gümüþte bugün bütün dirençler kýrýldý,þu anda ons 16.617 dolar,daha önce ki tepesi 51 dolar görmüþ,büyük ihtimalle uv tekrar bu fiyatý görebilir,bakalým görelim..
gümüþte bugün bütün dirençler kýrýldý,þu anda ons 16.617 dolar,daha önce ki tepesi 51 dolar görmüþ,büyük ihtimalle uv tekrar bu fiyatý görebilir,bakalým görelim..
Arkadaþlar ben fonu aradým elinizde lot yok mu neden bu gümüþ piyasa fiyatýndan pahalý satýlýyor diye.En son net aktif deðerinin yüzde 15 üstündeyken ellerine 300 bin lot gümüþ gelmiþ.Marjý ancak yüzde 4 e kadar indirebildik dedi.Talep çokmuþ ellerindeki lotlar hemen bitmiþ.Ýkinci asýl önemli nokta ise fiziki gümüþ bulamýyoruz zaten bulduðumuz gümüþü de piyasa fiyatýnýn yüzde 3 üstünden bulabiliyoruz dediler.Yani uzun lafýn kýsasý piyasada fiziki gümüþ yok.Bu fonun kýymetini bilmek lazým.Dünyada bir kaos falan durumunda neticede fondaki fiziki gümüþe ortaðýz.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
JP MORGAN NEDEN GÜMÜÞ ALIYOR ?
Amerikalý bankacýlýk devi JP Morgan, tarihte bir özel kuruluþun biriktirdiði en büyük gerçek gümüþ varlýðýný topluyor.
Daha önce hiç fiziksel gümüþ varlýðý tutmayan banka, 2011 yýlýndan itibaren gerçek gümüþ stoklarýný hýzla artýrmýþ.
smaulgld.com sitesinde yayýnlanan verilere göre, 2018 yýlýnda JP Morgan´ýn fiziki gümüþ varlýðý 140 milyon ons a (yaklaþýk 4354 ton) yükselmiþ.
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
2 yýlda morgan 161 milyon onsa ulaþmýþ.
Gümüþ fonu ile ilgili bazý bilgiler :
Finans Portföy Gümüþ (GMSTRF) Borsa Yatýrým Fonunu, BIST seans saatleri boyunca tüm yetkili aracý kurumlardan ve aracý kurum acentesi olan tüm banka þubelerinden, telefon ve internet bankacýlýðýndan alýp satabilirsiniz.
GMSTRF forunu, Ýstanbul Menkul Kýymetler Borsasýnda hisse senedi gibi seans saatleri süresince tüm yetkili aracý kurumlar ve aracý kurum acentesi olan tüm banka þubelerinden,internet bankacýlýðý üzerinden bile kolayca alýp satabilirsiniz.
daha detaylý bilgi için ===> http://www.gumustr.com/gumus-borsa-fonu-nedir
Bu fon sorumluluklarýný yerine getiremeyen bir fon.maalesef SPK'da eterince denetlemiyor belliki.SPK'ya þikayet baþvurusu yaptým mailim ulaþmadý.Cimer'e yazdým,býrakmayacak ve takip edeceðim,gerekirse savcýlýða suç duyurusunda bulunacaðým.
USD/TRY 6,91 ve XAG/USD 15.02 iken 26.20'den aldým ve hala maliyetime ulaþamadým.Alýrken %15 yüksek bir fiyata aldým,dedimki borsa burasý,arz/talep,demekki fiyat böyle gidiyor,talep var ama sonrasýnda QNB 2 günde gümüþ bulduk diyerek %10 daha aþaðý bastýlar ve benim kaybým TFX'ten buraya gelmekle %25 oldu.
Cimer'e þikayet etim.
Bakýn kardeþim,bu bir fon.Miktarý belli deðil mi ? Sen ikide bir þu kadar gümüþ buldum diye piyasaya sürüp fiyat indiriyorsan aradaki makasýn sorumluluðunu çok ciddi almalýsýn.Zamaýnda müdahele etmelisin.Eðer bunu yapacak fiziki gümüþe sahip olamýyorsan ,Akbank'ýn Akportföyünün petrol fonunu satýn alýrken imleçin önünde aktif deðer belirten ve aradaki farký gösteren,alýcýyý uyandýran,bilgilendiren bir mesajý senin de hazýrlaman gerekir.
Bana yetkili QNB yatýrýmcýsý covid19 vs gümüþ bulamadýk,gerçek deðerine yaklaþtýracaðýz sizin þanssýzlýðýnýz diyor.
Türkiye Finans'taki gümüþlerimi bozdurdum ve buraya geldim.Kayýp %25 .
Sen bu fonun sorumluluðunu alamýyorsun QNB Finansnbak.Yönetemiyorsun.Hiç bir þekilde buna razý gelmeyeceðim.
Yer Ýmleri