beyler bugün hisseye satış yapan benim dolar yüzünde toplam 70 bin lot mal verdim ama henüz 25 bini bekliyo satışta biraz aşağa yaparsa malları yerine koyucam lütfen küfür etmeyin. garanti iş ve invest az satıcı bugün
Printable View
beyler bugün hisseye satış yapan benim dolar yüzünde toplam 70 bin lot mal verdim ama henüz 25 bini bekliyo satışta biraz aşağa yaparsa malları yerine koyucam lütfen küfür etmeyin. garanti iş ve invest az satıcı bugün
sattıklarımın yarısını yerine koydum dolar buradan yönünü yukarı çevirebilir artık bekleme zamanı bilançoya kadar.
Valla iyi vermişsin bu sığ tahtada o kadar malı beni sevindiren ise adam alıyor demekki
Bu arada sizin maliyet kaçtı
Kords un bence dolarla asiri bir korelasyonu yok. Gelir dolarla kabul fakat 100m usd kredi cekildigini de gözardi etmemeliyiz.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ara usd ile takılıyor ortak çok test ettim usd grafiği güzel çalışıyor hatta kapanışı da haftalık 200 ortalama da kapattı haftaya hedef 1.80 kırıp kapamak inş da ay sonu usd bazlı kapanışta macd yukarı kestirmek bunu yaptıktan sonra önceden hızlıdan üst banda koşmuş falan filan benim plan bu 😀
Benim kafamda bi yer var Allah utandırmasın orada vedalaşırım inş hepinizle
Tahtaci neler yasatmis şimdiye dek, hiç umrumda olmaz yukarı gitsede aşağı donsede. Çok değil 3 ay önce nerelerdeydik, spencin bir lafı var aşağı düşerse birikim, yukarı çıkarsa yatırım olur. Çokta tın tahtaci her türlü yapacağına eyvallah. Aşağı verirsen sevinirim bile. Dedim ya hızlı çıkışına uzulmustum zaten.. ama yatırım tavsiyesi değildir..
Poem hc ciddiyim bu endekste göstere göstere çıkardılar, sat başka hisse al diye belkide bilemem. Ama ben başka hisselerden aldım cephanelik doldu. Onlar çıkar bu düşerse diye ki oylede oldu son bir iki aydır. Ağzından bal damliyor seninde olursa tabi. Dünde dedim tek mi çift mu diye, tahtacı bilir tabi spenc hazır :) sanırım poem zaten hazır. . Ytd.
Hs şunu da söyliyim öyle küçük düşüşlerde almam, ufak ufak mal yedirmek yok. Kallavi adam gibi dusersen alırım tahtaci. O eskidendi biriktirirken kademe kademeydi, güzel maliyetim var çünkü, oralara hiç yaklasmadin neden acaba bir bilsem. Ytd.
Spenc hocam sizin bu yatırımcı profilinizi gercekten taktir ediyorum, uv deki rahatlık bu olsa gerek. Ortak bulunduğumuz iki şirketten biri bu diğeri soda. Yaklaşık bir yıldır bu hisselerdeyim. İlk üç dört aydan sonra kısmen bi rahatlama geliyor ama sizdeki rahatlığa ulaşmak için daha yolumuz var gibi.
Teşekkürler Sn meegi uzun zaman yazmadiniz sanırım. Piyasa gerçekten zor ve bu ülke neler yaşadı son birkaç yılda ve bu ortamda diri duran şirketler bunlar. Uzun vade doğru yerde olmak gerek tabi, ben zemini sağlam tuttuğumu düşünüyorum. Bilançolarda çok problem olmadığı sürece düzenli karini paylaşan büyüme odaklı şirketlerin hisse fiyat düşüş ve çıkışlarını pek onemsemiyorum. Hayırlısı. Umarım sizede gonlunuzce olur hersey. Ytd.
3 4 saatte verdim 70 bin tane
Evet Sn Spenc uzun zamandır yazmıyordum zaten çokta yazmıyorum ama forumun sıkı takipçisiyim özellikle kış aylarında yaz dönemi işlerden dolayı daha seyrek takip edebiliyorum. Düşüncelerinize hemfikirim de ben geçenlerde 9.17 den bi miktar satmak zorunda kaldım günlerdir yerinede koyamadım acaba 10 altında alım fırsatı verirmi @poemin bahsettiği 0,80pddd hisse fiyatı karşılığ nedir?
@Sn. Poem?
Herkese bol kazançlar.
Sn. meegi hoşgeldiniz.
Benimki biraz abartı olabilir tabi ancak şu anki defter değerine göre 6,30 seviyelerine denk geliyor. Biliyorsunuz, PD/DD'ne spotta piyasa fiyatlıyor. Ancak önemli olan bilanço.
Bilanço sonrası DD arttığı sürece sorun yok diye düşünüyorum. Şu anki defter değeri 7,85 TL.
Ha defter değeri çok artar 12 TL olur o zaman bu fiyatlar bile kelepir kalabilir. Şu an böyle bir rakam öngörmüyorum tabii ki.
Ben bu şirkette alımlarımda tahmini gelecek PD/DD verisini ve bazı teknik indikatörleri kullanıyorum. PD/DD: 1'in altına indiğinde güzel fırsat olur diye düşünüyorum.
Keşke hususuna kizmak ne demek kendi adıma keşke :).. Aslında diyorlar diğer hissedede niye satmiyorsun. Amaç satmak olsa doğru iyi para kazanmış olucam, peki ya sonrası? Çalışırken para biriktirme şansı oluyor ve ek gelir yaratacak birseyler gerek ilerisi için. Belli bir yaştan sonra iş kurmak risklere girmek zor. Bu yüzden farklı şirketlerde istediğiniz miktarlarda ortak olma şansı var. Temettü rakamları gerçekten komik gelebilir hele bu enflasyonda daha bir komik. Fakat emekli olmak için 35 yıl çalışan veya bir ev kredisi icin 10 yıl düzenli ödeme yapan kişinin. En az 5 yıl hisseye yatırım yapması zaman açısından bir kayıp değil tabi kendi adıma bu fikrim yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar.
Ben hisseyi kumar aracı olarak görmüyorum. İsteyen alır isteyen satar kurumlar içinde geçerli bu durum. Ya bırak kardeşim kar cebe yakışır deselerde bu ekonomide şu ortamda neden riske edeyim ki paramı ne kurların ne faizlerin kalıcılığı kesin tabi ne de şirketlerin,l. ama şirketlerin asıl amacı kardır ve bu enflasyonda daha fazla kar yapmak zorundalar ayakta kalabilmek için. Dedim ya nasıl altın doviz bir yatırım aracı değil, birikim araciysa eğer, hisse düşerse birikim çıkarsa yatırım mantığı var bir nevi dusuncelerimde. Bu yüzden aynı şirkete odaklanmak yerine farklı emtialar ve sektörlerde uygun olabileceklere kumbara misali atıyorum. Artık hangisi fırsat veriyorsa. Ytd.
Hocam o sigara paraları ilk başta çok komikti kendi adıma. Ama hesap ortada kartopu misali. Son iki yıldır temettü olayindada birbirlerine aktarım yaptım. Ama tesadüf ama denk geldi diyelim durağan ve düzeltme de olan şirketlere yaradı ve onların dönüşü de muhteşem oldu. Birbirlerine farklı zamanda alınan temettüleri aktarmak çok tasvip etmedigim birseydi denk geldi diyelim belkide. Ama sigara konusu ve onların nasıl bir hal aldığı tartışılmaz. Ayrıca sonsuz sağlık tavsiyesi. Unutmamissiniz teşekkürler.
Buarada sigara paraları 5 yıl kül olacaktı. Malum küle karıştı yine :) sn Mriel. Ytd.
Kesinlikle öyle sigara olayı. Ayrıca ev alıp kira geliyor gibi birsey önceleri daire kirası sonralari dükkan kirası gibi oluyor. Kimi bu rakamları begenmesede çok zengin olmak gibi bir derdim yok ekstra birseyler versin. ÖnceKi yıllarda %15-20 arası yeterli geliyordu yıllik bu zamanda %25 eyvallah ki fazlasını verdiğini söyleyebilirim ortalama portföyun. Tabi düşüşlerde olabilir bunlarıda fırsat olarak görebilirim tabi doğru şirketlerde. . Ytd.
Aslında ilk 4 yıl bu süreci iyi yonettim diyemem aylık düzenli duzensiz ne olacağını bilmeden alım yaptım. Sonrasinda zaten hem şirketleri hemde bilançoları oluşumları yatırımları gozlemleme şansı oluyor. Örnek x hissesi kısa sürede 1 é 2 vermiş bekle gör diyorum eldeki y hissesine veya z hissesine yöneliyorum. Ya da başka fırsat varsa. Bu arada x hissesi düzeltme yaparsa sonra yine ona. İlk 4 yıl belki hataydı ama o da bir bakıma sabrı öğretti. Tabi sodadan bahsediyorum sende olduğu için tavsiyesiz. Ytd.
Bu arada sigarayı bırakmak için çaba gösterme, bogusma kazanmassın. Direk bırak hiç İçmemis gibi davran o bölümü beyninden at hiç icmemis gibi. Çünkü bogustugun sensin sigara değil. En az 2 paket içiyorum bazen 3 net. Bulunduğun ortamdan kaçma sadece yaptıklarını değiştir örnek çay kahve yemek sonrası içme ya da sabah kaktiginda onun yerine her defasında su iç gibi. Sağlık tavsiyesi.
Çok kişiye biraktirdim hele birde hisse aldığımda paranın artması içtiğin sigaraların önüne geçtikçe daha bir zevk veriyor, tabi birazda zaman alabiliyor bu keyif süreci.
Cok doğru spenc hocam kesin bi kararla direk atmak gerekiyor, diğer türlü hikaye.:yes:
Uyguladığınız bu yöntem zaman alsada keyif süreci uzunda olsa motivasyonu artıyordur diye düşünüyorum tabi birde doğru hisse seçmek lazım. Neyse bu konuyla ilgili zamanı gelince sizi özelden rahatsız ederim.
İyi hafta sonları herkese....
Saygılar...
hep mi ters gidecez endekse ya dolar yaktı bizi
hepmi terse gideceğiz dediğin kordsa 2018 de adeta tarih yazmıştır. büyük reme bakmalısın bu hisse hakettiği rakamların henüz yuzde 50 altında işlem görüyor ve türkiyedeki risklere kapalı herkes için sığınılacak sağlam bir limandır her düşen çıkar her çıkanda düşer. kordsa için tırmanma zamanı 1 2 yıl devam edecektir.
şuan kordsa için doların düşüşü negatif etki oluştursa da yabancı için pek önem arzetmemiş gözüküyor çünkü yabancı büyük resme odaklanmış kordsa için dolar bazlı getiri değil ürün bazlı satış beklentileri var ve bunda da ne kadar haklı olduklarını bilançoda göreceğiz.
Sasa ile eşitlendi ama sasa bize göre 4 katına işlem görüyor patron farkı bu olsa gerek Antepli keşke bunu da alsa ellerinden
Yav birkac gundur prim yapamadik diye buralar sessizlesmis. Bozmayin moralinizi, hissemiz taş gibi.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.