yarın kaç olacaktır ?
Haftaya kaç ?
yarın kaç olacaktır ?
Haftaya kaç ?
Şanslıyız arkadaşlar, yüksek kar açıklayan bütün firmalar yüzde 15 değer yitirdi, az kar ve zarar açıklayanlar is yerinde durdu veya prim yaptı, gözümüz aydın.....
ha ben yapıyorum yani tüm bunları, beklenti oluşturdum kötü bilanço yolladım sonra da müjdeli haber geliyor dedim, neden çünkü millete sattırıp kendim kazanacağım öyle mi!!!!
kafayı yemişsin sen, kendinde değilsin, beynin sulanmış, sıyırmışsın. Kaç zamandır ne yazdık onları bile okumamışsın, hele okuduysan hiç bir şey anlamamışsın. ben 2011 den beri bu hissedeyim de ondan ötesi sana mı soracağım ne diye buradaydım. keyfim istedi, canım çekti diyelim ki. Kimsin sen hesap soruyorsun, o kadar kan emici firma ise sen ne diye çalı arkasındasın da şimdi çıktın?
varsa fikrin çıkar söylersin, sataşacağına sen de fikir üret, yoksa lafın sataşma bana.
insan gibi yazıyoruz ama insan olmayana öyle yazmamak lazım demek ki.
Benim fikrim var evet, paylaşayım. Bu hisse hiçbir zaman verilen fiyat hedeflerine ulaşmayacak çünkü yukarıdan satıp aşağıdan alan ve bu döngüyü yüz binlerce kez yapsa bile kimsenin bir şey yapamayacağı bol paralı patronlara sahip. Meşhur Galip olayı da bunun göstergesi, işlerine çomak sokmaya çalışan adama karşı tarihi işlem hacmi yapıp, kimseye çomak sokturmayız dediler. Her hafta %1 kazansa, yılda %50 kazanır. Sen 5'leri beklerken adam 7'lere çıkmış gibi kar etti zaten. Fiyat yükseltip baş ağrıtmaya, dikkat çekmeye ne gerek var? Ky mal gibi, yükselecek diye izlesin. Onun malı çok, o daha çok zararda fikri de külliyen yanlış. Satış vs. bir durum olmadıkça hisse fiyatının patron için hiçbir önemi yoktur. Elindeki malın onda biriyle fiyatı istediği seviyeye çeker istediği anda. O an gelene kadar al-sat yaparak ky söğüşlemeye devam.
Zaten bilançodan da görüldüğü gibi firmanın her şeyi alavere, dalavere. İstanbul'un göbeğinde 3 tane proje yapıp hiç para kazanamadıklarını anlatıyorlar 50 sayfada. Hayrına inşaat dikip, milleti ev sahibi yapmışlar yani. En dandik laz müteahhit daire başına %100 kazanırken bunlar yüzlerce daire satıp 3 kuruş para kazanamamışlar.
Ben çalı arkasında filan değilim. Gayet de boğazıma kadar bu b.ka batmış durumdayım ama yarın %90'ını elden çıkarıp kalanıyla patron gibi al sat yapacağım. Hisse 2'li seviyelere gelirse tekrardan full girerim.
YETEDE!
son 3 ayda Towerda satış adedi sıfır, Parkta satış adedi 43 ve Life da 94 adet teslim yapılmış. Yıl sonu Life da gelir tablosuna yansıyan fazla olacaktır, eğer yatırım amaçlı kendine ayırmazsa bi bu kadar daha kar yazar en fazla muhtemelen.
Not: Life projesinde karlılık muhtemelen çok yüksek ama hasılat paylaşımı olduğu unutulmamalı.
O yüzden diyorum ki kanaatim, sadece satışlarla bir şey olmayacak, hareketlenmesi için rutin dışında bir şey olmalı bir haber gelmeli yoksa çok bekleriz.
Tower'da niye bu kadar çuvalladılar anlamıyorum.
Binanın bazası bomboş. Bir Allahın kulu çaycı bile açmaz mı? Tık yok! Çok acayip!
orada satış olmayacak bildiğim kadarı ile sattıklarını sattılar gerisi kiraya ayrılmadı mı? ben öyle hatırlıyorum, yatırım amaçlı gayrimenkullere geçirdiler satılmayanları diye aklımda kalmış. Yukarıda da satıştan ziyade towerla ilgili nakit girişi ifadesini ben ona yordum. Ha bu arada satsa da zaten çok bir kar çıkmaz en fazla nakit akışına etki eder zira değer artışı yaptığında geçen sene gelir tablosuna yansıtmıştı. Ama bunun haricinde satış için ellerinde tuttukları varsa ve hala satamıyorlarsa o zaman çuvallama ifadesi külliyen doğrudur.
Yer İmleri