Sayfa 354/367 İlkİlk ... 254304344352353354355356364 ... SonSon
Arama sonucu : 2931 madde; 2,825 - 2,832 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Bu hafta benim açımdan çok iyi geçmedi. Yapmış olduğum hatalı tercihler sebebiyle, aldıklarımdan daha fazlasını piyasaya verdim ve totalde kayıp bir hafta oldu benim için. Dün geceden beri ABD vadelilerinin seyri ve Asya borsalarının koyu kırmızı olması nedeniyle sabah pozisyonlarımı kapattıktan sonra da tekrar pozisyon açmadım. "Hata mı yaptım, erken mi davrandım?" diye düşünerek geçirdim günü saat 16:30'lara kadar. ABD istihdam verileri açıklandıktan sonra bizim endeks ve kağıtları kafamdaki acabaları sildi.. Kapanışa doğru da hem spotta, hem de vadelide ABD borsalarının ve tahvillerinin gidişatı, pazartesi günü için memur sendikalarının yaptığı genel grev çağrısının gerebileceği ülke içi gündem, vb sebeplerle hafta sonu riskini almak istemedim ve pazartesiye full nakitle girme kararı aldım. Zaten her halükarda hem alacağım hisseler, hem de endeks geneli 'sat' pozisyonunda idi ve en iyi ihtimalle pazartesi sabahı için olası bir tepkiye oynanabilirdi. O riski de almaya değmez buldum. Belki de pazartesi günü kalkıp "yanılmışım" diyeceğim, kim bilir.

Her şeyin hayırlısı.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Ana endeks genelinde tobo'nun sağ omzunun oluşumu kısmında henüz tam anlamıyla bir bozulma yok, formasyon içerisine dahil hareketler bunlar. Çünkü bazen tobo'lar VCP halini de alabiliyorlar. Ama daha küçük kısımda geçen günkü bahsettiğimiz fincan kulp formasyonu başarısız oldu ve şu anda küçük kısımda bir genişleyen üçgen formasyonuna dönüş oldu. Bunun alt bandı tekrar test edilir mi, kimse bilemez ama eğer olursa bırakılan büyük gap de doldurulmuş olacak. Ancak bu gap'in dolmasını sağlayacak bir düşüşün psikolojisi satışları devam da ettirebilir. Genel itibariyle hem ana endekste hem yan tahtalar endeksinde göstergeler 'sat/nakitte kal' pozisyonunu koruyor an itibariyle.

Dünya piyasaları genel itibariyle kırmızı devam ediyor. Cuma günkü ABD endekslerindeki sert satışlara beklenen vadelilerdeki tepki de gelmiş değil ve ABD vadelileri kırmızı seyretmeye devam ediyor. Avrupa tarafında da durum genel itibariyle satış ağırlıklı. Salı-Perşembe arası ABD'de banka bilançoları açıklanmaya başlıyor. Baz etkisiyle geçen yılki gelirlere göre iyi bir büyüme ve iyi bir bilanço sonuçları bekleniyor bankalar tarafında. Bu gerçekleşirse ABD endesklerinde bir tepki hareketi görülebilir ve bu da biz de dahil dünyaya kısa vadeli de olsa tekrar olumlu bir hava getirebilir.

Biz alt ya da üst yön konusunda ön yargılı olmamaya ve fiyatın gidişatına göre eylemde bulunmaya devem edelim.

Tüm yazdıklarım kişisel/subjektif öngörülerimdir ve kesinlikle kimseye bir yön ya da yatırım tavsiyesi içermez.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-01-2025 saat: 14:43.
    Clausewitz

3. Kendim trading yaptığım 4 ana tahtayı 15 dakikalık periyotlarda hem renko hem heikin ashi grafiklerle takibe devam ediyorum.

Bugün sabah TUPRS'da saat 10:30'a kadar yukarı yönlü bir hareket oldu, ancak endeks geneli ve dünya geneli iyi görünmediği için sabah pozisyon açmayı tercih etmedim.

Fiyatlar an itibariyle grafiklerde görünen bölgelerde kısmen stabilleşmiş görünse de, benim için 'al' niteliği taşıyan bir görüntü henüz yok..

İlerleyen saatlerde ne olur, takip edip gün içi olmak şartıyla pozisyon açma ya da açmama konusunda bir karar vereceğim.

EREGL ana destek bölgelerinden birisi olan 23,10-23,40 bölgesine yakın seyrediyor. O bölgenin içerisine girerse oradan alımlar yapabilirim. Bu rakamları nerden buldunuz diye soranlar çıkabilir destek bölgelerini günlük kapanış fiyatlarına göre belirliyorum.

Son düzenleme : deva-i dert; 13-01-2025 saat: 14:05.
    Clausewitz

4. EREGL 2024 yılı içerisinde fiyatın her düştüğünde destek bularak yukarı hareket ettiği bölgeye (23,10-23,40) yakınlaşmış durumda. Buraların aşağı kırılma ihtimali yok mu? Elbette bu ihtimal her zaman mevcut. Ama stop loss'lu olarak bu bölgeden pozisyon açmaya kendi açımdan pozitif bakıyorum. Henüz açılmış bir pozisyonum yok. Olsa bile ben çok kısa kısa vadeli trading yaptığım ve kısa stop loss'lu gittiğim için benim pozişsyon açmış olmam başkaları için herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.

Desteğin gelebileceği yer biraz aşağısı, biraz yukarısı olabilir. (Grafik günlük kapanış fiyatları bazlıdır)

Grafikte görünen sarı çizgi ise Mart 2020'lerde başlayan yukarı yönlü trend hareketinin fiyatlarını içerdiği lineer regresyon çizgisi. 'Mean reversion' mantığıyla trading yapacaklar için de bu çizgiden aşağı yönlü sapmanın büyüklüğünün değerlendirilebileceği düşüncesindeyim orta vade için. Ama alım noktalarının iyi tespit edilmesi ve stop loss'lu gidilmesi şartıyla.

Son düzenleme : deva-i dert; 13-01-2025 saat: 14:47.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

EREGL 2024 yılı içerisinde fiyatın her düştüğünde destek bularak yukarı hareket ettiği bölgeye (23,10-23,40) yakınlaşmış durumda. Buraların aşağı kırılma ihtimali yok mu? Elbette bu ihtimal her zaman mevcut. Ama stop loss'lu olarak bu bölgeden pozisyon açmaya kendi açımdan pozitif bakıyorum. Henüz açılmış bir pozisyonum yok. Olsa bile ben çok kısa kısa vadeli trading yaptığım ve kısa stop loss'lu gittiğim için benim pozişsyon açmış olmam başkaları için herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.

Desteğin gelebileceği yer biraz aşağısı, biraz yukarısı olabilir. (Grafik günlük kapanış fiyatları bazlıdır)

Grafikte görünen sarı çizgi ise Mart 2020'lerde başlayan yukarı yönlü trend hareketinin fiyatlarını içerdiği lineer regresyon çizgisi. 'Mean reversion' mantığıyla trading yapacaklar için de bu çizgiden aşağı yönlü sapmanın büyüklüğünün değerlendirilebileceği düşüncesindeyim orta vade için. Ama alım noktalarının iyi tespit edilmesi ve stop loss'lu gidilmesi şartıyla.

EREGL destek bölgesinin içerisinde an itibariyle 23,26 ile.. 2 saat önce de buraya iğne atmıştı. Bugün almak ile yarın almak arasında kararsız kaldım. Sanki daha da aşağılara gidebilirmiş görüntüsü veriyor bana.

Alım için biraz daha defansif davranıp, günlük kapanış fiyatlarına göre belirlediğim destek bölgesini saatlik kapanış fiyatlarına göre belirleyip 22,85-23,10 aralığını tercih edeceğim. Bir yandan "fırsat kaçabilir" bir yandan "acele ediyorsun, daha iyi fırsat gelebilir" ikilemi içerisine düştüm.

Son düzenleme : deva-i dert; 13-01-2025 saat: 17:27.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    EREGL destek bölgesinin içerisinde an itibariyle 23,26 ile.. 2 saat önce de buraya iğne atmıştı. Bugün almak ile yarın almak arasında kararsız kaldım. Sanki daha da aşağılara gidebilirmiş görüntüsü veriyor bana.

Alım için biraz daha defansif davranıp, günlük kapanış fiyatlarına göre belirlediğim destek bölgesini saatlik kapanış fiyatlarına göre belirleyip 22,85-23,10 aralığını tercih edeceğim. Bir yandan "fırsat kaçabilir" bir yandan "acele ediyorsun, daha iyi fırsat gelebilir" ikilemi içerisine düştüm.

Fiyat 23,04'leri de görmüş oldu.. Daha da aşağı düşebilir beklentim doğrulanmış oldu. Ama bir yerden dönecek ve o dönüş noktasını kaçıracağım gibi bir his var içimde. Daha önce TUPRS'ta başıma gelen bir durum.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-01-2025 saat: 18:19.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Fiyat 23,14'leri de görmüş oldu.. Daha da aşağı düşebilir beklentim doğrulanmış oldu. Ama bir yerden dönecek ve o dönüş noktasını kaçıracağım gibi bir his var içimde. Daha önce TUPRS'ta başıma gelen bir durum.
    Yarın sabahı görmek için herhangi bir alım yapmadan günü kapattım. Yarına da full nakitle giriyorum. Sabah ola hayrola.

Clausewitz

8. Endeks genişleyen üçgenin alt bandına doğru yaklaştı. Alt banttan destek alacağı da olmayabilir.. Gap'in kapanmasına az kaldı. Dha önceki tecrübelerde gap'i kapattı artık yön yukarı diyenlerin aksine hareket etti endeks. Bakalım yeni senaryomuzu nasıl çizmişler. Güle ağlaya 2-3 günde tecrübe ederiz.

Bir trader için fiyatın daralması genişlemesine yeğdir. Bunu da unutmamak lazım.

Clausewitz

Sayfa 354/367 İlkİlk ... 254304344352353354355356364 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •