Anlatamazsın adrenalin bağımlısı kumarbazlara
Printable View
Devlet içerideki parayı da dağıtmaz, zaten kullanıyor çünkü. Neden sana versin
Bugün tam da beklediğim gibi % %3.40 yukseldik. (endex düşüşünü hesaba katarsak.) Net toplanıyor.
Yasemin hanım koza-ipek grubunun ileride satışı gündeme gelebilir mi sizce? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
^HUI - NYSE ARCA GOLD BUGS INDEX 283.57
+7.27 (+2.63%)
As of 2:29PM EDT. Market open
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satma niyetleri olsa da devleti ayakta tutacak stratejik önemini çok geç olmadan görecekler ve Altın hassasiyeti olan Tayyip yuksek ihtimalle satmaktan vazgeçecektir. Çünkü altın asıl çıkışını yılbaşında yapmaya başlayacak ayda %20 gibi ortalamalarla bir yılda %300 -400 prim yapacaktır, bu sadece benim düşüncemdir. Bu esnada yani 16-17 ay sonra dolarda yuksek enflasyon başlayacak ve dolardan kaçışla birlikte altındaki ivme giderek yukselecek ve şirketin aslında bir beka sorunu olduğu derinden anlaşılacaktır. (eğer hala anlamadılarsa) Bu arada yönetim kurulunun ilk alacağı kararlardan biri çok fazla bedelsiz ve %100 bedelli %100 bedelsiz yapmak zorunda olduklarını anlamak olacaktır. Çünkü devlete geçmeyen ve kayyum tarafından yönetilen firari sınıklar Hamdi Akın İpek, Pelin Zenginer, Osman Zenginer, Ayhan Yurttaş ve Nevin İpekin şirketlerdeki hisselerindeki hakları kısıtlayarak sermaye artırımında bulunacaklarını düşünüyorum. Böylece devlet şirkette daha fazla hakimiyet kurabilecektir. Eğer ki kaçakların haklarının kısıtlanmasının bedelli dışında bir yolu varsa onu da seçebilirler.. Bu sadece benim düşüncemdir. Bu arada altın çıkarma işi normalde 7-8 yılken yeterli veri elde edilmeden agresif bir şekilde 3-4 yılda çeşitli bölgelerde çıkarma ve/veya çeşitli bölgelerde olan madeni işletme tesislerine taşınacağını, hali hazırdaki yeterli veri elde edilmiş altın madenlerininde bir kaç ay içinde üretime geçirileceğini yada kamyonlarla merkezlere taşınacağını düşünüyorum. Çünkü başka çareleri yoktur. Yakında Yemende BAE, S. Arabistana karşı savaşa girmek zorundayız. Bu üçüncü cephe olacak. Libyada belki çok sorun yaşamayacağız ama Suriyedeki savaş giderek buyumek zorunda. Ve bir yandan da Yunana savaş ilan ettik aslında. Çünkü genel kurmak Ege denizinin yarısı -ki buna adalar da dahil munhasır ekonomik bölge ilan etti. borsa düşmesin diye bunları söylemek istemiyorlar ama gerçek bu. Şu anda yunan deniz kuvvetleri askeri tatbikat yapamıyor. Karşılıklı ultimatomlar uçuşuyor. Resmen adalarınız da bizim dedik anlamına geliyor bu. Savaş kaçınılmaz görünüyor. Eğer başlarsa buyuk güçler bunu durduracak. Yemen ve Libyaya çok mudahale etmeyecekler gibi geliyor. Ama Suriyede en az 10 devlet birbirine girecek süreçte.. Haliyle devlet bu stratejik madeni satamayacak.
Ben 70 lira olacak demedim piyasaya bu haberi yayıyorlar dedim .30-40 lira olsun ne farkeder önemli olan birileri topluyor demek bu . İpeke 4 liradan 12 oldu 3 kat gitti . 12 den 30-40 liraya gitse yüne 3 kat ne farkı var . Ben diyorum ki temel veriler çok önemli ama piyasada bir hber dolaşır ise yukarı sürerler bu güzel birşey ben hisse 4 liraya mı düşecek dedim ?yine bir örnek vermek istiyorım
RTALB Fk: 228 piyasada 30 milyon lotu var
İnvesting ve diğer telegram gibi yerlerde 2-3 liralarda yükselecek diye paylaşım yaptılar ve kısa sürede 8-10 kat gitti nasıl oldu bu ? ( almadım izledim )
Anlatmak istediğim bu ben al sat demiyorım kimseye fakat kozaa 30-40 hedefi veriliyordu bende bunu tastik etmek için paylaştım . Eğer birşeylere inanılmaz ise para kazanılmaz . Tahtayı sürenler spektir olmax dediğin yerde olur , olur dediğin yerde olmaz . Aselsan 10 liradan 46 gitmrdi mi ? Krdmd 1 liradan 5 liraya gitmedi mi ?
İpeke yi çakacak diyen arkadaşım ben burdan al sat demem 4 liradan geldi 12 den düşer 8 liraya satsrson gider 20 lşraya yürek ister burdsn almak ben elinde olan için konuşuyorum stop belli olsun dedim .
elbet ıpeği yukarı sürebilir ama spek sürebilir herhangi bir gurup süremez. daha önce söyledim ipeğin en az %75i spekte ama koza %50 diyeyim. spekğin ipeği sürmesi çok kolay ama temel bilen spekulasyona gelip almaz. sağlam yapar işini. varsa sepette kozal ve kozaanın dışında ipek, belli oranda bunun yarısını hatta daha fazlasını verir örneğin.
kozaa ve kozal çıkmıyorsa ipeğe bir gurup girdiyse ve bunu spekulasyonik bir biçimde 70e götürüyorsa bu arada kozaa ve kozal yukselmiyorsa. adrenalin ve kumar heyecanı arayan birisisiniz diyebilirim ama bu hakaret değil ki. nadiren de olsa gereksizce 5 tavan yapmış bir kağıdı tavandan alabilecek biriyim. Ama bu nadirendir. Bu davranışı ayda 3-4 kez yapıyorsak bağımlıyızdır bu adrenaline. Bağımlı olmak da insanidir ama hakaret değildir.
... .
Önceki yazılarım da İpek'e için eğer yukarı sürerler ise kozaayı hücum edeceklerdir dedim bu durumda spek kozaayı yukarı sürmek zorunda kalacak dedim . İpek'e için %75 oranında Spekde diyorsunuz bakın ben diyelim ki piyasaya bu haberi yaydım ben kendi grubum var spekilatörüm
İpek'e gireceğim . %75 oranında spekte mal var , ben o kadar olduğunu düşünmüyorum da var diyelim . Hisse 10 liradan 5.5 düştü alırım toplarım ve kozaa kozaa bakınca iyice toplarım . Tahtacı ne kadar baskı için veriyorsa alırım ky ne kadar veriyorsa alırım. 70 hedef mi verdim 50 lira yapar satarım . Sonuçta tahtacı bile ben eğer bu hissede 30-40 milyon lot alıp yukarı sürmek istesem engel olamaz arz talep meselesi. Bekleyelim bakarım 1-2 yıl dediğim olacak mı herşeyin en iyisini Allah bilir . Harun kahraman olayı da geçen sene oldu bu tahtada onuda bilirim ...
https://m.borsagundem.com/haber/wall...kapadi/1488722
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin +792 puan, ortalama tahmin ise +759 puan oldu.
Foreks'in 41 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +1488 puan olurken, en düşük beklenti -762
puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 41 analistin 40'ı pozitif, 1'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 2267,87 puan düşüşle 98842,24
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +792
Ortalama : +759
Maksimum : +1488
Minimum : -762
Katılımcı: 41[(+40)(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(05/05/2020 - 09:17:35)
9,08 iken millet korkarken formasyon hedefi 12,50 olarak verilmiş. Bakınız hisse nereye gitmiş nerden dönmüş...
endeksin en çok para dağıtan hissesidir zataalleri.
https://i.hizliresim.com/fcLOq5.png
xu100
kırmızı alçalan trend geçilmeden endeks pahalı ve çöp.
13 ve 50 günlük ortalamalar destek olmaya çalışıyor. Aşağı kırılırsa 2. yeni dip arayışına gidebilir.
kırmızı geçilirse 110 bine kafa atar.
https://i.hizliresim.com/6yjJV3.png
Endeks ne çok çıkar ne çok düşer..
Kağıt bazında düşünmek lazım..
Ucuz olan 6 ayı da iyi gelecek olan her zaman iyi kötü bı iş yapar..
Kozaa buna bı örnek..
Bilanço gelsin göreceğiz...
Fed bu kadar para basacak.avrupa birliği o kadar fon almak için karar vereceksanayi kendini 2 senede zor toparlayacak ve bizim sarı kızda hala dip tartışması yapılacak.şaşırıyorum bu tahtacı malları bir kaptırırsa o zaman taksiye biner
Acil 50-100 milyar dolar kaynak lazım . Yoksa durumlar çok daha kötü olacak . 7 lira dolar nedir ? % 15 artsa 8 lira ! Bu insanlar ne yiyip ne içecek ? Herşey uçmuş fiyat olarak . Dolarla fakirleşiyoruz yazık gerçekten . Buralardan dönmeli artık
#KOZAA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05051248018605
#IPEKE #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05051248589544
#KOZAL #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...05051249361889
citi her üç hissede de kemiksiz alışta.
İpek'in bütün hikâyesi anadolu metal ve dolayısıyla altında sahip olduğu kontrol gücünden geliyor. İpek güçlü duruyor ve toplanıyorsa bu diğer hisseler için olumludur. Neticede elindeki varlıklar ilgili bir değerlemeyi yansıtıyor ipek.
[QUOTE=VaLeNTiNe;4406175]Öyle bir kaynak bulunursa dolarda altında çok düşer. Koza'ya yaramaz.[/QUOTE
Kozalar düşse de toplar ülke olarak sıkıntıya girmek daha kötü ...
Evet oyuncular İpek'e yine geldi ... fark 1 lira kozaa ile . Tahtacının marifetlerini görelim .
Rtalb , Uluun ne hikayeleri var piyasada 10-20 kat giden hisse dolmuş . İpek'e içinde uçuk hedef veriyorlar temel bunu destekler veya desteklemez farkeder mi varsa stoptu tutmak morali yüksek tutmak gerek . Kozaa yı geçti diye üzülmek yerine kozaa tekrar yukarı gidip arayı kapatacak geçecek diye düşünmek lazım ..
Tahtacı İpek'e yukarı sürüyor ise kozayı neden basıyor aşağı yükselsin bırak ... sonuçta İpek'e yükselirken kozaa düşerse İpek'e negatif etki eder... dediğim gibi gruplar ile tahtacı kavga ediyor .... ve bence kozal kozaa daki kadar ellerinde mal yoktu baskılayamıyorlar ipekeyi.
Deniz Bey hosgeldiniz..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İpek'i çok eskilerden bilirim. Onda baskının alası vardır aslında. Salgın haberleri ilk patlak verdiğinde 5.6'lara kadar sağlam bir düşürme operasyonu var. Sonrasında ise birileri sağlam mala giriyor. Hatırladığım kadarıyla da Akın İpek ailesinden dolaşımdaki hisseler arasında mal taşıyan da çoktu. Müsadere kararının onanması sonrası İpek'te devlet oranı en yüksek olabilir.
Neredeyse her mesajda İpek ten bahsediliyor :) Anlaşılan İpek kozacıların psikolojisini bozmuş :)
Kağıt değil bı illete donustun artık..
Sabredecez bilançoya kadar
Yinede biseyler yapmazsan ne şamın şekeri ne Arabın yüzü...