çanak yapar gibi yapıp kayarmı alt kademelere :wu:
Printable View
çanak yapar gibi yapıp kayarmı alt kademelere :wu:
Reis in has adamlarında Mert Yılmaz biraz önce "İstanbul seçimleri yenilenecek" diye video paylaştı
Ben sevgi ve saygılarımı sundum kendisine...
İki kelam saygı ve sevginizi siz de sunun isterseniz...
İstanbul seçimleri yenilenirse dolar ın kaç lira olacağı mevzuuna girmiyorum bile...
saygılar/başarılar
https://www.youtube.com/watch?v=sXG2HE_DxB0
Açık konuşmak gerekirse herkes yok seçim bitti yok tekrarlanmasına kimse cesaret edemez vs binlerce şey yazıldı.. benim görüşümde tekrar edileceği yönünde.. çünkü ekonomi zaten bitik.. tekrarında ekonomiye etkisi olmayacak, kötüyse sadece daha kötü olur.. ama ist yi tekrar kazanma şansını bırakacaklarını sanmıyorum..
Tuzunuz kuru belli ki
Yoksa bu kadar rahat sarf edilecek/edilebilecek cümleler değil " kötüyse sadece daha kötü olur.." türünden sözler
Hele "tekrarında ekonomiye etkisi olmayacak" demek burdaki insanlarla dalga geçmek den farklı olmadığını düşünüyorum
Birde sanki hava durumundan bahsediyorsunuz,"hava yarın biraz daha kötü olabir,bende evimde kitap okur ,soğuk latte mi yudumlarım" der gibi"
Bu ne rahatlık canım....
(ekonomide)Kötü ile daha kötü arasında ne kadar fark olduğunu,kaç 100 bin kişinin daha işssiz kalacağını tahmin dahi edemezsiniz....
Anlamanızı zaten beklemiyorum..
Doların 7-8-9 lara gitmesi ve oralarda dengelenmesi TR e en az 3 yıl belki daha fazla kaybettirir...
saygılar/başarılar
Kardeşim inşaat sektöründe çalışıyor
Orta ölçekli bir inşaat firmasın da
Aylardan beri eleman çıkarıyorlar
Çember daralıyor ve bir sonraki çıkarılanın kendisi olma ihtimali çok yüksek
Çocuğun psikoloji darma duman olmuş durumda
Patron bakar ufukta sektör de canlanma emaresi göremezse (ki İstanbul seçimlerinin tekrarı kısa da 2019 un tümden kaybı, doların 7-8-9 da dengelenmesi orta/uzun vadenin de kaybı anlamına gelir ) büyük ihtimalle kardeşimi de kapının önüne koyacaktır....
Yaşı da artık genç denemeyecek yaşta...
Bitik sektör de bir daha iş bulması belki yıllarını alacaktır...
Demek ki neymiş bazı cümleleri kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyormuş...
saygılar/başarılar
Sadece yandaş vakıflara kaç yüz milyon TL hibe gidiyordu sadece bu kesilen paralar için bile seçim yenilenir. Adamalarin en büyük ekmek teknesi gitti.
siz benim ne demek istedigimi anlamamissiniz ki
Ekonomi su an iyi mi ? degil.peki hem ekonomi iyi degil hem istanbul gitti.
sizce ekonomiyi bosverip istanbul u geri almak mantiksiz mi olur ? Zaten akp nin kemiklesmis % 45 civari oyu var.
Bugun istanbul dediginiz sehir onlarca ulkeden daha fazla nufusa,gelire sahip bir sehir.Koskoca yunanistan nufusu 10 milyon.Istanbul 25 milyon !
Istanbul gittigi anda teskilatin tum geliri ,masraflarini karsilayacak sehir de gitmis oluyor.Siz bu teskilati besleyemezseniz bir sonra ki secim % 15-20 oyunuz duser bunu biliyor musun
Benim bile musterilerimden belediyelere is yapanlar vardi 1 aydir 1 kurus alamadilar.
Sonuc olarak AKP AÇISINDAN ekonomi de dolar mi daha muhim yoksa istanbul mu diye 10 tane mantikli dusunen adama sorsaniz 8 i istanbul der..
bu bakış açısı bence de doğru.. a.k.p nin en önemli finansmanı 17 senedir belediyeler ve özellikle ibb üzerinden.. 2019 bütçesi 42 milyar tl.. bunun yarattığı ekonomi diğer bileşenlerle beraber çok daha yuksektir.. mesela medya ayağında ibb Kültür A.Ş var, yandaş tv kanallarının/programların önemli bir sponsoru..
ıvır zıvır konulardan bu süreci uzatmaları boşuna değil.. kayıpları çok fazla..recep erdoğan ın durmadan konuyu kaşıması boşuna değil.. itirazları komedi ve gülünç ama işte vesayet rejimi olunca sadece tek bir kişinin sesini duyuyoruz ülkede..
Daha çook ve hızlı bitecek bitmesi gerekenler..
Alışılsın bu duruma da.
5.95-6.17-6.47 gibi dirençlere gelip,bu dirençlere geldiğinde ciddi bir silkeleme bekleyen var mı? Varsa hangi seviye ve ne kadarlık bir silkeleme öngörüyorsunuz?
10 milyar dolar satıp duran eleman gibi bi daha bi daha yenileyelim :) Ankara , Antalya, Adana da girsin seçime. Üç beş kez yaparsak doları 3 liraya çekeriz.
Son aynı son .. Seçim yenilenirse 1 ayda , yenilenmezse 1 yılda dolar aynı yeri görecek . O yüzden çok da şey etmemek lazım. Seçimden daha önemli konular var bence Türkiye nin önünde. Seçim halkı oyalama enstrümanı.
Twitter da bir cok ekonomist takip ederim, kendisi nadir olsa da takip etmediklerimden. Kanim isinmadi bu adama ve ekonomist olarakta bugune kadar da ne bir analizini, makalesini gormus degilim.
Takip edenler niye eder bilmiyorum.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akp icin cok buyuk risk secimi tekrarlatmak. Boyle bir hamle yaparsa Imamoglu nun cumhurbaskanligini altin tepside sunmus olurlar.
Ben 5.97 uzerinde 6.30 hedefliyorum hizlica ama 6.30 uzerinin asilmasini simdilik pek mumkun gormuyorum.
https://www.paraanaliz.com/2019/ekon...cak-33188/amp/
Faiz artırımı beklenmekte
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.5 senede çok şey değişir.. imamoglu faktörünü düşünürler elbet ama majör bir faktör değil..yani bugünün problemi değil.. şu anda eğer seçimleri tekrarlatmak kendi amaçları için uygunsa bunu zorlarlar..nitekim tam da bunu yapıyorlar.. 4.5 sene sonraki seçimlere daha var.. a.k.p adım adım planlarını sinsice işleme koyar.. belki bir sonraki seçimde hdp ile ittifak kurar.. ama şu anda finansman önemli.. belediyeler sağmal inek onlar için..medya gücü ile şeytanı melek gösterme gücü var adamlarda..
Haklısınız, geçen Ağustostaki gibi bir zıplama ihtimali düşük. 5.17-5.50 bandında hane halkı epeyi dolar topladı. 5.80-5.90 seviyelerinden kar satışı yapmaya başladılar, olası 6.00-6.30 arası hareketlerde kar satışları hızlanır. Ancak kar satışları doların aşağılara sarkmasına değil, artışın kontrollü olmasına neden olur.
Hükümet büyük hatlar yapmadığı ve Batı ile köprüleri atmadığı sürece dolar kuru enflasyon + yıllık % 5-6 artışla yoluna devam eder. Kurdaki yıllık % 5-6'lık artış da verilmeyen reel faizin telafisidir.
Sen bu ulkenin 4.5 yil secimsiz gecirebilecegine inaniyor musun. Akp nin en buyuk can simididir secimler. Boylelikle sorunlar otelenir ve asil gundem degistirilmis olur
Bu ulkede 4.5 yil secim olmasin millet birbirini yer. [emoji3]
Burayı okuyunca huzur buluyorum, diyorum ki bir tek ben mi bu gerçekleri görüyorum yoksa bunlar halisünasyon mu...aslinda bunlar gerçek olması çok ama çok üzücü ama insanların gerçekleri görmesi de beni mutlu ediyor bu da bu yanlışların düzelmesi için bir ön adım...ama bu freni patlamış kamyon ne kadar zarara uğratırsa bize o denli zarar verecek...inşallah en az zararla vatanımız bu sıkıntıları atlatır
Agustos ayinda ki kur sokunun tamamen dis kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Simdi cok daha ciddi sorunlar var ancak kur sakin bir seyir izliyor. Bana kalirsa o kur sicramasi planlanmisti.
Ne var ki bu ulke insani 7.20 li rakamlari gordugu icin zihninde hep bu rakam olacak ve hep daha yukarisini hedefleyecek, ancak bu kolay olmayacaktir. Bu yil icin 6.30 6.50 arasi bir kapanis makuldur bana gore. Kimse de itiraz etmez. Bize zaten giren girmis. [emoji3]
Bugun Mabel Matiz konserindeydim. Guzel ve keyifli idi ama su Izmir de kazayi gorunce butun keyfim kacti
Idama karsiyim ama boyle adamlara oyle bir ceza vermek gerek ki kimse unutmasin ve daha dikkatli olsun.
HDP ile ittifak olmaz çünkü HDP, AKP ile girdiği diyalogların hiç birinde AKP'nin çıkarlarına göre pozisyon almadı. Demirtaş'ın şu anda "Seni Başkan Yaptırmayacağız" dediği için cezaevinde olduğunu unutmayalım.
HDP'nin iki temel talep seti var. Bir tanesi laiklik diğeri de kimlik haklarıdır. AKP'nin bu taleplerden birine sıcak bakması mümkün değil. HDP'nin kimlik talebine olumlu cevap vermesi durumunda Kürtlerden gelecek ilave oydan daha fazla var olan seçmenden kaybı olur. Laiklikten bahsetmeye bile gerek yok.
Nisan enflasyonu Tcmb nin son aciklama cipasindan sonra daha cok onem kazandi.
Dikkatle takip edilmesi gerekir.
Tamam ama sorum, bazı değerlere geldikten sonra ne kadar geri çekilme beklersiniz ve trend sırasındaki silkelemeler ne seviyede olur şeklinde. Mesela Imf beklentisi olan birisi,diyebilir ki 6.50 olur ve IMF gelirse 6 ya iner veya geri çekilmeyi sağlayabilecek hiçbir etken yoktur diyebilir.
Dolar münasip bir seviyedeyken borsaya estetik bir makyaj ve gazla haydi çocuklar borsaya hücum diyerek dolar hesaplarını çözecek ara trendler olabilir mi? Bunun gibi senaryolar var mıdır?
Burada ki orta yol bence yeni partinin kurulmasindan geciyor. Ben yeni Partinin Akp nin karsisinda ki ittifakta yer alacagini dusunmuyorum ve hata Akp nin bu yeni parti olusumunu destekledigini dusunuyorum
Genelde herkes tam tersini dusunur ama soyle ki Akp kendisine kusen, ozune donmesini bekleyen, mhp ye kacan ve kurt secmenlerin oyunu almasi gerektigini biliyor ama yipranmis oldugununda farkinda. Bu durumda yeni parti bu secmenlerin oylarini hedefleyecek ve akp ile ittifak yapacak.
Bence gayet mantikli bir hamle. Turkiye ittifaki soylemi de gelisiguzel cikmis degil.
burada onemli olan sey kirilimlardir.
Ornegin 5,85 onemli bir esikti ve asildi. Simdi burasi guclu bir destek seviyesi
5.97 asilirsa bu kez direnc 6.30 destek ise 5.97 olur. Bu noktalarin kirilmasi haber ile desteklenmelidir ki bir anlami olsun.
Ornegin kur 6.35 olsun. O gun Imf haberi duser ve kur bu haberle 5.97 e kadar cekilir, 6.30 altinda satislar hizlanir.
dolar da onemli olan seyler hedge, stop, algoritma. Ornegin 6 uzerinde hedge pozisyonlar devreye girer ama 5.85 altinda bu kezde stoplar on plana cikar.
Bu arada Rxpu yu gormez oldum bir suredir. Umarim kotu bir sey yoktur.
Bugün doların yönünü mehmet bahçeli belirleyecek desenize
Akepe cehape ile uzlaşma ve en ilerisi ittifak olayına girecek..
Soner Yalçın yazmış bana da mantıklı gelmedi ama
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
rxpu yu getirin bana rxpu rxpu:)