Sute ikidir yapılan zamlar
Firmalara ek maliyetmi getirdi
Komik olmayalim piyasa böyle islemez
10 tl ye aldığım peyniri 20 tl ye aliyom😁YTD
Printable View
Meslegimden dolayı bu sektörü iyi bilirim
Firma civciv asi yem Her şeyi verir
Size kalan iyi bakımdir
Nekadar az kayıpla devreyi tamamlarsaniz
Okadar iyi kazanırsınız.yani işin erbabı olup
Kazanmayan çok azdır talep fazladır bu ise
Bir vet.arkadasim 15 bin.likkumes batirdi
Niye? Işin basinda durmadı önemsemediYTD
3 ay oldu burayi takip ediyorum. Pek bisey yazmisligim yok. 2 haftadir matrix kullaniyorum. Bolca boş vaktim oldugu icin cikis inisleri takip edebiliyorum. Matriksten anlik alan satan takip ederken goruomki biri bi alima baslio sert bi cikis oluo ama diger yandan bos olan kademeleri genellikle iş yatirim oyle bi basioki. Biraksa cikacak kagit. Resmen hayir cikamassin diyor. Cok net bi sekilde tahta sahibi cikmasina engel oluyor. Artik nedeni buralardan mal toplamak mi veya fiyati dusuk tutup kottan cikmak icin cagri fiyatini dusuk tutmak mi. Anlamadim. Diyorumki amaci mal cakmak olsa bence degil tahta sahibi bi cikartir kagidi yukari cikarken mali verir ky ye. Buralardan bu guvensizlikle kimse mallanmaz.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolaplara dayanan kazanır
SM-G955U1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm parayı tavuğa gömdüm maliyetim yüksek. Bilançodan hisse başı 3-4 tl artı gelmesi lazım , her sabah tansiyonum çıkıyor .
Ben daha eve yeni girdim. Tavuk bakmasınıda cok iyi bilirim. Zaten işin başında olmayanlar batırdı onlara lafım yok. Benim tesisin maliyeti 3 trilyon civarinda. aylık kazancım 10 bin tl. 100 bin kapasitem var. kış aylarında 100 ton kömür yakıyorum. çünkü aldığınız tavuğun gögüsü kararmasın diye. (göğüs yanığı) . şu anda kömürün tonu 450 tl. elektirik 2 ayda 18 bin tl geliyor. 4 kişi çalışıyor. bu hayvanların altına talaş seriyoruz 25 ton. tonu 650 tl. amortisman giderlerinden hiç bahsetmiyeceğim. Risk faktörünü siz biliyorsunuz . daha bunun cevre mühendisi elektirik mühendisi muhasebesi iş güvenliği paraları var. 2016 yılında sektör kötü iken bizim bakım ücretlerinde indirime gittiler. bizde sektörün durumunun kötü olduğunu bildiğimiz için sesimizi çıkarmadık. 2017 de ise indirimleri geri aldılar. sanki zam yapmışlar gibi görüntü. şimdi durum ortada bilançolar ortada. markette satılan tavuk 6.5 tl yerine 6.7 tl olsa talebi etkiler mi? iste bizim istediğimiz bu sadece.
Kottan 20 liraya değil 40 liraya çıkarlar minimum dolayısıyla bu oyunları geçsinler.
Olumsuz düşünürsek finansal giderler fazla gösterilip zarar bile açıklayabilirler ve bu fiyatlanıyor deriz ama bu 100 bin lot işlemle olmaz el değiştiren mal bu durumda 20 bin lotu geçmez.
Benim görüşüm son 2 çeyrek bilançolarındaki hareket dikkat çekti dolayısıyla bu da speğin tarzını değiştirdi. Kısa kısa 3-4 liralık hareketler oldu sonuç olarak hisse hala 20 liralarda son 2 gündür tahta hareketlerinde serbest satışlar fazlaca oldu bu da yatırımcının bıktığı anlamına gelir niye bıkmasın kafamdaki diğer şirketlere gidip buraya gelsem yüzde 40 artıdaydım şu an dolayısıyla ya bekleyeceksin ya da çıkacaksın diyor spek. Hisse sığ olunca da 40 bin lotla 50 kuruş anında basabiliyorlar.
Teknik analizlere bakarsak çıkışlar öncesi oluşan dipleri görürüz bu noktada sert tepki gerekir. Borsada psikoloji önemlidir şu an bazı yatırımcılar maliyeti geçsin satayım noktasında dolayısıyla sizden 21-22-23-24lerden satmanızı bekleyecekki 30 üstüne atsın. Yükselişler hızlı düşüşler dağıtılarak olur dolayısıyla spekler hisse düşerken kazanır tepeden de dipten de.
Şu an en önemli eksik hacim, hacim 20 milyonu geçtiğinde anlayacağız olanları.
Ha biz burada bunları yazdıkça daha da bezdirecek belki de biraz olumsuz mu konuşsak napsak :))
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haftalık görünüm böyle..
https://invst.ly/6iwui
Bu hafta boyunca iş bankasi hep satistaydi pazartesi 4000 alim yapti
Sali 6 bin carsamba 11 bin persembe 77 bin cuma 23 bin satti. Toplamda 113 bin satti. Ama haftalik takasa baktigimizda. 31 bin ekside gozukuyor. Neden boyle acaba. Marrill elindeki mali aksam iş yatirimami virmanliyor. Nasil bi oyun var anlamadim. Bence malin buyuk bi kismi iş yatirimda oldugu icin. Iş yatirim satis tarafinda gözukuyor hep. Ama mali da toplayan yine ayni kisi baska araci kurumlar araciligiyla. Toplayabildigini yoplayacak arada bir sert cikislar yapip mallanacak tahta sahibi. Belki cok uzun sure surundurcek bizi ama eninde sonunda bu kagidin hakki olan 50 li rakamlara gelecek
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
peki sektor suan yuzdesel olarak kimlerin elinde ...
sizin sektor icinde buyuk balik kucugu yutar diyebilir miyiz ?
zararina kimse mal satmaz ...
kaldi ki banvit esas yurt disi satislari karliligi artirdi pazari sadece turkiye degil
son zamanlardaki senpilic rrreeekkllamlarinin artmasini da bi nevi satislarindaki dususten kaynaklandigini dusunuyorum belkide sebebi banvittir reyonlarda banvit en fazla urunu olan marka...
haftalık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...56#post1651656
2016 konsolide bütçesinden bazı verileri paylaşmak istedim. Evet 14 şubatta dönem raporu 27 şubatta da konsolide yılsonu bütçesi gelmiş. Vakti geliyor yavaş yavaş. Gelen bilançolar bizi tatmin edecek mi? Beklentilerimizi karşılayacak mı göreceğiz? Açıkcası benim acelem yok. 2018 ilk ve 2.çeyreği de beklerim 3.çeyreği de.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...70b8477f62.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a8751df96f.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3d26df9fda.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4b25ddb8b8.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ac5d928ebf.jpg
Bu da 2016 son çeyrek vergi dairesine verilen beyanname.
2016 ne kadar ölçü olur orasını bilemem. Çünkü karlılık 2017 de arttı. Bunlardan daha iyi verilerin geleceği kesin diye düşünüyorum.
sen bu isin belliki icindesin diye soruyorum.keskinoglunu banvitin ortak olma veya satin alma durumu varmi.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıl çıkan bir haber....
Bence Keskinoğlu nun zor günler geçirdiği şu zamanlarda brf yine radarına almiştır.
27 Nisan 2017, 11:11Keskinoğlu'ndan Satış Haberleriyle İlgili Yalanlama *Banvit'i 470 milyon dolara satın alan Brezilyalı gıda devi BRF'in, *Keskinoğlu'nu tekrar radarına aldığına yönelik çıkan haberlere şirketten açıklama geldi. Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu, satış haberlerini yalanladı
"YÜZDE 100 TÜRK SERMAYELİ BİR KURULUŞ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ"
Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"2016'yı 1 milyar 150 milyon TL ciro ile kapatıp 54'üncü yılına giren ve *Türkiye'yi 70'i aşkın ülkede temsil eden şirketimiz, kuruluşundan bu yana; gerek ticari ve sosyal paydaşlarına, gerekse de kamuoyuna karşı duyduğu sorumluluğun bir yansıması olarak tüm faaliyetlerini şeffaflıkla yürütmüştür.
Son günlerde, şirketimizle ilgili bir satış süreci olduğuna dair gündeme getirilen iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır, 2017 yılı için planlarımız arasında böyle bir hedef söz konusu değildir. Keskinoğlu Şirketler Grubu olarak, 2017 yılı itibariyle; yönetim aşamalarında profesyonellerle çalışarak kurumsallaşma sürecini başlattık. Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak, sektörümüzde bu alanda da öncülüğü üstlenmenin getirdiği sorumluluk ve yeni yapımızın oluşturduğu dinamizmle birlikte, büyüme hedeflerimize ve yeni yatırımlara odaklanmış durumdayız."
"BUNLAR SPEKÜLATİF SÖYLENTİDİR"
"Bunun dışındaki tüm iddiaların, kamuoyunu ve ticari paydaşlarımızı yanlış yönlendirebilecek nitelikte, spekülatif söylentilerden ibaret olduğunu belirtir; tarafımızdan yapılmayan açıklamalara itibar göstermeyeceğiniz inancıyla, hassasiyetiniz için teşekkürlerimizi sunmak isteriz."
KESKİNOĞLU, 75 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Keskinoğlu Şirketler Grubu; piliç eti, ticari yumurta, organik gübre, viol, yem, zeytinyağı ve sabun üretiminin yanı sıra, damızlık civciv ve yarka yetiştiriciliği, etlik ve yumurta yönlü civciv üretimi, lojistik ve son olarak 'Tavvuk restaurantları' ile faaliyet gösteriyor. Merkezi Aksihar'da olan şirketin çalışan sayısı 3 bin 600. Şirket 75 ülkeye ihracat yapıyor. 1.2 milyar TL ciroya sahip şirketin, hedef ihracat pazarında *Afrika*bulunuyor. Şirketin tesislerinde yıllık 170 bin ton piliç eti, 40 bin ton ileri işlenmiş piliç eti ve şarküteri ürünleri, 1 milyar adet yumurta, 450 milyon adet viol (yumurta kabı), 11 milyon adet yumurta yönlü dişi civciv, 4 milyon adet yarka, 80 milyon adet broiler (etlik civciv) ve 50 bin ton organik gübre üretimi ile 15 bin ton zeytinyağı üretimi yapılıyor. Şirketin iki adet yem fabrikası var. Toplam yem üretim kapasitesi 1 milyon 250 bin ton. Şirket, İSO 500 raporunda 81. sırada yer alıyor. (Uzmanpara)
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haberlerde tavuklara zam geldi diyor bizim tavuklar [emoji239] [emoji239] ne yapar acaba [emoji239]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
geçen gün gereli 4,33 ten almış ve panik ile 4,31 e vermiştim...şu anda o hisse 4,75 tedir...:kahkah: zamanlamayı bu sefer tutturamadım....en azından doğru yolda olduğumuzu görebiliyoruz...banvit gibi kaliteli hisselerde bulunmak güzeldir...endeks düşüşlerinde dahi insanın içi rahattır...
Et-balık pahalı olduğu için halk tavuk yemeye yönelmiş..haber konusu
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
doğrudur dostum öyledir...bir de işsizlik ve ekonomik kriz de ciddi oranlara ulaşınca artık bir çok vatandaşın et ve balık yemesi çok zorlaştı...haliyle insanlar ucuz olan tavuğa yüklenecek...buda satışları artıracak...afrin operasyonu uzadıkça ne yazık ki ekonomik sıkıntılar daha da ağırlaşacak görünüyor...buda banvitin gittikçe daha iyi bilançolar göndereceği anlamına geliyor...zaten ihracatı da iyidir...gelen tüm haberler banvitin iyi yolda olduğunu gösteriyor...
VAY EMANUKE, nasıl bir kağıtmış ya, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e6f1b99ae4.jpg
Neredeyse hacim yok.
maliyeti 21,5 den fazla olan var mı? kafayı yedirtecek bana bu...
hacmin olmaması düşüş marjını çok kısıyor dostum..biraz önce endeks %1 den fazla düşmesine rağmen banvit ancak %0,50 lik bir düşüş yapabildi...şu anda da endeks %0,89 ekside iken banvit ancak %0,29 eksidedir...işlem hacmi yakın zamanda çok fazla olsaydı bu düşüş çok fazla olacaktı..
Maliyet 21.30 ve bilançoyu beklicem.
Sn keko bu gerel niçin uçtu bugün.YTD
Gerel'i yöneten bir ekip var ara ara böyle yükseltip sonra yedire yedire veriyorlar. 3-4 farklı kurumdan yönetiyorlar süreci, tahtayı bir ara yakından takip ettim, gözlemim bu.
Banvt için ise hacim yine yok bu fiyatlardan hala satan varsa yükseltmesine de sebep yok zaten.
gerelin niçin yükseldiğini bende bilmiyorum dostum..herhangi bir haberi mi geldi diye baktım hiç bir haber göremedim...onun dışında gerel topiğinde de yaptığım bir yorumda hissenin diplerinin 4,10 daha sonra da 3,95-4,00 seviyeleri olduğunu ve olası oraya düşüşlerinde muhakak bir tepki vereceğini söylemiştim...dipleri gören hisselerde ilk etapta bu davranış gelişir....gerel en düşük 4,23 ü gördü...teknik olarak en dip değil ama en dibe yakın bir yerdir...cuma günü de olumsuz endekse rağmen artıda kapatmış idi..bir çeşit dip teyidi alıp yukarı yönelim işaretleri oluşturmuş idi...
en son 5,84 zirvelerinden 4,23 e inmişti..teknik olarak dibi gördükten sonra yukarı yönelmiş görünüyor...ben bunu şu an için tekniğe bağlıyorum...o hissede bir miktar zarar ettiğim için ve yeni geçtiğim hissede de zararda olduğum için herhangi bir alım yapmayı düşünmedim...gerel yaklaşık iki haftadır sürekli düşüyordu ilk defa cuma günü artılı kapatmış idi...o bir çeşit olumlu işaret idi..bu gün tavan seviyelerine gelmesine rağmen tavan yapamadı...her ne kadar iyi bir kapanış (5,30 )yapmış ise de (5,35 zirvelerine yakın ) tavan yapmamış olmasını ben olumsuz algılıyorum....bu tür günlerden çekinirim o yüzden de elimde olsaydı yarın iyi bir gözlem yapacaktım...bir miktar eksiyi gördüğüm anda da elimdekileri satacaktım...ama yaptığımız gözlemlerde hisse hala artılı ise ve çıkmaktaki iştahı devam ediyorsa tutulabilirdi..
banvite gelince neredeyse zoraki ve düşük hacimler ile düştü..düşük hacimli düşüşlerin olası alışı her zaman sert olur dostlar...olası bu sert alış geçmişte hangi seviyelerde yoğun işlemler olmuş ise ilk etapta o seviyelere kadar çıkar...ama eğer olası çıkışının nedeni olumlu bir haber ise o zaman da daha yukarılardaki dirençleri gözlemlemek gerekiyor...mesela güzel bir bilanço öyle bir haber olabilir...
geçen gün 19,70 desteğinden söz edince bazı arkadaşlar kızmıştı ama görüldüğü üzere hala düşük hacimler ile de olsa düşmeye devam ediyor...o yüzden de imkanı olan nerede maliyet düşürebileceğinin hesaplarını yapmasında ben fayda görüyorum...
banvit sevdiğim bir hissedir...uygun şartlar oluştuğunda her zaman alabileceğim5-6 hisseden biridir....dediğim gibi daha önce sattık diye bir daha hiç almayacağız anlamı çıkarılmamalı....her an tekrardan alabilirim....tabi alabilmem için elimde olan hissem ile ilgili kararlar vermem lazım...bizim de kafamızda elbette b , c planlarımız var....
19.70 görmesi hisse için daha sağlıklı olur. İkili dip yapmış olur. Ve oku fırlatmadan önce hep yayı geriye doğru çekerler.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BUgun Alista ak.halk.meri var
Meri ve iş ençok al-sat yapanlar
Spek burdanmi idare ediyor acaba😁
Satanlarda credit kemiksiz satışta
Ve ahlatci.seker.deniz eksi satışta.YTD
banvit 12 aylik kar beklentisi tahmin eden araci kurum varmi
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tavuklar kümeste biz zararda
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
19.72 gördü tavuklar bağışıklık kazandı yola devam:)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.