XU30 AKTİF VADE;
TAVANA SÜREKLİ "6" (altı kontrat) veriyor birisi...
Küçük yatırımcı olamaz...
Bir kaç gün, pozisyon almamak, durumu gözlemek gerekiyor...
Printable View
XU30 AKTİF VADE;
TAVANA SÜREKLİ "6" (altı kontrat) veriyor birisi...
Küçük yatırımcı olamaz...
Bir kaç gün, pozisyon almamak, durumu gözlemek gerekiyor...
Yaşadığımız son 1 ayda herkesin kulağına küpe olması gereken bir kaç hususu KAPTAN paylaşmak istemiş :
1- Piyasalar tahmin edilemezdir !
2- Kredili, borç, short,long işlem yapmak yarın ne olacağını bilmeyenler için en büyük riski göze almak demektir!
3- Piyasalar acımasızdır!
4- Haber akışları ile değişen fiyatlar zamanla mutlaka olması gereken değere ulaşır!
5- Hiç bir hisse senedine aşık olmanın anlamı yoktur!
6- Acımasız olduğunu bildiğimiz piyasada ederine ulaşan hisseden mutlaka kar almak şarttır!
7- Hisse almadan önce ederini hesaplamak ve diğer analiz yöntemlerine uyarak işlem yapmak şarttır!
8- Bir hisseyi herkes alıyor diye değil temeli iyi ve ucuz ise almak gerekir!
9-Olası düşüşlerde biz koruyacak güç ne spk ne bist ne de kurumlardır bizi sadece elimizdeki nakit ve yönettiğimiz portföy korur. Bu sebeple dengeli ve mantıklı portföy olması şarttır!
10- Para sanaldır
Ucuza satmayın uyarılarına karşın depremzedelerin muhtaç olanları, afet bölgesinde yerlerini çok düşük fiyatlara satıyormuş. Depremzedelerin bir kısmını Bist idaresinin almadığı kararlar çarptı, bir kısmını da arsa spekülator ve simsarları çarpacak. Milyon sayıda olan sardalya sürüsünü yiyip bitiren kopekbalıkları, orkinoslar, yunuslar ve deniz dışından saldıran deniz kuşları belgeseli geldi aklıma. Sürüyü bitirene kadar durmayın, yok edin hepsini.
84 milyar dolarlık maliyet var ve bıst100 TAVAN...
Bence yabancı için harika bir fırsat.Yabancı yok ,diyenler lokomotiflerin takasına baksın.Bundan sonra 4480 KALLAVİ destektir...
Tüm tuşlara basıldı.Tüm cephane tüketildi..eğer olur da buna ragmen 4480 e gelirse:hedef 3.500 olur.
23 DERECE @yirmiucderece
Habertürk'ün Adıyaman'dan yaptığı canlı yayına dalıp "Cumhurbaşkanı yüzü yetiyorsa buraya gelsin?" diyen sağlık emekçisi B.A.'nın evine polisin gidip tutanak tuttuğu, hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kışkırtma" iddialarıyla dava açılabileceği bildirildi.
https://i.hizliresim.com/ae7mjjt.png
sağlıkcının canı yanmış inşaallah böyle bir dava falanda açılmaz
emlak buradaki durumu şöyle düşün eskiden otopark işinde deynekçiler vardı sonra onu resmileştirdiler ıspark oldu ,
bizim badem spor da depremle beraber işin içine resmiyet katmak için varlık,bes vs olaraka geri döndü ,
bundan önce kredi ile dönen oyun 2022 deki 22 milyar tl çoğu onların eseri ,
şimdi varlık,bes le oyun döndürüyorlar bir nevi er ryan devlet eli şimdilik kurtarılıyor:)
kaç gündür YF hikayeleri dinliyoruz baksın millet bugun gedik yatırıma hangi tahtalara bu kadar rahat giriyor bu kadar rahat para kazanıyor sorgulayan varmı yok bu yüzden alan satan bizim çocuklar gibi düşün
Bes alımları henüz başlamadı adamlar tahvili nakde dönemediki. O yüzden daha Bes ciler alamadı demiştim
fiyat destek direnç rakam konuşmadim farkettiyseniz.yönlendirici yazmamaya gayret eden biriyim.yon fikri de beyan etmemeye gayret ederim yuzdev35 40 yukselir duser diyemem.onu yatirim uzmanlari soyleyebilir.
10 aydir yaziyorum .gerekir yapar eder i birak edebilir yapabilir bile diyemem ben.
BİNAYI yapan Müteahit varsa tabiiki hapse girsin anladık Yahu bunu denetleyen yapı denetim Ruhsatı veren imzayı atan belediye yetkilileri
İçinde oturan ev sahibi kiracı Hatta önünden geçip bu binayı belediyeye şikayet etmeyen vatandaş bile içeri atılmalı değil mi?
https://i.hizliresim.com/dh0fqkd.png
https://i.hizliresim.com/ttt4ygl.png
Engin YILMAZ
@enginn_yilmazz
·
4s
Borsada işlemler yasaklansın olayı bitti mi? Bugün ortam sessizde.. Herkes enkaz altından kurtarıldı mı? Herkes piyasaya erişebiliyor mu şu an? Yoksa sadece borsa yükseliyor diye mi sessizlik var?
ne güzel söylemiş Engin bey bende aynı düşüncedeyim imtihanlar bitmiyor bu dünyada.
sabahta iftira atan dallamanın kafasında adam çok süslü cümlleler kullanmayı severler ama kalpleri çürük ,
bu yüzden yenileceksiniz...
o ne öyle yaw
bırak depremi . durduk yere yıkılacak gibi duruyo:drunk:
bizim aklımız hep fitne fasat hırsızlığa çalışıyor bakın neler olmuş dikkat edin sizlerde ...
Biraz önce alışveriş yaptım, kredi kartı temassız çekim yapmadı.
Konuyu araştırdım, deprem sonrası mağduriyetlerin önlenmesine yönelik, bir süreliğine, temassız işlemlere ara verildiği söylendi.
Laaaa şeytanın aklına gelmez, enkazdan kart bul temassız alışveriş yap
Şahsen küresel borsalarda sp500 de max. 4300 beklerim.Sonra aşağı sert düşüş...Temmuzda 1.32 dolar iken ayrıştık.Ama makroya bakalım; enflasyon %50 olacak gibi. Mevduat 30 u geçmiş..ve Seçim var..ve 3 dolar kallavi...
Yabancının yerinde olsam son 8 hafta yaptığı gibi agresif satarım.ve sabit kurdan dolar alırım...Küresel düşüşe BIST100 nasıl uyar?..
Para çıksa,yabancı satsa bile koca ralliler oldu(2020-22 de)..Ama bu çekincelere dikkat...
1 sene önce Lahmacun 15 liraydı şimdi 55 lira.
Gidin restoranın kapısında bekleyin 25 olursa alacağım diye.
Aynı hesap. Allah akıl fikir versin
Piyasa Tahminleri
@piyasatahmin
·
23d
AFAD: Çok yoğun bir artçı sarsıntı var. Olağan dışı bir durumla karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam artçı sayısı 3.858
o bölgede oturanlar böyle bir afad yorumu mevcut.
BES etkisi alış tarafında görünmeden tüm hisseler tavandan işlem görüyor.
BES almak zorunda olduğu için BIST30 başta olmak üzere derin hisselerde yoğunlaşacaktır.
https://i.hizliresim.com/tdkfev9.png
SPOT da Halk Yatırım ın alışları TVF alışı olsa Vakıf Yatırım ın satışları nedir!
https://i.hizliresim.com/d1hi358.PNG
Neye göre kimi yargiliyorsunuz o zaman? Burası mahkeme salonu mu?
Muhalif yada iktidar yanlısı olsun, insanları Küçük görüp kendi fikrine ters diye böyle bir cümle kurmak kimseye yakışmaz.
Muhalif de iktidar da bu sebepten dolayı kutuplasiyor...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
inanin o kadar çok yanildimki son 34 senedir.benim tek diyebileceğim 1 nasipden ötesi yok.2 rabbim kazancin hayrlisini versin,güle gülede harcamayı nasip eylesin tüm insankardeşlerime.
keskin cümleler kurup,fikir beyan edip vebal almak istemem.olurda biri yanliş anlar.
Bazen en doğru en yalın ifadeler dahi yanlış anlaşilabiliyor.kaldıki ifade bozukluğu var bende.60 küsür Türkçe sorusundan 34 Türkiye ort.masini zor tutturmuşdum zamaninda.
Depremin Vurduğu İllerde İkamet Edilen Binanın İnşa Yılına Göre Hane Halkı Oranı
Habertürk/Ahmet Hamdi Girgin
https://i.hizliresim.com/n07ce2g.png
Mahkeme Kararları
@mahkemekararlar
·
17d
Yargıtay 12. Ceza Dairesi
Kalitesiz malzeme kullanımı sebebiyle binanın depremde yıkılmasında, taahhütnameyi veren fenni mesul mühendis, inşaat ustası, bina sahibi ve müteahhit bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu işlemiştir.
E: 2020/12133
K:2022/10714
K.T: 27.12.2022
asıl suçlu arsa sahibi....
Malesef borsada duygusallığa yer yok,
depremzedelerin malına ucuzdan çöktüler ve işleri bitince çarşamba günü bistti kapattılar, bugün de bist tavan açtı, sizce bu tesadüf mü
Yabcak bişii yok, malını kaptırana geçmiş olsun demekten başka
Üzülmeyin borsada fırsatlar hiç bitmez, sağlık olsun
Temassızlar bir kereye mahsus şifre istiyor ondan sonra devam
Güzel kardeşim..5.500 de tüm malı satıp yine böyle yorum yapınca Ayasofya kardeş; yorum yapmazsam iyi olur,bazı arkadaşlar rahatsız oluyor,ZARAR EDERLER ..dedi..
Eğer ali-cengiz olayı olmasaydı.zaten çarşamba bile 4200 gördük...
Üstelik argumanlarla-teknikle konuşmuştum..hatta KUTUMA GİDECEĞİM(UZLAŞMA) DİYEREK 6200 den short açtım...onları 5200 den kapatmıştım..
Ama içiniz rahat edecekse: GUNDİ gibi..ASLA DÜŞMEZ,DERİM..
arada biri çıkıp no more bets thank you dese ya ortamın ambiansına uygun olur
Abka abi bu işin piri, dedikleri harfiyen çıkıyor