şu tecrübelerden biraz da biz iztifade edelim.
ben ne zaman avcı boy çukuruna atlasam,
avcı bo
k çukuruna dönüyor birden. amonyum bi fosfat. :he:
Printable View
Şimdi 11.50 altı şeyin aşağı gelmesinde bankasıda , sanayiside rahatsız olup basıyor aşağı ,
dün aynı hikaye gün içi 12 bandında oldu .
Ben cidden gıdıklandığımı hissediyorum şu an. Çok yaşa Nebati Başkan:)))) Damadın ruhu geri geldi. TL ile MMT yapıyoruz.
Valla ben beğendim. Hayatta dolarla faizle isim olmamasına rağmen güzel. Şu memleketin tek sorunu veri doğruluğu ve dolarizasyon. Basta TÜİK ve diğer verilerde de şeffaf ve doğru paylaşım bu işin sonunu getirir. İkinci adımı piyasa sakinleştikten sonra vatandaş arası işlemlerde dövizin yasaklanmasi..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş bankasından yatırım işlemi yapabilen var mı?
Bende çok sık hata veriyor.
tcell en ucuz bis t 30 kagıdı ama sıkıntısı ne çözemedim...
teknik bunu der gerisni bilmem...
https://i.hizliresim.com/te0jf0w.jpg
Dolardan ziyade artık altın hesapları desteklenecek gibi. Her alınan dolar ABD'ye faizsiz destek deniyor. Altın alınması ise bir nevi şeytan taşlama oluyor belki.
kasım başında başlayan ve özellikle son 10 günde yaşanan dolar rallisi bir çılgınlıktı...özellikle son 1 hafta iş zıvanadan çıktı...şimdi köpük alındı zaten bakan nebati de bu ifadeyi kullanmış köpük gitti kur iyi bir yerlerde dengeye girecektir diye...önemli olan bundan sonrası...düşüş devam ederse ihracat merkezi değil ithalat cenneti oluruz...dengeyi nasıl sağlarlar bilemem...ama doların freni boşalmış gibi düşmesi de sıkıntı...
hangi yabancı gelirde 1 haftada %30-40 değer kazanmış para birimi olan ülkeden ithalat yapar...çin,tayland,vietnam orada dururken...
Giremiyorum şifre sorup duruyorRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin sıkıntın ozaman fazla Rambo filmleri izlemekten :)
Bu oynaklık normal kur,tahvil faizi,borsa,cds hepsi denge arıyor ,
denge kurulursa bu sefer fiyatlara yansır , sen yine kendine bir tane çelik yelek al böyle havalarda .:kahkah:
bozkurt parayı buldu yok piyasada neden avcı boy çukurunu öğrendi kontrol ediyor artık :oleyo:
Çevremde yurtdışına dolar 15 lira iken birim başına pazarlık kesip sayı sipariş veren bir ihracatçı abim var..
Atıyorum 150 dolara 10 birim mal anlaşmış anlaşma sayı üzerinden ..
Şimdi de diyor ki dolar düşünce sayıyı tamamlamam için ettiğim masraflar dahil birim malı gene verecem ama aldığım topladığım masraf ettiğim birime oranla yurt dışına 15 birim gibi bir maliyet çıktı diyor..
İki uci b*klu değnek oldu
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün alanlar bugun satıyor tutmuyor oynaklıktan dolayı ,
yılbaşı , hesap kapama , kur oynaklığı vs den dolayı olabilir.
2021 sonu böyle geçer gibi.
Şurda yılbaşına ne kaldı...
Bırakın hiç birşey için acele etmeyiniz..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
karı-koca emekli olmuş.Gidip 104 tl. den altın almışlar.Emekli tazminatıyla.
Öğretmen tanıdık var. Kredi çekmiş. 16 dan dolar almış...
Dolar işi cidden travmaya sebep olacak.
Bunlar madem doları 10-11 yapacaklardı neden asgari ücrete %50 zam yaptılar?
Şu an milyarlarca dolar satıyorsun, neden?
Enflasyonu baskılamak için diil mi?
Peki o yaptığın %50 zam, direk enflasyonu %50 lere çekmeyecek mi?
Her yaptıkları şey, her aldıkları karar ayrı bir tutarsızlık.
Acayip şekilde "kavala serbest bırakılıyor" dedikodusu da var şu an piyada.
Ben ihtimal vermem ama burası Türkiye...
İş Bankası sık sık arıza veriyor. IT kökenli genel müdüre de bu yakışırdı zaten. Beceriksiz herifler...
Hocam satış oluyorsa bu onların işi. Dolar 18 oda onların. Satan da onlar baskı oluşturmak için. %30 enflasyon olacak %14 faiz yada tek haneli. Bildiğin damat modeli devam. Reisij kitabı doğru çıktı algısı. Ukrayna savaşı ABD yatırımları onu saymıyorum. Biz sinekler para kazanamayiz timsahlar ve çakallar varken
1994 krizinde gidip bu dolar arttı deyip yılların dolarını arkadaşımın emekli annesi 10 binlerden bozdurdu sonra 40 binlerin üzerine çıktı. Sonra daha çıkacak diye tekrar almıştı.
Benim amcam da 2001'den sonra kendine gelemedi.
Şu anki aklım olsa TIP okuyup psikiyatrist olurdum, insan kesme işi diye hiç ilgilenmedim.
vur-kaç ve asla poz.tutma piyasası..
oturmadı hala..
Dolar grafiği ile xu030 ve xu100 grafiklerini yanyana koyun..
Doların seviyesine göre endeks in de seviye şu karmaşık ortamda hemen hemen 1-1 tutacak tır..
Şu karmaşa kalkınca aralarındaki bağ kopacak diye düşünüyorum..
Hangisi hangi yöne gider bilinmez..
Ama daha evvel yazdım..
Hem bu teminat tamamlamalar hemde döviz ve borsadan ağzı yanan insanlar ve DEM in de paraları kilitlemesi etkisi göz önüne alındığında borsada ileride sıkıcı günler geçirebiliriz..
Dolarda ki oynaklık biterse, vatandaş arası işlemlerde kullanımı kendi kendine kalkar zaten.
Ofisime yakın, her hafta gittiğim bir restoran var İstanbulda. İsim vermicem ama ünlü bi mekan.
Geçen perşembe gittim, bütün içki ve şarap menüsü dolara çevrilmiş.
Çağırdım garsonu, olm bu ne dedim... amerika'da mıyız?
Bugün menüyü dolara çevirdik, bundan sonra yabancı şarap ve tüm yabancı içkiler dolar olarak yazacak.
Siz hesabı istediğinizde o günkü güncel kurdan çevrilip, öle gelecek dedi.
Fırsatçılık mı? Tabii ki... Lakin orda içtiğiniz içkide maliyet içki değil ki zaten. Ana gider kalemi kira ve personel maliyetidir. O yüzden dolara endekslemesini gerektirecek hiçbir şey yok. Sadece fırsatçılık yapıyor. Ama Türkiye'de bu işin önünü açarsanız, bunlar olur. Bizim halk enflayonu sever, fırsatını bulduğu an çatır çatır zamları patlatır...
Enflasyonu yapan da vatandaş değil. Direk olarak sarayın kendisi. Dün goldman sachs sanırım, yabancı yatırımcılarına bi rapor yollamış. "Erdonomics" yazmış. Erdoğan ekonomisi sonunda literatüre girdi. Kimse anlamıyor ama herkes anlamlandırmaya çalışıyor...
10 TL civarında dengelenir bence.
Yabancı Ocak şubat aylarında duruma bakıp geri gelebilir. Yıl başlarında süre uzun olduğu için yeni girişler oluyormuş, yıl sonlarında defterleri kapatıyorlarmış.
Haftaya bankaları izlemek lazım. Bir seferinde son gün ISCTR tavan olmuş ertesi gün düşmüştü.
Geçenlerde Habertürk'de ekonomistleri topladılar durumu konuşuyorlardı. Konu kurlara geldi Piri Reis Üniversitesinden hoca kurlar ile ilgili bir şey söyledi, Koç Üniversitesi'nden profesör hocam finans konularına girdik diye uyardı.
Ekonomi ile finans konuları arasında muğlak bir sınır var.
Ben ekonomistim, ben iş adamıyım, ben bankacıyım, ben traderim, ben ticaret adamıyım, ben siyaset adamıyım vs aslında farklı konulara hakimiyet ifade edebiliyor, yanlış kullanım çok fazla.
Reisin MB'si olmayan rezervden daha kaç hafta böyle dolar satabilecek bakalım....
sonra görürüz 3 senede mi çıkacak 3 ayda mı 3 haftada mı...
ha; bu işin sonunda kazanan falan da çıkmayacak; her şey komple raydan çıkacak bu kafayla... kuru böyle böyle 10'a kadar basıp sonra rezervlerde sıfırı da tüketip bir gecede 15-20 oldu mu ertesi gün elinde dolar olan da iş miş yapamaz... hayat durur artık bu ülkede...
Adam resmen vatandaşları ayrı ayrı batırmak istemiş. Dolar borcu olan korktu bu uçacak baya zarar ederek dolar borcunu yüksekten kapattı. Başkası daha da yükseliyor diye dolar aldı. Borsa daki benim gibiler veda etti. Bu kadar maharetli ancak bizde olur.
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi - Haber Global
Haber Global internet sitesinde yayınlanan habere göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Çıkaramazlar..NET.. Diyeceksiniz ki Ocakta enflasyon var, Mayısta FED faiz artıracak..Dolar artacak o zman ne olacak???
TAMAM bende gidip DEM açarım.. Dolar çıkarsa oradan kar'ımı alırım..
DEM varken Dolar almak saçmalık; zira dolar düşünce para kaybediyorsun; ama DEM ile kayıp yok..üstüne % 14 var
Vatandaş DEM ile kendini garantiye alınca yerli talebi sönümlenir..Dolarda o kadar artmaz. :halay:
Osman Kavala'nın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi- Hürriyet