Hisse hala çok aşırı pahalı. Birde her dediğinin tersi olan patron faktörü düşünülürse her türlü düşüş normal .
Printable View
Hisse hala çok aşırı pahalı. Birde her dediğinin tersi olan patron faktörü düşünülürse her türlü düşüş normal .
Gönderildi Perşembe, 21 Mart 2024 05:00
Dana Erickson tarafından
Bu yılın başlarında, The South Carolina Alliance, ABD Kontrolmatik Technologies ve Pomega Energy Storage Technologies CEO'su Sayın Bahadır "Baha" Yetki'yi Robyn Zimmerman'ın sunduğu "Talk of the Town" podcast'inde ağırladı. Sayın Yetkili, Colleton Endüstri Kampüsü'nde I-95 üzerindeki Çıkış 62'de bulunan lityum iyon pil tesisinin ilerleyişi hakkında bir güncelleme yaptı.
Yetkili, görüşme sırasında süreç tasarımı üzerinde çalışmaya devam ettiklerini, kapasite ile ilgili bazı değişiklikler yapıldığını ve bu değişikliklerin artırıldığını aktardı. Artış nedeniyle revizyon yapılmak zorunda kalındı. Revizyonlar yapıldıktan ve onaylandıktan sonra inşaat tasarımı da sonuçlandırılacaktır. Su azaltma çalışmaları yapıldı ve şimdi şantiye yatay inşaat için hazırlanacak. Yetki ayrıca, tesisin 650,00 kişilik bir tesis olacağını ve tam faaliyete geçtiğinde yaklaşık 575 kişiyi istihdam edeceğini önceki rakamları da doğruladı.
Şirketin neden Güney Carolina'yı seçtiği sorulduğunda Yetkili, önemli bir faktörün, tesisi işletmek için hazır oldukları güç olduğunu belirtti ki bu çok önemli, ancak nadir bir bulgu. Yetki, kendisinin ve şirketin devletten aldığı sıcak karşılama hakkında da yorum yapıyor. Akdeniz kültüründen geldiği için ilişkilerin her zaman sıcak olduğunu ve aynı sıcaklığı Güney Carolina'da bulduğunu belirtiyor.
By Dana Erickson
Earlier this year, The South Carolina Alliance hosted Mr. Bahadir “Baha†Yetki, CEO, USA Kontrolmatik Technologies and Pomega Energy Storage Technologies on their podcast “Talk of the Town†hosted by Robyn Zimmerman. Mr. Yetki provided an update on the progress of the lithium-ion battery facility located in the Colleton Industrial Campus off Exit 62 on I-95.
Mr. Yetki relays during the interview they are still working on the process design as there have been a few changes regarding capacity which has been increased. Due to the increase revision had to be made. Once the revisions have been made and approved the construction design will also be finalized. The water mitigation works has been done and now the construction site will be prepared for the horizontal construction. Yetki also confirms previous figures that the site will be a 650,00 facility and will employ approximately 575 once at full operations.
When asked why the company chose South Carolina, Yetki cited a major factor was the power they had readily available to run the facility which is of tremendous importance, but a rare find. Yetki also comments on the warm welcome he and the company received from the state. He remarks that coming from a Mediterranean culture the relationships are always warm, and he has found that same warmth in South Carolina.
https://southerncarolina.org/images/...us_Updated.pdf
Bu işte para var ama bizimkiler neyi yanlış yaptıysa nakit akışı kaplumbağa hızında devam ediyor ki şirket serbest düşüş moduna girdi ben bu sermaye artışının sadece bedelli olmasından yanaydım bir önceki de öyle ama bu adamlar bu bölünme bitince bir bölünme daha yapacaklar gibi geliyor bana genel kurula katılıp net oyu versek bir anlam ifade etmez çok bölünme tafartarı değilim ama malum süreç devam etsin sorun yok bundan sonrası için uzun bir dönem 600 milyon sermaye yeter de artar bize
IBT Solar Group, Çinli dev ile iş birliği anlaşması imzaladı
Türkiye'nin yeşil enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan IBT Solar, Çinli batarya üreticisi CATL ile stratejik iş birliği anlaşması yaptı. İki şirket, orta vadede Türkiye’de önemli yatırımlara imza atmayı planladığını duyurdu.
https://www.dunya.com/sirketler/ibt-...-haberi-729155
Ek 30220
son sunuma göre tahmini değerleme rakamlarım. tabi bu hedefler tutarsa.. 20 fd/favök bence makul bir değerleme
Futbol kulüpleri bazen genç yetenek arayışına girer.
Oyuncudan 1-2 yıl verim alamayacağını bilir fakat 3-5 sene sonrasına yatırım yapar.
Bazen de kriz durumları yaşanır ve parası neyse verip 30 yaşındaki tecrübeli ve kalitesini ispatlamış transferi yapar.
İlk senaryoda az para ile çok verim almayı bekler, ikinci senaryoda ise çok para verir ama oyuncunun standardından emin olur.
Borsada büyük ve akıllı para bir süredir ilk senaryoyu işletiyordu.
Piyasada faizler düşük, para kıymetsizdi.
Büyüme şirketleri, F/K'sı 50-60 olan uçuk yerlerde fiyatlanan şirketler kendisine alıcı buluyordu.
Halka arzlar ciddi şekilde alıcı buluyordu.
Bunlar aslında futboldan örnek verdiğim genç yeteneklerdi.
Bir süredir durum değişti, para artık ne olacağını bilmediği sürpriz bir yer/yetenek istemiyor.
Performansından emin olduğu yıldız transferini yapma amacında.
O yüzden önümüzdeki en az 2 yıl boyunca büyüme hisseleri yerine "baba" hisseleri seçmekte fayda olacağını düşünüyorum.
Faizlerin düşmeye başladığı ortamda, faize parasını koyanlar borsaya geri geldiğinde çok daha güvenli liman olarak gördüğü hisseleri tercih edecek.
Şu anda o parasını faizden geri getireceklere iskontolu mal vermek istemeyecekleri hisseleri sürmeye başladılar.
Bir süre de böyle devam edeceğimizi düşünüyorum.
Borsaya son dönemde gelen insanlar lotu az, sermayesi düşük hisseler gider ama diğerleri gitmez gibi yanlış/eksik bir algıya kapıldı.
Bence "baba" hisseler devri başladı.
Büyüme hisseleri elbette portföyde bulunabilir. Sonuçta Real Madrid onca yıldızına rağmen Arda Güler'i transfer edebiliyor.
Fakat en az 2 yıl boyunca portföylerde Ereğli, Şişe, Thy gibi hisselerin ağırlığının fazla olması gerektiğini düşünüyorum.
bizim patron iş başında üniversite üniversite geziyor https://www.linkedin.com/posts/activ...member_desktop
Fakat en az 2 yıl boyunca portföylerde Ereğli, Şişe, Thy gibi hisselerin ağırlığının fazla olması gerektiğini düşünüyorum.
aksine yeni nesil hisselerinden almak gerekiyor. kontrolmatik te bunlardan biri.
siz kontrolmatiğin bilinen şekilde kalacağını mı düşünüyorsunuz
güney carolina üniversitesi & sıemens & pomega
başlangıç adımları bile dünya da ses getiriyor. teknolojı için çalışan akademisyenlerin gücü yatırımcıyla buluşuyor.
Eee kerizma başka, 1.2 milyar Çinli sıradaydı. Hepsi bir tane alsa hisse 4 rakam olmalıydı . Yoksa almadılar mi?
ben heybeyi doldurdum borsa defterimi kapattım. birkaç yıl altın biriktireceğim. 2030da iki üç milyar dolar bile sürdürülür ciro yapsa o rüzgarı yakalayınca fiyat nereye gider göreceğiz. şimdiden söyleyim bu tahtadaki 31lerin acısını çıkartmadan satmam pala bıyıklım. sen gırgıra devam et. pomega abdnin kurdelası kesilince uğrarım buraya. haydin görüşürük.
Hocam maliyetiniz kaç? Bilmiyorum. İnşallah enflasyonu da hesaba katarak , reel olarak kardasinizdir. Bunu tüm KY icin isterim.
Benim sözüm burada ve diğer sosyal platformlarda olumlu olumsuz her şeyi ama her şeyi, insanlara hisse aldirtmak için kullanan soytarilaradir.
Siz de kalın sağlıcakla .
Anadolu yatırım resmen ıcınden gectı
Kım acaba bu 350 k aldı
27 Mayıs 2024 tarihinde, ENKA ve Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) arasında, Libya'nın Bingazi şehrinin kuzey bölümünde 1320 MW Kuzey Bingazi Basit Çevrim Enerji Santrali Projesi ve Elektrik Ekipmanları temini için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme bedeli Elektrik Ekipmanları temini için 40 milyon EUR olmak üzere toplamda 880 milyon EUR olup, projenin 50 ayda tamamlanması planlanmaktadır. enka libayaya girmiş bizim de orada şirketimiz var
herkes kontr 1000 tl ye yükselir mi diyor.. neden yüselmesin ? derdiniz ne ? ister 300 olur ister 500 olur .. hisse almak istiyorsanız alırsınız.. satmak istiyorsanız satarsınız.
herkes kontr 180 tl ye düşer mi diyor ... neden düşmesin ? derdiniz ne ister 200 olur ister 180 olur.. hisse almak istiyorsanız alırsınız.. satmak istiyorsanız satarsınız.
fiyat düşünce mi kazanılacak ? siz gidin rize de çay toplayın, mısır da yasemin çiçeği toplayın o zaman fiyatı düşük...1,5 dolar kazanırsınız günlük.
ülkemden dünya çapında şirket çıkacak.. varlığı ve kazancı artmayacak ? siz ve ya biz geri zekalı mıyız ?
teknolojı nerede kontrolmatik orada para nerede kontrolmatik orada..
herkes kazansın... hayır ülkemin insanı yatırım yapsın kazansın...
inşallah milyarlarca dolar kazanılır..
libya projesi nde siemens var... kontrolmatik payı ?
:kahkah:
Zeki Mören de bizi görecek mi la? :kahkah:
Madem bu GONTURMATİK bu kadar gözel de bu patronları neden 3 yıldır hisselerini her fırsatta satıyor? :kahkah:
Sami ve OMAR hayır için mi satıyor hisselerini :kahkah:
Vay beeee ....
Pazarlamaya çalışıyorsunuz ama artık ENERJİ HİSSESİ alacak ENAYİLER bitti TÜRKİYE de :kahkah:
argo yazmak için bu kadar zahmet niye ? tanıyor muyuz seni yok. sen bizi tanıyor musun yok .
ne yaparsan yap senin kararın ..
forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim.
:vk::vk::vk:
:drunk::drunk::drunk:
:kahkah::kahkah::kahkah:
:bravo::bravo::bravo:
:party::party::party:
:halay::halay::halay:
Kımse almayana neden almadın demedıgı gıbı alanlarada neden aldın demek sacmalık.
Bu kadar her seyı bıldım ettım dıyen arkadas portfeyımdekı parayı sana veremde benı uçur.
Ama gerıden ucurma
KONTROLMATIK candır
Ben KONTROLMATIK e gırdıgımde hedefım bellıydı 2026 3000 lotla beklemedeyım
malıyet 70
Dur sunuda ekelyem mesaja
:bravo::halay::yahoo::kahkah::dvr::kalp::byr:
valla biz burda kontr ucuz desek ıslak zopayla başımıza geçerler millet nvidia ucuz diyor fkya değil geleceğe bakacağğz diyor ses eden yok.
https://www.resimupload.org/r/7oSV25
:halay: :dvr: :dvr: :yahoo: :yahoo: :kahkah: :kahkah: :kahkah: :byr:
bugün de Spk onaylamazsa vardir bir sikinti!
öyle sanıyorum ki spk perde arkasındaki oyuncuları çok iyi biliyor ona göre tavırlar sergiliyor geçen sene 6 ay içinde iki kere Trabzon bedelli onayını nasıl verdiler bazı şirketlerin bizden çok sonra başvurması ve onların bölünmüş olması bazı şirketlerin halka arzı beklerken bazıları batık olmasına rağmen acele ve aşırı yüksek fiyattan halka arz edilmesi tüm bunlar işte ülkede ayarların kaçtığını gösteriyor
https://www.hepsiburada.com/pomega-h...gaza=omrenerji
seri üretim derken işte piyasadayız.
Pomega Hybrid İnverter+Lityum Batarya (Lifepo4)
Pomega 257.400,00 TL
Hayırlı olsun Özbekistan’da 125 milyon dolarlık iş millet 1 milyon dolarlık anlasmayi bile kapatıyor onlara tavan çeken hisseler var biz tek seferde 30 40 100 milyon dolarlar atıyoruz hala da düşüyoruz
:kahkah::halay::bravo:
uzun yazmaya gerek.
kontr yaptı yapacağını zaten. usd kurundan milyon kez , tl kurundan milyar kez öpsün sizde kontr depolayın..yakında kontürmatikleriniz olsun
paramızın değerine bak milyon birden milyar oldu
Şirketimiz Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. ile Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı Milliy Elektr Tarmoqlari (National Electric Grid of Uzbekistan JSC) arasında Taşkent'te 2 farklı bölgede 220 kV trafo merkezi ve 34 km 220 kV iletim hattı, Namangan'da 500 kV trafo merkezi ve 100 MWh kapasiteli şebeke ölçeğinde enerji depolama sistemi projelerinin yapımını ve finansmanını içeren, yaklaşık maliyet bedeli :bravo:125.000.000 USD :bravo:olan bir çerçeve anlaşması (framework agreement) imzalanmıştır.
İlgili anlaşma kapsamında Kontrolmatik ve NEGU'nun finansman paketine erişimde işbirliği yapmasına müteakiben anahtar teslim yapım sözleşmesi imzalanacaktır. Çerçeve anlaşmasının takvimi 2025-2029 aralığı olarak belirlenmiştir.
Kamuoyunun ve paydaşlarımızın bilgilerine sunarız.
Bu Özel Durum Açıklaması Türkçe ve İngilizce hazırlanmış olup iki metin arasında herhangi bir çelişki olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
https://x.com/samiaslanhan/status/17...301224251?s=46
Neredesin Samicim?Yolun bahtın açık olsun darısı Kontrolmatikin başına tez zamanda!
Kontrolmatik; muhteşem bir başarı hikayesi !!!
Ünlem işareti koyduk çünkü bu ifade bile şirketin büyüklüğünü ve değerini ifade etmekte son derece basit ve anlamsız kalıyor.
''Kontrolmatik tüm zamanların ve şu anda borsanın 1 numaralı en büyük şirketi ve uzun yıllar da bunu devam ettirecek ''dememizden bu yana en fazla 2-3 yıl geçmiştir. Ve bu kısa sürede şirket nerden nereye gelmiş o zaman kurduğu şirketler sadece kâğıt üzerindeydi.Bu gerçekten cumhuriyet hatta dünya tarihinde belki örneği olmayan mucize bir durum. Kısa sürede çok az imkânlarla böyle bir büyüme gerçekten inanılmaz ama bu gerçekleşmiş , bizde inanmış ve yazmışız. Finans ya da şirket uzmanı olmak hiç gerekmez sadece okuma yazma bilmek ve sunumu okumak kâfi. 23 Mayıs 2024 tarihli tarihi sunumda hepsi var . O yüzden çok fazla ve tek tek yazmamıza gerek yok. Ama bu konuda sadece bir kaç cümle ile bir kesit almak istiyorum.
Yapılmayan ya da kimsenin ( büyük holdinglerin) yapamadığını yapmak hatta bunu, bir yerde teknolojinin beşiği Abd 'de bir daha yapmak, dünyanın en büyük enerji dep. tesisini inşa etmeye başlamak, Siemens, Varta vs. bir çok dünya devini ve yerelde büyük şirketleri sizinle iş ortağı ve hissedar olmaya mecbur bırakmak. Fabrika inşaatları başlamadan siparişler almak.
Abd' den 1 mly dolarlık teşvik almak.
Dünyada birkaç kişinin başardığı,uzaya hepsini kendi imal edeceği 300-500 uydu göndermek (gerçekleşmesi işin gereği biraz zaman alacak) ve bu proje ile nesnelerin interneti hizmetini gerçekleştirmek.(Bu hayali bir proje gibi görünüyor değilmi. Hiçte öyle değil, şu anda sadece bunun için 100 den fazla mühendis çalışıyor. Kısa sürede bu 2 katına çıkarılacak.)
Tüm bunlar gerçekleşmiştir.
Kontrol. için basit kalıyor ama dünya klâsmanında yükselmekten bahsediyoruz ve aslında çok zor olduğu için yine de yazalım. Geçen süre içinde dünya çapında en büyük sistem entegratörü olarak 30. sıralardan 22. sıraya yükselen şirketin, bu alandaki yükselişini bundan sonra da devam ettireceği görülmektedir.
Hedefimiz multi milyar dolarlık şirket olmak denmiş .Bunun açılımı ise daha önce açıklandığı gibi bağlı şirketlerden bir kaçının unicorn olacağı gerçeğidir.
Bu büyük mucizeyi gerçekleştiren başta Sn. Sami Aslanhan ve onun teknoloji yıldızlarını kutluyoruz.
Evet ülkemizde yaşanan sevindirici ve mucizevi bir realitedir bu. Mucizenin adı ise Kontrolmatik'tir.
Samicim Türksat6Ayı sen mi fırlatsaydın:)