Bu da benim cevabým.Geçen yýl eylüldü sanýrým gene fon uzun süre gümüþ bulamamýþtý.Ben baya pahalý almýþtým.Þimdiki kafam olsa elbet o kadar marjla almazdým.O zaman da nerdeyse yüzde 15 pahalý satýlmýþtý.Þimdi dikkatimi çeken konu fonu aradýðým zaman geçen hafta marjý yüzde 4 e kadar 300 bin lot satarak düþürdük dediler.Zaten bizde piyasa fiyatýnýn yüzde 3 üstünde fiziki gümüþ bulabiliyoruz dediler.Benim anladýðým fonun istediði kalitede gümüþü piyasada pahalý satýyorlar.Yüksek marjla alan arkadaþlar maalesef bu olay var, geçen yýl da yaþandý.Ama gümüþ böyle artmaya devam ederse zaten onlarýn da hem zararlarý çýkacak hem de kara geçecekler.Bu fonun sevdiðim yönü fiziki gümüþ olmasý,fiziki gümüþü benim hem bulmam,hem almam hem saklamam sýkýntý ,fon bunu bizim yerimize yapýyor.Ama iþleyiþ mekanizmasýný anlamak lazým.Topik baþýndan itibaren okunsaydý sanýrým bu ayrýntý daha evvel fark edilebilirdi.
Gerçi 19 nisanda ayný olaya kýzan bir forumdaþa ben olayý izah etmiþtim.O zaman yüksek marjla günlerce satmak imkaný vardý.Zaten þimdi fonun elinde gene lot kalmadý.Gümüþ bir hafta daha böyle artsýn gene ayný olay olur gene marj açýlýr.Bu fonun elinde geçen yýl haziranda 600 bin lot vardý þimdi son baktýðýmda 3 milyon lot falan vardý.300 bin lotda geçen hafta eklendi.Nerdeyse 10 ayda fonun elindeki lot sayýsý 5.5 kat arttý.Gelen lotlar hemen satýlýyor.Alan da marja falan bakmýyor lotlarýný satmýyor.Cidden ilginç bir durum var.
Gümüþ'ün önümüzdeki zaman içindeki hedefinin ne olduðunu anlatan videoyu aþaðýdaki linkten izlemeyi ihmal etmeyin...
https://www.youtube.com/watch?v=jTGzDhDrN0o
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Fon diplerde geziyor, yükselirse çýkýþý muhteþem olur
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
GÜMÜÞ ZÝNCÝRLERÝNÝ KIRDI
[IMG][/IMG]
Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=4Jq4UHMfkYw
Valla tam sebebini ben de bilmiyorum. Ancak altýn fonundaki gibi istikrarlý bir fiyat hareketlemesi yok. Fon yönetimi bu fonu yönetme konusunda biraz zayýf kalmýþ görünüyor. Gümüþün fiyat hareketlerine ayak uydurma konusunda eksiklikler var. Bence tamamen finansbank fon yönetiminin zayýf kalmasýndan kaynaklanýyor.
Yer Ýmleri