Endeks epeyce bir süre negatif yatay pozisyonda kaldıktan sonra son saatte özellikle bankalara gelen alımlarla yeşillendi.. Kapanış TE'de yarın satılmak üzere yine alımlar yapmayı planlıyorum.
Printable View
Endeks epeyce bir süre negatif yatay pozisyonda kaldıktan sonra son saatte özellikle bankalara gelen alımlarla yeşillendi.. Kapanış TE'de yarın satılmak üzere yine alımlar yapmayı planlıyorum.
Kapanış TE'de yine eşit ağırlıklı olarak BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS alımları yaptım sabah satılmak üzere..
Sabah ola hayrola..
Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
BIMAS harici diğerleri şimdiki fiyatlarına göre iyi yerden satılmış. Asgari ücret zammını en iyi fiyatlayacak olanın BIMAS olduğunu tahmin etmeme ve Teorik Eşleşmede oluşan fiyatın daha iyisini göstereceği oradaki alım talebinin yüksekliğinden belli olmasına rağmen yine de açılış sonrasını beklemeyip TE'de devreden çıkarmak ise günün hatalı olan hareketi idi. En azından açılışta bir 15 dakika BIMAS'ı tutmuş olsa idim günlük ortalama kâr büyük ihtimalle % 2,50 üzeri olurdu.
Nasibimiz bu kadarmış. Ne borsa kapanıyor, ne de gelen ya da kaçacak olan tek fırsatlar bunlar. Hayırlısı olsun.
Kapanış TE'de bu sefer eşit ağırlıklı olarak 3 hisse (EREGL, THYAO, TUPRS) alımı yaptım, sabah satılmak üzere..
Sabah ola hayrola..
Son 3 günlük fiyat hareketini borsadaki hacim desteklemiyor.. Yani bu fiyat hareketine göre hacmin daha yüksek olması gerekli. Ancak yabancıların christmas dönemine denk gelmesi nedeniyle bu durumu çok da anormal bulmuyorum. Özellikle BOFA'nın daha ağırlıkla devreye gireceği ve yabancıların daha fazla işleme başlayacağı yarından itibaren bu hareketin desteklenip desteklenmeyeceğini göreceğiz. TCMB faiz kararı bu konuda önemli bir katalist olacaktır, pozitif ya da negatif anlamda.
Bu başlık altında tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
Kapanış TE'de eşit ağırlıklı olarak EREGL, THYAO, TUPRS alımları yaptım sabah satılmak üzere..
Sabah ola hayrola..
Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
Borsada kısa vadeli risk almaya ve portföyle ilerlemeye değer kazanç potansiyeli olduğuna kanaat getirene kadar 3-4 hissede kapanışta alıp açılışta satmak şeklinde yaptığım benzer işlemleri devam ettireceğim. Bu nedenle her gün yaptığım benzer işlemleri burada tekrar tekrar yazmayacağım artık. Buradaki paylaşımlarım sadece endekslerle ve borsadaki genel gidişle ilgili olacak.
https://i.hizliresim.com/d6k04m3.jpg
Endeks son 4 aylık zaman dilimindeki önemli destek-direnç bölgelerinden birine tekrar yaklaşmış durumda ve çok kısa vade gidişatı takip ettiğim 2 günlük hareketli ortalamanın üstünde seyrediyor Salı kapanışından beri. Daha önce bu bölgeyi yukarı yönlü kırmış, fakat üstünde kalmayı becerememişti. Asgari ücrete yapılan zam oranının yüksek olmaması ve TCMB'nin uzun süre sonra ilk faiz indirimini yapmasıyla teknik olarak faiz indirim döngüsünün başlaması borsa cenahında olumlu karşılandığı için aşağıdaki 9420-9450 arası önemli destek-direnç bölgesine kadar inmeden yukarı yönlü dönüş yapmış oldu. Yukarıdaki bölgede tekrar zorlanma ve satış yeme ihtimali her zaman mevcut. Bu nedenle çok kısa vadeli gidişatı takip için 2 günlük ortalamanın altında ya da üstünde olması fiyatın yönüne göre hareket edenler için önemli olacaktır.
'Kapanış Teorik Eşleşmede al, ertesi gün açılışta sat' sistemimiz BIST 50 endeksinde yeni yıldan itibaren açığa satış işlemlerindeki yasağın kalkmasıyla birlikte artık verimli çalışmayabilir. Elbette bu şimdilik bir varsayım, ama çoğu aracı kurumun açığa satış işlemi yapacak müşterilerini gün içinde en son saat 17:00'de pozisyonlarını kapatması gerektiği, aksi takdirde temerrüt uygulaması olabileceği şeklinde uyardığına dair mesajlar alıyorum. Böyle bir durum söz konusu olursa gün içi diplerden sonra saat 17:00 civarı günün en yüksek fiyatlamalarına aday zaman dilimlerinden birisi olabilir. Normalde yılın çok büyük bir kısmında en yüksek fiyatların oluştuğu zaman dilimi saat 10:00-10:15 arası idi. Böyle bir ihtimal doğduğunda mevcut uyguladığım sistemin tökezleme ihtimali var. Yeni yıldan itibaren yeterince gözlem ve test yapmadan bunu ezbere devam ettirmek makul ve mantıklı gelmemeye başladı. Bu nedenle eğer belli bir portföy ile kısa vadeli ilerleme kararı almaz isem, başka bir kurgu ile gün içi swing trading işlemlerine yoğunlaşmayı düşünüyorum. bu konuda henüz tam net bir karar vermiş değilim. An itibariyle full nakitteyim ve bu nedenle 2025'in ilk gününe nakitle ya da hisse senedi ile girme konusunda şimdilik kararsızım. Hayırlısı bakalım.
Açılışta tüm pozisyonları % 0,56 ortalama kâr ile kapattım. Açılış iyiydi, ama endeks bir kaç dakikada hemen gevşedi. Yılın ilk başlangıcı kendi açımdan kendi hedeflerimle uyumlu.
2025'te kısa vadede nasıl bir yöntem izleyeceğime net karar vermiş değilim. Hala düşünmeye devam ediyorum. Fazla gecikmeden bir karara varmam gerekiyor.
Endeks tekrar toparlandı.. İlginç bir gün olmaya aday.. Çin ve Kore borsaları çakılmış durumda. Hindistan ise ilginç bir şekilde pozitif seyrediyor. Avrupa ve ABD vadeliler de pozitif alanda yeşil seyrediyor. Rusya'nın gazı tamamen kesme hikayesi de Avrupa piyasalarının iyi başlangıç hevesini pek kırmadı.
"Merkez Bankası'nın döviz yükümlülüğü olan tüzel kişilerin döviz ve Türk lirası hesaplarına sağlanan desteklerin kaldırılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı."
Bu haber XBANK'a yaradı ve endeks de haliyle XBANK öncülüğüyle tekrar güçlenmiş durumda..
Gün içi sert volatilite başladı. % 2,98'leri gören XBANK haliyle ana endeksi de yukarı taşımıştı. Ama şu anda %0,80'lere gevşeyince ana endekse yansıması da negatif oldu haliyle. Bunda açığa satışların kalkmış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. 2 yöne de kazanım imkanının tekrar ortaya çıkması bu tip senaryoları çokça görebileceğimiz anlamına geliyor. Yazıyı yazarken bile daha aşağı veya daha yukarı bir hareket oluşmuş olabiir. Fiyatlar çok oynak olmaya başladı.
Aslında gün içi trading yapanlar için bu volatilite iyi bir fırsat oluşturabilir. Ancak vadesi daha uzun pozisyon tutanlar için zaman zaman can sıkıcı hale gelebilecek bir durum.
https://i.hizliresim.com/daw17mk.jpg
Yan tahtalar endeksi XTUMY direnç bölgesini tekrar test ediyor.. Bu denemede geçebilecek mi, çok da emin değilim.. Buralarda biraz daha zorlanır gibi geliyor bana, ama bu benim şahsi fikrim. Müneccim değiliz elbet.
https://i.hizliresim.com/8pmzufx.jpg
Ana endeks XU100'de de daha önce zorlandığımız, 2 günlüğüne üstünde kalsak da, sonrasında satış yiyip aşağısına salındığımız direnç bölgesine yaklaştık. Büyük resimde bir TOBO görüntüsü varken, son küçük alanda da bir fincan-kulp görüntüsü oluşmuş durumda. Tabii burada Minervini'nin VCP dediği, yurdum insanının 'sin formasyonu' diye yeni bir isim bulduğu bir şekle bürünme ihtimalimiz de mevcut.. Tıpkı yan tahtalar gibi ana endekste de bu bölgenin geçişlerinin çok kolay olmayacağı ve geçse bile sonra tekrar onay bahanesi ile aynı bölgeye tekrar dönebileceğini de akıldan çıkarmamak lazım.
Olası kırılımlarda hacmi iyi izlemeli ve ortalama hacimlerden daha düşük hacimlerle gerçekleşen kırılımların çoğunun fake kaldığını akıldan çıkarmamalı.
https://i.hizliresim.com/bnlewj4.jpg
Yan tahtalar endeksi XTUMY daha önce zirve direnç bölgesinin alt bandını 2 defa test edip satış yemiş ve düzeltmeye gitmişti. Bugün bu sefer bandın üst bölgesini test ediyor ve ana endekse göre daha güçlü duruyor an itibariyle.
https://i.hizliresim.com/9kkdpv0.jpg
Ana endeks XU100 ise daha önce geçmeyi deneyip başaramadığı ve düzeltmeye gittiği direnç bölgesine bu sabah iğne attı ancak sonrasında bölge altına geri çekildi. Benim izlenimlerime göre şimdilik zayıf ve momentumu düşük bir seyir izliyor, günün kalan kısmında tekrar bir güncelleme yaparız herhangi bir ivmelenme değişikliği görebilirsek.
Kendi açımdan eski stratejime şimdilik devam etsem de renko ile gün içi scalping fırsatları yakaladığımda değerlendirmeye çalışıyorum. Açığa satış işlemlerinin BIST 50 için tekrar serbest hale getirilmesinin etkisini de bir süre daha takip etmekte fayda var.
https://i.hizliresim.com/k50u7yp.jpg
XU100 anlık (12:24 itibariyle)
https://i.hizliresim.com/qcglr1p.jpg
XTUMY anlık (12:24 itibariyle)
Dün akşamki Teorik Eşleşmedeki alımlarım (BIMAS, EREGL, THYAO, TUPRS) ortalama -% 0,28 civarı zararlı bir şekilde sabah açılışta kapatıldı.
Sonrasında 4'lüden 2'sinde (BIMAS, EREGL) fiyat bir kaç gündür tepki alımları gördüğü destek bölgelerine gelince günlük işlem limitlerimi de kullanarak portföyün toplam büyüklüğünün 2 katı civarında bir alım yaptım ve henüz stop olmasam da iki pozisyon da an itibariyle zararda.
Geçen günkü TUPRS'ın destek bölgesi olan 140.50-141.00 fiyat aralığından gün içi sert dönüşünü kaçırdığım için kafamda benzer bir hamle olabilir spekülasyonu yapıp böyle bir karar vermiş olmam fiyatın döndüğüne emin olmadan yapılan büyük bir taktik hatası. İkisi de aldığım noktanın daha aşağılarını test edip dönmüş gibi duruyorlarsa da henüz maliyetime gelmediler. Hesabımdaki gibi bir hareket olursa saat 17:00'ye kadar pozisyonları kapatmayı düşünüyorum. Nasibimizde varsa günü iyi bitiririz, yoksa 2 günlük kârı tek günde sıfırlamış olacağız.
Hayırlısı bakalım.
2025 yılı başından itibaren BIST 50'de açığa satış işlemleri yeniden serbest hale getirildiği için bir kaç gün önce kapanış teorik eşleşmede alımlar yapıp sabah açılışta satmak şeklinde önemli bir süredir uyguladığım yöntemin artık verimli olarak çalışmama ihtimali bulunduğunu ve bu nedenle bu yöntemi belki de artık bir süreliğine rafa kaldırmam gerektiğini ve bunun yerine renko grafikleri ile gün içi trading'e odaklanabileceğimi belirtmiştim. Ancak bu kararı henüz uygulamaya sokana kadar da eski yöntemimi devam ettirdim ve bugüne kadar da yöntem kârlı ve hasarsız bir şekilde devam etti. Ancak bugün net olarak açığa satış işlemlerinin bu yöntemi sükuta uğratabileceğini görmüş bulunuyorum. Bu nedenle artık yöntemi devre dışı bırakacağım.
Bunun yerine kullanacağım yöntem daha önce de bir süreliğine uyguladığım renko grafikleri ile yine aynı tahtalarda 'swing trading'e dönüş yapmak olacak. Pozisyon açılışları renko grafiklerinde alış için dönüş işareti gördüğümde, kapanışları da satış için dönüş işareti gördüğümde gerçekleşecek. Pozisyonları ertesi güne taşıyıp taşımama konusunda çok da emin değilim, gün içi işlemlerle sınırlı kalabilir bunlar, ama işin bu kısmını zaman gösterecek.
Daha önce burada renko ile trading'in kolay olmadığını ama tuğla büyüklükleri ve zaman dilimi iyi belirlenip uygulamaya sokulursa 1 yılda fiyatı çok fazla değişmeyen bir tahtada bile çok ciddi kârlar elde edilebileceğini belirtmiştim. Uygulaması göründüğü kadar kolay olmayan bir yöntem renko, ama güzel bir trend takibi sistematiği sağlıyor.
Bakalım, displinden kopmadan nereye kadar gidebileceğiz. Hayırlısı.
Sabah yapmış olduğum taktik hatanın bana maliyetinin önemli bir kısmını telafi ederek BIMAS'ları nakde çevirdim. Portföy toplamı yine de düne göre bir miktar zararda. Portföyün tamamı şu anda EREGL'lerden oluşuyor ki, bu son zamanlarda pek yaptığım bir şey değil. Ve duruma göre belki EREGL'leri pozisyon kapatmadan yarına bırakabilirim.
Bu tip hataları minimize etmem gerekiyor. Yoksa 3 ileri 1 geri şeklinde ilerlemek zorunda kalacağım.
Saat 15:42 itibariyle
https://i.hizliresim.com/m8ps12v.jpg
XTUMY (BIST 100 Dışı Endeks)
https://i.hizliresim.com/hnlwtni.jpg
XU100 (BIST 100 / Ana Endeks)
Bu hafta benim açımdan çok iyi geçmedi. Yapmış olduğum hatalı tercihler sebebiyle, aldıklarımdan daha fazlasını piyasaya verdim ve totalde kayıp bir hafta oldu benim için. Dün geceden beri ABD vadelilerinin seyri ve Asya borsalarının koyu kırmızı olması nedeniyle sabah pozisyonlarımı kapattıktan sonra da tekrar pozisyon açmadım. "Hata mı yaptım, erken mi davrandım?" diye düşünerek geçirdim günü saat 16:30'lara kadar. ABD istihdam verileri açıklandıktan sonra bizim endeks ve kağıtları kafamdaki acabaları sildi.. Kapanışa doğru da hem spotta, hem de vadelide ABD borsalarının ve tahvillerinin gidişatı, pazartesi günü için memur sendikalarının yaptığı genel grev çağrısının gerebileceği ülke içi gündem, vb sebeplerle hafta sonu riskini almak istemedim ve pazartesiye full nakitle girme kararı aldım. Zaten her halükarda hem alacağım hisseler, hem de endeks geneli 'sat' pozisyonunda idi ve en iyi ihtimalle pazartesi sabahı için olası bir tepkiye oynanabilirdi. O riski de almaya değmez buldum. Belki de pazartesi günü kalkıp "yanılmışım" diyeceğim, kim bilir.
Her şeyin hayırlısı.
https://i.hizliresim.com/6miwgjw.jpg
Ana endeks genelinde tobo'nun sağ omzunun oluşumu kısmında henüz tam anlamıyla bir bozulma yok, formasyon içerisine dahil hareketler bunlar. Çünkü bazen tobo'lar VCP halini de alabiliyorlar. Ama daha küçük kısımda geçen günkü bahsettiğimiz fincan kulp formasyonu başarısız oldu ve şu anda küçük kısımda bir genişleyen üçgen formasyonuna dönüş oldu. Bunun alt bandı tekrar test edilir mi, kimse bilemez ama eğer olursa bırakılan büyük gap de doldurulmuş olacak. Ancak bu gap'in dolmasını sağlayacak bir düşüşün psikolojisi satışları devam da ettirebilir. Genel itibariyle hem ana endekste hem yan tahtalar endeksinde göstergeler 'sat/nakitte kal' pozisyonunu koruyor an itibariyle.
Dünya piyasaları genel itibariyle kırmızı devam ediyor. Cuma günkü ABD endekslerindeki sert satışlara beklenen vadelilerdeki tepki de gelmiş değil ve ABD vadelileri kırmızı seyretmeye devam ediyor. Avrupa tarafında da durum genel itibariyle satış ağırlıklı. Salı-Perşembe arası ABD'de banka bilançoları açıklanmaya başlıyor. Baz etkisiyle geçen yılki gelirlere göre iyi bir büyüme ve iyi bir bilanço sonuçları bekleniyor bankalar tarafında. Bu gerçekleşirse ABD endesklerinde bir tepki hareketi görülebilir ve bu da biz de dahil dünyaya kısa vadeli de olsa tekrar olumlu bir hava getirebilir.
Biz alt ya da üst yön konusunda ön yargılı olmamaya ve fiyatın gidişatına göre eylemde bulunmaya devem edelim.
https://i.hizliresim.com/dpfscdh.jpg
Kendim trading yaptığım 4 ana tahtayı 15 dakikalık periyotlarda hem renko hem heikin ashi grafiklerle takibe devam ediyorum.
Bugün sabah TUPRS'da saat 10:30'a kadar yukarı yönlü bir hareket oldu, ancak endeks geneli ve dünya geneli iyi görünmediği için sabah pozisyon açmayı tercih etmedim.
Fiyatlar an itibariyle grafiklerde görünen bölgelerde kısmen stabilleşmiş görünse de, benim için 'al' niteliği taşıyan bir görüntü henüz yok..
İlerleyen saatlerde ne olur, takip edip gün içi olmak şartıyla pozisyon açma ya da açmama konusunda bir karar vereceğim.
EREGL ana destek bölgelerinden birisi olan 23,10-23,40 bölgesine yakın seyrediyor. O bölgenin içerisine girerse oradan alımlar yapabilirim. Bu rakamları nerden buldunuz diye soranlar çıkabilir destek bölgelerini günlük kapanış fiyatlarına göre belirliyorum.
https://i.hizliresim.com/1pmm62w.jpg
https://i.hizliresim.com/m2xie0m.jpg
EREGL 2024 yılı içerisinde fiyatın her düştüğünde destek bularak yukarı hareket ettiği bölgeye (23,10-23,40) yakınlaşmış durumda. Buraların aşağı kırılma ihtimali yok mu? Elbette bu ihtimal her zaman mevcut. Ama stop loss'lu olarak bu bölgeden pozisyon açmaya kendi açımdan pozitif bakıyorum. Henüz açılmış bir pozisyonum yok. Olsa bile ben çok kısa kısa vadeli trading yaptığım ve kısa stop loss'lu gittiğim için benim pozişsyon açmış olmam başkaları için herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.
Desteğin gelebileceği yer biraz aşağısı, biraz yukarısı olabilir. (Grafik günlük kapanış fiyatları bazlıdır)
Grafikte görünen sarı çizgi ise Mart 2020'lerde başlayan yukarı yönlü trend hareketinin fiyatlarını içerdiği lineer regresyon çizgisi. 'Mean reversion' mantığıyla trading yapacaklar için de bu çizgiden aşağı yönlü sapmanın büyüklüğünün değerlendirilebileceği düşüncesindeyim orta vade için. Ama alım noktalarının iyi tespit edilmesi ve stop loss'lu gidilmesi şartıyla.
EREGL destek bölgesinin içerisinde an itibariyle 23,26 ile.. 2 saat önce de buraya iğne atmıştı. Bugün almak ile yarın almak arasında kararsız kaldım. Sanki daha da aşağılara gidebilirmiş görüntüsü veriyor bana.
Alım için biraz daha defansif davranıp, günlük kapanış fiyatlarına göre belirlediğim destek bölgesini saatlik kapanış fiyatlarına göre belirleyip 22,85-23,10 aralığını tercih edeceğim. Bir yandan "fırsat kaçabilir" bir yandan "acele ediyorsun, daha iyi fırsat gelebilir" ikilemi içerisine düştüm.
https://i.hizliresim.com/jmmt38u.jpg
Endeks genişleyen üçgenin alt bandına doğru yaklaştı. Alt banttan destek alacağı da olmayabilir.. Gap'in kapanmasına az kaldı. Dha önceki tecrübelerde gap'i kapattı artık yön yukarı diyenlerin aksine hareket etti endeks. Bakalım yeni senaryomuzu nasıl çizmişler. Güle ağlaya 2-3 günde tecrübe ederiz.
Bir trader için fiyatın daralması genişlemesine yeğdir. Bunu da unutmamak lazım.
Kendime nottur, isteyen üstüne alınabilir:
Fikirler size ödeme yapmaz, tahminler size ödeme yapmaz, analistler size ödeme yapmaz, aracı kurumlar size ödeme yapmaz, müşteri temsilciniz size ödeme yapmaz, finansal planlamacınız size ödeme yapmaz, kurum raporları ve önerileri size ödeme yapmaz, fiyat hedefleri verenler size ödeme yapmaz, değerlemeciler size ödeme yapmaz, değerlemeler size ödeme yapmaz, haklı olmanız size ödeme yapmaz.. Size tek bir şey ödeme yapar: Fiyat... Onunla kavga etmeyi bırakalım..
Fiyat > Kafamızda Biçtiğimiz Değer
Geçen sene tam da bu vakitler THYAO için onlarca kurum 420'lerden başlayan ve 550'lere varan fiyat hedefleri veriyordu 1 yıllığına.. Tam bir sene geçti aynı kurumlar yine bir yıllığına benzer hedefleri veriyorlar.. Bu arada bir yılda THYAO'nun gördüğü en yüksek değer 332 TL oldu.. Fiyatla kavga etmeyip fiyatın salınımlarına göre hareket eden herkes THYAO'dan para kazanmıştır. Ama hedef fiyat verenlere ikna olup 1 yıldır parasını ona park edenlerin pek para kazandığı söylenemez..
Sabır kelimesini bu kadar istismar eden, bu kelimeye tabir-i caizse bu kadar tecavüz eden başka bir yatırımcı ortamı yoktur. Sistematik alım satım yapma ve bu konuda disiplinli davranma konusunda sabır dilemek yerine, kâr da etseniz zarar da etseniz bir pozisyonda anlamsızca yıllarca bekleme sabrını tavsiye edenlere (buna kendi zihniniz de dahil) savaş açmadığınız sürece bu borsada para kazanamazsınız. Bir kaç kere kazanır, sonra tekrar kaybedersiniz.
Sabır kelimesi büyük para tarafından küçük yatırımcıyı söğüşlemek için icad edilmiş en ucuz yöntemdir.
Tam da dediğim olacak gibi duruyor.. 23,04'lerden almadık dün, yarın sabahı görelim diye, ABD endeksleri dünü dönüş yaparak yeşil kapattı ve bu da Asya endekslerine ve ABD dahil dünya vadelileri geneline, dolayısıyla bizim endekse de pozitif yansıdı. Bunun sabahlık bir tepki olup olmadığını ölçebilecek bir ölçüm birimim yok. Biraz daha bekleyip en azından biraz aşağı salınımlarda alım deneyebilirim.. Elbette tekrar bir dip oluşumu olup olmayacağını da bilmiyorum. Bizimkisi fiyat ne derse o yöne talip olmak. Dün akşamki yaşadığım alsam mı almasam mı gitgelleri benim en azından bir miktar marj açısından aleyhime oldu. Sağlık olsun, % 0,50 - % 1 yukardan almak % 3 aşağı inmekten daha az riskli.
Dün 23,04'ü gördüğünde 23,04-23,10 aralığında almadım diye pişman olduğum EREGL'yi 22,94-23,06 aralığından 22,99 ortalamayla aldım.. Ve hâlâ aşağı gidiyor. Daha yarım saat önce 23,18-23,22 arası dalgalanıyordu ve "dün fırsatı kaçırdım galiba, 23,14'e gelirse alayım" diyordum. Bir yarım saat daha bekleyemedik.
Hayırlısı olsun.
Dün akşama doğru EREGL 22,85-23,10 aralığını görünce alım yapma fikrim vardı. 23,04'ü de gördü aslında, ama daha da düşebilir gerekçesiyle dün alım yapmadım. O anki görüntü daha da düşebileceğini gösteriyordu, ama kapanışı 23,10 ile yaptı. Bugün de en yüksek 23,38'leri görünce tekrar alım için düşündüğüm aralığa geri dönüşü güya kendimce fırsat bildim ve beklediğim aralıkta alımlara başladım. Ama belirlediğim aralıkta alımlarımı bitirdiğimde ortalama maliyetim 22,99 oluvermişti ve daha fazla alım yapmamaya karar verdim. Ancak o aralığın bile altına düşüp 22,74'leri gördü fiyat. Yani biraz daha (belki 15 dk daha) beklesem belki 22,80'li ortalamaları tutturmuş olacaktım. Hiç bir yönün garanti olmadığının bilincinde olarak ve buralarda alım riskinin biraz daha düşük olduğunu varsayarak bu tercihi yaptım. Umarım yüzümüzü kara çıkarmaz. Beklediklerimiz olmazsa da sağlık olsun, stop olur çıkarız, yapacak bir şey yok.
Bugün piyasayı son bir saatte kitleyen ve aşağı yönlü baskılatan ABD ÜFE verileri beklenenden iyi geldi.. Yarın da TÜFE'si açıklanacak. Bu veriler belki biraz toplar fiyatları (öyle umalım)
ABD verileri bir ara endeksi toparlasa da yeterince güçlü alımlara şahit olmadık ve endeks dünkünden aşağıda kapattı. Gap konusunun kapanmış olması yeterli olur mu bilemem. Yarın da ABD tüfe verileri var.. Gün içi benzer sert volatiliteyi yine görebiliriz.
Kendi adıma kötü zamanlama yaptığım bir gün oldu. Son bir buçuk saatte 3 defa maliyetimin biraz üstüne çıksa da fiyatlama kalıcı olmadı ve maliyetimin % 0,70 aşağısında günü kapatmış olduk. Henüz stop loss olmamı gerektirir bir durum olmadığı için malı yarına taşıyorum. Umarım yarın iyi bir güne dönüşür.
Bir de trader fonların artık açığa satışla da kazanabilme imkanı olması piyasada artık çokça gün içi salınımlara şahit olacağımız anlamına geliyor. Mal taşımanın BIST 50 için kolay olmadığı bir süreç. Fiyatların yukarı yönlü gitmesi için pozitif haber akışları ve hikayeler lazım.