https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...49b32e6d17.jpg
Printable View
2 araligin grafikteki goruntusu
aylar sonra hatta yıllar sonra bile hatırlanacak bir dipti.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...accff4dd81.jpg
parkla ilgili su yazi ile cevap vermek istiyorum.
uzun vadeden bahsedersek tam alip biriktirilebilecek bir yerde.
hatta endekse ters alsatta bile ayda 1 yuzde 10 u var.
Altı çizili yerlere dikkat.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2491b0ad17.jpg
buyuk canak mukemmele yakin.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...836d6a2572.jpg
sulzer dostumuz sayesinde takibime aldığım bucim için bir düşünceniz var mıdır?
siz de uzun sürelik güzellik uykusundan uyanacak gibi bir görüntü seziyor musunuz?
çimento sektörü kağıtları arasında değerleri fena değil.
bir de çed beklentisi, kapasite artışı beklentisi var.
selamlar...
Yucin soda hedef 7.40 mi yorumu nedr grafik
Sent from my General Mobile 4G using hisse.net mobile app
Sacro abi bucim inceler misiniz nerelerde alinir
Mepet te ki büyük çanak ta çok ilginç ve bilançoda güzel hissede incelenebilir....
Yucin soda alım yerleri nereler
Teknik analize ,pek sırtınızı yaslamayın, ana kuram temel analiz olmalı, algoritmik işlemlerin olduğu bir borsada 3 sn de 700 puan çıkartıp, 5 sn 1000 puan düşeren spekler var... bu arada her iki yöntemden de bunlar para kazanıyor.. teknik ,çare olsaydı, twitter daki halil Reçber bey, kurs vermek yerine borsadan para kazanırdı, zaten bu güne kadar da dedikleri hiç çıkmadı, takipçileri onun yüzenden 15.000 puan artış gösteren endeks'i kaçırdı
Uzun vade düşünürsen bence SODA alım yeri farketmez yani karar senin, istediğin yerden alabilirsin dedim ya zaman ve sabır işidir SODA ve 2019 da ömrümüz yeterse nerelerde olur sizce bu cam elyafı yatırımının (yıllık 70 bin kapasiteli bir yatırım olacak ve Ülkemizin 50 bin tonluk ithalatını tek başına karşılayacak ancak ben bununlada kalmayıp kapasitesinin sırasıyla yıllık 100 bin tona ileridede 150 bin tona çıkarılabileceğini düşünüyorum zira her geçen yıl ihtiyaçlar hem Ülkemizde hem de Dünyada durmadan artış eğilimindedir.)bitip ihracatının yapıldığını düşünün ve tabiiki SODA hammadde ürünlerini saymadım bide elektrik üretimide var,maliyetleri TL satışları yabancı para cinsinden, cam elyafı fabrikası maliyeti elindeki yüksek miktardaki döviz cinsinden meblağın artış yönündeki posizyonunu negatif yönde etkilemeyecektir hatta cam elyafı yatırımı gibi farklı bir katmadeğer üretecek bir yatırım haberide ileride gelebilir zira BALIKESİR deki organize sanayideki 200 dönümlük arazi boşuna alınmadı burası üretim üssü olmaya aday bir bölge ve BOR madenleride burada bakmışsınız BOR u katmadeğerli bir ürün gamında üretmeye karar vermişler olurmu olur bence süper olur zira BOR Dünyada %7x oranlarında en çok ülkemizde var keza TORYUM madenide öyle ve bu TORYUM un bir çuvalı koskoca bir şehiri ısıtmaya yetecek enerji üretiyor bu iki maden ülkemizi refaha fazlasıyla kavuşturacak özellikler taşıyor inş. değerlendirilir bu nimetler .İşte zaman ve sabır dememin nedenleri bu SODA da uzun vadeli düşünmek gerek,sabırlı olmak gerek...
Teşekkürler yucin güzel bilgiler için trakya cam görüşün nedr
Trakya cam hammaddesini SODA dan alıyor ve sanırım şu an Avrupa nın en büyük düzcam üreticisi ve Rusya yatırımları çok iyi durumda elimde yok ama bildiğim kadarıyla SODA gibi değerli ve temeli sağlam bir hisse şu an 3 üstüne oynuyor ,uzun vadede utandırmaz yatırımcısını....
Yakindan gorunum...
http://i.hizliresim.com/qbmEdB.png
Burada herkes 03 beklerken bence 05 ten dondurdu demek istiyotum, olmadi pazartesi gunu duruma bakip, asagi salmiyorsa alacagimin 1/4 u ile 05 civarindan almaya calisirim, yazmam, cunku yazarsam gelir. Asagi salarsa 1.97 ve 1.89 a yakin yerlerden toplamaya devam ederim. Dibin dibi 1.79 ama bence canagin sekline gore 1.89, o yuzden ben kafadan 1,90 a alis yazacagim diger 1.4 u ve kalan yarisi icin bekleyecegim, yukari kirarsa maliyet yukseltirim, asagi giderse dibini bulmasini ve yukari donmesini bekler o zaman alirim.
Yorum: 2.07 kapatsaydi kisada al bile verecekti ama 06 kapatti nimissizzz...
Bu da uzaktan gorunum,...
http://i.hizliresim.com/R0bQpa.png
Alcalan trendde olduguna inanmiyorum, dusen kanallari nasil kirmis, alttan ustten carparak nasil yataya sarmis ve hatta canak dibinden yukari dondurmus... 3 yillik dip calismasi dibi goruldugu gibi 1.79 ama oralara gidecegine inanmiyorum kendi sahsi gorusum olarak, bu da kimseyi baglamamli...
Not: Yukardaki pembe "gap i gordunuz umarim :)
Teşekkürler dostum Sacro... Takipciligim sayesinde Erbos'ta iyi oldu. Yine de birşeyler var gibi görünüyor.
Bugün biraz ders çalıştım. İnternet kafeye gidip formasyonlar ve indikatörleri 20 sayfalık özet yaptım, Karşıt Yatırım kitabını sipariş verdim...
Kartondan bu hafta ne çıkarsa belki parayı bozup bayrak direği için birkaç frank birkaç Kron, sonrasında yine bayrak direği için boru bayiine gidebilirim...
Odayı "nasipsiz dayak bile yenmez " hesabı Cuma günü elimdekilerin yarısını Ege'den profil alayım diye verdim, fiyat pahalı geldi Avrasya'dan gayri-menkul aldım o da iyi verdi şükür (eski bir hesabı da kapamış oldum)
Yine oda kiralarsak ucuza gelmiş olacak... Bu odalar ileride çok iş tapar gibi geliyor. Mal direncten alınır hesabı.
Nasip bakalım... İyi akşamlar... Size tavsiye ders çalışın iyi olur. Zaten şartlar zorlaştı, en azından yavaş yavaş ayakta durmayı öğrenirsiniz...
Bildiğiniz birkaç hissede fiyat bantlarını bile takip ederek iyi kazanabilirsiniz.
Üsdatlardan Fenerbahçeyi yorumlamalarını istesem ne derler acaba?
2008'de borsa ilk dip yaptığında 2,20'den Arçelik almıştım. 3 tane daha hisse
vardı bu şekilde. O sağdaki dibi yaptıktan sonra tam çıkışa geçtiğinde yine düşecek bu diye satmıştım. O zaman 25 bin lira koymuştum. Şimdiki aklım ve burada edindiğim bilgi olsaydı hayatta satmazdım o malları. Bugün bir ev, bir araba parası ederdi.
Zira temettuler hariç Arçelik tam 10 katı şu an.
2009'da sanırım 5,10 liradan THY biriktirmeye başladım. 11,30'a kadar topladım sonra %400 b.siz verdi 5'e bolundu, hop aşağı düştü hemen. 2,20lerdi fiyat onda da. Biraz yükselince bu yine düşer diye sattim. Sonra 8'lere kadar geldi, arada parça parça %50 b.siz var ve bugün kriz geçirirken bile 4,80 dip gördü. Su an 5,80...
Anlat anlat bitmez. Biz kendimizi ne kadar iyi eğitirsek bu kurtlar sofrasından karnımız tok kalkarız...
Bol kazançlar...
Fener BJK yorumu var mı abiler
Teşekkürler yucin. Trkcm icin
Bu hayvanlar alemi gibi borsada artık kendini eğitip geliştirmeyene kolay ekmek yok bu böyle artık....
Haklıymışsınız... Bugün oda fiyatlarında indirim yapmışlar... Sabah biraz alayım dedim yine sonra vermeyince başka tarafa gittim. O da iyi oldu... Bir kez dağa anlaşıldı ki, iyi prim yapan hisseler de kısa vade üzebiliyor...
Yine de ben uzun vade umutluyum... Gerisini spek bilir...
sacro hocam hangi kitabı okuyosun eski forumdaki kitapları kaçırdık şimdi orada onları arayacağım fırsat olmadı bi türlü..egelimin karşıt yatırımı not aldım..ayrıca temel analiz için bir kitap bulmuştum ona başlıcağım nelere bakmalıyız onları anlatıyor..
eski forum batmasaydı iyi olurdu üzüldüm bir sürü güzel bilgi vardı..:vk:
egelim nickli biri varmış askerde nişancıymış ele dediler:p
http://i.hizliresim.com/2rymXj.jpg
Karşıt yatırım,
elliott dalga prensibi,
Leonardonun robotu,
Varyemez amca.
Borsa sihirbazlari
Sn Amator_kurt, umarim yardimci olur, bunlari sn Sacro paylasmisti, bende hazirda vardi.
Selamlar...
Bir whatsapp grubu mu kursak. Ne dersiniz ? Sacro üstad?
EYVALLAH cok makbule geçti valla kaydı alıyorum..
yatırımcı arkadaşım yazını yeni gördüm kitabın adını yazacam öğlen eve gidince, adını unuttum:vk::kahkah:
ama kitap şöyle finansal matematik temel analiz vs. özetlemiş..ön sözü okudum çok faydalı gibi geldi..içine giremedim henüz malum maç vardı dün:oleyo:
artık grefik paylaşıp üstünden yorum yapmak yasakmı.. yani iyice diyorlarki biz ky kanını emmeden şurdan şuraya gitmeyiz.:he:
sanki kazanç garantisi veriyorlar..
sanki yıllarca masa sandalye şirketlerinde milletin elinde avucunda alınanlara göz yumulmadı..
Allah korusun nice yuvalar dağıldı belkide ..
Bu konuda Turksad arkadas bir yazi paylasmisti, 9. sayfada,...
"Eski" bir profesyonel "Borsaci" :) olarak tamamaen katiliyorum. Yalan yanlis, bariz yonlendirici, kotu niyetli olmadiktan sonra iyi niyetle analiz yapip paylasan kisinin korkacak bir seyi yok.
Pardon 30. sayfada olacakti o yazi...
BJKAS için muhtemel olası direnç 6,19
destek noktaları ise 5,99 ve kırılması halinde 5,78 gibi duruyor.
http://i.hizliresim.com/8MklaV.png
ve şuanda bjkas ta muhtemelen 5,99 bantını test ediyor
Arkadas ne kagitlar ne primler yapiyor da kaya gibi kagitlar asagi basiyo.... Valla BIST cok enteresan.....
Sent from my LG-D802TR using hisse.net mobile app