Seçil Erzan'ın, Fatih Terim ve Arda Turan'la olan mesajları ortaya çıktı! 'Sana imzasız kayıtsız 15 milyon Dolar nakit akışı sağladım!', 'Beni rezil ettin, sen kimi oyalıyorsun!'
https://www.fanatik.com.tr/plus/gale...rsun-2535185/1
Printable View
Seçil Erzan'ın, Fatih Terim ve Arda Turan'la olan mesajları ortaya çıktı! 'Sana imzasız kayıtsız 15 milyon Dolar nakit akışı sağladım!', 'Beni rezil ettin, sen kimi oyalıyorsun!'
https://www.fanatik.com.tr/plus/gale...rsun-2535185/1
Yüksek dolaylı vergi nedir? Türkiye neden ekonomik olarak ileri gidemiyor? Hepsi bu 6 dakikalık video da. Yüksek dolaylı vergi, Kayıtdışı ekonomiyi teşvik ediyor. Kayıtdışı ekonomide de kimin eli kimin cebinde belli değil. Doğal sonuç? Fakirlik.
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
Ocak ayı enflasyonu çok yüksek bekleniyor, TÜİK için bile % 5.4 konuşuluyor.
Emeklilerin bir kısmı ki bu köylülerin bir bölümü, köyden çıkmadan emekli olanlar verilen neyse , " Bereket versin " diyerek cebe atarlar, zaten ya kuş yemi alacak prim ö demişlerdir ya da yalancı şahitle kapanmış sahibi ölmüş bir işyeri üzerinden mahkeme yoluyla sırf bu işe bakan avukatlar var tanırım uzaktan . Sen 3 lira fazla alsan o gözlerini kocaman açıp sarı Öküz gibi bakarlar, ne ödenen primin ne verginin büyüklüğü ile ilgili fikirleri vardır bu a. Q. yaşlı puştlarının.
bu hayınlaaa , prim ödemeden emeklüüü olmuş 15 temmuz hayınları, sadece parayı cebe indümeye bakaalaaa,
Yaw biraz karıştırsam da doğrudur, ben hile ile emekli olmuş insanlar biliyorum, yasal mesnedi olsa da ispat edilemez, çok uzun zaman önce emekli olmuş bunlar , bu adiler, bir de, camide ön safa geçme telaşı yaparlar, ulan bunları alacaksın kızgın yağa oturtacaksın , bu puştların bir kısmıda bsşında takke elleri birbirlerinin.... Geçenki videodaki it neler gibi ...
Ne desek hırs alınmaz ülkeye külliyen zarar bu pislikler...
SGK bayağı bir emeklilik iptali yapmıştı ama çok daha fazlası var sistemde zaten sosyal ysrdıma dönüştürülüyor doğru terim.
Olan hakkıyla prim ödeyip emekli olanlara oluyor...
TC de iktidar ve muhalefet 40 yaş altındaki tüm kadın, erkek, ev hanımı, bağkurlu vs herkesi emekli yapmadan durmayacak.
Sonuç 85 milyondan en az 40-50 milyonu emekli olacak...
Ve Fatal error olacak.
Son seçim öncesi 7200 primli bağkurlular da emekli edilecek.
Bir sonraki seçimde ev kadınları ve EYT yi kaçıranların hepsi kademeli olarak emekli olacak.
TC emekli ülkesi haline gelecek.
Sonuç: Emekli maaşı sosyal yardım bile olmayacak.
Sadece 65 yaş üstü harçlığı şekline dönüşecek.
Yani emekli kavramı toptan ortadan kalkacak.
Şu an için EYT tarihi 8 Eylül 1999, bu tarihten önce SGK'ya giriş yapmanız lâzım yâni 25 yıl geçmiş bile, kademeli geçiş falan hikaye BAĞ-GUR emeklisi eğer o tarihten beri primlerini ödüyorsa zaten 9.000 günü buluyor, 7.200 gün safsata belki ara verenlere yarar, o da serbest meslekte çok azdır.
AKP s. eşeğin önüne ot koymaz, gerekse hiç bir siyasi koymaz.
Ya ben de bu 40 yaş emeklilik konusu açıldı mı deli oluyorum. Kardeş yok öyle birşey. 40 yaşında emeklilik 30 yıl önce Demirel döneminde kaldı. Bunun sürekli tekrar edilmesi ve azalan emekli aylıklarına bahane gösterilmesi de ayrı bir facia. En az emekliler akp ye oy veriyor o yüzden böyle demek kadar yanlış ve kötü niyetli.
Önceki çalışma bakanı bizzat kendisi emeklilik bekleyen EYT lilerin yaş ortalaması 49,9 dedi. Yani bu kanun çıkmasa idi de zaten 2 yıl içinde EYT lilerin % 80-90 ı emekli olacaktı. Bunu kendimden ve çevremden de biliyorum.
Bir kere 40 yaşına emekli olan adam yok, yok, yok yok...... mümkün değil. Bir adam hem 1999 dan önce sigortalı olacak hem 18 yaşında işe başlayacak hem de 1 gün bile eksiksiz full primi yatmış olacak, pratikte çok çok zor bir ihtimal. bu durumda bile minimum 43 yaşında olması gerekiyor. son kanunla 43-45 yaşına emekli olan sayısı %1-2 filan dır. Keşke son düzenlemede min 50 yaş şartı koysalardı da milletin 40 yaş emeklilik diyenlerin eline koz vermeselerdi, belli ki bu kozu bilerek verdiler.
Kafayı buna değil gelir adaletsizliğine yormak lazım. Daha bugün TÜİK in gelir dağılımı araştırması yayınlandı. ilk %20 lik dilimin toplam gelirden aldığı pay gittikçe yükseliyor. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Biz burada birbirimizi yiyoruz sen 2 sene erken emekli oldun diye.
Merkez Bankası :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ebeb25c2bc.png
40 yaş denirken 43 deniliyor bir tanıdığımın kız kardeşi 43 yaşında emekli oldu " tabii olsun herkes götürür ken iyi " gibisinden salak salak konuşuyor du. Dünyanın neresinde 43 yaş var yüzde1 bile olmasın yüzde sıfır olmalı.
En çok Emekliler AKP ye oy veriyor işte bu da karşılığı 43 yaş ve sonrasında Eylül 99 u tutturan yaşadı günle haftayla sistemin dışında kalanlar bir yana bu kişi ve ailesi bunun şimdiki yaşından prim ödediği günü bırak daha fazla süre para çekecek. Her şekilde yanlış gerekirse çalılma hayatı içinde 10 yıl asgari ücret düzeyli işsizlik sigortası olmalı ama sistem deforme olmamalı .
42 ila 45 srasında emekli olsn eyt li çok sayıda. Bizim apartman görevlisi diğer apartmanın görevlisi 44 de emekli oldular.
https://i.hizliresim.com/dnbii9b.jpg
G. Amed abi, senin akrabalarda gebermek bilmiyor galiba, ortalama yaşam süresi 75 yaş haber ver bari.:oleyo:
eeeyyy hindistan
yaw her yer aynı ya
https://tr.euronews.com/2024/01/22/b...m-oncesi-yapti
Babür Camisi Hindu tapınağına çevrildi, açılışı Başbakan Modi seçim öncesi yaptı
Bu zırvalığın çözümü işsizlik sigortası en az asgari ücret düzeyinde işsizlik maaşı olmalı, ayrıca İŞKUR da insanlara iş teklifi edecek, bulacak, bulamazsa adam gibi para ödeyecek, bulunan işe mazeretsiz ret çekenlere, işsizlik sigortası ödemeyi durduracak.
Sosyal yardımlarla emeklilik birbirine karıışmsyacak , emekli olan da bilecek ki hiç bir ek geliri olmasa o para ona yetecek.
Kime söylüyoruz A. Q. Millet sen EYT düşmanlığı yapıyorsun diye hem kendinin hem çocuklarinin emekliliğini çöpe çevirmeye razı, üstüne de haksız para aldığını bilenler bereket versin buna da deyip kenardan bizi izliyor , bunlar konuşsun da biz de fazlasını alalım diye.
Bunların sayesinde saçma sapan BES e hükümet emekliliği yükleyecek zaten bütün dertleri o bizim verdiğimiz yetmez sen bi de BES yaptır.
https://x.com/Saka_larr/status/10361...GuoiRZMIQ&s=08
amcaları götür üstad.
aynen abi imzamı atarın
ama forumdan bile yok 40 yaşına kadar prim odedim deyip 40 sene maaş almaya talipli çok var onlara bile anlatamıyorsun nerede omegasını yitirmiş yaşlı dimağlara anlatacaksınız.
iş üretim diyen yok maaşa talipli çok 3-5 yerden maaş alanlara sesini çıkarmayan halkımız yüksek prim yatıran da odemesinin karşılığını almasın istiyor keza kıdem tazminatları da öyle eskiden ev alınırken şimdi araba ancak.
Benim gözlemim öyle değil.
Belki en kötüsü Tunç Soyer’di.
Gerçi yine aday gösterilse yine seçilirdi.
Mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Turgay İzmir Büyükşehir için aday gösterildi. İyi işler yapabilir gibi geliyor bana. Tabi Özgür Özel’i zamanında desteklemiş olması bir etken olmuştur.
Ben oy kullanmaya gitmeyeceğim ayrı.
Seçim günü işim var. Müsait değilim.
Cemil Tugay 5 li müteahhit grubunun adayı imiş diyorlar...
Bundan eleştiriliyor CHP...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birde köyde şehirde azıcık bir prim ödeme veya prim başlangıcı bir işe girişi baz alınarak emekli edilen belki 3 milyon kişi vardır.
yarından geçerli olmak üzere benzin grubunda 2,50 TL, motorin grubunda 2,30 TL fiyat artışı bekleniyor.
Artsın dolar artsın. Tl maaş alanlar düşünsün :)
Gençlik Aşkıyla Eskişehir programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti nin gençlerin her alanda önünü açtığını belirterek Siz, şu anda karanlığı aydınlatan gençlersiniz. 31 Mart gecesini de sizler aydınlatacaksınız. dedi.
https://www.karar.com/guncel-haberle...uyor-1-1832383
öyle bişey yok eren erdem denen çakma chp li gizli akp li bir şahıs var
kurultay zamanı kk nın tetikçiliğine soyundu medyedan sorumlu bi ünvanı vardı özel gelince kapıya kondu
şimdi hergün özele giydiriyor
bu sabah önce trthaberde sonra ahaberde bu zatın paylaştığı twitlweri kullanarak izmir adayı üzerindenden saldırıyorlardı
tunç soyer herkese sempatik gelebilecek bir aday değildi sevenide sevmeyenide çoktu
karşıyaka belediye başkanının böyle bi antipatikliği yok
Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida bugün parlamento konuşmasında ülkesinde deflasyona kesin bir son vermeyi planladığını açıkladı. Kişida konuşmasında Yönetimimin en büyük misyonu ekonomiyi canlandırmaktır ifadesini kullanırken, hane halkı gelirini artırmak için 'mümkün olan her şeyin' yapılacağını belirtti.
https://www.karar.com/dunya-haberler...ilacak-1832496
Güncelleme rakamlarına da güncelleme gelmiş!
Yakında beşer beşer güncellenmese bari!
Diyarbakır da HDP önündeki oturma eylemine katılan Celil Begdaş, 3 Mayıs 2023 günü HDP çocukları dağa kaçırıyor diyerek suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gitti. Burada polislerin rutin kimlik kontrolüne takıldı.
Yanında can güvenliği olmadığı için kendisine tahsis edilen koruma polisiyle gelen Begdaş, GBT kontrolüne alınınca hakkında kasten adam öldürmek suçundan İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 45 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.
Hemen infaz savcılığına sevk edilen Begdaş ın, cinayet suçundan aldığı cezanın Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce onanarak kesin hükme bağlandığı ve bununla ilgili 775 gün daha cezaevinde kalması gerektiğine dair hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olduğu belirlendi.
Adli sicilinde 17 suçtan kaydı olduğu görülen Begdaş ın şartla salıverme yasası kapsamında tahliye olduğu, ancak çıktıktan sonra da birden fazla suç işlediği için bu kararın geri alındığı ve cezasının kesinleşmesinden sonra teslim olmadığı belirlendi.
Begdaş hakkında müddetname düzenlenerek 2 No lu T Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmesi istendi.
İki polis Onu cezaevine götüreceğiz diyerek adliye binasından çıkarıp cezaevine doğru yola çıktı.
Bu sırada tuvalete gideceğini söyleyen Begdaş, iddiaya göre Süleyman Soylu yu arayıp FETÖ cülerin kendisine tuzak kurduğunu belirterek yardım istedi.
Polisler yolda araçlarının bozulduğunu, arıza için araçtan indikleri sırada Begdaş ın araçtan atladığını, hava karanlık olduğu için dur polis ihtarında bulunmalarına rağmen ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdiğine dair tutanak tuttu.
https://www.sozcu.com.tr/suc-makines...bi-ceza-p17311