İşc içeriğinde yazıyor gerçi ben mi karıştırdım. Şişecam kuruluşunu acaba! Yanlışlık yapmayayım. İyice dağıttık 😊 ytd
Printable View
Mart 2020 kapanış fiyatı 0.57 dolar... Ve haklısınız, 13 Mart 2020 de pandemi resmen açıkladığında ki o ana kadar İran, İtalya ve diğer ülkeler kırılırken biz de tek vaka nasıl olduysa!!! yoktu... Açıklamayla üst üste taban kapatırken borsa 0.50 seviyelerinden işlem de görmüştü...
Bir iki hafta içinde haftalık grafiği al verecek ama aylık grafik hala kötü... Xu100 ve Xu30 grafikleri de hemen hemen aynı durumda... Abd seçimleri sonrasında oranın endekslerinde sert düzeltme başlarsa bize de yansıyabilir mi??? İŞte bu durumda tam düzelme emareleri yaşarken bir fake yer miyiz???
ABD endekslerini incelediniz mı?
Geçenlerde de bahsettim hangi sektörler ralliye katkı sağlıyor, hangileri sürünüyor? Bazıları düşerken bazıları yükselecektir. örneklerde verdim! Ytd
alem adamsın.demem o ki birileri isteyince gidecek o sırada güzel bilanço geldi ise ona bağlanacak endeks iyiyse ona yok olmadı amerika yatırımına falan...
nasıl olsa minareyi çalan kılıfını da hazırlar.
o yüzden çok temel analiz yapmayı yersiz buluyorum.teknik desen o da çalışmıyor.para gelecek tekniği çizecek babalar uykudan uyanırsa gidecek uyanmazsa bitkisel hayata devam.
yoksa amerikada 10 tane daha yatırım yapsa 1 doları geçemez
Vade sonu düşüşe mi poz almışlar teşkilat, basmaya devam ediyorlar.
bilanço cacık herhalde ki veriyorlar
Saat 13.10 Sise fiyatı 39.66
Alanlar
Ak 397 bin lot 40.02
Deniz 265 bin lot 39.74
Oyak 204 bin lot 39.81
Vakıf 170 bin lot 39.67
Osmanlı 158 bin lot 39.84
Diğer 921 bin lot
Satanlar
Bankof 679 bin lot 39.86
İş 418 bin lot 39.85
Tacirler 338 bin lot 39.80
İnfo 295 bin lot 39.84
Yatırım Finans 90 bin lot 40.28
Diğer 311 bin lot
Bankalar serenay sarıkaya gibi
Yine ben, yine ben, yine ben diyor…
https://www.youtube.com/shorts/fD0tI...?feature=share
Bizimki küçük Emrah ın boynu bükükler filmindeki gibi.. ytd
Finansallar açıklanma tarihi 8 Kasım mış.. ytd
Bu endekste 40 altında kalmak risk değil mi tahtacı, son kararlarla borsaya biraz para gelebilir ona göre.
viop ile ilgili birşeyler karalayalım.şimdi burada sadece viop ya da spota bakmak bizi yanılgıya sürüklüyor.x şu kadar shortta y bu kadar longta falan anlamlı değil.
spotta malı olan da fiyatı sabitlemek için short açıyor.aracı kurumun spotta ne kadar şişe saklıyor viopta ne kadar net hangi işlemi açmış takip etmesi karmaşık.
activex31 burada olduğu zamanlar genelde elinde sakladığından fazla viopta işlem açan TEB belirleyivi oluyor ve aldığı poziyonlar karlı kapanıyordu.
şu an vaziyet ne alemde vioptan uzak kaldım riske edilecek para da az viop için ancak ilgilenenler TEB i takip etsin genelde shortta ise spota düşecek demektir.yaş tahtaya basmıyorlar
Biz kucuk yatirimcilar pastalara bakarkende kucuk yatirimci gozu ile bakiyoruz
spot vadeli birde opsiyon ayagi var
arbitraj yapanlar yada arbitraj fonlari yuksek faizi buldugu zaman kolay kolay affetmez
sisenin bugun fiyati 40 diyelim vadelisi 43u gordu o nesnada spot alir vadeli satar aylik kazanci %7.5
aylik %5 ile borclanma imkani var diyelim al sana risksiz mis gibi %2.5 kazanc
vade sonu gelmeden vadeli teorik fiyatin altina gelirse ay sonunu beklemeden spot hisseleri sat vadeliden sattiklarini yerine koy balli kaymak
spot pastasina bakarken vadeli ve opsiyonlardaki islemleri ve sahiplerini bilmedigimiz icin tek spot pastasina bakmanin pek bir anlami yok
yanlis hatirlamiyorsam normal vadeli faizleri %30-40 larda seyrederken Sisede %70-80 leri bazi gunlerde gordum
Sisenin 11. ay vadelisinin suan teorik fiyati 40.83
kapanisi 40.58
yani teorik fiyatin 0.70 asagisinda islem goruyor
daha once sise de arbitraj yapan bir fon spotda elinde olanlari satar vadeliyi kapatir teorik fiyatin uzerinde olan baska bir hissede pozisyon alir 4 gun icin %0.70 guzel kazanc
aslında vadeli ve spot pastaları akd belli ancak mesela ben spottayım vadeli açmıyorum başka biri sadece vadelide spota bulaşmıyor bir de ikisinde de işlem yapanlar var.
şimdi teb örneğinden yola çıkarsak tebin elinde ne kadar mal var ne kadar kontrat var.neden teb hem ilk yazımda dediğim gibi bir korelasyon vardı geçmişte hem de bofa ya da iş yatırıma bakarsak yanılırız onların spota mallarının maliyeti 1 lira bile olmayabilir.yani vadelide zorda kalırsa spottan vadeliye yön verecek kadar malları var güçleri var.
buradaki çok fonksiyonlu denklemi sürekli takip edip günlük para kazanmak ky için çok zor.üstelik viopta yüklü kontrat alıp sattığınızda sizi sıfırlayabilecek bir yapı var spotta bir hissede en fazla %10 çarparlar sizi de viopta donunuza kadar alırlar.
çok fazla kafa yoruyoruz diyorum bazen.bilinçli yatırımcısın masa sandalye şirketi almamışsın bilançolar bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri için fena gelmiyor.en azından bist 30 un diğerlerinden ayrışıp enflasyon kadar gelir getirmesini beklemek çok mu şey istemek oluyor anlamadım ki.
valla artık kafayı takmıyorum maliyetlendik buralardan 2-2,5 dolardan önce al-sat çok yaparım ama komple çıkmam.
Moza hc dediğin gibi adamlar herkesin elini görüyor. Kasım Aralık Ocak vadeli yapani mı dersin, diğerlerini mı dersin. Çoğunluk yükselişe oynamissa tersini yapıyorlar, her zaman kasa kazaniyor. Spotta fazla mal mı alan oldu satan mı oldu. BBG evi gibi, adamlar kim ne yapmış gördükleri için, yapacakları hamleler çokta zor olmasa gerek.. endeksi kontrolünde ana tahtacı zaten herşeyi görüyordur.. ytd
filler tepişiyor çimenler eziliyor işte klasik.aldık bekleyeceğiz ara sıra al-sat yapacağız yoksa yüzlerce teknik veri akd bilanço temel analiz falan o kadar konuşuyoruz ama bunlardan dolayı düşmüyor ya da çıkmıyor.
yükselince sebebi oluyor bunlar düşünce bahanesi:)
bol kazançlar herkese kara pazartesi ardından:) trump bugun gelsin bari en azından çizgi film gibi adam
Turp gelmiş pancar gelmiş farketmiyor. Sanki gelen biden mi yonetiyor Amerikayı.
Global sistemde neyi oynamak istiyorlarsa onu getiriyorlar başa, gelende figüran.
Dünya savaşı cikartirsalar nasıl somurecekler?
Ortadoğuyu yaydiriyorlar sağa sola gelişmemişligi öyle sağlıyorlar.
Böyle yapıp Gelişmekte olan ulkeleri hem kendine bağlıyor hemde sömürüyor. Tamamen yok ederse istediğini elde edemeyecek..
Maşaları kullanarakta uzak duruyor. Ben maşalardan korkuyorum hep. Ytd
https://youtu.be/XX1HFpfMVjs
Kaç kadeh kırıldı diyor rubato.
Uzun zaman oldu bunu paylasmayali.. ytd
Az az ..hiç acele etmeden 2026 ya kadar.. toplamaya devam :)
Değerli Üyemiz,
Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.
Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %6,4 azalış ile 100 milyon dolar olurken, miktar bazında da %14 oranında azalış gerçekleşmiştir.
Ocak-Ekim dönemi değerlendirildiğinde ise; Birlik iştigal alanımıza göre cam ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre değer bazında %8.2 azalış ile 1 milyar dolar olurken, miktar bazında %2,8 oranında artış gerçekleşmiştir.
Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %1,8 azalış ile 128 milyon dolar olurken, miktar bazında da %12,5 oranında azalış gerçekleşmiştir.
Toplam cam sektörü ihracatı (GTİP:70) Ocak-Ekim dönemi ise geçen senenin aynı döneminin ihracat verilerine göre değer bazında %5,8 azalma ile 1,28 milyar dolar seviyesine gelirken, miktar bazında %2,8’lik bir artış kaydedilmiştir.
DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)
Düzcam ihracatı Ekim ayında;
• Yaklaşık %2,4 artış ile 10,8 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında ihracat ise %8,5 azalarak 28.887 ton olmuş, ortalama birim fiyat 377 $/ton olarak gerçekleşmiştir.
Düzcam ihracatı, 2024 yılı Ocak-Ekim verilerine göre;
• 95,5 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Ortalama birim fiyat 403 $’dan ($/ton), 377 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bahsi geçen dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırası ile Bulgaristan, Brezilya, İspanya, Romanya ve Fas olmuştur.
• Bulgaristan 14 milyon dolarlık ihracat ile en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olarak listenin başında yer alırken; Bulgaristan’ı sırası ile 10,5 milyon dolar ile Brezilya, 8 milyon dolar ile İspanya, 7,9 milyon dolar ile Romanya ve 7,6 milyon dolar ile Fas takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm düz cam ihracatının değer bazında yaklaşık %51’sini oluşturmaktadır.
• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Brezilya, İspanya ve Romanya’daki artış dikkat çekmektedir.
CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)
Cam Ev Eşyası Ekim ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla %1 azalarak 28,4 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat 2.420 $’dan ($/ton), 2.303 $’a ($/ton) gerilemiştir.
Cam Ev Eşyası ihracatı 2024 yılı Ocak-Ekim verilerine göre;
• Toplam ihracat geçen yıla göre %7,4 azalarak 274 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat 2.470 $’dan ($/ton), 2.270 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla Almanya, İngiltere, İspanya, ABD ve İtalya olmuştur.
• 23 milyon dolar ile Almanya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 22,5 milyon dolar ile İngiltere, 22 milyon dolar ile İspanya, 16 milyon dolar ile ABD ve 15 milyon dolar ile İtalya takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ev eşyası ihracatının %36’sını oluşturmaktadır.
CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)
Cam Ambalaj Ekim ayı ihracatı;
• Geçen yılın aynı ayına oranla %25,7 azalma ile 15 milyon dolar seviyelerine gerilerken ortalama birim fiyat 481 $’dan ($/ton) 489 $’a ($/ton) yükselmiştir.
Cam Ambalaj ihracatı 2024 yılı Ocak-Ekim verilerine göre;
• Toplam ihracat geçen yıla göre %30 azalarak 184 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat 657 $’dan ($/ton) 496 $’a ($/ton) gerilemiştir.
• Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk beş ülke sırasıyla İtalya, Irak, İngiltere, Fransa ve İsrail olmuştur.
• 58 milyon dolar ile İtalya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 21 milyon dolar ile Irak, 17 milyon dolar ile İngiltere, 12 milyon dolar ile Fransa ve 10 milyon dolar ile İsrail takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ambalaj ihracatının %65’ini oluşturmaktadır.
• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Polonya ve Hırvatistan’daki artış dikkat çekmektedir.
2023-2024 Ocak-Ekim dönemi ile Ekim ayı ihracat verilerinin bulunduğu detaylı tablolar ekte verilmiştir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Kastrat hc teşekkürler paylaşım için. Bu bilgilendirmeniz çok değerli. Emeğinize sağlık.. ytd
Kaldı 2 gün.
Bugün birara şöyle yukarıdan karşılayayim havası kattılar, sonra saldılar.. ytd
Buralar henüz eski günlerine kavusmadi. Öyle çılgınlar gibi kalabalıkli günler.
Bir İskoç atasözü der ki!
Dünya terzi, ölçüyü veren gider..
Ne alakası var denmesin bir alaka yok. Ytd
Kaldı bir gün. Hayırlısı bakalım.. ytd
40 ı geçirmemeye yemin etmiş oeları
3 gün önce sert düşüşte günlük sata dönmüştü, bugün toparlandı, birkaç gün içinde o da yeni al sinyalini yakar ama asıl güzel haber haftalıklarda, Haziran başında sat vermişti, önümüzdeki hafta al sinyali gelir...
Bir süre Sisede park halinde trade etmeye devam. Bakalım bu hareket bizi 46.24-45.78 arasındaki GAP bölgesine taşıyıp boşluğu kapatmasına izin verecek mi??
Rusya ve Ukrayna yatırımları olan bir çok şirket tavan ve tavana yakın, Sise onlara göte çok geride, onun da yatırımları yok muydu.
Kimseyi etkilemek istemem aman bu konuda kimse yanlış anlamasın lütfen,
Haftalıkta Rsi dip çalışmasını tamamlamış görünüyor hatta tobo oluşumu kırılımı bile birkaç gün içinde gerçekleşebilir... Düşeni kırmaya yönelirse bu fiyatların karşılığı olarak 50 liralara ulaştırabilir... Ben şahsen Kasım ya da Aralık ayında 50 lira fiyatı göreceğimizi düşünüyorum... Dediğim gibi sadece şahsen öngörüm ama kimse yanlış anlamasın...
İşlem hacminde 790 milyon lirayla 25. sırada. Son aylarda hiç ilk 10 da görmemiştim, kimi günlerde 1 milyarı açan hacme ulaşmıştı...
Bu kısmı da dikkate almak lazım, ne zaman hacim artacak o durumda işaret fişeğini yakacaklar...
Bugün hacimde olmayan varmıydı diye de bakmak lazım. Yine 25 nci bitirdi! Kaldı ki öbürgün bilanço açıklanacak ayrıca yarın fed trump ı nasıl karşılayacak! Gerçi herşey önceden belidir de,
ABD nin Çin e olabilecek yaptırımlarının havasını yaşattılar bugün. Olursa tabi! Ytd
Çin de çok daha öncesinde aaa trump seçilirse stokları azaltalım, yatırım yapmayalım dememiştir.
Ha bir takım politikalar uygulanması gerekiyordu, değişiklik sebepli bahanesi olmuş oluyor.
Bir nevi yenileştirme denilebilir.
Ytd