Sayfa 364/946 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Haklısınız, geçen Ağustostaki gibi bir zıplama ihtimali düşük. 5.17-5.50 bandında hane halkı epeyi dolar topladı. Bu seviyelerden kar satışı yapmaya başladılar, olası 6.00-6.30 arası hareketlerde kar satışları hızlanır. Ancak kar satışları aşağı doğru bir inişi değil, doların kontrollü artışını getirir.

Hükümet büyük hatlar yapmadığı ve Batı ile köprüleri atmadığı sürece dolar kuru enflasyon + yıllık % 5-6 artışla yoluna devam eder. Kurdaki yıllık % 5-6'lık artış da verilmeyen reel faizin telafisidir.
    Agustos ayinda ki kur sokunun tamamen dis kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Simdi cok daha ciddi sorunlar var ancak kur sakin bir seyir izliyor. Bana kalirsa o kur sicramasi planlanmisti.

Ne var ki bu ulke insani 7.20 li rakamlari gordugu icin zihninde hep bu rakam olacak ve hep daha yukarisini hedefleyecek, ancak bu kolay olmayacaktir. Bu yil icin 6.30 6.50 arasi bir kapanis makuldur bana gore. Kimse de itiraz etmez. Bize zaten giren girmis. [emoji3]

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bugun Mabel Matiz konserindeydim. Guzel ve keyifli idi ama su Izmir de kazayi gorunce butun keyfim kacti

Idama karsiyim ama boyle adamlara oyle bir ceza vermek gerek ki kimse unutmasin ve daha dikkatli olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    4.5 senede çok şey değişir.. imamoglu faktörünü düşünürler elbet ama majör bir faktör değil..yani bugünün problemi değil.. şu anda eğer seçimleri tekrarlatmak kendi amaçları için uygunsa bunu zorlarlar..nitekim tam da bunu yapıyorlar.. 4.5 sene sonraki seçimlere daha var.. a.k.p adım adım planlarını sinsice işleme koyar.. belki bir sonraki seçimde hdp ile ittifak kurar.. ama şu anda finansman önemli.. belediyeler sağmal inek onlar için..medya gücü ile şeytanı melek gösterme gücü var adamlarda..
    HDP ile ittifak olmaz çünkü HDP, AKP ile girdiği diyalogların hiç birinde AKP'nin çıkarlarına göre pozisyon almadı. Demirtaş'ın şu anda "Seni Başkan Yaptırmayacağız" dediği için cezaevinde olduğunu unutmayalım.

HDP'nin iki temel talep seti var. Bir tanesi laiklik diğeri de kimlik haklarıdır. AKP'nin bu taleplerden birine sıcak bakması mümkün değil. HDP'nin kimlik talebine olumlu cevap vermesi durumunda Kürtlerden gelecek ilave oydan daha fazla var olan seçmenden kaybı olur. Laiklikten bahsetmeye bile gerek yok.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Nisan enflasyonu Tcmb nin son aciklama cipasindan sonra daha cok onem kazandi.

Dikkatle takip edilmesi gerekir.

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ben 5.97 uzerinde 6.30 hedefliyorum hizlica ama 6.30 uzerinin asilmasini simdilik pek mumkun gormuyorum.
    Tamam ama sorum, bazı değerlere geldikten sonra ne kadar geri çekilme beklersiniz ve trend sırasındaki silkelemeler ne seviyede olur şeklinde. Mesela Imf beklentisi olan birisi,diyebilir ki 6.50 olur ve IMF gelirse 6 ya iner veya geri çekilmeyi sağlayabilecek hiçbir etken yoktur diyebilir.
    Dolar münasip bir seviyedeyken borsaya estetik bir makyaj ve gazla haydi çocuklar borsaya hücum diyerek dolar hesaplarını çözecek ara trendler olabilir mi? Bunun gibi senaryolar var mıdır?

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    HDP ile ittifak olmaz çünkü HDP, AKP ile girdiği diyalogların hiç birinde AKP'nin çıkarlarına göre pozisyon almadı. Demirtaş'ın şu anda "Seni Başkan Yaptırmayacağız" dediği için cezaevinde olduğunu unutmayalım.

HDP'nin iki temel talep seti var. Bir tanesi laiklik diğeri de kimlik haklarıdır. AKP'nin bu taleplerden birine sıcak bakması mümkün değil. HDP'nin kimlik talebine olumlu cevap vermesi durumunda Kürtlerden gelecek ilave oydan daha fazla var olan seçmenden kaybı olur. Laiklikten bahsetmeye bile gerek yok.
    Burada ki orta yol bence yeni partinin kurulmasindan geciyor. Ben yeni Partinin Akp nin karsisinda ki ittifakta yer alacagini dusunmuyorum ve hata Akp nin bu yeni parti olusumunu destekledigini dusunuyorum

Genelde herkes tam tersini dusunur ama soyle ki Akp kendisine kusen, ozune donmesini bekleyen, mhp ye kacan ve kurt secmenlerin oyunu almasi gerektigini biliyor ama yipranmis oldugununda farkinda. Bu durumda yeni parti bu secmenlerin oylarini hedefleyecek ve akp ile ittifak yapacak.

Bence gayet mantikli bir hamle. Turkiye ittifaki soylemi de gelisiguzel cikmis degil.

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Tamam ama sorum, bazı değerlere geldikten sonra ne kadar geri çekilme beklersiniz ve trend sırasındaki silkelemeler ne seviyede olur şeklinde. Mesela Imf beklentisi olan birisi,diyebilir ki 6.50 olur ve IMF gelirse 6 ya iner veya geri çekilmeyi sağlayabilecek hiçbir etken yoktur diyebilir.
    Dolar münasip bir seviyedeyken borsaya estetik bir makyaj ve gazla haydi çocuklar borsaya hücum diyerek dolar hesaplarını çözecek ara trendler olabilir mi? Bunun gibi senaryolar var mıdır?
    burada onemli olan sey kirilimlardir.

Ornegin 5,85 onemli bir esikti ve asildi. Simdi burasi guclu bir destek seviyesi

5.97 asilirsa bu kez direnc 6.30 destek ise 5.97 olur. Bu noktalarin kirilmasi haber ile desteklenmelidir ki bir anlami olsun.

Ornegin kur 6.35 olsun. O gun Imf haberi duser ve kur bu haberle 5.97 e kadar cekilir, 6.30 altinda satislar hizlanir.

dolar da onemli olan seyler hedge, stop, algoritma. Ornegin 6 uzerinde hedge pozisyonlar devreye girer ama 5.85 altinda bu kezde stoplar on plana cikar.

Bu arada Rxpu yu gormez oldum bir suredir. Umarim kotu bir sey yoktur.

Sayfa 364/946 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •