Onu demiyor onu demiyooor, dört dakkada 18 bin puanlık oynaklık ne zaman oldu diyor. Zabahınan 850 binlerde iken 835 binlere öğleden sonra geldi diyor..
huuuuuu!!
Printable View
Önce tedbir sonra tevekkül demişler üstadım. Pandeminin en büyük tedbiri aşı ama o da aşı olanların dahi çok büyük bir acabası oldu. 90 ların başında saddamın zehirli gazı korkusuna kritik bölgelere maske dağıtımı yapmıştı Özal. Buffet burada ihaleyi daha da artırıp nükleer saldırıdan bahsetmiş. Benim düşüncem o füzelerin birinin dahi ateşlenmesi dünyanının sonunu getirir, bir füzenin ateşlenmesiyle kalmaz o iş. Kafayı kaldırıp yıldız izler gibi füze izleriz, inşallah buraya düşmez demekten başka da bir şey gelmez elimizden. Nükleer saldırıyı geçtim ülkenin yüzde kaçının olası sıradan bir saldırı durumunda sığınak imkanı var. Hal böyleyken nükleer bir durumda allaha, kozmosa artık neye inanıyorsanız ona sığınmaktan başka bir şey gelmez elden. Beni rahatsız eden pandemide kaç milyon insan ölmüş, insanlar sevdiklerini kaybetmiş, bunun kakara kikirisini yapıp bu daha ne ki deyip insanları kaosa sevketmesi. Korku kavramının ne olduğunu en iyi bilenlerden biri de piyasa yapıcılardır. Buffet da dünyanın en büyük piyasa yapıcısı.
endeksten sıfırlar atılalı kaç yıl oldu neden hala kullanıyorsunuz?
Endişe etmeyin her şey kontrol altında demek zor.
Genelde hükümet başkanları bu sözü kullanıyor çok da etkisi olmuyor. Vatandaş ne tedbir aldın diye soruyor.
evet böyle testere piyasanın hemen arkasından hep bir tarafa sert kırılım gelmiştir, al-sat yada sat-al yaparak trade edenlerden terste kalanların canı çıkar, terste kalmayan da karda oturamaz kapanır, pozisyonunu değiştirir, böylece çoğunluk çuvala girmiş olur :)
mesela şuan 8363
836300 dersem 10000 puan yukarısını 846300 diye hemen hesap edebiliyorum
ama 8363 deyince 10000 puan yukarısını hesap edemiyorum
misal 8360 dan long açtım.. 1800 puan kar istiyorum...emri nereye yazacağımı hesaplamamın imkanı, mümkünatı yok :oleyo:
NOT: 8360 long açtım dedimya.. pozu kaçtan açtığımda belli değil, muğlak :drunk: