çıkacak uçacak kaçacak yetişin yapışın malınızı kaptırmayın diyende çökecek batacak diyenler kadar kul hakkına girmiyormudur
Printable View
Gazze’deki çatışmalar devam ederken, İsrail ordusu büyük kayıplar veriyor.
Orta Doğu’daki gerilim yine arttı ve Türkiye’nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliği, zaten kırılgan olan barışı daha da belirsiz hale getirdi.
Wall Street Journal’a göre, ABD’li üst düzey yetkililer, Türkiye ve müttefik milislerin askeri hareketliliğinin, Ankara’nın Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki bölgelere büyük bir müdahale başlatabileceği endişesini artırdığını belirtiyor
Yanlız burada şu anda uçacak kaçacak diyen biri yok.Daha önce vardı bir şahıs,ben aynı şahsın şu an burada olduğunu ve o zaman söylediğinin tersini şu anda söylediğini düşüyorum.
5500 şart değil ama bence kabul edilebilir değer, çok da uçuk değil..zaten 7500 e gelirse şayet bu rakamlar konuşulur..ille gelir demiyorum oraya..ama tekniğin hakkını verirse olmalı....yine teknik olarak 2008 benzeri bir görüntü var dedim..bu yapı 1998 de de var..yani boramızın gelmiş geçmiş tarihinde 3 yerde var bu yapı..3. sü şimdi..2008 de bu hükümet vardı, teğet geçti dedi..şimdi aynı teğet dönüp geçse 4200 olur..( 2008 de zirveden 2.6 kat düşmüş) ben 4200 demedim..5500 de de ısrar etmem..dediğin gibi tekrar incelemek gerek diplerde..ama 8600 kırılmalı..yoksa bu yapı ne tekniğe ne de temele uyar..
9800 pek dayanmaz gibi.. Bakalım
Ne güzel iş ya... Bir gün elbet BIST dipleyecek o zaman da bildim diyeceksin. Ya da BIST yeni zirveler görecek o zaman da bildim diyeceksin. Biz hisseci olarak haddimiz olmayarak burada üç beş karaliyoruz, viopcular için yüzde bir bile çok önemli iken konuş anam konuş. Devamlı aynı şeyleri yazdığın zaman ya art niyetlisindir ya da bağ bahçe işleri ile uğraşıp vakit öldürmeye geliyorsundur
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
:)tamam işte konuşulur diyorsun madalyonu çevir pıst yukarı tepkiye başlayınca 10 gün geriye git sene sonu rakamı 11500 diyenler doluydu şimdi aynı tipler aşağı bantlar yazıyor:)konuşulması önemli değil bilimsellik önemli arabana koyduğun yakıt kadar gidersin paran varsa benzin istasyonuna girip yakıtı tazeleyip devam edersin olay bu.
Garanti BBVA Genel Müdürü Akten:
-Enflasyon görünümündeki kısmi iyileşme, yıl sonunda ölçülü bir faiz indirimini destekliyor
-(2025) Yılın ikinci yarısında, bankacılık sektörü için daha pozitif bir resim bekliyoruz
-Kademeli faiz indirimleri kredi-mevduat makasını ve marjlardaki trendi pozitif etkileyecek
-Sektörde 2025 yılında enflasyonun üzerinde bir TL kredi büyümesi göremeyebiliriz
-Reel kredi büyümesi için 2026 yılı daha gerçekçi bir tahmin olur - AA
ama şöyle bir sıkıntı var..dolar kkm ile çok baskılandı..faizin düşmesi satın alındı ama düşmelerin seri halde olma ihtimali çok zayıfladı hatta imkansız oldu..piyasayı yönlendiren birkaç grup yerliyi borsaya çekmeye çalışıyor ama başaramıyor..niyesini yazdık..DOLAR ZATEN BASKI ALTINDA DURUYOR YILLARDIR..burda potansiyel güç var..bu potansiyel sıkıştırılmış gücü tekrar sıkıştırmalısın ki yerliyi sisteme çekesin..ama olmuyor en fazla bu kadar sıkışıyor..TEK ÇARE DOLARI SERBEST BIRAKACAKSIN..yoksa birileri gelir zorla bırakır..işte bu da 2008 yapar..
Alper senin dediğini duydu eccuk inciteyim bunları dedi
Matriks Haber
@MatriksHaber
*TCMB'nin 150 baz puan faiz indirmesi ve politika faizinin yılı yüzde 48,50 düzeyinde tamamlaması bekleniyor
-Matriks anketine göre, TCMB'nin yılın son toplantısında politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 48,50 düzeyine çekmesi bekleniyor
-Ankete katılan 20 ekonomistin 4'ü faizin yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasını beklerken, 2 ekonomist 100 baz puan, 6 ekonomist 150 baz puan, 3 ekonomist 200 baz puan, 5 ekonomist ise 250 baz puan faiz indirimi beklediğini dile getirdi
-Merkez Bankası faiz kararı 26 Aralık Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak
ÖÖ 9:51 · 19 Ara 2024
·
6.510
kısa vade hikaye bu çoğu fiyatlara girdiği için birileri erkenden kar realizasyonuna girdi veya içerden haber aldı bilmiyoruz.Bizim enflasyon işinde eksik pazıl mevcut nedir mali disiplin bu yüzden 2025 de bu denklem ne kadar çalışıcak oda var .
Akşama artı kapatacağım gibi duruyor tahtalara baktığımda... Endeksi düşüren ne şu anda bilen var mı? ... Enteresan
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
VİX ENDEKSİ 74 nedir yahu ok gibi fırlamıs .. milleti ters köse yapıp faiz indirimi var borsalar cıkar ayagına kasayı bosaltabilirler tek yanılgım trump olur o varken piyasalar canlı oluyor
Asgari ücret toplantısı başlamış olmalı
Bloomberg de konuşmacı faiz indirimleri devam ederse bunun etkisinin sanayi hisselerinde gerçek manada 2026 da etkisini göreceğiz dedi. Kur tarafının sanayi için kötü olduğunu EUR USD paritesinin de olumsuz etkilediğini söyledi.
bozkurt nerede 20 x hiisseyi buldum bas harfi T :)) 2. ipucu pc telefon satıyor vs :))
Borsa sanayi hisseleri için yapılan uygulamalara baktığımızda kur sabit faiz rakiplerimize göre çok yüksek. Trump un atacağı adımlar ab deki daralma bizi çok olumsuz etkiliyor. Kuru bıraksa enflasyon azacak bu şekilde de tahvile gelen çok yüksek USD faizi almış olacak. Seçime kadar böyle devam ederse enkazın enkazının enkazı kalacak.
Bu yüzden 2025 öyle anlatıldığı gibi bir sene olması ilk 6 ayında zor powell frene bastı bekle gör politikasına geçti.Biz 1 sene önce verilerle hareket edicez diye yola çıktık sonra aylık enflasyon rakamları 2 ay üstüste 2 nin altı görmek baz alındı şimdi o değişti çekirdek üzerine döndü yani dön babam dön formasyonu çiziyor.pıst 100 hikaye olmayınca banka satışı ınsıder , benim faiz ile düşüncem bellidir RTE çıkışı bizi buralara getirdi .Ben yine sepetle devam ederim stratejim bu yönde.
her sene yılbasına dogru hacim olmuyor noel vs tantanası
İşin aslı veriler faiz düşüşü kararını desteklemiyor...
Ne enflasyon oranları, ne son iki ayki konut satışları...
Liyakatine güveneceğin ekonomistler faiz indiriminin daha zamanı gelmediğini düşünüyor...
Ama bu yönde inanılmaz bir baskı, lobi ve ortam oluşturma çabası var...
Zira bazı ...... kan emiciler enflasyondan son 3 senede dünyaları götürdüler ve bu ortamın devamını istiyorlar...
MB bu baskı altında ne yapacak bakalım, indirimi ocağa bırakarak bu kan emicilere sizin dediğiniz değil, benim dediğim olacak dese kredibilitesi daha da artar... İlk şamarı seçim öncesi attı bu kam emicilere seçime rağmen artışa giderek, bu da ikincisi olur...
bas harfi T gizli hissemiz artı 2.7 :)) daha 4 hanelere yolu var
📌Prof. Dr. Selva Demiralp'ten (
@SelvaDemiralp
) çarpıcı 'acı reçete' uyarısı
🗣️"Bu politikaların başarılı olabilmesi için atılan adımların gerekliliğine toplumun ikna olması ne kadar önemliyse, acı reçetenin maliyetinin topluma nasıl pay edileceği de bir o kadar önemli. Aksi takdirde reçetenin ağırlığı altında ezilenlerin haklı isyanı, vaktinden önce ilacın kullanımına son verilmesi ile sonuçlanabilir. Bu durumda, o zamana kadar ödenen bedel de boşa gider."
https://dunya.com/ekonomi/prof-dr-se...-haberi-757345
maliye politkasını sadce vergileri arttırmak olarak anlamak bu recetenin işe yaramayacağının en önemli göstergesidir.
vergide daleti sağlayacak tek adım atılmadı zengine bakan yok
maliye politikasının 2. ayağı kamu harcamalarıdır.
tasarruf tedbirleri adındaki uygulama kamu harcamalarını en fazla %1 kısar 2 ye çıkmaz
dolar ile savaşırsan maliye politikası araçlarından olan dış ticaret politikanda devre dışı kalır
para politikası ile bu reçete boşa harcanan zamandır göz boyamadır
Faiz beklentisi ne arkadaşlar ne bekliyor
Dün 10 günlük ort.altında kapattı.
Bugün de denedi ama kıramadı.
9900 üstünde kapanış gelmeden alım için beklemek lazım...Destekleri izlemek lazım
vay arkadaş
millet fincanın kulbunu takacak derken
sap elde kaldı
bu şartlarda piyasanın gönlü olsun diye faiz indirimi gibi saçmalık yapacaklarına ihtimal vermiyorum
4-5 ay önce eylülde,ekimde ,kasımda,aralıkta millet indirim beklerken de zikretmiştim
esas oduna 4 seans kaldı ,,bügünlerde hafif şaplaklarla geçiştiriyor işte