Sayfa 30/1200 İlkİlk ... 20282930313240801305301030 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 233 - 240 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

1. Alaçatı deyince akla alkatel geliyor. Tektu oda fiyatlari çok yüksek gibi

send by selectra

Alıntı Originally Posted by noob Yazıyı Oku
    sunay bey çok teşekkürler paylaşım için, yerinmiştim incelemeye ama sayenizde okudum. sacro dostumun sessizliğinin sebebi de anlaşılmış oldu.

çok detaylı tanımlanmış piyasa bozucu eylemin ne olacağı. anladığım kadarıyla ytd gibi üstünkörü bir ifade yeterli değil artık suçtan kurtulmak için. finansal bir gerekçe göstermeksizin ve aynı zamanda teşkilatlanmış olmadan yorum yapmak suç finansal piyasaya konu olabilecek tüm araçlar hakkında.

belli ki düzenleme KY olarak tanımladığımız küçük ve minnoş yatırımcının korunması adına yapılmış. benim asıl üzüldüğüm konu korunmakta olan KY'nin kendi yaptığı yatırımın sorumluluğunu alamayacak kadar aciz, yetersiz ve cahil oluşu. bu düzenlemeyi koruması planlanan küçük yatırımcının varlıklarını yastığının altından başka yere yatırmaması zaruridir. bu KY'nin bilgilendirilmesi, en büyük laneti olan cehaletinden kurtulması için daha köktenci çözümler üretilmelidir. bilgimizin silahımız olması gerekirken tembelliğimizin kalkanımız olması çok üzücü.

Sent from my SM-J500F using hisse.net mobile app
    Aynen dediğiniz gibi.

Belkide daha iyi oldu. Böylelikle herkes milletten birşeyler medet ummadan kendi kendine çalışır ve analiz yapar. Zaten yapmayanlarda ne haliniz varsa görün hesabına bürünüyor.

Belki böylelikle insanlar kendilerini daha çok geliştirirler. teknik ve temel analizde.

Ama tabiki forumlar için biraz kötü oldu. Aslında benim için iyi oldu. Hisse soranları zaten sevmiyordum. Şimdi hisse sorulmaz daha sağlıklı bilinçli yazılar olabilir belkide.

Alıntı Originally Posted by egelim Yazıyı Oku
    Slm... Sacro ustad senin eskide kalan bir Kartondan grafik vardı. Fressky' ye atfen... Sanırım birkaç haftaya birşeyler olacak.... Neyse hatırlayanlar bilir, Doları yakalama ihtimali olur Belki de... Belki olmaz... Olur olmaz yalzmayalım...
    Biraz teknik bilgi artırmak lazım... Sacro kitap listesi eski forumda kaldı... Okunması çok elzem kitapları tekrar yazar mısın...
    Bir de Alaçatı da otel açılıyormus Tek tuk oda kalmış... Su an indirimli ama ileride çok kıymetli olacak diyorlar. Erken rezervasyon yaptırdım biraz oda kiraladık...

Hisseci16 ile sörf yapma niyetimiz var, kısmet bakalım...
    Aynen dostum hatırlayanlar bilir :D

Çok iyi takipçisin seni bir kez daha tebrik ediyorum.

Ben yeni kitap siparişleri verdim 4 tane ama okuma fırsatım olmadı.

İsimleri ; Karşıt yatırım, elliott dalga prensibi, Leonardonun robotu, Varyemez amca. Bunlar indirimde idi hemen aldım.

Birde Borsa sihirbazları'nı tavsiye ediyor arkadaşlar.

Odayı iyi fiyattan yakaladın sanırım ;)

görüşürüz saygılar, sevgiler.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

3.  Alıntı Originally Posted by Sunay Yazıyı Oku
    En son yayınlanan SPK tebliği bu. Sizin istediğiniz mi bilemedim.

MADDE 6 – (1) (Değişik:RG-18/2/2017-29983) Sermaye piyasası araçlarının fiyatları, değerleri veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikte veya bunlara etki edebilecek piyasa göstergelerine ilişkin olarak yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi verilmesi, söylenti çıkarılması, haber verilmesi, özel durum açıklaması yapılması, yorum yapılması veya rapor hazırlanması, bu fiilleri gerçekleştirenler tarafından söz konusu fiillerin gerçekleştirilmesinden önce veya sonra ilgili sermaye piyasası aracında her türlü emir verilmesi ve/veya işlem yapılması halinde piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.

(2) (Değişik:RG-18/2/2017-29983) Birinci fıkrada belirtilen hususların yalan, yanlış veya yanıltıcı olduğunu bilen yahut bilmesi gerekenler tarafından yayılması, bu fiili gerçekleştirenler tarafından söz konusu fiilin gerçekleştirilmesinden önce veya sonra ilgili sermaye piyasası aracında her türlü emir verilmesi ve/veya işlem yapılması halinde piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir. (3) Kurulun özel durumların açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri kapsamında açıklamakla yükümlü olunan, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikteki bilgilerin açıklanmaması piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.

(4) Sermaye piyasası araçları hakkında gazete, televizyon, internet veya benzer nitelikte kitle iletişim araçları kullanarak yorum veya tavsiyede bulunduktan sonra, yorum veya tavsiyesini değiştirinceye kadar veya her halükarda 5 iş günü içerisinde, alım veya tut tavsiyesi verdiği halde satmak ya da satım tavsiyesi verdiği halde almak piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.

.
     Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    sanırım bahsettiğiniz bu
    Tebliği okuduğum da gördüğüm; daha çok aracı kurum araştırma birimlerine(ısmarlama rapor yazanlar),elinde ki pozisyona göre zorlama teknik analiz yapanlara(aracı kurum ve özellikle twitter ve face de),Twitter ve facebook'dan mal pazarlayan manipülatörcüklere(son zamanlarda iyice azmışlardı,özellikle sığ küçük şirketleri patronlarla anlaşmalı pazarlıyorlardı.hatta spk ya kafa tutuyorlardı),art niyetli şirket patronlarına karşı çıkarılmış bir tebliğ.

Usturuplu gerçek manada teknik analiz yapan,şirketleri gerçek manada analiz eden insana hiç bir şey olmaz.Yalan yanlış iş yapmayan,gerçek manada teknik analiz ve şirket analizi değerlemesi yapan insanın korkacağı bir şey yok.
    Bir masa iki sandalye şirketlerini ederinin çok çok üstünde pazarlayan kıçı kırık manipülatörcüklerle, o bir masa iki sandalye şirketciklerinin patroncukları korksun.

Son zamanlarda twitter ve facebookda iş iyice çığrından çıkmıştı.Keşke bu tebliği 2009 dan itibaren uygulasalardı da Akgiray döneminde mahalle bakkalı kadar bile cirosu olmayan küçük şirketcikleri, işi bilmeyen veya borsaya yeni gelen yatırımcılara o şirketcikler pazarlanmasaydı.
    Yanarım yanarımda Akgiray dahil o dönemde sorumluluğu olanlardan hesap sorulmamasına yanarım.

Bundan sonra borsada para kazanmak isteyen finansal okuryazarlığını artıracak,çalışacak.Borsayı hayrat çeşmesinden bedava para dağıtılan bir yer olarak düşünme mantalitesinden uzaklaşacak.Ya kendini yetiştirecek ya da profesyonellere yönelecek.
    Bundan sonra bilginin,bilgili olmanın en büyük güç olduğunun değeri ortaya çıkacak.

SPK ASIL FİNANSAL OKUR YAZARLIĞIN ARTIRILMASI YÖNÜNDE VE BUNUN ÇERÇEVESİNİ BELİRLEYEN BİR TEBLİĞ ÇIKARMALI

Bana kalsa bir ay temel ve teknik analiz eğitimi almayan,sermaye piyasalarının işleyişini öğrenmeyen adama borsada işlem yaptırmam.Bu eğitimi aracı kurumlar vermelidir(Gerçi aracı kurumlarda ki dealer ve uzman geçinenlerinde hali içler acısı ya) .
    Yıllarca aracı kurumlar ve spk finansal okuryazarlığın artması,yatırımcıların eğitilmesi için hiç bir adım atmadı.
    Eğer bu konuda baştan doğru adımlar atılsaydı bugün 5 milyon borsa yatırımcısı olurdu.Ama olmadı insanlar borsa değirmeninde öğütüldü.Çar çakalın eline bırakıldı.
    Aracı kurumlar bindikleri dalı kestiler.Şimdi bir çoğu zararda ve birbirlerinden müşteri koparmanın peşindeler.

Bu tebliğden adam gibi analiz(temel, teknik) yapan,şirket değerleyen bir insanın çekineceği bir durum yok.
    Son düzenleme : Türkşad; 25-02-2017 saat: 22:29.

4.  Alıntı Originally Posted by selectra90 Yazıyı Oku
    Alaçatı deyince akla alkatel geliyor. Tektu oda fiyatlari çok yüksek gibi

send by selectra
    Bir dostum 2-3 ay önce Avrasya'da tür var demişti, o zaman 285 liraydı kişi başı. Ben seyahat etmemiştim onlarla hiç, gitmedim tabii. Sonra o tür fiyatı 375 lira olunca arkadaş satmış yerini başkasına. Sen git dün 700 lirayı geç. Kısmet olmazsa dayak bile yenilmez derler ya.
    Bilemiyorum artık, Alaçatı da 5 yıldızlı otel yokmuş mu ne... Ondan oda fiyatları çok uçuk. Ets Tur sitesinden Zigana Resort 2 kişi 1 gece bugünkü fiyatı 1800. Sörfçüler geldiği için elit bir yer ve otel olacak. Rezerve aldıklarına göre açılış haberini de verirler. Beklenti gerçekleşti olurmu bilemem işte. Bu hafta belli eder kendini...
    Bu arada sörfçülerin yanında açıkçılar gelmiş Cuma günü... Pazartesi onlar hesap kapatabilir. Bakalım ne olacak. Kismet, ya nasip...
    Son düzenleme : egelim; 26-02-2017 saat: 00:48.
    Dibe vurmanın en güzel tarafı ne biliyor musun?
    Bundan sonra hep yukarı...

5. Buraya da merhaba

Mohikan'a endeks ve büyük kağıtlara ayuluk yaptığı için cevap yazıyorum, oradan belki okuyan vardır.

Burada da park madene boğalık yapanlara cevap yazayım, devletin cinere o madeni tekrar açması için izin vereceğine inancınız Gözlerimi yaşartıyor, maden açılsın ben ilk gün tavandan da alırım 2,40-50 her neyse, bu olana kadar boğalık bence gereksiz.

6. Almak, satmak ,tutmak herkesin kendini bağlar o kaddarr...(ytd değil şahsi fikirlerimdir.)

7.  Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Buraya da merhaba

Mohikan'a endeks ve büyük kağıtlara ayuluk yaptığı için cevap yazıyorum, oradan belki okuyan vardır.

Burada da park madene boğalık yapanlara cevap yazayım, devletin cinere o madeni tekrar açması için izin vereceğine inancınız Gözlerimi yaşartıyor, maden açılsın ben ilk gün tavandan da alırım 2,40-50 her neyse, bu olana kadar boğalık bence gereksiz.
    Valla bende korktum açıkcası.
    2.09 eski maliyetlileri 2.20-21 den sattım. Ertesi gün akşam 2.12 geri aldım
    Dün baktım hareket yok. Açılıştan itibaren yukarı tek kademe bile gitmedi.
    Öğleden sonra 2.08 zarara tekrar geri verdim.
    Takipte şimdilik.. En azından yukarı yönlü bişeyler görmek lazım

yeni okudugum kitaptan bir kare alti cizili yere dikkat.

asagida 2 aralik 71.800 lerde yaptigim karsitlik tam bu kitaba uyuyor.

Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

Sayfa 30/1200 İlkİlk ... 20282930313240801305301030 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •