https://www.hisse.net/topluluk/showt...62#post6444862
Printable View
Dolarda hızlı bir düzeltme yapıp cephaneleri harcamayacaklar anlaşılan.
Rahatça dolarda beklenebilir derim.
Kasada ne zaman + 20-30 milyar dolar rezerv oluşmaya başladı veya İhracat ithalatı ne zaman 3 ay boyunca üst üste geçene kadar beklemeye devam.
En önemlisi KKM nin bitişine kadar beklemek de olabilir.
kepenk aralığından seneye gel al paranı yazan yeşil A4 kağıt verirler
Bugün bjk dan puan alırsa gonyaspor başkanım beni rakı içmeye götürür
DÖVİZ neden bugün çıktı sorusuna cevap ararken MB bankası başkanı ataması yapılmadan önce yeni MB başkanı kredibitesini ilk günden yıpratmamak için olabileceğini ben okudum.
DÖVİZDE gerçekten büyük bir artış oldu bu yönden düşünülürse Çok doğru bir tespit
artık bu akşam MB başkanı atanabilir ama Şimşek bu hanım efendiyi istiyor mu? acaba soru bu.
Bence akıllıca ve zaten olması gereken malumun ilanı.. Hayırlısı olsun. NO PAIN NO GAIN
https://i.hizliresim.com/m3yz6rh.png
Seçim öncesi de dediğim gibi hedefim 51 lira
Aralık 2021'deki KKMnin icadından önce ve hemen sonraki kısmen stabil dolar kuru olan 13.8'in bugünkü değeri tüfeye göre 26,2, yi-üfeye göre 29,2 ediyor. ABD enflasyonunu da hesaba katarsak sırasıyla 24,0 ve 26,8 ediyor.
Bu aralığın dolar kurunun makul değeri olduğunu düşünüyorum, üstü paniğe giriyor, kkm ilanında görülen 18.36 tepesinin bugünkü ederi ise yukarıdaki hesaba göre 32 ve 35,6'dır (tüfe ve yi-üfe). Yani bu seviye de panik oluşursa görülebilecek tepeye aday.
Kılıçdaroğlu, PKK ve FETÖ işbirliği olmasaydı, bu seçim havada karada farklı alınırdı.
Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, ve Meral Akşener liderliğindeki yerli ve milli bir oluşum bir sonraki seçimi siler götürür, rahat kazanır.
Ama önce CHP den FETÖ ve PKK artıklarının izi silinmeli, yerli ve milli olmayan hainlerle her türlü ilişki ve bağ koparılmalı.
Ekonomi bu halde iken seçim kaybedilmesi tarihe geçecek bir hainlik ve aptallıktır.
:evil: Fetö izi ve artıkları he mi...?
Aç AKP kadrolarına ve geçmişlerine bir bak bakalım. Milletin z.k.nde bile değil.
PKK dersen... HDP nin veremediğini veriyordu bir zamanlar birileri konjonktür uygun olsaydı.
Geride de çok var. BOP bla bla... diyip... Seçimle bu ülkede iktidar değişeceğine inanan.
Senin tespit daha iyiyimiş...
5 önemli büyükşehir yönetiyor. rantın merkezi. ne yapacak enflasyon, cari açık, bütçe uğraşır mı?
O zaman seçim neden kaybedildi? Hakan Bayrakçı ilk seçimden önce çok geniş çaplı CHP nin başında kim olsa en az oy verirsiniz diye seçim öncesi anket yaptırmıştı, 4 aday içinden, en az oy alan Kılıçdaroğlu çıktı. Hem de çok farklı olarak.
Biz bilimsel istatistiklerle konuşuyoruz. İşkembeden sallamıyoruz.
https://youtu.be/p1g_dLwEhss
memed güzel bir strateji ile çalkalanmış kolanın gazını aldı
biraz püskürtme doğaldır
şimdi biraz da püskürtmesiz, boşa akan kısım olur
25 lirada kısa vadeli bir denge bekliyorum
müdahale falan olmadan rutin düzenekte 25 etrafında salınır
ama bir ihtimal 28 e gidebilir, ordan 25-26 ya yerleşir.
daha ortada bir politika dizini göremedik, onu görelim sonrasını konuşuruz
Yahu başta forum, sosyal medya vb. olmak üzere kendini aşırı derecede ciddiye alan insan mevcut.
"Yok ben öyle demiştim", "Yok böyle demiştim..."
Aynı adamın 2 önceki gönderisi: BOP, Amerikan Emperyalizmi, Rus yayılmacılığı...
Sen kimsin?
Ulusal 30+ kanal, bir o kadar gazete, bütün devlet imkanları...
20 küsur yıldır devletle özdeşleşme imkanı...
Hangi bilimsel istatistikmiş o?
Veri koy ortaya hele. Biz de görelim. Tartışalım.
İşkembeden veri, doğru uydurmakla olmaz o iş.
Koy verilerini görelim. Tartışalım. Doğruysa ikna olalım.
Hep aynı traş.
"Biz demiştik..."
Zorla K.K.' cu yaparsınız insanı.
Seçimde olayı kk yönetti.Tüm strateji onun eseri,altılı masayı o kurdu,en düşük oy alma olasılığı olan aday o olmasına rağmen illa ben aday olacağım dedi,seccade ve azerileri dışlayan boru hattı gibi garabetleri es geçelim,rusyaya ne iduğü belirsiz postasını da es geçelim,neticede destekledik muhteremi.Sandık güvenliği konusunda kim soru sorsa o iş bende dedi,sorun yok dedi,seçim akşamı o da ne 190 bin sandıkta müşahit yok,anka ajansı diye bir ajansımız yok ortada tek bir veri kaynağı var o da 20 yıldır olduğu gibi akp güdümündeki aa.Beş yıl boyunca yapacağı tek bir iş vardı,o da sandık güvenliği beceremediler veya becermek istemediler.Acaip garip bir adam olan tuncay özkan hala yerinde.Ve kk bana güvenin burdayım be deyip duruyor.Sen ordasın da ben ve tüm ailem artık senin yanında değil.Bir daha sana oy falan yok.Hala koltuğunda oturman da bizim zekamıza hakaret.Bence sen reis den daha önemli bir akp lisin.
Biraz önce seçimden önce ekonomik durumu anlattığım arkadaş ile görüştüm. Kanka sen doğru söylüyormuşsun dedi. Aslında bu seçimi kk kazansa aynı şey onun başına gelse bugün kk ve ekibi bu taşın altında kalacaktı. Bundan sonra çok şeyi anlatmaya gerek yok yaşayarak öğrenecekler çok büyük bir mucize olmazsa silinip gidecekler.
KK gelince elbet ekonomik olarak değişen bir şey olmayacaktı.O cenahta batığız,kim gelse fark etmez.Temennim liyakat ,adalet,hukuk konusundaki revizyonlardı.Yoksa ekonomi konusunda ne desek boş,bizde adettir ölünün arkasından konuşulmaz
Yahu AKP seçmeni ile muhalif seçmen arasındaki fark da budur.
AKP seçimi kaybetse, 1 kişi gıkını çıkaramaz, "bombayı ellerine aldılar, gelecek seçimde biz iktidar oluruz!" diye de sevinirlerdi.
Oysa CHP başta, Millet ittifakına oy veren herkes sanki partinin sahibi...
Sen kimsin? Hangi veri, istatistik, öngörü ile konuşuyorsun?
Oy veren olarak tabi ki hakkını sor. Ama ülke gerçeklerinden de bu kadar kopma be arkadaşım?
Sen kimsin? Hangi veriye sahipsin? Neye ne kadar hakimsin?
Her bir oy veren ayrı ayrı muhalif... Eee ne bekliyorsun bu koşullarda?
Dile kolay önümüzde 5 sene süre var. Devalüasyon yaparsın ve tasarruf edersin yine o 5 seneyi paşa paşa idare edersin.
Bu züğürt tesellisi. Sanki Türkiye tarihindeki ilk devalüasyon.
Yani, biz işi beceremedik, ve seçimi göz göre göre kaybettik, biz ahmağız, aptalca stratejiler uyguladık demek daha dürüstçe olurdu.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...65#post6418665
seneye 2 seçim birlikte gelir
çokta fifi
Ekmelettin,abdullah gül ün çatı adaylığı ,muharrem ince nin yalnız bırakıldım kaybetmem istendi iddiaları ve altılı masa.Tüm bunların faili KK.Tüm parti üyeleri de bunu doğruluyor ,misal ekmelettin olayı hiç bir parti kurulunda tartışılmamış,tamamen kk nın insiyatifi.Ben seçmenim,kim olduğum da 10 ay sonraki belediye seçimlerinde gözükecek.Ankara ve istanbul belediye seçimleri kaybedilince kim olduğumuz belli olacak.Ömrümde chp dışında partiye oy vermedim ama yeter artık bu kk bizi bildiğin salak yerine koyuyor.Yahu terlik olsa oy veririz dedik terlik kadar olamadılar.
:evil: AKP seçmenine "ohhhh olsun" diyen var işler kötüye gittikçe.
Bence önce bu türden muhalif seçmene "ohhh olsun."
Kuzu kuzu silkelendiği ortamdan, görece demokrasiye geçse önce bunlar başlayacak şahlanmaya...
Neyine gerek? Mis gibi "meeee" lemeye devam.
Yahu anketlerde en fazla oy alan aday imamoğlu en az oy alan aday kk,iktidar ekranlarda aylarca bangır bangır yayın yaptı kk aday olsun diye,imamoğlu aday olmasın diye dava açtılar.Yahu göster onu aday,sıkıysa siyasi haklarını yasaklasınlar,o durumda madem imamoğlunun önünü bu şekilde kesiyorsunuz o zaman ben adayım dersin tulum çıkarırsın.Ama niyet seçimi almak değil ki.
Yav bosverin siyaseti, gecti gitti 5 yıl genel seçim yok. Yerelde de İreis ne varsa süpürür. Sapsarı olur memleket.
Bu Gaye hatunun ataması neden olmadı daha? Bu gece gelir herhal.
O değil de KK ciddi ciddi 2028 seçimlerinde bunları deviririz hesap soracağım diyor.Aslında vatandaşı olmasan komik ülke de vatandaşı olunca sıkıntılı
Yahu truman şov diyorum inanmıyorsunuz.Hepsi bizi keklemek için varlar.
Onu diyorum ya ,truman şov bu.Bunlar o koltuklarda oturacaklar,her akşam kafamızı ütüleyecekler,değişim diye bize umut verecekler sonra sağcısı solcusu el ele ihale kovalayacaklar.Yok bana bu kadarı fazla bir daha oy falan kullanmam.