Soru şu geldiğimiz bu durumda parasını mevduata yatıracak olanlar için en uygun vade nedir?
Soru şu geldiğimiz bu durumda parasını mevduata yatıracak olanlar için en uygun vade nedir?
Oksijen deposu kaz dağları...
https://twitter.com/nedenttoldu/stat...399435266?s=19
Bu cümleye kesinliklekatılıyorum.
bu vakte kadar dolar bozmayanın buralardan ya da daha aşağılardan bozması neredeyse imkansız satan da kaybeder bence,merkez bankası için en kritik nokta geçen sene ağustos öncesi yaşadığımız gibi reel faiz verilmediği vakit mb çıkıp faiz artırabilecek mi,en kritik nokta bu,şu an faizler kağıt üzerinde düştü ama bankaların gerek bozuk kredileri,gerek piyasanın durgunluğu verilen kredinin geri dönüş riski ve en önemlisi elindeki tl likiditesi ciddi riskler,dolarizasyon %53 civarı piyasada tl kıt mb ya para basacak bankaların kredi genişlemesi için ya dış borçlanma yapacak ya bizim yerlinin döviz bozmasını bekleyecek kritik nokta bu ,şu an tl mevduat faizleri stopaj düşülünce 17-18 bandına düştü bu ay enflasyon bir parça artacak ama sonra ağustos ve eylülde baz etkisi ile düşecek ama piyasa bu durumu önceden fiyatlamak isteyebilir,dolar için 5.59 200 günlük ortalama buraların altında kalıcı olamıyor,fed tarafında 1 defalık 0.25 indirim zaten fiyatlandı 0.50 indirim gelirse 5.59 yeniden denenir,0.25 etkisi olmaz,değiştirmez kur için 5.80 altını bulamayız,orta uzun vadede faiz indirimi yeniden yapılacağı için yabancı tahvile yöneldi,faiz indirimi gelince tahvilden çıkacak,tl nin faiz kalkanı olmayınca dolar yükselecek,bu saatten sonra tl biriktirmek değil kesinlikle döviz biriktirmek önemli bence.
diğer bir husus faizler indi konut ve otomotiv canlansın istiyorlar ama bir yandan da faiz indirimleri sürecek hem de yıl sonuna 4-5 ay kalmasına rağmen inecek deniyor,ee vatandaş salak değilse alacağı konut ve otomotiv için biraz daha bekler faizler daha da düşünce kredi çeker alır şimdiden daha fazla neden maliyetlensin,sorun faizlerin yüksekliği değil güven ve alım gücünün düşüklüğü ne konutun ne otomotivin eski günlerine dönmesi için minimum istikrarlı 3 yıl lazım ülkeye.
Bana cok satasildi..
Cek git buradan sen bir "yalanci" borsacisin, temettu cakalisin, bizi borsaya cekmek istiyorsun dediler :)
Ama yilmadim.
Onlara anlatamadim faizin/enflasyonun benim icin bir benchmark oldugunu bu yuzden burayi surekli izledigimi...
Dogrudur, mevduatim pek olmaz, yani cari giderler kadar mevduat tutarim bazen dolar bazen tl, bazen her ikisini de..
Syg,
Firsat kaplanboga adimlari ile gelir, tavsan adimlari ile kacar..
Syg,
Iste bu nedenle kacanin pesinden kosulmaz.
Bir sonraki dongu beklenir.
Syg,
Tum yatirim araclari donguseldir..
Syg,
sürekli döviz-tl-borsa gibi yatırım araçlarından geçiş yaparak para kazanan %1 ancak eder,illaki bi gün çarpılırsınız.geçen sene 3,95ten dolar bozan komşum 7,20de kafayı vurmuştu,şimdi bile pişman. en iyisi doğru bildiğiniz yolda dümdüz gitmektir,kimseyi takmayacaksın o onu demiş bu bunu demiş dinlemeyin.benim dövizde bir hedefim var ona göre gidiyorum kimseyi dinlemiyorum çok ukalalık yapan olursa susturuyorum.sadece şunu söyleyeceğim eurusd 1,04-1,03 görüldüğünde dolardan eur'a geçiş zamanı gelmiştir,bunu bekliyorum. dün gece rüyamda gördüm parite 1,07 olmuştu :drunk:
Faiz düşüşü ile ilgili özet yazı dizisi
https://twitter.com/VeFinans/status/...036167682?s=19
Aylık giderken bu topik sürekli önümde açık dururduMT 'lere buradaki oranlar üzerinden baskı kurardım %90 da başarılı olurdum ama yorucu ve stresli olurdu bir o kadar da.Sonra bu hoşgeldin-beşgittinler çıktıkdan sonra MT ile görüşmeye de ihtiyaç kalmadı,çok bakamaz oldum.Oradan oraya derken treni ben de kaçırdım,paraya da ihtiyaç yok aslında şu an ,uzun bağlanabilirmiş.Sn.dudu ,önceki sayfalarda yazmış'kaçanın peşinden kovalanmaz' diye.Hayırlısı olsun diyelim.
Hiç kimse ile görüşmedim,arada vadelide de para tutuyordum.Süresi dolunca başka yere taşıyordum.Telefona mesaj geldi,şu tarihe kadar yeniden tanımlanmıştır diye,Burgan her yıl bir uzatma veriyor.TEB 1 kere 45 günlük verdi ama para Burger de olduğu için kullanamadım.
Burgan bu seneye kadar sabit oran ile hoşgeldini 90 gün sürdürüyordu,ama artık oran güncellenirse sizin oranıda değiştiriyorlar(FİBA kiraz ve Alternatif vov hesap gibi değil),Üstelik hesap detaylarında, şark kurnazlığı yapar ,ne faiz verdikleride göstermezler.
Velhasıl kelam ,Burger günlüğü çok düşürdü,20%-20,25% ,alternatif ve Fiba nın 21,50 rakamları şu an daha cazip,hem de sabit oranlar.
o yüzden mi akbank ilk 6 ayda 4 şube kapatıp, 736 personel çıkardı. Ankara incek’te bir arkadaşım bir yıl önce yapacağı site için lansmana çıktı, daha inşaata çivi çakılmadı. Beytepe, incek yarım kalan yada bitirilip boş duran inşaatlarla dolu.
Chucky arkadaş evini kentsel dönüşümden yeniledi, dükkan aldı, emekli oldu. Dcd yi foruma öğreten arkadaştı. Rahata erince foruma da uzak kaldı sanırım. Bir ay önce durmlar farklı idi. Şimdi 20 bile vereceklerini sanmıyorum. Ama bir yıl uzun süre çok şey değişebilir.