Sayfa 357/992 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    Yabancılar merkezin tekrar faiz düşüreceğini bildiği için tahvillere yatırım yaptılar. Faizler düşünce tahvil fiyatları yükselir. Kısa süreli vur kaça geldi yabancı. .
    Bu cümleye kesinliklekatılıyorum.
    bu vakte kadar dolar bozmayanın buralardan ya da daha aşağılardan bozması neredeyse imkansız satan da kaybeder bence,merkez bankası için en kritik nokta geçen sene ağustos öncesi yaşadığımız gibi reel faiz verilmediği vakit mb çıkıp faiz artırabilecek mi,en kritik nokta bu,şu an faizler kağıt üzerinde düştü ama bankaların gerek bozuk kredileri,gerek piyasanın durgunluğu verilen kredinin geri dönüş riski ve en önemlisi elindeki tl likiditesi ciddi riskler,dolarizasyon %53 civarı piyasada tl kıt mb ya para basacak bankaların kredi genişlemesi için ya dış borçlanma yapacak ya bizim yerlinin döviz bozmasını bekleyecek kritik nokta bu ,şu an tl mevduat faizleri stopaj düşülünce 17-18 bandına düştü bu ay enflasyon bir parça artacak ama sonra ağustos ve eylülde baz etkisi ile düşecek ama piyasa bu durumu önceden fiyatlamak isteyebilir,dolar için 5.59 200 günlük ortalama buraların altında kalıcı olamıyor,fed tarafında 1 defalık 0.25 indirim zaten fiyatlandı 0.50 indirim gelirse 5.59 yeniden denenir,0.25 etkisi olmaz,değiştirmez kur için 5.80 altını bulamayız,orta uzun vadede faiz indirimi yeniden yapılacağı için yabancı tahvile yöneldi,faiz indirimi gelince tahvilden çıkacak,tl nin faiz kalkanı olmayınca dolar yükselecek,bu saatten sonra tl biriktirmek değil kesinlikle döviz biriktirmek önemli bence.

2. diğer bir husus faizler indi konut ve otomotiv canlansın istiyorlar ama bir yandan da faiz indirimleri sürecek hem de yıl sonuna 4-5 ay kalmasına rağmen inecek deniyor,ee vatandaş salak değilse alacağı konut ve otomotiv için biraz daha bekler faizler daha da düşünce kredi çeker alır şimdiden daha fazla neden maliyetlensin,sorun faizlerin yüksekliği değil güven ve alım gücünün düşüklüğü ne konutun ne otomotivin eski günlerine dönmesi için minimum istikrarlı 3 yıl lazım ülkeye.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    bu saatten sonra tl biriktirmek değil kesinlikle döviz biriktirmek önemli bence.
    %100 katiliyorum...

Buralardan dolar satilmaz tam tersi yavas yavas zamana yayilarak kademeli alinir...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    DTH'larına ek bazı yükler getirilirmi acaba?
    Değer artış vergisi gibi
    daha fazla en yük gelirse bankadan dövizler çekilir sokak başlarında bozulur,kaş yapayım derken göz çıkartırlar ama olmaz demem ben burası türkiye olmaz dediğim birçok hadise oldu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by BOZDOĞAN Yazıyı Oku
    Sn.Dudu ,sizin de hakkınızı vermek lazım ,bu süre de topikden hiç ayrılmadınız,sürekli canlı tutdunuz.
    Bana cok satasildi..
    Cek git buradan sen bir "yalanci" borsacisin, temettu cakalisin, bizi borsaya cekmek istiyorsun dediler
    Ama yilmadim.
    Onlara anlatamadim faizin/enflasyonun benim icin bir benchmark oldugunu bu yuzden burayi surekli izledigimi...
    Dogrudur, mevduatim pek olmaz, yani cari giderler kadar mevduat tutarim bazen dolar bazen tl, bazen her ikisini de..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    diğer bir husus faizler indi konut ve otomotiv canlansın istiyorlar ama bir yandan da faiz indirimleri sürecek hem de yıl sonuna 4-5 ay kalmasına rağmen inecek deniyor,ee vatandaş salak değilse alacağı konut ve otomotiv için biraz daha bekler faizler daha da düşünce kredi çeker alır şimdiden daha fazla neden maliyetlensin,sorun faizlerin yüksekliği değil güven ve alım gücünün düşüklüğü ne konutun ne otomotivin eski günlerine dönmesi için minimum istikrarlı 3 yıl lazım ülkeye.
    Hic sanmiyorum
    Gecen hafta kredi cektim
    Banka hinca hincti zor sira geldi
    Tapu dairesi sinek avliyor dediler
    Hikaye kum gibi...
    Hatta banka memuru herkese sunu diyor bana da dedi
    Biraz bekleyin daha duser
    Kimse umursamadan cekiyor
    Ben de cektim...syg

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Soru şu geldiğimiz bu durumda parasını mevduata yatıracak olanlar için en uygun vade nedir?
     Alıntı Originally Posted by BOZDOĞAN Yazıyı Oku
    Namı diğer 'Yeşil parkalı bebek'.
    Topiğin kurucularındandır,ama uzun süredir yok,bir ara geçen sene kısa süreliğine gelip gitti,umarım sağlığı yerindedir.
    Burada hala aktif yazan kidemliler var,hepsi tanırlar.
    Sn.Güneysu 'nun belki bilgisi vardır.
    Chucky 1 yil 23.750 stopajli vakiftan bagladi 1 ay once .bende onun gaziyla yaptim 1 yillik.. paranin bir kismini .forumun kullanici sifresini unutmus .

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    O bir efsanedir...
    Mevduatcilarin che guevarasidir..
    Syg,
    Super benzetme ...harbiden mevduatin krali .

Sayfa 357/992 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •