Bu hafta benim açımdan çok iyi geçmedi. Yapmış olduğum hatalı tercihler sebebiyle, aldıklarımdan daha fazlasını piyasaya verdim ve totalde kayıp bir hafta oldu benim için. Dün geceden beri ABD vadelilerinin seyri ve Asya borsalarının koyu kırmızı olması nedeniyle sabah pozisyonlarımı kapattıktan sonra da tekrar pozisyon açmadım. "Hata mı yaptım, erken mi davrandım?" diye düşünerek geçirdim günü saat 16:30'lara kadar. ABD istihdam verileri açıklandıktan sonra bizim endeks ve kağıtları kafamdaki acabaları sildi.. Kapanışa doğru da hem spotta, hem de vadelide ABD borsalarının ve tahvillerinin gidişatı, pazartesi günü için memur sendikalarının yaptığı genel grev çağrısının gerebileceği ülke içi gündem, vb sebeplerle hafta sonu riskini almak istemedim ve pazartesiye full nakitle girme kararı aldım. Zaten her halükarda hem alacağım hisseler, hem de endeks geneli 'sat' pozisyonunda idi ve en iyi ihtimalle pazartesi sabahı için olası bir tepkiye oynanabilirdi. O riski de almaya değmez buldum. Belki de pazartesi günü kalkıp "yanılmışım" diyeceğim, kim bilir.
Her şeyin hayırlısı.
Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri