Şu an hergun yemek yediğim esnaf lokantası kebapcisindayim bu saatte 40-50 kişi olurdu şu vakit 15 kisi anca var ....millet yemeği bile kesmiş o derece .dolar artışı işte böyle bütün işleri kesiyor bugün siftah yapamayan esnaf çok fazladır
Printable View
Şu an hergun yemek yediğim esnaf lokantası kebapcisindayim bu saatte 40-50 kişi olurdu şu vakit 15 kisi anca var ....millet yemeği bile kesmiş o derece .dolar artışı işte böyle bütün işleri kesiyor bugün siftah yapamayan esnaf çok fazladır
halkbank 4M 19,70
ancak şahsi düşüncem TL ciler artık şapa oturdu ( ben de dahil)
Mevcut faiz ancak 25 ve üzeri, aktif bank vb bonolarda da 30 civarı olursa iş biraz, ve bir ihtimal toparlanır. Olur mu ? zor..
https://www.bloomberght.com/haberler...ler-dusurulsun
Ne güzel bir haber dondurmayı buldun niye fıstıklı değil diye dert yanıyorsun
Konuyla ilgisi yok ama.. Şimdi konut ilanlarına baktım bulunduğum yerdeki.. Eskiden şöyle güzel, şöyle yatırımlık, şöyle lüks diye ilanlar olurdu.. Eski şişkinlik de yok fiyatlarda.. Yerinde sayıyor ya da az düşüşler var 50.000-100.000 lik.. İlanların çoğunda artık şu ifade var: Şöyle ev mantıklı..... Mantıklı ifadesi bir çok ilana girmiş özellikle fiyatı düşenlerde..
Yatırım tavsiyesi değildir...
ne yazıkki elimizde tek silah faizdir.
piyasa duygularla hareket etmez.
duygusal hareket edeni piyasa yok eder.
şuan ülke olarak tencerede kurbağayız. bakalım kaç derecelik dolarda kaynayacağız.:thumbdown:
Yarın enflasyon roketler mi görüşleriniz nedir?
merkezin elinde kalan tek sliahı yani faiz silahını çekmesi gerekir...bence merkez 24 temmuzda faizi artırmadığına çok ama çok pişman olacak...
ne zaman zamanında arttırdı ki ? 4,20 olduğıunda acil toplanıp 250Bp arttırsa idi şimdi 3,80 -4,10 aralığında idik. Benim görüşüm 5,50 ye kadar MB suya sabuna dokunmaz, o seviyelere gelirsek bir 500Bp daha arttırıp 5 e düşürür kuru. Uçurumun kıyısındaki ekonomiye de son tekmeyi vurup aşağı yuvarlar
Faiz artışı ile para dilendiğimiz adamlar ile kavgalıyız beylerrrrr...
Faizi istersen 25 yap..
Adam sana dolar yok derse..
Bakın 3.5 milyar dolar bulduk diye mahşet yapıldı..
3.5 MİLYAR dolarrrrr..
Yani dolar da bütün kapılar yüzümüze kapanmış muslukdan sızan suyla idare etmeye çalışıyoruz..
3.5 milyar dolar hiç bişi değil..
Yazık oldu Tl de kalanlara bu açık kolayına kapanmaz . Bu arada Halkbank 5 milyon üzeri bir paraya 32 gün için %19.85 , Vakıf da diğer arkadaşlarıma yine 5 milyon üstü 19.55 verdi. Bu kadar parası olupta hala Tl de kalan benim bu arkadaşlarım gibi akllı ! varsa ilgilensin diye paylaşayım istedim. :)
güncel tahvil faizleri (TEB)
En yakın vadeler %20 üzerinde
https://resmim.net/f/jMPoPn.jpg
10 gün once lahmacunu 3.50 den yemistim bugün yedim 4.50 yapmış dışarıda giden siparişlerde karton kutu içine koyuyordu artık ince rulo kağıda sarıp yolluyor ne iş fakirledin galiba diyorum abi hergun ona buna zam ben böyle önlem almazsam işçi cikarticam dolar 4.90 geçti bizim işler azaldı ... en basit esnaf diyor bunu bugün ....enflasyonla mücadele falan yok artık doların yükselişine müsade edildiğine göre ..yıl sonu %18 diyordum artık %20 yi bile geçer bu gidişle ....Ağustos ayında dolar burdaysa Ekim Kasım Aralık ta ne dolar durur ne enflasyon birbirini ateşler durur
Bir bilen olarak - dermişim- hiç bilmediğimi belli etmemek için,
Bu ABD ile olan kapışma sanki tamamen suni bir durum. Her iki başkanın da bu durumdan kazancı var. Seçmenleri kendi etraflarında kenetleniyor. ABD de ve bizde seçim var. Siyasi olarak durum bu gibi, işin parasal yönüne gelince balinalar da bu fırsatı değerlendirerek çok güzel paralar kazanıyorlar. Olan bize oluyor. Sağa da dönse, sola da dönse sürekli elleri kolları sabit bekleyen bize çarpıyor.
Şimdi 5,20 lerde bizi 5,50 hatta 6 lara gideceğine inandırarak bütün malı yıkacaklar. Sonra 6 ay borsadan ucuza mal almanın keyfini ve DIBS karlarının lezzetini yaşayacaklar. Şimdi bana, cumaya güzel bir tl. mevduat oranı lazım.
Hadi bakalım aslanlar tl mevduat faizleri bekliyoruz 20 yi geçmesin ama faizi.
benim görüşüm değil aman :)
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-423865
iki yıllık 22.09
tv internet te okudugum bazı kose yazarlarına gore bu papaz olcak sahıs evanjelist mis ( o kelimenin ne halt oldugunu bilmiyorum ) abd de halkın buyuk cogunlugu evanjelist toplum oldugu icin trampetin yaklasan secimlerde bu kesimin oylarını almak icin evanjelst papazı bu kadar on plana cıkardıgını falan yazıyorlar o yuzden bu baskıyı yaptıgını yazıyorlar yani bizde nasıl secim yatırımı yapılıyorsa bazı seyler trampetin de bunu yaptıgını falan yazıp ciziyorlar ...olan halka oluyor bakalım ne gibi zamlar yiyecegiz birkac gune.....mb evvelsi gun sıkılastırma yaparım demisti enflasyon artarsa enflasyonun artacagı acık bakalım sozunde durupta yapacak mı ..kurdaki %10 luk artıs enflasyonu %1.5 yukarı cekiyordu 1 aydır %10 attı zaten yine kur .
Evet 20 li oran rica edelim lütfen
Dolartl için en çok göreceği seviye bu sene için 5.20 li seviyelerdir diye analiz yaptım.Papaz sorunu diye lanse edilen işin bahanesi.Esas sorun s400 ler meselesi.Ancak kimse bu konu bile olsa bir müttefiğini kaybetmek öldürmek istemez.Bu nedenle doların ateşi 5.20 civarı tekrar 4 .80 bandına geri döner.
Hayatımda ilk defa bir yazıya cevap yazıyorum.
Ama sıkıldım artık. Yukarıda yazdıklarınızın çoğu hiçbir bilgiyi içermeyen, sadece temenni yazısı.
Gerçekte burada yazılan siyasi fikirleri hepsi temenni yazısı.
Faiz oranları ise gerçek.
O yüzden lütfen gerçeklerden ayrılmayalım.
Saygılar...
Gosterge 2. Vitese gecti 22,09:wave: