reis işler nasıl
Printable View
sosyal medyada yenice okuyup sizler profesyonel sayılırsınız yinede fikir alışverişi adına alıntılayayım
Teknikanaliz öğreniyorum risk yönetimi en sevdiğim başlıklardan biri.
Duygulardan arındırabilirsek, sadece matematik konuşursa hayat kurtaran bir enstürman.
Ekte pozisyon başına %5,%2,%1.5 ve %1 kayıp verildiğinde neler olacağını gösteren tablo paylaştım, aman dikkat
İsterseniz bir pozisyonu sermayenizin yarısıyla açıp, %4 kayıpta kapatır,toplamda %2 risk almış olursunuz.
Yada sermayenizi 4'e,5'e bölüp %4-5 kayıplarda pozisyonlarınızı stoplarsınız.
Böylece pozisyon başına %1-2 arası riskiniz olur.
Kendinize hata yapma şansı verirsiniz.
https://i.hizliresim.com/pmNyBT.png
Elinize sağlık, faydalı bir tablo...
Burada kafama takılan:
- Sanırım her zarardan sonra sermayeyi güncellemiyorsunuz ve hep aynı sermaye üzerinden zarar hesaplanıp ona göre geri kazanma oranı hesaplamışsınız...
Bu durumda gerçek sonuca ulaşamayız. Çünkü her defasında (pozisyonda) zarar yazmışız gibi algılayınca, zararımızı çıkartacağımız % (yüzde) oranı farklılık gösterecektir...
Bu tablo ile bir defada %kaç zarar edersek onu %kaç kâr ile kapatabiliriz 'in cevabını buluruz...
Sayfa hareketli başladı bereketli de devam eder inşallah. Bu yerli arabaya sipariş alınırken nasıl bir taahhüt alınıyor acaba? Ya da alınıyor mu? Teslimat zamanı gelince bu fiyat bize pahalı geldi diyip toz olmak isteyen olursa ne yapılacak? Şimdiden kapora mı senet mi bişey alınmadan girilen siparişler reklamdan öte geçmez. Yatırım tavsiyesi değildir
sosyal medyada hepimiz cirit atıyoruz bana göre faydalı olanlar içimizden herhangi birinin hoşuna gitmeyebilir kusurumuzu affetsin artık ...:)
https://i.hizliresim.com/fwWY9Z.png
rosense hocam,
desenize bunu hesaplayan algoritmik robotlarla savaşıyoruz.
böyle heyecanlı bir konu varken olumsuz düşünmeyelim arkadaşlar. şu kadarını biliyorum, büyük sipariş verenlere xxxxx dolardan pahalı olmayacak sözü verildi. herhangi bir kaporada alınmadı, üstelik halka satışa sıra geldiğinde 0 a yakın faizle kredi açılacak. zamanı yaklaştıkça herşey dahada netleşecek. benim gençliğim renonun stationlarıyla tofaşın kuşlarıyla geçti. son15-20 yıldır rahat arabalara binmeye başladık, ihtiyarlığımıda kendi malımız arabaya binmekle geçiririm inşallah.
Bunu deyim olarak bor madeni için yazmıştım , bir bakayım dedim baklava ihracatımız var mı diye :)
İhracatın tatlı yüzü
Türkiyenin milli tatlısı baklava, ihracatta da yüz güldürüyor. Geçtiğimiz yıl 23 milyon TLlik ihracat rakamına ulaşılan kadim tatlının bu yıl sonundaki ihracat beklentisi ise 25 milyon TL.
Sayın güneysu'nun kayın pederi alem değiştirmiş!
Başkan'a, yakınlarına sabır, merhuma allah tan rahmet diliyorum.
İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn,
Allah rahmet eylesin.
ABD ve almanya eksi kapadı haftayı. ingiltere ve biz artı kapadık. hayırlısıyla bakalım yarın nasıl başlayacağız.
yabancı her sene malı bize çakar taşıttırır sonrada gelir aşağıdan alırdı. bu sefer fena çarpıldılar,verdikleri malları iki misli yukarıdan alamıyorlar. faizden kazanamayan,at yarışı ve iddia oynayamayan parada buraya akınca yabancı yüksek maliyeti göze almak zorunda kaldı. çok fazla dayanamazlar yakında akın akın geleceklerdir.
https://www.trademaster.com.tr/yurtdisi/islem-saatleri/
tek tek yazamayacağım toprağım.
T/A üstadın biraz daha fazla konuşması isteğimiz arzumuzdur.
yarına (geleceğe) dair.
her zaman önce finans sektörü ve bist 30 ile yol alırdı borsa. yabancıya yaptıkları gibi bu konudada ters kopça yaptılar bu sene. fenada olmadı hani.
BISTTE KAZANMAYA DAİR
Abi ne güzel hayatınız var ya hisseyi düşünce al yükselince sat, bedava yaşıyorsunuz anasını satayım
O iş senin bildiğin gibi olmaz
Hadi canım sende bal gibi de öyle yapıyorsunuz işte, bakıyorum hisseler gün içinde % - 5 bir süre sonra % + bilmem kaç 30 / 40 bin lira parayla hergün 2000 tl kazanırsınız
E Ne duruyorsun sende yap, gün de bir maaş
Abi bende o para yokki
Merak etme olanlarda öyle senin dediğini yapamazlar
Ya ne yapıyorsunuz abi yeme beni
Bak güzel kardeşim piyasada bir takım doneler var
Neymiş done dediğin şey
Temel analiz diyorlar adına, uzun hikaye
Uzatma abi ben senin ne yaptığını anlamadım gitti
Bak kardeş bir takım doneler diyorumya onlara bakıp, firmaları bir birbirleriyle kıyaslıyorsun
Eeeee sonra
Sonrası şu, o veriler de ucuz kaldığını düşündüğün hisseyi seçip alıyorsun
Aldın ne yapıyorsun
Diğer insanlarında senin gördüğünü görmesini bekliyorsun
Ne kadar
İşte zurnanın zırt dediği yer orası
YANİ
Yanisi şudur, bu piyasaya yön veren kişilerinde o hissenin ucuz olduğunu görmesini bekliyorsun
Ben ne kadar diyorum sen uzatıyorsun abi
Ona yatırım derler süresi de 1 ile 5 yıldır, doğru hisseyi seçmişsen çok kazanırsın
Ya abi bazen hisse senetleri bugün şu kadar kazandırdı bakıyorum % 20 ler görüyorum, adam yazmış bugün 5000 kazandım
Bakma sen onlara kaybettiklerini pek söylemez kuyruğu dik tutarlar
Abi bende borsada oynamak istiyorum
Ben yatırım diyorum sen oynamak istiyorum diyorsun, boş ver sen işine bak, zannetiğin kadar kolay olsaydı kimse işe gitmeyip yattığı yerden sefa sürerdi...
Haydi bana eyvallah....herkes işini yapsın bu işler herkesin harcı değil piyasanın kurtları bile çok zor kazanırlar, sadece sabırlı ve o paraya ihtiyacı olmayanlar kazanır, oradan para kazanarak hayatını sürdüremezsin....
Bu yazıyı beğeniyorum.ALINTIDIR.
2019 haziran ayı kredili konut satışları 6658 iken 2020 haziranda bu rakam 93704 olmuş. enteresan. durum bu haldeyken en büyük kredili konut satıcısı EKGYO niçin hareket etmez anlam veremiyorum.
Ek 25380
25 haziran yabancı takas oranları...