Seviye maviye bakmadan çatır çutur alıyorum valla dolar euro, öğleden sonra ya da yarin da fiziki olarak çekmeye gidicem
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Seviye maviye bakmadan çatır çutur alıyorum valla dolar euro, öğleden sonra ya da yarin da fiziki olarak çekmeye gidicem
Yatırım tavsiyesi değildir.
Mayıs sonunda dolar ve altına geçmiştim.
2 ay 10 günde net %11,27 getirisi olmuş şu anki seviyeye göre. Hayatımda ilk kez mevduat ısrarımı bıraktım.
peki bu kur seviyesi ile türkiye nereye gider? TCMB ani toplantısı ile şok en az 225 baz puan faiz arttırımı gereklidir ama yeterli değildir...IMF anlaşması da gerekir...abd ile ilişkilerin düzelmesi de...ben öyle düşünüyorum...
ben hala yarısı tl mevduatta devam ediyorum...paramız pul oldu ama merkez faiz arttırayım demiyor...bizim paramızla inşaatçıyı fonluyor...kanaatime göre merkezin ani ve şok bir toplantıyla 225 baz puan faiz arttırımına gitmesi gerekir...bakınız Arjantin pezosuna faiz arttırımı yapıldı orada ve para birimi sağlam duruyor...tl perişan...
Birkaç gün önce yazdığım şu aşağıdaki konuya ilgi göstermemeniz beni şaşırtmıştı. USD opsiyon için MT geçen aydakinden daha düşük oran verince O'na da söyledim bunu. Sizinle aynı şekilde çok önemli olmadığını, sadece senato alt komisyondan geçtiğini vs söyledi. Ben çok pimpirikli bir adam değilim ama ABD'nin yaptırım uygulaması USD kuru için birinci derecede öenmli bir olaydır. Dün yine konuşuyorlardı kur yaptırımla mı buraya gelmiş asıl sorun enflasyonmuş. Şunu demek istiyorum hayır artık bir değil iki esas sorun var. Bu arada opsiyonu yapmadım. Ama genel ahval böyle olunca TL'leri de tuttum, dolara dönmedim.
merkezdin faiz arttırımı yapacağı konuşuluyornuş diye duyduk...
Bu arada %80 dolarda olan biri olarak bu derece hızlı kur yükselmesinden kim nasıl mutlu olabilir anlamıyorum. Burası ülkemizse, anamız babamız, eşimiz dostumuz, hatıralarımız buradaysa muhakkak zarar görürüz, bunun istisnası olacağını sanmıyorum. Dolarda tutulan para her halükarda varlığınızın bir kısmı ve benim kişisel amacım zararımı sınırlandırmak, kar etmek değil.
Dolarda olan kendi alım gücünü sabitlemiş olur, ya ailesi? Ya akrabası? Herkes inim inim inleyecek...
İnanın hayatımda ilk kez döviz sebebiyle kazandığım para, artıp duran hesabım beni mutlu etmiyor.
merkezi 225 puan kurtarabilirmi bu sefer acaba
2 yıllık olmuş 21.83
mb faiz artırcak g.t yok, onu unutun.
Bu kadar dayak yediğimiz yeter son üç vade dönüşü 4.15 4.5 4.85 den dolara geçecektim geçmedim çok pişmanım vade dönüşü seviyeye bakmadan full dolara geçiyorum. TCMB dolar fezaya çıkınca acil toplansın 5 bp artırsa ne olur. Attığı taş kuşu ürkütmez. Anca TL mevduatcılar olarak kendimizi kandırıyoruz.
babacan zamanında ekonomi çok ısındığı için bir sert iniş yapılmıştı, umarım yarın açıklanacak 100günlük plan benzer içerikte olur.
dolarda olanlar mevzuyu sanki bir hisse senedi % 30 prim yapmış gibi sevinerek karşılıyorlar, ama biliyorlar ki aldanıyorlar.
rusya yaptırımları başladığında ruble 30 civarındaydı, yaptırımlarla birlikte 60-70 seviyelerine çıktı 6 ayda. demek ki bizim biraz daha gidecek yolumuz var. en kötüsü bizim satacak gazımız petrolümüz yok.
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...57531006853120
Twitterda merkez bankasına faiz artışı ile ilgili yorumu yazalım
syg.
Yakınsama teorisinin 3 problemi var:
1-) Paradigma değiştiği zaman bir işe yaramıyor. Örnek Venezuela para birimi:
Ek 19684
Grafiğin az bir dönemi kapsamasının sebebi sondaki çıkışı göstermek önceki dönemi de 0 olarak düşünebilirsiniz.
2-) Yakınsama denilen şey son değerleri de içerdiği için zaten kendini doğruluyor. Matematik olarak başka türlü olması mümkün değil, ama gelecek ile ilgili bilgi vermiyor. Japon borsası:
Ek 19686
Diyelim yıl 1971, geriye yönelik bir bakış yaptınız ve 1958'den o güne çizgi çektiniz. O çizgiyi uzatırsanız 1989'daki değer ile alakası var mı?
3-) Yakınsama teorisi diyor ki; gelecekteki değerler ortalamaya yakınsayacaktır, ancak hangi vadede yakınsayacağını söylemiyor, 3 ay mı, 30 yıl mı? Oysa sizin yatırım süreniz aşağı yukarı da olsa belli bir süre olmalı.
Not: Yakınsama toerisine hiç bakılmasın demiyorum çünkü bir değerleme(valuation) göstergesi olarak kullanılabilir, ama ona bakarak yatırım kararı almak doğru değil.
con syes10434
Koskoca ülke ekonomisi ve parası lanet bir papaza endekslendi ne günlere kaldık....papaz olayı baslayalidan beri TL 30 kuruş değer kaybetti ..spekülasyon var diyorlar spekülasyon olduğu açık bunu engelleyecek adım atiyormusun hayır gücün varmı gücün bir bakıma var ama birşey yapiyimusun hayır sadece izliyorsun....olan parası değer kaybeden ve buna bağlı zamlar altında ezilen halka oluyor tuzu kurulara değil.
Faiz artırsan para gelmesini umduğun kişilerle kavgalısın zaten
Faiz artışı dolarda bi işe yaramaz..
Halkbank davasında ceza çıkarsa mı faiz arttıracaklar?
ofac listesine alındığı için artık usd transferi yapamazlar diye düşünüyorum, yani akbanktan garantiye transferi swift ile yapamazlar.
iş adamı değilller, şirketleri de yok. malları da yokmuş ydışında. o zaman kişisel olarak ve biz ülke olarak sıkıntı yok baktığınızda.
karar tamamiyle sembolik ve göstermelik. ama asıl mevzu, vermezseniz arkası gelecek demek istiyorlar. halkbanka ceza kesemezler, orada yerleşik değil. ancak sistemden çıkarırlar, swiftten çıkarırlar, ydışı borçalanamaz vb vb.
işin bir diğer boyutu medya tamamiyle iktidarda. 90lı yıllardaki doğan medyası şimdilerde olsaydı ve atılacak manşetleri düşünebiliyor musunuz?
Hazine bonolari ile ilgilenen var mi? su an 3-5 aylik-bono faizleri ne ciivardadir
Burgan yeni para 19.4%
Şu saatten sonra 20 nin altında bağlamak olmamalı...
Ülke parası para degilki sanki Mozambik parası 2 tane bakana ABD yasağı geldi diye 17 kuruş değer kaybeden TL başka şeyler geldinmi nolur eeee önlem alanda yok sadece izliyorlar hani islerinede gelmiyor değil daha rahat zam yapmak için bahane hazır dolar yükseldi maliyetler arttı .
Faizin artmaması belki daha iyi arttığı zaman bak gördünüzmü dolar gene çıktı faiz artışı çözüm değil deniyor reform lazım reform deniyor deneme yanılma metodu ile faiz artmadan belki her şey çözülur mevduat faizini bğenmeyen tahvil alır dolar alır