İstanbul'dayım. Yağmur yağınca eskiden toprak kokardı şimdi bok kokuyor etraf.
Printable View
Ben aglamadım, sizin yanlisiniz var. Okumam yazmam da gayet iyidir. O konuda sıkıntı cekecegimi pek sanmam...da, müsadenizle sormadan edemeyeceğim: 50 senedir dışarıda bir kahve bile icEmemisseniz, ne işiniz var.el.memleketlerinde? Babanızın, dedemizin köyü sizin kafada birine bence fazla fazla yeter. Bu zulüm.niye ki?!??
5 milyonnnnn dolararessss i olan adam kahve içmeye lüx diyor.
pazardan alış veriş yapıyor.
istanbulun oklu denizinde bedava yüzüyor.
bizim köydeki ayı hasan lakabı . daha kral hayat sürüyor.
dünya ne hale gelmiş.. eyyy kapitalizmmm.
muhaha
Bunu asagilamak yada hakaret etmek icin kullanmadim. Hususen belirtmek isterim. Cunku sizi hic tanimiyorum. Sadece kahve orneginden yola cikarak yazdim. Cunku aynisini kendime de soyledim. (Daha once de Ibrahim'e soylemistim. :) ) Cocuklugumdan kalan civciv ve tavuk-horoz hastaligim vardir benim. Ancak buralarda oyle bir imkan yok. Kanun var, hukuk var. Onune gelen istedigi yerde tavuk, horoz, inek besleyemiyor. Kardesimin evi Istanbul'da, bahceli ve mustakil. Bitisik komsusu da inek besliyor. :) Yani adamlar kendi evinin bahcesinde, inek kokusu olmadan, agiz tadiyla cay bile icemiyorlar. Yok, yok!!! Hemen akliniza Sarigazi, Sultan Beyli, Hapipler vs gelmesin. Kadikoy ve Uskudar'a 15, bilemedin 20 dk mesafede oturuyorlar. Benim tavuk besleyebilmem icin de emekli olup, bir ciftlige yerlesmem lazim. Ama cok uzak ve o zamana kim ole, kim kala.....direyek gittim bir ciftlikten yer ayarladim. Icine de 75 tane civciv koydum. Simdi 30 tane tavuk ve horozum var, 30 kadar da yeni civcivlerimiz cikti. Beni bu mutlu ediyorsa, nicin erteleyeyim ki?
Eger kahve bile icmemisseniz disarida, paraya ne ihtiyaciniz olacak hocam? Gidin koyunuze, tertemiz havasi, suyu, komsulugu, insanligi, sutu, yumurtasdi, sebze-meyvesi vs. Kac yil daha yasayacaksiniz ki su fani dunyada? Biz de 50 sine dayandik. Cok buyuk hayallere girmenin bence bir anlami yok.
Mutlulugu ertelemeyin, hazir elinizde firsat varken yasarken mutlu olmaya bakin bence....
Vesselam,,
freesky
cahillik kotu bir sey hemde cok kotu
cahil insan bilmez ve uydurur
efendim ABD de herhangi buyuk bir sehire gelin hangisi farketmez sonra aksam 10 dan sonra yuruyun bakalim
yere iseyenler
cirilciplak dolasan sarhoslar gordum ben adam soyunmus dolasiyor
fahiseler sirf downtown da degil normal mahalle aralarinda gorebilirsiniz bir suru hemde
sagda solda ne idugu belirsiz kimbilir belki uyusturucu icenler
ara sira silah patlamalari duyarsiniz nereden geldigi belli olmayan ama kimse olmedikce polis karismaz. Silahlar burada peynir ekmek gibi walmart ta bile satilir
ahlak olarak bitmis bir ulke. Ulkeyi ayakta tutan ozunu kaybetmemis acliktan buldugu her ise saldiran Turkler suriyeliler afrikalilar cinliler vs vs vs
onlar cocuk yapiyor onlar adam gibi okula cocugunu gonderiyor evlerinde guzel yemek yapiliyor ana baba saygisi bilen aileler kurmuslar
ama beyaz mahallesinde is bitik. Insanlara saygilari kalmamis. Bizdeki hosgoru ve insanlik orada kitaplara gecmis hayatta yok
Aciyorum burada yasayanlara (ben dahil)
Yok Hocam, ondan degil de, mevzu paradan acilmisken kahve meselesi gecti de, o yuzden dedim. Yoksa ben de epeydir icmiyorum, ustelik sirkette bedava oldugu halde. Kafein vs yaramiyor tansiyona, uzerinize afiyet....
Bahsettiginiz hususlar kismen dogru olabilir, ancak butun ulke bu sekilde diye genelleme yaparsaniz cok isabetli ve saglikli olmaz muhtemelen. Cunku en az 50 defa gece 12 de downtowna misafir goturdum ben, trafik olmasin diye. Saatlerce gezdik, dolastik. Hatta kahve bile ismarladim elemanlara... :yahoo: Herhangi bir guvenlik endisesi de hissetmedik. Ancak, dediginiz turden yerler her eyalette var. 350 milyonluk, Avrupa kitasindan daha buyuk bir yuzolcumunden bahsediyoruz burada.
Peki bu kadar kar ve kisa ragmen, hic yolda kaldiniz mi kisin? Istanbul'daki kar belki buraya yagan karin 1/10 u kadar. Ancak, her sene hazirliksiz yakalanan birbelediyemiz var. 7 saatte isten eve giden arkadaslarim oldu benim. Kendi rekorum 4 saatti Istanbul'da.KOpru gecme rekorum da 3,5 saat.
Saglicakla....
haritaya dikkatinizi cekerim
kanser hucresi yayiliyor ayni NY un 1950 leri gibi
http://haber.tuvimer.com/istanbulda-...-arsa-kazandi/
Ahmetg abi bize Amerika'nın neresinde yaşıyorsun rica etsek söyler misin? Şehir yeterlidir. Bu bilgi bizim seni daha iyi anlamamıza İnan çok yardımcı olacaktır. Haydi ağabey yaz şunu ve daha fazla zorlama bizi!
asla dönemeyecek..
15 temmuz gecesi darbeyi bunların yaptığı belli olana kadar bizim liselilerin whatsapp grubu kıpır kıpırdı, hadi inşallah- acaba' falan diye, lakin operasyonun bu soytarının müritleri tarafından icra edildiği belli olunca herşeyin tadı kaçtı, bir suskunluk çöktü gruba aniden.. o muazzam tayyip nefreti bile bizim çocuklar için bu soytarıdan yana çıkmak için yeterli olamadı..
aşağıdaki imzasız bilgi notu, genelkurmay personel daire başkanı fetöcü m.partigöç'ün ofisinde bulundu, üstünde genelkurmay başkanının- 'araştırın bunu' yazılı ıslak imzalı notu bulunuyor, tarih 2014 sonbahar ..
http://666kb.com/i/dllwuve4wyn3b461k.jpg
eğer bu kadro temizlenemeseydi (temizlenemezse) oransal olarak küçük bir düşman güç (ermenistan, esed, barzani yada apo) bile bir günde ankara'ya girebilir' demek, ne demek ?
bunun ne kadar korkunç bir şey olduğunu düşünen var mı ?
Ahmet Bey,tüm hisse net üyelerinin üzerinde anlaştığı tek konu sizin geyik olduğunuz,haberleri okumuyorsunuz galiba öyle boş beleş yan gel yat plajları ancak Mersin civarı bulursunuz,ayrıca eğer tavuk hasta değilse,yumurta üzerinde pislik bulunmaz bu bilgiyide herkes vermez...
mesela şu fetöcü freesky gelip bu forumda ne yapıyor ?? genelin tepkisini uyandıran ahmet'e saldırıyor, genelin sempatisini çekmeye çalışıyor- max saldıran kimliğiyle..
ahmet kim ? samimi bir üslupla yazarak, abd'deki hayatı sevmeyen- keşke memleketimde olsam diyen, memleketin olumlu/ abd'nin olumsuz yönlerini görmeye programlanmış ve bir petrol şirketinde yönetici seviyesinde iyi maaş kazanarak abd'de yaşayan samimi bir arkadaş..
freesky kim ? bir fetöcü.. yazdığı hiç bir cümlede herhangi bir samimiyet arayamayacak olduğun bir mürit..
önümüzdeki hafta, yani cumartesi biz de gitmwye niyetliyiz dedeağaç'a ama bir akşam kalmak için ne booking ne airbnb'de tek bir yer bile bulamadım.. hanım tarafından edirneli olduğumuz için 2 günlük gidelim dedik yer bulamıyorum.. en kötü kapıkule hemen öbür tarafı oresteia'ya gidip bir balık restoranına gideceğiz, mükemmel bir restoran mırmır, ve garsonların hepsi türkçe konuşuyor.. oresteia türkçe adıyla kumçiftliği (ve kayınpederin memleketi).. yunanistan'ın hiç bir yerinde kendimi yabancı bir yerdeymiş diye hisstmedim, atina'daki otelde tanıştığım teksitl işi yapan kıbrıs rumu çekici hatun türk olduğumu öğrendiği an benden soğudu, ama ben sonra bu soğukluğu ısıtmayı başarmıştım, pasaport önemli ama çok önemli değil..
dedeağaç en popüler bi avm var, jumbo galiba adı, hanım illa gideceğiz diye gittik, ben girmedim açık otoparkta beklerken benim gibi eşlerini otoparkta bekleyen türkçe konuşan abilerle tanıştım- onlar tavsiye etti mırmır'ı.. tabii, türkçe konuştukları için tanıştık abilerle, mutlaka oraya gitmeniz lazım diye tavsiye ettiler, boşuna değilmiş :)
Hic kimsede bir ictenlik aramasin o adamdan.
Yillar once hatirlarim. Tinaz Hoca'yi atmislardi siteden.
Onun ardindan aleyhinde sayfalarca yazi yazan bir karakterdir.
Tinaz Hoca'nin tek sucu, Feto'nun feto oldugu gunlerde, " O tv'lerde aglayan ********.." cumlesiydi..
Hic unutmam.
Bende o herkesin tavsiye ettiği Nicos un yeri ,yerine kıyıya paralel başka bir balık restaranına gitmiştim ,çokta memnun kaldım,Nicos:gitmeyin,ayni ürün:20euro fazla verirsiniz
Airbnb yi hiç kullandınızmı?
hocam senle aynı düşüncelerde olmadığımı biliyorum genel olarak, bu ayrı bir mevzuu..
bu sitede yazmaya başladığım tarihler 2000- 2001 falan, ortada akp falan yokken.. ama cemaat için düşüncem o vakit bile netti- orta asyada bu kadar okul açabilen bir ekip kesinlikle cia desteği ile bunu yapabiliyor olabilir, cia olmadn yapamaz..
bunu bu şekilde yazdığımda çok organize tepkiler geliyordu (hisse.net sitesinde dahi) yani fazla suniydi, samimi tepkiler değildi.. her zaman nefret ettim bu ekipten, çünkü en başından beri bunların samimi olmadığından emindim, bob marley üstadın şarkısında söylediği gibi- hey rasta, dont work for cia..
https://www.youtube.com/watch?v=QLmHspEL8ms
Yapmayın sayın KaraKemal böylede aniden adamın yüzüne vurulur mu? Adam bir cia şaklabanının müridi olduğunu gizleyerek ülke aleyhine neler neler yazacaktı.
yok, balığın değil restoranın ismi.. tabii, yazılış olarak farklı bi şeydi, okunuşu mırmır, alexandrapoli'deki türk abiler (oranın türkleri) kime sorsan gösterir demişti, hakkatten öyle oldu, gece 11-12 falan gibi hemen tarif ettiler bize..yan masada trakya üni öğretim üyes, genç bir çift vardı, yeşil pasaportu kıskandık tabii :) büyük kolaylık, vize için para ödemiyorsun..
Ara ara bu foruma girip dğerlendirmeleri okuyorum ilki 10 yıl önceydi ve bu böyle devam etti.
Emin olun dolar borsa ev vs konularında sitede genel kanaat o zaman neyse şimdi de aynı. Ülke belki yarın bölünecek, TL devalüe olacak, beton işi balon olmuş (bu görüşe kısmen bende katılıyorum) emin olun okuyunca yarın herşeyi satıp yurt dışına kaçasım geliyor.
Hükümet düşmanlığı ise almış başını gitmiş. Yarın ülke batsa nerdeyse zilleri takıp göbek atacak bir ahali görüyorum. Aşağılamalar tepeden bakmalar genel geçer olmuş, hakiki eleştiri ise büyüteçle aranacak düzeyde.
Ayrıca bir iki farklı değerlendirme olduğunda karşı uslup yerlerde sürünüyor. Bu nasıl bir hazımsızlıktır anlamak güç
Ya Değerli Arkadaşlar, her şey tamam da bizim Türklerin Yunanistan da yedikleri bu kabak kızartmasını tavan yaptırmaları beni baydı.. kabak yahu,bildiğin kabak,analarımızın,eşlerimizin yaptığı gibi yağda kızartıyorlar,ama tüm değerlendirmelerde aman bir kabak kızartma yedim ovvvvvv:)
HA birde Maria Samau,yerel sanatçı,ben you tube de bulmuştum,harika şarkıları var ayrıca Türk zevkinede hitap ediyor:)Tatilimmi geldi nedir...https://www.youtube.com/watch?v=eU66QNdSgvQ
Negatif, Ahmet Bey kesinlikle yanlışsınız ,eğer tavuk ishal veya benzeri bulaşıcı hastalık sahibi değilse yumurta temiz oluyor,ayrıca sizin gibi düşünenleri avlamak için bakkaldan aldıkları yumurtaları tavuk pisliğine batırıp satan üçkağıtçılar var.Kaynak:Türkiye yumurta üreticileri Başkanı,bakınız google:)
Muhterem Dostlar,
Oturmak icin aldiginiz evin fiyatina, artisina vs ye bakmayin. Insanin kendi evinde oturmasinin ve keyfinin de bir bedeli var. Emin olun, uzun vadede (bu tam olarak ne demek, inanin ben de bilmiyorum :kahkah: ama dogru, boyle birsey var. ) kendi eviniz de ederini bulacaktir.
Bir de su var ki; kismetten otesi yokmus....Eskiye takilmayin. Gule gule oturup, evinizin keyfini surun. Hayirli ugurlu olsun insallah> Cenab-i Hak ev almak isteyen herkese en guzel evleri nasip etsin.
Saglicakla,
freesky
PS: Fikir teaddisi olabilmesi icin iki tarafin da fikir sahibi olabilmesi ve fikirlerini seviyeli bir uslupla karsi tarafa aktarabilmesi minimum gerekliliktir. Insanda hem uslup, hem de seviye olmayinca verilecek cevap sadece kelime israfi olacaktir. Kaldi ki, sabahtan aksama kadar lagim medyasindan beslenip, orada kendisine verilen herseyi dogru zanneden birisiyle neyi, nasil tartisabilirsiniz? Azcik bir beyin kirintisina sahip olan birisi sormaz mi; "Madem bu okullardan mezun olan herkes terorist, bakan beye ve CB nin cocuklarina nicin kimse dokunmuyor" diye. Yada, 350 tane general ihrac edilip hapse atilirken, kimsenin aklina gelmez mi "350 tane general darbe yapsa, sokaga 700 kisi mi cikarilir" diye. Hadi bunu da gectim, boyle karambol ortamlarda hal sukunete cagrilir ve evinde sakince beklemesi tavsiye edilirken, nicin sokaga cagrildi? Ulke halkinin guvenligini korumak askerin ve polisin gorevi degilmidir? O zaman halki sokaga nicin cagirdiniz, oldurmek icin mi? 250 kisi olduruldu, hicbirinin otopsisi ve balistigi yapilmadi, nicin? Kimin kimi oldurdugu bile belli olmayan bir ortam kaos dogurmaz mi? Yoksa gercek suclular mi biryerlerde saklaniyorlar? Gece darbe oluyor ve sabah 100 bin kisi gorevden aliniyor, kimse de merak etmiyor, 24 saat bile gecmeden nasil ogrendiniz? Bankasya ya maasi yatirilan eleman terorist, ama Bankasya'yi acanlar, destekleyenler, kutlayanlar su anda itibar sahibi. Neden? Cunku onlar kandirildi. Ama baskasinin kandirilmasina musaade edilmiyor...
PSS: Ilk baslarda burada seviye cok guzeldi. Ama ne zamanki troller rusvet ve avantadan parayi vurdu, buralara akmaya basladilar. Cahilin sizinle paylasacasak guzel ifadesi olmayacagi icin de, varsa yoksa kufur. Cunku kufur kolaydir, ama fikir zordur. Fikir icin okumak, yazmak, arastirmak, beyin yormak gerekir. Olmayan seyi nasil yorsun adam? Ver mehteri!!!!!!! Vur cehaletin gozune....!!! Bu zihindeki insanlardan damacanaya yapilan tecavuzu protesto edilmesini bekleyemezsiniz. Birakin damacanayi, 45 tane erkek cocuguna, Kur'an Kursunda tecavuz edilmesi bile bunlara normal gelir. Sorsan "Elhamdulillah Muslumanim" der. Ama hayatinda tanimadigi, gormedigi kisiyi burada cok rahat dinsizlikle, CIA ajani olmakla, terorist olmakla itham edebilir. Nicin? Cunku cehalet cok kotudur de onun icin. Bunca buyuk cehaletin bedeli de ona gore orantili olur......Rasgele.....
Dediğin tarihlerin içerisinde oraya gideceğim ilk defa gidiyorum makrinin denizi iyi diyorlar bakacağız geceliği adam başı 28euroya aşağıdaki yeri tuttuk baya oldu alalı euro 3.80di alırken.
şimdi baktımda boş yer yokmuş muhabbet ederdik:)
https://www.booking.com/hotel/gr/ave...tments.tr.html