Seviye maviye bakmadan çatýr çutur alýyorum valla dolar euro, öðleden sonra ya da yarin da fiziki olarak çekmeye gidicem
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Seviye maviye bakmadan çatýr çutur alýyorum valla dolar euro, öðleden sonra ya da yarin da fiziki olarak çekmeye gidicem
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Türkiye'de temel problem þu : bilgili olanlarýn yetkisi yok , yetkisi olanlarýnda bilgisi yok.
Mayýs sonunda dolar ve altýna geçmiþtim.
2 ay 10 günde net %11,27 getirisi olmuþ þu anki seviyeye göre. Hayatýmda ilk kez mevduat ýsrarýmý býraktým.
peki bu kur seviyesi ile türkiye nereye gider? TCMB ani toplantýsý ile þok en az 225 baz puan faiz arttýrýmý gereklidir ama yeterli deðildir...IMF anlaþmasý da gerekir...abd ile iliþkilerin düzelmesi de...ben öyle düþünüyorum...
ben hala yarýsý tl mevduatta devam ediyorum...paramýz pul oldu ama merkez faiz arttýrayým demiyor...bizim paramýzla inþaatçýyý fonluyor...kanaatime göre merkezin ani ve þok bir toplantýyla 225 baz puan faiz arttýrýmýna gitmesi gerekir...bakýnýz Arjantin pezosuna faiz arttýrýmý yapýldý orada ve para birimi saðlam duruyor...tl periþan...
Birkaç gün önce yazdýðým þu aþaðýdaki konuya ilgi göstermemeniz beni þaþýrtmýþtý. USD opsiyon için MT geçen aydakinden daha düþük oran verince O'na da söyledim bunu. Sizinle ayný þekilde çok önemli olmadýðýný, sadece senato alt komisyondan geçtiðini vs söyledi. Ben çok pimpirikli bir adam deðilim ama ABD'nin yaptýrým uygulamasý USD kuru için birinci derecede öenmli bir olaydýr. Dün yine konuþuyorlardý kur yaptýrýmla mý buraya gelmiþ asýl sorun enflasyonmuþ. Þunu demek istiyorum hayýr artýk bir deðil iki esas sorun var. Bu arada opsiyonu yapmadým. Ama genel ahval böyle olunca TL'leri de tuttum, dolara dönmedim.
merkezdin faiz arttýrýmý yapacaðý konuþuluyornuþ diye duyduk...
Yer Ýmleri