e kadar indirebildik dedi.Talep çokmuş ellerindeki lotlar hemen bitmiş.İkinci asıl önemli nokta ise fiziki gümüş bulamıyoruz zaten bulduğumuz gümüşü de piyasa fiyatının yüzde 3 üstünden bulabiliyoruz dediler.Yani uzun lafın kısası piyasada fiziki gümüş yok.Bu fonun kıymetini bilmek lazım.Dünyada bir kaos falan durumunda neticede fondaki fiziki gümüşe ortağız.
JP MORGAN NEDEN GÜMÜŞ ALIYOR ?
Amerikalı bankacılık devi JP Morgan, tarihte bir özel kuruluşun biriktirdiği en büyük gerçek gümüş varlığını topluyor.
Daha önce hiç fiziksel gümüş varlığı tutmayan banka, 2011 yılından itibaren gerçek gümüş stoklarını hızla artırmış.
smaulgld.com sitesinde yayınlanan verilere göre, 2018 yılında JP Morgan´ın fiziki gümüş varlığı 140 milyon ons a (yaklaşık 4354 ton) yükselmiş.
2 yılda morgan 161 milyon onsa ulaşmış.
Gümüş fonu ile ilgili bazı bilgiler :
Finans Portföy Gümüş (GMSTRF) Borsa Yatırım Fonunu, BIST seans saatleri boyunca tüm yetkili aracı kurumlardan ve aracı kurum acentesi olan tüm banka şubelerinden, telefon ve internet bankacılığından alıp satabilirsiniz.
GMSTRF forunu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında hisse senedi gibi seans saatleri süresince tüm yetkili aracı kurumlar ve aracı kurum acentesi olan tüm banka şubelerinden,internet bankacılığı üzerinden bile kolayca alıp satabilirsiniz.
daha detaylı bilgi için ===> http://www.gumustr.com/gumus-borsa-fonu-nedir
Bu fon sorumluluklarını yerine getiremeyen bir fon.maalesef SPK'da eterince denetlemiyor belliki.SPK'ya şikayet başvurusu yaptım mailim ulaşmadı.Cimer'e yazdım,bırakmayacak ve takip edeceğim,gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
USD/TRY 6,91 ve XAG/USD 15.02 iken 26.20'den aldım ve hala maliyetime ulaşamadım.Alırken %15 yüksek bir fiyata aldım,dedimki borsa burası,arz/talep,demekki fiyat böyle gidiyor,talep var ama sonrasında QNB 2 günde gümüş bulduk diyerek %10 daha aşağı bastılar ve benim kaybım TFX'ten buraya gelmekle %25 oldu.
Cimer'e şikayet etim.
Bakın kardeşim,bu bir fon.Miktarı belli değil mi ? Sen ikide bir şu kadar gümüş buldum diye piyasaya sürüp fiyat indiriyorsan aradaki makasın sorumluluğunu çok ciddi almalısın.Zamaında müdahele etmelisin.Eğer bunu yapacak fiziki gümüşe sahip olamıyorsan ,Akbank'ın Akportföyünün petrol fonunu satın alırken imleçin önünde aktif değer belirten ve aradaki farkı gösteren,alıcıyı uyandıran,bilgilendiren bir mesajı senin de hazırlaman gerekir.
Bana yetkili QNB yatırımcısı covid19 vs gümüş bulamadık,gerçek değerine yaklaştıracağız sizin şanssızlığınız diyor.
Türkiye Finans'taki gümüşlerimi bozdurdum ve buraya geldim.Kayıp %25 .
Sen bu fonun sorumluluğunu alamıyorsun QNB Finansnbak.Yönetemiyorsun.Hiç bir şekilde buna razı gelmeyeceğim.
Bu da benim cevabım.Geçen yıl eylüldü sanırım gene fon uzun süre gümüş bulamamıştı.Ben baya pahalı almıştım.Şimdiki kafam olsa elbet o kadar marjla almazdım.O zaman da nerdeyse yüzde 15 pahalı satılmıştı.Şimdi dikkatimi çeken konu fonu aradığım zaman geçen hafta marjı yüzde 4 e kadar 300 bin lot satarak düşürdük dediler.Zaten bizde piyasa fiyatının yüzde 3 üstünde fiziki gümüş bulabiliyoruz dediler.Benim anladığım fonun istediği kalitede gümüşü piyasada pahalı satıyorlar.Yüksek marjla alan arkadaşlar maalesef bu olay var, geçen yıl da yaşandı.Ama gümüş böyle artmaya devam ederse zaten onların da hem zararları çıkacak hem de kara geçecekler.Bu fonun sevdiğim yönü fiziki gümüş olması,fiziki gümüşü benim hem bulmam,hem almam hem saklamam sıkıntı ,fon bunu bizim yerimize yapıyor.Ama işleyiş mekanizmasını anlamak lazım.Topik başından itibaren okunsaydı sanırım bu ayrıntı daha evvel fark edilebilirdi.
Gerçi 19 nisanda aynı olaya kızan bir forumdaşa ben olayı izah etmiştim.O zaman yüksek marjla günlerce satmak imkanı vardı.Zaten şimdi fonun elinde gene lot kalmadı.Gümüş bir hafta daha böyle artsın gene aynı olay olur gene marj açılır.Bu fonun elinde geçen yıl haziranda 600 bin lot vardı şimdi son baktığımda 3 milyon lot falan vardı.300 bin lotda geçen hafta eklendi.Nerdeyse 10 ayda fonun elindeki lot sayısı 5.5 kat arttı.Gelen lotlar hemen satılıyor.Alan da marja falan bakmıyor lotlarını satmıyor.Cidden ilginç bir durum var.
Gümüş'ün önümüzdeki zaman içindeki hedefinin ne olduğunu anlatan videoyu aşağıdaki linkten izlemeyi ihmal etmeyin...
https://www.youtube.com/watch?v=jTGzDhDrN0o
Fon diplerde geziyor, yükselirse çıkışı muhteşem olur
GÜMÜŞ ZİNCİRLERİNİ KIRDI
[IMG]https://i.hizliresim.com/0jKYwM.jpg[/IMG]
Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=4Jq4UHMfkYw
Valla tam sebebini ben de bilmiyorum. Ancak altın fonundaki gibi istikrarlı bir fiyat hareketlemesi yok. Fon yönetimi bu fonu yönetme konusunda biraz zayıf kalmış görünüyor. Gümüşün fiyat hareketlerine ayak uydurma konusunda eksiklikler var. Bence tamamen finansbank fon yönetiminin zayıf kalmasından kaynaklanıyor.
Ancak pek çok hisse senedinde spekülatörlerin küçük yatırımcıyı yutmak için yaptıkları oyunları görünce
bu fondaki aksaklık ve eksiklikleri çok fazla da umursamamak lazım. Hiç olmazsa küçük yatırımcının battığı
hisse senetlerinden çok farklı ve güvenli diye düşünüyorum.
gümüşün düşme ihtimali elbette var, ancak şu anda dip fiyatlarda geziyor diyebiliriz. Bazı önemli ekonomistlerin gümüşün onsunun 40 dolarlara çıkacağı yönünde tahminleri var. Zira 1012 yılında 40 doların üstünde işlem görmüş ve o günden bugüne şu anki fiyatlara kadar düşmüş ve bir daha 40 dolar seviyelerini görmemiş.
Ben bu tahminlere dayanarak portföyümde bir miktar bulunduruyorum. Tabiki bunlar sonuçta tahmin ve beklenti. Kimse de bu tahminlerin doğru olmasını beklememeli. Herkes kendisi karar vermeli.
Nedeni fonun elinde lot kalmaması.Fon satmayınca iş bizlere kalıyor.Bizler de ucuza vermiyoruz gümüş altına benzemez piyasada gerçek gümüş bulmak çok zordur.Fonu son aradığımda eskiden 12 kuruş farkla piayasadan gümüş bulabiliyorduk şimdi fiziki gümüşü ancak yüzde 3 üstüne buluyoruz dediler.Dikkat ediyorum bir ara yüzde 15 e çıkan marj yüzde 3 yüzde 4 arasında dolanıyor.Normali de bu.Burdan aldığınız takasbankta saklanan fiziki gümüş,bankalardaki sanal gümüş hesapları gibi değil.O yüzden bu fon bankadaki gram gümüş fiyatından daha pahalı bundan sonra da hep öyle olacak.GLDTR de fonun elinde altın var,piyasadan bulduğu altını da daha ucuza satıyor,o yüzden banka fiyatına yakın satılabiliyor.
Gümüş fonunda net aktif değerle bist fiyatı arasında 1,5 TL fark oluştu bugün
Bu fark ne zaman sıfıra yaklaşır
Birde limit fiyat belirleyip mesela 100 bin TL lik al denilse belirlenen fiyat gelirse o miktar tamamen o fiyattan alınabilirmi
Gümüş gramı 3.85 iken gmstr 26.26 dan almıştım şimdi gümüş gr 3.96 gmstr 26.06 dan işlem görüyor dolar da arttı az da olsa bu nasıl iş
daha önce gldtr çok al sat yaptım gldtr gram altınla doğru orantılı fiyatlanıyordu gmstr farklıymış
Selamlar,bende katıldım aranıza.
CPH1909 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düşse de toplasak ...
Hiç satan yokki....göstergesinden %3 yukarda....pşyasa yapıcı ı fiyatta bulduğu için marjı geniş tutuyo ama satan yok satan olsa göstergeye yakın bizde alacagız....
SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iyi prim yaptı, forumda gumuş takip eden pek yok...
31.40 lara geldi, fiziksel bulunamadığından dolayı gram gümüşe göre (4.23tl) fark 13% lere çıktı, ilerleyen dönemde bir düzeltme yapması mümkün müdür?
Mümkündür diye düşünüyorum,zira ben 15.22 iken ons 26.20'den aldığımda %15 yüksekti ederinden.Daha sonra 1 haziranda ekonomiler açılınca bir gün %10,2.gün %5 ilave totalde %15 geri çekti fon yönetimi ve aktif değere 0,60 birim kadar yaklaştırdı.Bu uzun bir süre 0.60-0,40 aralarında seyretti.Geçen hafta 1 birim açılınca yani aşağı yukarı aktif değer 25.75 gibiydi ve Bistte 26.85 idi ben sattım,dedimki bunlar yine yaklaştırır ancak ara açıldıkça açıldı.Her iki durumda da olan bana oldu.
Dikkatimi çeken fon şu an piyasa hızlı yukarı gidiyor ve bu işten para kazanmak istiyor,yedire yedire mal veriyorlar ve ara açık kalıyor.Ama her an yukarıdaki örnek gibi yapabilirler.
arkadaşlar ben gümüşe yatırım yapmayı düşünüyorum ancak gram gümüş mü alayım yoksa gmsrf mi bilemedim. Bu fon bugün yüzde 4 arttı gram gümüş yüzde 2 arttı. Bu fon neye göre fiyatlanıyor?
fonun bir aktif değeri var ancak arz ve talebe göre borsada fiyatlanıyor.fon yönetimi gerçek değerinde tutmayı kimi zaman başarıyor kimi zaman başaramıyor,ya da yapmıyor,ortamdan yararlanıyor,satıp para kazanıyor.benim yorumum bu.zira fiziki gümüş istersen alabiliyorsun,buradan ucuza geliyor.
seans öncesi fiyatıyla aktifin 4 lira fark var. bakalaım nolacak. makas bugun daha da açılır. açılır da qnb müdahale eder mi sizc e?
tortumlu gibi olmasa da tavandan gönderdim gitti. enteresan fiyat hareketleri
hadi qnb yap bi güzellik çek aktife
Bu hisselerden alayım dedim de %36 pahalı normal gümüşten. Fark çok fazla yahu. Anladık fiziki gümüş bulamıyorlarmış şuan hem uçuşların olmaması da etkilemiş bunu daha önce de aga %36 da çok fazla yahu.