Sanırım, dolardaki yükseliş yeterli görülmemiş olacak ki yine nidalar başladı dolara, faiz lobisine karşı....
Ekonomi de ciddi operasyonla karşı karşıyaymışız... Acaba kim yapıyor operasyonu...
Printable View
Sanırım, dolardaki yükseliş yeterli görülmemiş olacak ki yine nidalar başladı dolara, faiz lobisine karşı....
Ekonomi de ciddi operasyonla karşı karşıyaymışız... Acaba kim yapıyor operasyonu...
3,8933 +0,0301 +0,78%
Gün Aralığı: 3,8512 - 3,9037
Durduk yerde dolara destek geldi zor kaçtık şortları
[QUOTE=derinlikler;1246395]240 Dk'lık düzetme bitmiş gibi.
Hımmmm:)
tebrikler sayın derinlikler..
Diğer Em leri bilmem ama bizim EM den fareler çoktan kaçmaya başladı . Reizin ! bu atar tutarları bundan zemin fena kaygan her zaman olduğu gibi suçu birilerine atmaya çalışıyor.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...cinin-endisesi
Sözde istikrara güvenerekten
-sözde düşük faizli dövizle borçlanan sözde işadamları ne yapıyor acaba ?
-sözde usta trader olan Londralı fırlama takımı ne yapıyor acaba ?
merak konusu kardeş
hep sizin açtığınız o zıkkım pozisyonlarınız yüzünden bütün millet her dakika fakirleşiyoruz...
Shortçular bari 27 Kasıma kadar kıpraşmayın, bekleyin, illa Short`u verecem takıntınız varsa o gün deneyin şansınızı . Tavsiye gibi gözüksede şahsi düşüncemin paylaşımı olup al-sat- üstüne yat uyu tavsiyesi asla değildir.
Yüksek faiz enflasyon yaratır o yüzden faiz düşmeli . Ey destek veren, iktidarı 15 yıldır destekleyen millet , el atın reize ! yatırın Tl nizi düşük faizle bankalara ki BETON cular, yandaş ticaret erbabları göbeklerini daha fazla şişirsin beleş parayla. Merak etmeyin sizin paralar hepimize beton olarak dönecek. Ahh ahh sizin yatacak yeriniz yok ama sonuçta ucu bizede dokunuyor.
Eskiden beri aklımdan geçiririm, bir gün bu doların arkasından mal mal bakacağız diye..fakat o gün bugün müdür, bilmek zor..
Bu son dolar yükselişinde 10 milyar doların üzerinde dolar sattı yerliler..ve yukarıdaki yabancı arkadaşlar rahatlıkla çıkabilmişler paralarını..Ancak içeride onlardan çok var..
Ne olcek..Hep birlikte yamulacakmıyız...:whistling:
Ha henüz EM'lerden belli başlı bir çıkış yok..bir de olsa..:(
Eeee Sn. rxpu MB başkanlığına tırmalayarak gelmiş birisi, hemde doktoralı, ne yapar şimdi..:)Alıntı:
Erdoğan'dan TCMB'ye: Yanlış yoldasınız
"MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU HALE GELİYOR"
Merkez Bankası ne diyor? Kaç kere revize ettiniz, söyledikleriniz hiçbiri tutmuyor ya, tutmaz. Merkez Bankalarının bağımsızlığı var müdahale etmeyiniz. E tamam. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor. 2018 için mali disiplini elden bırakmayacak ancak ekonomiyi de çok fazla sıkmadan, nefes aldıracak bir orta yolu bulmak zorundayız. Bu konuda ilgili bakanlıklarımızın şimdiden sıkı bir çalışma yapması gerekmektedir. Türkiye'ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere ben bir kez daha sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz.
[QUOTE=epikurus;1247977]Teşekkürler.Ne de olsa Dolarda yükseliş kaçınılmaz. :)
3.8990 üzerinde kalabilirse A1 'e yaklaşım hızlanır.:whistling:
https://i.hizliresim.com/OyNBBP.png
Aynen, demek istediğimde bu zaten..doktora savunmasına girecekmiş diye söylemişti Sn.rxpu..
Sn. Umutabi betondan gelen para var, düştüğünde dolar alacağım demiştiniz, alabildiniz mi?
Benim 2-3 önce TL deki vade dolmuştu ama almaya cesaret edemedim..tekrar bağladım..selamlar
Estas Panikos Grandes :
Türkiye'yi çembere almak için uluslararası 17/25 Aralık operasyonuna Doğan Medya'sı anında ortak oldu.
FETÖ kumpasının montaj kasetlerini FBI dinlemesi gibi göstererek, şimdiden algı operasyonuna başladılar.
https://www.sabah.com.tr/gundem/2017...e=widget_haber
Sakin sakin ,relax
Ders Notları:
"Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz. Bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Hala bunu anlamak istemeyenler, batıdaki kafalarla çözmeye çalışanlar tabii ki bizi anlamazlar."
Ders Notları devam:
"Batıdaki kafaların da bir kısmı zaten uygulamaları ile bizi destekliyor. ABD'deki faiz oranları ortada. Japonya ortada. Avrupa ortada. Enflasyonların da orada ne olduğunu zaten görüyoruz. Bizdekilere bunu hala anlatamadık. Faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok."
Çok severim. Hani Laz bilim adamı olmaya merak salmış.
Almış bir pire...
Uç demiş pireye doğru.
Pire sıçramış...
Ayaklarını koparmış pirenin.
Uç...Hareket yok.
Uç...Hareket yok...
Deftere deney sonucu yazmış insanlık için...
"Pirelerun bacaklaru kopunca kulakları duymuyo daaa"...
Alamadım valla Dolar için o kadar shortsuz kalan var :kahkah: onlara güvendim, 10 milyar Dolarını satan vatandaşlara güvendim Doları düşürürler diye ama olmadı . Maalesef beton parası Tl olarak bekliyor işin gerçeği bu.
Eldekiler le yetiniyoruz ama 27 Kasıma kadar direneceğim o tarihte tepe yapar ondan sonra belki biraz geriler diye umuyorum.
Ders Notları devam...:
Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü. Onlar götürüyor parayı. Bu kadar yüksek ile kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez. Hala bunu anlatamıyoruz.
Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Bu iş böyle yürümez, bunu çözeceğiz. Başbakan ile de konuştuk. 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faizi düşürdük, enflasyon tek haneliye geldi.
"MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU HALE GELİYOR"
Merkez Bankası diyor ki 'yılsonu itibariyle şu olacak'... E ne oldu, kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz.
Merkez Bankalarının bağımsızlığı var müdahale etmeyiniz. E tamam. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor.
Faiz indirecek metazori...
Yoksa dövecek MB koridorunda o başkanı.
Bakanlara yaptığı gibi...
Dolarlarınıza sahip çıkın.
Buralardan da icabında maliyetlenin.
Derim....
Estas " Asgari Ücretliyi Ücretliyi Yine Yaşadınız " Haberidir
https://iasbh.tmgrup.com.tr/820e69/7...0871253470.jpg
Asgari ücret 1 Ocak'ta zamlanacak. Doğrudan 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücrete zam için görüşmeler, Aralık ayının ilk haftasında Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil edecek. Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak Komisyon, Aralık ayı bitmeden 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşam maliyetini gündeme getirecek. Şu anda brüt asgari ücret 1.777,5, net ise 1.404,6 TL olarak uygulanıyor.Şu anda brüt asgari ücret 1.777,5, net ise 1.404,6 TL olarak uygulanıyor.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...ari-ucrete-zam
Ne kadar şanslı milletiz..
yine zam yapacaklar
amma ocakta 75 artı temmuzda 75 olur derim ...
Allah bereket versin
Aman fazla para vermesinler sonra ne yapacağımızı şaşırırız...
75 lira deyip geçmeyelim.
BİM den neredeyse 3 kilo ucuz et parası...
Bulabilirseniz tabi.
Ulan millet iyi dayanıyor bu heriflere, iyiki herkes benim gibi işi köküden halletmeye kalkmıyor, o zaman görürdüm bankalar hangi parayı ucuzuna YANDAŞLARA kredi olarak verecekti...
Şu anda dolar tutmanın aylık maliyeti 4 kuruş...
Geçen ay atıyorum 3,85 ten aldıysanız 3,89 bir aylık maliyetinizi ancak karşılar.
Ama zaten amaç serveti korumaksa böyle hesapların gereği yok.
Banka sahiplerini hedef gösteriyor.
Malı götürüyorlar demekte.
Yarın bir kriz olsa ayakta kalması gereken temel kurumlar bankalar.
Demiyor ki bu karlarla sermaye yeterlilik rasyoları yükseliyor, iyi oluyor.
Bu ülkede banka sahibi olmak kolay iş değil.
Böyle bir zihniyetin yönettiği ülkeye kimse gelmek istemeyeceğinden, elindeki banka başa bela.
Satsan satılmaz.
Kapatsan olmaz.
Dolarda yada serveti koruyacak beton dışında ne varsa onda beklemek 4 krş aylık maliyet hesabı yapmakla olmaz. Hesap ya hep ya hiç üzerine kurulmalıdır .
Kuru temizlemecideyim.
TV açık.
Bangır bangır veriyorlar konuşmasını...
Bu ülkede tansiyon hastası neden çok anlıyorsun.
İşi bilenler bir sorun karşısında bağırmaz , ona buna suç yüklemez, sorunu çözmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Ancak ne yaptığının farkında olmayanlar, çaresiz ve zavallılar bağırarak korkutarak bir şeyleri başaracağını sanırlar.
Sermaye önemli, likidite çok daha önemli..özellikle havalar kapattığında..:cool:
Oooo memleket kalkınıyor..çeşit çeşit kolaylıklar..ne güzel..ne güzel..:)Alıntı:
Finans Banka ve finans şirketlerinin 10 bin gayrimenkulü satışta
Ödenemeyen kredilerin teminatı olarak bankalara geçen ve satışa çıkarılan gayrimenkul sayısı 8 bin 412. Henüz satışa konulmamış olanlar ve rakam açıklamayan diğer birkaç bankanın elinde bulunanlarla birlikte bu rakamın 10 bini geçtiği tahmin ediliyor.
...............................
Bankaların elinde kalan gayrimenkuller sektöre yönelik düzenlemeleri de beraberinde getirdi. Bu yılın temmuz ayında Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik ile yapılan düzenlemeyle bankaların ellerindeki gayrimenkulleri 3 yıl içinde satma zorunluluğu kaldırıldı. Eski sistemde bankalar bu süre içinde bu gayrimenkulleri satamadıklarında bunu özsermayeden düşürmek durumunda kalıyorlardı.
Bu baskı kalkınca bankalar ellerindeki gayrimenkulleri satmakta acele etmiyor, piyasa koşullarını gözetebiliyorlar. Mülkiyetlerine geçen gayrimenkulleri çeşitli emlak pazarlama ve ilan siteleri üzerinden satışa sunuyorlar.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-391095
siradisi bi davranis sergiledim bugun, normalde kesinlikle yapmam ama ne bileyim ben de anlamadim , ic gudusel yani ve 10 gunonce attigim grafigin aklima gelmesi..:)
uzun zamandir yuzde 20/25 dolarda yuzde 15 civari borsada geri kalani da nakitte tutuyordum..
borsada her kriz bi firsat cikariyor (bugun asel 29.40/50 alip 30.80 den satis gibi; sonradan dahada gitti ama)
bugun sadece ve sadece yuzde 5 nakit yuzde 15 yine hisse (asagi dusecekler biraz daha destek icin) geri kalanini yani portfoyu tamamen dolara gomdum..3;87
nasipte ne var gorecegiz bakalim..ytd
argoda döt ayağı diye bir terim var, karşıdakine dersin ki,
sana saydıracağım lakin esas amaç başka birine gerekli mesajı vermek
sen yurt dışındayken faiz artırırlar, benim insiyatifim dışında yapmışlar gibi ortalığı ayağa kaldırırsın
Arkadaşlar,
Müsadenizle bir soru sormak ve değerli öngörü - fikirlerinizi almak istiyorum.
Euro-Dolar paritesi 1.30 olur ise Euro ve Dolar kaçar TL olur sizce ?
Zeybekci: Kura dokunmamak lazım
https://www.artigercek.com/zeybekci-...kunmamak-lazim
Yaşadınız Dolarcılar ucu açık bir gidişat olacak diyeyim size. :party:
Ab zirvesi İsveç te başlamış , bakalım zirve bize hem EURO/TL hem DOLAR/TL de yeni zirveler getirecek mi !...
Stagflasyon nedir duyan var mıdır ? Duymayanlar girip google dan araştırsın. Yada bilmiyorsa hiç araştırmasın nasıl olsa yaşadığı ülkede deneyimleyerek öğrenecek. Hem görerek , yaşayarak öğrenmek akılda daha kalıcı olur. Unutmaz kolay kolay...
Syn.Babo topiğinde stagflasyona sebep olacak durumları az çok anlatmıştı.
GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.