Kavga etmeyelim tabii ama birbirimizin yazdıklarını da iyi anlamaya çalışalım ;)
Ben 500 bin de alırım da bir anda 60-70 kademe gitmesi sıkıntı yapar çarıklılara! :P
Printable View
Aston Martin diil yahu, Alfa Romeo oglana. 40-50 bin tl. Alinir o sorun diil.
Sektoru birakacak yaziniz altin buldular kadar garip bi spekulasyondu oyle yailar gorunce cevap veriyorum yoksa heraeyw mudahil olmam.
Sv NMB.. aldik aldik da, kundura kaplari hisse dolu nasil sifirlayacaaz bunnari ? 😜
Kim alıyor SATIYOR şu an?
Sektörü bırakacaklar vs. demedim ki ben yazımda, hele hele spekülasyon yapmak aklımın ucundan geçmez (her mesaj sonuna da YTD yazmak garip geliyor bana)
Fakat canavar gibi iş yapan 2 sektörün yanında sanki bu sektörden beklediklerini alamıyorlar gibi bir görüntü var, gerçek midir, algı mıdır bilemiyoruz. 3 projesi bitmiş/bitme aşamasında olan bir şirketin devam niyeti varsa yeni projelerle gelmesi, ihalelere vs. girmesi beklenir ama bunlar n-light, n-space saçma sapan haberler gönderiyorlar.
Adam yerine koymadığım Akfen biz 5.00-4.40 arasında savrulurken, tam %100 yaptı. Ben hadi 1 yıldır bu bataktayım ama 5-6 senedir yükselen piyasada (ki enflasyon/döviz kurları da göz önünde bulundurulunca) bu hissede bekleyenler ne yapsın? Siz hep diyorsunuz ya Galip'e bile geçit vermediler diye. Kendileri bir şey yapmıyorlar, yapmaya çalışana da engel oluyorlar. Yatırımcı düşmanlığı değil de nedir bu? Biraz sitem etme hakkımız olsun yani.
Pardon o zaman. Ama 40-50 bine fiat bile kalmadı artık ya :D
Artik naapalim, 2. El alacagiz bu pis hisse yuzunden :(
bu akşam borç yiğidin kamçısıdır tabloları gelecek sanırım son gün diye hatırlıyorum!
Alan satan kimdir bugün acaba?
ahan da almanlar geldi yine:)
Ne bitmez malları varmış bunların yaaaa.
Ates etsenize o zaman.. 😆 shoot shoot these fucking bustards !
100 bin lot seans ialem hacmi. Cepheye bak cephane bitmis.. 👍
almanlar - 6000
gerisi tırı vırı boşa geçen gün ama geldik 4,40 !!!
derken bi 1000 lot daha verdiler...
Haklısınız. Nugyo tekniği çok iyi çalışır .ben size katılıyorun.m teşekkürler
LG-M250 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merak merak merak mera mera mer mer meeeeeeee!!!!
hadi bakalım son saate kadar göndermedi bilançoyu..
bilanço hareketi mayıs 2018'e kaldı.. demek istediler bence 6 Kasım'da Life teslimlerine başlandı, yıl sonuna kadar devam edecek derken..
sv makarna da terk etmemiş gemiyi. :)
bilanço 10 u son gün olmasın hani cuma fln.
??
ya da bunlar unuttu lem göndermeyi, valla da mümkündür billa da mümkündür :kahkah:
2017 arkadaşların sermaye arttırımı için son seneleri 200 mio KST için,
yani yapacaklar diye bir şey yok yapmak isterlerse tabe.
şu an 2018 i düşünmek istemiyorum.
belki de ondan hayal kuruyorum.
bekliyoruz bilançoyu.
..
Bugün son bildiğim kadarı ile ama yanılada biliriz. Hepimiz de biliyoruz ki özel bir bilanço gelmeyecek sadece kar olacak ama o da stabil olur. Olacaksa şirketin bir hamlesi olacaktır gündemde olmayan bir açıklama. Ha hiç bir planları yoksa tabi o zaman hayatı tespih yapıp sallamaya devam [emoji1]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
NUGYO Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 7539938 Yıllık Değ%:-92 Ana Ortaklık Payları: 0
Hırsız köpekler...
Evet bilanço geldi, dağ fare doğurdu. Almanların da neden sattığı belli oldu.
7.539,938 TL kar. Ben bilanço hakkında detaylı yorumlar yapamam ama geçen yıl aynı dönemde 89.419,064 TL kar etmiş.
Anlayan arkadaşlar yorumlasın lütfen.
Dağ fare doğurmadı, normal satış karı geldi. Geçen yıl daireleri yatırım amaçlı gayrimenkullere aldığı için değerleme farkı vardı o yüzden kar yüksek geldi. Sene sonu Nurol life içinde kendine ayırırsa benzer kar patlaması kağıt üzerinde olur. Sıradışı bir haber lazım beklenmedik bir haber, otel, sermaye Vb... artık ne olursa. yoksa tırt emekli memur gibi yaşatır..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Normal faaliyetinden bir b.k yapamıyor ama olağanüstü süper haber gelecekmiş de hareketlenecekmiş. İstanbul'da 3 tane proje açıklayıp, yapıp bitirmiş bir halt olmamış da bir haberle uçup gidecekmiş.
Bu firma yatırımcılarının sırtından geçimini sağlayan adi bir firma ve bunu yapabilmek için de sürekli beklenti yaratmaları lazım. 3 ayda bir bilanço beklentisi yarat, dağ fare doğurunca da gaipten gelecek müjdeli haberlerle beklenti oluşturmaya çalış. Madem bu boktan bilanço beklenilen gibiydi gün boyu niye bilanço bekliyordun başlıkta diye sorarlar adama.
Brüt kâr neredeyse ilk altı aya eşit, geçen yıla oranla da pozitif ama teslimlerin başlamasıyla daha fazla bekleniyordu sanırım. Kötü değil ama yarın kullanacaklardır, geçen sefer yaptıkları gibi.
ya mesela kaç olacaktır yarın ?
hisse dibe vurmuş hacim düşmüş. karpuz gibi yarılmış hisse 4.4o larda hala.
verenin malını alacaklardır harika ortam.... peh be.
almanların malı falan yoktu citiden virmanlandı onlar aracı kurum malı değil,
şirket virmanlayıp filip ve doçtan bastı, emmmeeee... yukardan maliyetliydiler.... ???
4.70 lerden kuyruk yapalım verelim aşağı bir de kötü haber verelim toplayalım aşağıdan dediler,
ama hacim de oluşmadı he... :)
ver orta salaklıkta bir biLanço hah hadi diyelim 4.30 a düşsün yarın....
40 kuruş kazansalar toplam 120 bin tl.- ( hadi diyelim 100 - 150 bin arası..)
bi araba parası.
bi passat parası.
emmme bu extra malları 5 liranın üstünden almışlardı.
burdan da 120 bin tl.- zararları var.
sonuç= tapi.
e niye yapıldı tüm bunlar ?
çizgiler.
teknik.
şimdi burdan alırlar ( zamanla ) yukarıda baskı için verirler böyle böyle yine 5.x lere,
ben de şimdi ondan nasipleneceğim.
benim istediğim ( yeni hayalim ) de budur.
onlar gibi yapamadım ben onlar değilim, 4.70 lerden hatta 5 lerden maliyetlerim çook var,
zaten zararda olmayan yok bu adi hissede,
dün de yazdığım gibi önce 4.70 4.90 lara gelmesini beklerim.
sonra 5.xx,
NMB e de katılıyorum, ben de sürpriz bir şeyler bekliyorum borsa bu sonuçta,
onun için ayırdıklarım hariç trade'e devam.
ulen galip bile milyon lot ile kaldırıyor. kademeler çiziyor alıyor veriyor, daha çok kazandı savaşı kaybetse bile.
bunların burdan para kazandığı yok.
hatta şirket değeri kaybının yanında bir hiç.
hatta o 140 milyonu denesi 3.5 liradan seneler önce buraya koycağına dolar alaydı :)
ah patron ah...
hadi biz kazık yedik sen kendi şirketinden kazık yiyosun :)
70 milyon lot var elinde bu beyaz adamın,
5.50 den 4.50 ye 70 milyon tl.- zarar demek
yukardan alıp bir ortalama yapıp üjj bejj kazancak da noolcak....
başka bir hesap var. sürprüz dedği o NMBTs in.
ama inen insin.
TAHTA ORDA !
neydi ? hah YTD
yarın kaç olacaktır ?
Haftaya kaç ?
Şanslıyız arkadaşlar, yüksek kar açıklayan bütün firmalar yüzde 15 değer yitirdi, az kar ve zarar açıklayanlar is yerinde durdu veya prim yaptı, gözümüz aydın.....
ha ben yapıyorum yani tüm bunları, beklenti oluşturdum kötü bilanço yolladım sonra da müjdeli haber geliyor dedim, neden çünkü millete sattırıp kendim kazanacağım öyle mi!!!!
kafayı yemişsin sen, kendinde değilsin, beynin sulanmış, sıyırmışsın. Kaç zamandır ne yazdık onları bile okumamışsın, hele okuduysan hiç bir şey anlamamışsın. ben 2011 den beri bu hissedeyim de ondan ötesi sana mı soracağım ne diye buradaydım. keyfim istedi, canım çekti diyelim ki. Kimsin sen hesap soruyorsun, o kadar kan emici firma ise sen ne diye çalı arkasındasın da şimdi çıktın?
varsa fikrin çıkar söylersin, sataşacağına sen de fikir üret, yoksa lafın sataşma bana.
insan gibi yazıyoruz ama insan olmayana öyle yazmamak lazım demek ki.
Ben de gördüğüm bir detayı paylaşayım.
https://i.hizliresim.com/POGGM9.png
Benim fikrim var evet, paylaşayım. Bu hisse hiçbir zaman verilen fiyat hedeflerine ulaşmayacak çünkü yukarıdan satıp aşağıdan alan ve bu döngüyü yüz binlerce kez yapsa bile kimsenin bir şey yapamayacağı bol paralı patronlara sahip. Meşhur Galip olayı da bunun göstergesi, işlerine çomak sokmaya çalışan adama karşı tarihi işlem hacmi yapıp, kimseye çomak sokturmayız dediler. Her hafta %1 kazansa, yılda %50 kazanır. Sen 5'leri beklerken adam 7'lere çıkmış gibi kar etti zaten. Fiyat yükseltip baş ağrıtmaya, dikkat çekmeye ne gerek var? Ky mal gibi, yükselecek diye izlesin. Onun malı çok, o daha çok zararda fikri de külliyen yanlış. Satış vs. bir durum olmadıkça hisse fiyatının patron için hiçbir önemi yoktur. Elindeki malın onda biriyle fiyatı istediği seviyeye çeker istediği anda. O an gelene kadar al-sat yaparak ky söğüşlemeye devam.
Zaten bilançodan da görüldüğü gibi firmanın her şeyi alavere, dalavere. İstanbul'un göbeğinde 3 tane proje yapıp hiç para kazanamadıklarını anlatıyorlar 50 sayfada. Hayrına inşaat dikip, milleti ev sahibi yapmışlar yani. En dandik laz müteahhit daire başına %100 kazanırken bunlar yüzlerce daire satıp 3 kuruş para kazanamamışlar.
Ben çalı arkasında filan değilim. Gayet de boğazıma kadar bu b.ka batmış durumdayım ama yarın %90'ını elden çıkarıp kalanıyla patron gibi al sat yapacağım. Hisse 2'li seviyelere gelirse tekrardan full girerim.
YETEDE!
son 3 ayda Towerda satış adedi sıfır, Parkta satış adedi 43 ve Life da 94 adet teslim yapılmış. Yıl sonu Life da gelir tablosuna yansıyan fazla olacaktır, eğer yatırım amaçlı kendine ayırmazsa bi bu kadar daha kar yazar en fazla muhtemelen.
Not: Life projesinde karlılık muhtemelen çok yüksek ama hasılat paylaşımı olduğu unutulmamalı.
O yüzden diyorum ki kanaatim, sadece satışlarla bir şey olmayacak, hareketlenmesi için rutin dışında bir şey olmalı bir haber gelmeli yoksa çok bekleriz.
Tower'da niye bu kadar çuvalladılar anlamıyorum.
Binanın bazası bomboş. Bir Allahın kulu çaycı bile açmaz mı? Tık yok! Çok acayip!
orada satış olmayacak bildiğim kadarı ile sattıklarını sattılar gerisi kiraya ayrılmadı mı? ben öyle hatırlıyorum, yatırım amaçlı gayrimenkullere geçirdiler satılmayanları diye aklımda kalmış. Yukarıda da satıştan ziyade towerla ilgili nakit girişi ifadesini ben ona yordum. Ha bu arada satsa da zaten çok bir kar çıkmaz en fazla nakit akışına etki eder zira değer artışı yaptığında geçen sene gelir tablosuna yansıtmıştı. Ama bunun haricinde satış için ellerinde tuttukları varsa ve hala satamıyorlarsa o zaman çuvallama ifadesi külliyen doğrudur.
Sevgili NMB,
Boş binanın bazasının kimseye kiralanamaması da yeteri kadar vahim. Ya da bunca zamandır kimsenin kiralamak istememesi gerçekten bana acı veriyor..
Banka bile girebilir o binaya ama gelmiyor. Neden?
valla almanlar dicem aklıma başka bir şey gelmiyor, 3.havalimanı ile birlikte nurol towerın bazasını kıskanıyor olabilirler:)
hocam haklısın ne desen, rezillik diz boyu, Nurol Parkın altını iş bankasına kiralamışlardı, burayı da verseler ya..
Not: neyseki şirketin hala genel müdürü yok da Genel Yönetim Giderleri şişmiyor!!
Satan satsin please tartisacak bir sey yok, bilanco da geldi. Olay kapandi dediler. Ben ? Satmam tabii ki 😆
2 lira ha ? Ahahahahah...
Valla cok yasadik bu durumlari.
Devam 😀👍
O halde burada firmanın yüksek giderleriyle alakalı sizinle polemiğe giren, kalan ünitelerle bu borçların ne kadarı ödenebilir diye soran üye (prometheus'du galiba kullanıcı adı) haklıymış, değil mi? Bu polemiği okuyup değerlendirip sizin haklı olduğunuza kani olmuştum ama yanlış pozisyon almışım. Şu an siz de teslimlerle, satışlarla bir şey olmayacağını ifade ediyorsunuz.Yani firma 3 proje dikerek bir şey kazanamadı ya da illegal işler dönüyor, kar düşük gösteriliyor, bir yerlere aktarılıyor. Başka bir açıklaması daha olamaz bunun.
Hata yapmak insana mahsustur ve hatayı kabullenmek de bir erdemdir. 2. çeyrek bilançosunda Life teslimleri başlayınca manzara değişecektir minvalinde yazan siz 3'te 1 teslime rağmen aynı tas aynı hamam bilançoya dağ fare doğurmadı diyorsunuz. 94 tane konut teslim edilmiş ama bir önceki bilançoya göre net kar artışı sadece 1 milyon! Ultra lüks projede konut başı 10 bin lira kar! Dağ fare doğurdu deyimi burada kullanılmayacaksa başka nerede kullanılacak? Bu insanların aklıyla dalga geçmektir. Beni bu akşam irite eden durum bu oldu. Yoksa kimse burada parayla yatırım danışmanlığı yapmıyor. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz
Kimse satmazsa hisse yukselir ? Nasil yorum ? 😜 ama yok valla ben elimdekinin 90% ini satacam hem de hisse dipteyken... yani diplerdeyken cunku 5.60 da satmadim.. ya birak :)
bir de şu var komedi:)
3 ay önce: şirket 30 Haziran 2017 tarihi itibari ile Nurol Tower ve Nurol Park projesi ticari ünitelerine ilişkin kiralama faaliyetleri ile ilgili çalışmaları sürdürmekte olup 30 Haziran 2017 tarihi itibari ile önemli bir kısmı ile kiralama konusunda mutabakata varmıştır.
Bu gün:şirket 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile Nurol Tower ve Nurol Park projesi ticari ünitelerine ilişkin kiralama faaliyetleri ile ilgili çalışmaları sürdürmekte olup 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile önemli bir kısmı ile kiralama konusunda mutabakata varmıştır.
Bizi de zaten Vallentine yaniltti. Bence asil suclu o. Onu dinledik. O 3. Ceyrekte yansiyacak dedi. Ben temelden bi bok anlamiyorum artik hileli bilancolardan dolayi SADECE TEKNIK. O da basarabildigim kadar. TEKNIK sat demiyor demisti 5.xx lerde ama artik demiyor.