tesadüfen birazcık akıl kırıntısı üzerine sıçrasaydı keşke :dvr::dvr::dvr:
Printable View
Ulan kıt zekalı,
diyorsun yok evde cinayet işlerse senin üstüne kalır bilmemne.
Evde ev sahibi değil kiracı oturuyor,
kiacının ikameti yıllardır orada,
elektrik su yıllardır kiracının üzerine,
ama sen diyorsun ki cinayet ev sahibine kalır.
Geri zekalı mısın?
Ciddi soruyorum geri zekalı mısın?
Yeni kiracıdan değil MEVCUT KİRACIDAN bahsediyoruz,
salak diyor ki "aboneliği nasıl alacak ? kiracı sözleşmesi ile alabilir."
Eski kiracıyı konuşuyoruz aloo. Kafa gidik!
Allahım bu tipler bu zekayla nasıl ekmek parası bulabilmişler, nasıl düz yolda yürümeyi başarıp bu yaşa gelebilmişler hayret.
mecvut kiracı... sözleşmeyi yenilemiyon ve kirayı elden alıyon.
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa
anladımmmmmmmmmmmmmmm
lan zeki adamsınnn bee
bak ben yukarıdaki yazdıklarımı geri alıyom.
sen çok zekisin...
birde böyle deneyek :kahkah::kahkah:
Mahfi Hoca'dan yabancıya gayrimenkul isyanı: Üste para vererek tarihe geçtik
https://i.ekonomim.com/2/1280/720/st...cover.png.webp
Ekonomist Mahfi Eğilmez yabancılara gayrimenkul satışı ile verilen vatandaşlığa dair mevcut tabloda 5 yıl önce ev alanların evleri iki katına sattığını ve üstüne vatandaşlık aldıklarını belirtti. Eğilmez "Üste para vererek vatandaşlık veren tek ülke olduk" diye tepki gösterdi.
https://www.ekonomim.com/gundem/ekon...-haberi-751716
cevaplar için herkese teşekkür ederim. Kiracılar mevcut kiracılar. Elektrik, su vs. kendi üzerlerine geliyor. Demekki sözleşme yapılmıştır. Bende aynı binadayım. Ben tırsak adamım kural dışı birşey yapmıyim. İbana istiyim vergimi verim. Atıyorum 10 yıldır babama birşey olmaz benim ilk yılımda ceza gelir. Uğursuz bir adam olmasam 59-60 yaşındaki annem ve babam aynı hafta bu kadar ileri derece yatalak hasta olmazlardı. Babamın bugün engel raporu çıktı. %100 engelli onla vasi olcakmışım mahkameye başvurup. 2,5 ay olduğu için yoğun bakımdan çıkarıp bakım evine göndermek istiyorlar. Vasi olmadan çıkaramıyorlarmış. Ee çıkarmayın kalsın o zaman diyorum eve götürün o zaman diyorlar.
Son dakika: TÜİK açıkladı, temmuz ayı kira zam oranı belli oldu (Temmuz kira zammı ne kadar oldu?)
https://i.dunya.com/2/660/372/storag...cover.jpg.webp
KİRA ZAMMI NE KADAR OLDU TEMMUZ 2024: Kira artışında yüzde 25'lik sınırının sona ermesiyle yeniden TÜFE dönemi başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Kira artışlarını etkileyen 12 aylık TÜFE rakamı yüzde 65.07 oldu. Peki, temmuz ayı kira zam oranı ne kadar, kaç TL oldu?
https://www.dunya.com/ekonomi/son-da...2065.07%20oldu.
bir şey daışacagım arkadaşlar ...2018 de evlendim ..2018 temmuzunda kiraya geçtim...o zaman için asgari ücret 2300 lira iken ..ben zaten yüksek bir kira ile başlamıştım..2000 lira kira ile başlamıştım...ki ev sahibimde bunun farkında idi..civar kiralar 1750 civarı idi...biz sıfır tadilatlı ve eşimin okuluna bir kaç adım diye farketmez diye tuttuk...2019 yılında zaten yuksek oldugu için kiramız 2000 lira oldu... ki ben ev sahibi ile konuştum...sizden memnunum adı artış benim aklımdan geçen 2200 dedi..bende pazarlık sünnettendir dedim 2100 olsun dedim ..iyi olur dedi...konuşmamış sadece 2 dk sürdü...2020 yılında 2300 oldu..2021 yılında pandemi nedeni ile 2400 oldu...2022 yılında kira artış sınırlaması geldi ..ben geçmişte az artış olmasından dolayı...civardaki kirlar 5-6 bin lira iken ben o 4000 bin istedi ben 3250 yapalım dedim 3500 de yine kısa bir telefon konuşmasından sonra 3500 de mutabık kaldık...2023 te yine %25 kira sınırlaması varken...civar kirlar 10 -11 lere çıkınca ...ben %25 e uymadan kiralar 10 -11 ken o 8500 istedi pazarlıkla 7500 de karar kıldık.. yani %112 zam yaptım...şimdi bugün yine aradı...kira 20 bin diyor...normalde ayın 15 in den 15 ine kira yatırıyoruz ..çinkü o şekilde anlaştık..ama son iki senedir emekli oldugumdan 20 si oldumu 5 gün geçikmeli ama hep ayın 20sinde yatıyorum kirayı.. 21 i olmaz hiç.. https://www.sahibinden.com/ilan/emla...81839689/detay https://www.sahibinden.com/ilan/emla...81002882/detay bu koydugum daireler iki cadde ..ve bu iki caddesinin arasında ara sokakta ..ve bu dairelerde n daha eski bir evdeyim.. ve benim ev çatı katı...ve üzerinde çatı olmadıgı için izalasyonu çök kötü bir ev..linkler açılıyormu bilmyorum ..açılmıyorsa ben yinede yazayım.. çünkü bu iki evde bana sadece 100 er metre ara ..biri 17500 digeri 20 000 ilanda.. belki arasak pazarlıkla 1000-1500 lira bile inebilir...ben bu emsallere istinaden...15000 teklif ettim.. ama evsahibi yanaşmıyor...sizce izlemem gereken yol nedir..? 1,5 sene sonra oglanın üniversite bittigi zaman ..bende işimi fesh edecegim.. o zaman ev alacagım zaten...o yüzden 1,5 seneligine ayrıca kiraya da çıkmak istemiyorum..aslında sıkışır biraz yine 20 bin i öderim.. ama bu aç gözlülüge de pirim vermek istemiyorum...hiç ev sahibini magdur etmeyecek şekilde ...emsallerin %70 i gibi bir rakama hep çıktım..kendi kirası 22500 olmuş...kendisi narlıdere de oturuyor..150 metre kare ev yeni binada deprem yönetmeligine göre yapılmş. deniz gören 8 milyonluk bir ev ...bizim oturdugumuz ev karşı apartmanda geçen ay ev satıldı ara kat 3850 ye.. hadi 4 milyon olsun...kendi oturdugu yerlerde kiralar 35000 olmuş...kendi agzıyla soyluyor...o 35 bin lik evde 22500 oturacak ama benim civarımda zaten evler 17500 -20 arası iken benden 20 bin talep edecek...civardaki kiralar 20 bin iken ben yine %70 i 14bin yapıyor ..ben 15 bin teklif etmişim..resmi kira artışına gitsem %65 12375 yapıyor.. ben yinede 15 bin teklif ediyorum...sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?izalasyonun kötüligünü şöyle soyleym.. izmirdeyiz ..ve bu kış yumuşak geçtigi halde.. ve dogalgazda inidirim olmasına ragmen 1750 den aşagı hiç ödemedim.. geçen yazda 1500 den aşagı elektrik ödemedim ...
Cemsoy abi anladığım kadarıyla en son kiranı 7500 yapmışsın, bugüne kadar ev sahibinle güzel bir ilişkin varmış belli ki ve hep kira konusunda anlaşabilmişsin. Fakat şimdi bu şekilde geliyorsa sana yasal yollara başvurmanı önereceğim.
"Temmuz ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 65,07 olmasının ardından yüzde 65,07 olarak uygulanacak." Bu yasal veriye göre ev sahibinin senden talep edebileceği maksimum kira 12375 TL. Bence 12375 öner, tüfe verisini göster ve daha fazla bir şey yapamayacağını söyle. Biraz gerginlik çıkabilir fakat yasal yolla korunuyorsun, ve ev sahibi maksimum bunu bekleyebilir senden.
ben kimseyle kavgalı veya mahkemelik olmak istemem ..o yüzden zaten hep rayiç bedelin % 70 i ni korumaya özen gösterdim ..ama şimdi de zaten 15bin teklif ettim ..hakkım 12375 oldugunu biliyorum... ama yinede magdur olmasın diye 15 teklif ettim ...ha bu linkteki evlerin mutfakları biraz küçük.. ama cadde üstü ve önleri daha ferah.. benim ev aynı binanın yan sokagının içinde.. ve dip dibe...ama bunlar daha korunaklı ve arakat.. benim çatı katı.. şeytan diyor.. çık taşın.. ama taşınmakta bir masraf..ama ben çıkarsam tamam eve baktık ..ama çıkarsak en azında bir boya badana yapması lazım..kendisine de bir masraf ..en az 50 bin liralık olacak.. ve sonuçta yine evi 20 ye veremeyecek 3 ay en az boş kalacak ...belki okullalara dogru..17,50 e verecek..aslında hem 50 bin masrafı olacak hem 3 ay kiradan olacak sonra dövünecek.. keske 15 e verseydim diye.. ama bu arada bende bir 50-100 binlik olacagım taşınma masrafı ile ..kırılan dökğlen eşyalar ile .. yok depozito yok emlakçı parası yok naklyeci...yok yeni eve perdeler uymadı vs diye...yeniden parde yaptırması vs vs ..
Artış oranınız sözleşmede yazıyor mu?
Yazıyorsa mevcut kiranıza o artışı uygulayıp çıkan miktarı ev sahibinin hesabına yatırın.
Yazmıyorsa anlık yeni kira artış oranı yüzde 65,07. Bu oranı uygulayıp yeni kiranızı ev sahibinin hesabına yatırın.
Bıdı bıdı ederse mahkeme yolunu gösterip telefonu kapatın.
2018 yılında asgari ücret 1600TL idi.
Sıfır tadilatlı bir ev olması kira fiyatını artırır.
Asgari ücrete göre değerlendirirseniz şu an ev kiranız 21.250TL'ye denk gelir.
%10 eski kiracı indirimi ile 19000TL eder.
Semtteki diğer evlere baktığımda sizden istenen 20binTL makul duruyor. Tadilatlı bir eve göre alt sınırdan kira istenmiş.
5. yılınızı doldurduğunuz için rayiç bedel istenebilir. Ama kiracının ödeme gücü rayiç bedeller kadar arttı mı tartışılır.
15binden tek kuruş fazla vermezdim.
karşılıklı iyi niyet önemlidir.
bir taraf bunu bozuyorsa ona karşı artık iyi niyetli davranmaya gerek yok.
asgari ücret 2000 tl dedigim..evet 2019 yılında 2000 oldu.. asgari ücret..ben temmuz da tuttum ..ekimde geçtim eve...ekime kadar olan kirayı peşin vermiştim..ama tuttugum zaman dolar 4 tl idi ..çok iyi hatırlıyorum.. çünkü sözleşme imzalamaya giderken geç kaldım döviz bürosu kapanmıştı.. dolar olarak verdim..4 aylık kira ve bir depozito..2500 dolar +500 dolar da emlakçıya verdim..bugün 500 dolar 16500 yapıyor..eski kiracı olmaın biravantajı olmalı..tadilatla vss ile ugraştırmadan..devm ediyorum..şimdi mimar sinan mahalesi dedigin zaman kömple mahaleye baktınmı 50-60 bin kiralık olan yerlerde var.. zaten onlar da o zaman 4-5 bin tl idi..göndersigim linkteki yerler benim evimin 100 metre yakınında olanlar ..benim bir üst sokagım fuara bakıyor.. oradaki evlerin kiraları 35-40 bin tl ..iki ay önce benim altıma aynı apartmana yeni kiracı taşındı..20 bin den ilandaydı.. kiracıyla konuştım kaça tuttun diye.. 18 bin e tuttmuş...aynı aparman ara kat ..ve iki aylık bir zaman dilimi ...
Turkiyede herkes bahce icinde evde yasasa ne olur
https://www.facebook.com/share/r/cfh...ibextid=0VwfS7
Chicago'daki ev sahibi, emlak vergisinin 1.800 dolardan 30.000 dolara fırladığına dair bir bildirim aldıktan sonra şaşkına döndü...
Darryl Lloyd bu yıl 30.000 dolardan fazla bir emlak vergisi faturası almaya hazır değildi; bu, geçen yılki 1.800 dolarlık faturaya göre %1.567'lik büyük bir artış anlamına geliyor.
Yeni yasa tasarısı, Lloyd'un Chicago Heights'taki 1950'lerden kalma mütevazı evinin değerinin 1 milyon dolardan fazla olduğunun belirlenmesine dayanıyordu.
Ancak Lloyd, üç yatak odalı, bir banyolu evi 2006 yılında 115.000 dolara satın aldı ve mevcut piyasa değerinin 180.000 doların biraz üzerinde olduğuna inanıyor; bu da yedi haneli bir rakama yakın değil.Lloyd, FOX 32 Chicago'ya "Bu artışı gördüğümde kelimenin tam anlamıyla yıkıldım," dedi . "960 fit kare görüyorum. İkinci bir katım yok. Bodrumum yok."
Dizel tamircisi ve güvenlik müfettişi, geçirdiği bir kazadan sonra engellilik maaşına bel bağlamıştı ve bu parayı nasıl harcayacağından emin değildi.
"Bir akrabamın yanına taşınmam gerekecek ya da bir şey," dedi. "Bunu karşılayamam."
Cook County'deki 4.400'den fazla evin değeri yanlış hesaplandı ve değerlendirildi
Lloyd, ilk başta sorunu Cook County Vergi Tahsildarlığı Ofisi ile çözmeye çalıştı ancak ciddiye alınmadı.
"Onlara önemli bir artış olduğunu söylediğimde, 'herkesin vergisi artacak' dediler" diye anlattı.
Ancak Lloyd, FOX 32 Chicago ile temasa geçtikten sonra, Değerlendirme Ofisi ile temasa geçti ve Lloyd'un iddia ettiği gibi fahiş vergi faturasının bir hata olduğunu keşfetti.
Ofisten bir temsilci, "Bu mülke, istemeden mülke uygulanan bir izin nedeniyle yanlış bir değerlendirme yapıldı," dedi. "Önümüzdeki haftalarda bu mülk için düzeltilmiş bir vergi faturası işleme koyacağız ve böylece ev sahibinin nihayetinde emlak vergilerinde doğru tutarı ödemesini sağlayacağız."
Lloyd, bölgedeki yanlış emlak vergisi faturası ile tebliğ edilen tek ev sahibi değil. Aslında, FOX 32, Değerleme Ofisi'nin güney ve güneybatı banliyölerinde 4.400'den fazla ev için arazi değerlerini yanlış hesapladığını ve bunun da daha büyük arazilerde bulunan evler için büyük aşırı değerlendirmelere yol açtığını ortaya koyduğu bildirilen bir analize atıfta bulunuyor.
"Eğer benim başıma geldiyse, muhtemelen başkalarının da başına gelmiştir. Hemen harekete geçilmesini isterim" dedi Lloyd.
Emlakınız için yanlış bir vergi faturası alırsanız ne yapmalısınız
Yıllar geçtikçe ABD'deki birçok mülkün değeri artarken, ev sahiplerinin Lloyd's gibi benzer durumlarla karşılaşması ve kendilerine yanlış bir vergi faturası tebliğ edilmesi hâlâ mümkün.
Öncelikle, belediyenizin emlak vergilerinizi nasıl hesapladığını anlamanız önemlidir; böylece yaklaşan bir faturaya hazırlıklı olabilir veya hesaplamaları kendiniz doğrulayabilirsiniz.
Bu vergiler genellikle yerel vergi oranınız ve mülkünüzün güncel piyasa değeri kullanılarak hesaplanan bu, mülk değerleri değiştikçe bir değerlendirici tarafından tahmin edilir. Bu mülk vergisi hesaplamasının bir dökümünü yerel vergi dairenizin web sitesinde bulabilirsiniz.
Ayrıca, vergi faturalarınızın uyumlu olup olmadığını belirlemek için bölgenizdeki benzer mülklerin vergi tahminlerini de araştırabilirsiniz.
Ve muafiyetleri kontrol etmeyi unutmayın. Bazı eyaletler ve belediyeler, yaşlı yetişkinler, gaziler veya engelli kişiler gibi belirli durumlarda vergi indirimi sunabilir.
Yanlış bir vergi faturası aldığınızdan veya mülkünüzün doğru bir şekilde değerlendirilmediğinden eminseniz, yerel vergi dairenize itirazda bulunabilirsiniz.
İddianızın incelenmesi için muhtemelen küçük bir dosyalama ücreti ödemeniz gerekeceğini ve ayrıca bir avukat tutmanız gerekebileceğini unutmayın.
Ayrıca, davanızla ilgili bir kararın hızlı bir şekilde alınacağının veya incelemeden sonra faturanızın düşeceğinin garantisi yoktur. İncelemecinizin değerlendirmenizi çok düşük bulması ve size indirim yapmak yerine bunu artırması riskiyle bile karşı karşıya kalacaksınız. Bu nedenle, itirazınızı sunmadan önce fazla ücretlendirildiğinizden emin olun.
https://www.yahoo.com/finance/news/c...101600890.html
hey yavrum hey , memurun insafına bırakılırsa....
Ahmet bu adamda sende boş işlerle uğraşıyorsun istanbulla konya izmitle malatya sivas ile izmir aynı konumda mı
Hadi istanbulluların hepsini bi sığdırsqn 300 metrekarelik dubleks evlere ne orman kalır ne göl dağlara bile ev yapacaksın askeri alan olmayacak havaalanı tren rayları havaalanları park ve oyun alanları avmler
https://pbs.twimg.com/media/GRyAstFX...jpg&name=small
Şaşırdık mı ?
türkiye'de 20 milyon konut olsa; her biri 300 metre kare
=20.000.000 x 300 =6.000.000.000 metrekare araziye ihtiyaç duyar.
bu miktarı kilometre kareye çevirmek istersek
6.000.000.000 /1.000.000 = 6.000 kilometre kare eder.
Türkiyenin yüz ölçümü 785.000 kilometre olduğunu düşünürsek
785.000/6.000 x 100= %0,7643 eder.
Yani türkiyede her hane 300 metre arazi üzerine inşa edilmiş bir evde yaşasa ülkenin % 1,i bile etmiyor.
O halde bu kadar sıkış tepiş yaşamanın ne alemi var.
Hadi yolları parkları şunları bunları da dahil edelim
%1,5-2 arasında ülke arazinin imara açılması herkesin insan gibi yaşaması için fazla fazla yeter de artar.
Yanlış hesap mı yapıyorum nedir, ben de anlamadım.
Bizi böyle kıç kıça sıkıştırmalarının rant dışında bir nedenini ben göremiyorum.
Ulan rantını gene elde et.
Hiç olmazsai insanların insanca yaşaması için gerekli metrekareyi de bu insanlara ayır.
Emlak Sektörünün Kan Ağladığı iddasına x kullanıcılarından yoğun tepki geldi
https://pbs.twimg.com/media/GR-4nRlX...jpg&name=small
Satışların durmasıyla ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla birlikte teker teker işsiz kalmaya başlayan emlakçılar isyan etti;
-İstanbulda aylık 80-85 emlak dükkânı kapanıyor.
-Yabancı yatırımcı artık Türkiyeye yatırım yapmayı mantıklı bulmuyor.
-Vatandaşımızın ev alacak parası yok, Araplar da artık ev satın almak yerine kirada oturmayı tercih ediyor.
-% 25'e varan fiyat düşüşü olmasına rağmen piyasa çok durgun. Kan ağlıyoruz.
- Adımız dolandırıcıya çıktı, biz sadece işimizi yapıyoruz.
https://x.com/Bustonhaber/status/1810368568875262437
17500 den anlaştık... ama kendimi enayi gibi hissediyorum...yukarıda gönderimde ki gösteridim lniklerdeki evler benim evden daha iyi konumda ve daha korunaklı ve daha iyi durumda olmalarına ragmen..17500 de anlaştık...6 senelik eski kiracı olmama ragmen.. hiç ev sahibini magdur etmeme ragmen.. halen daha israrla o evlerle aynı parayı istemesi açıkçası...kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum. 17500 şu anki eve verecegime 20 bin öbür ilan daki eve veririm ..en azından ev ara kat oldugu için ısıtma ve sogutmada ..aradaki farkı kapatırım...ama taşınma demek en az 100-150 bin demek..en az bir kira depozito vercceksin..bir kira emlakçıya vereceksin.. en az iki aylık kira peşinat vereceksin ..nakliyesi vs vs derken 100 binlik olmuşsun..ama önümüzdeki sene ben de artık çirkefe yatacagım...çünkü ..çirkefleşen karlı çıkıyor...otursaydım adamın evide %25 kira artışları ile.. şimdi maksimum 6-7 bin kira ile devam ediyor olacaktım.. iyi niyetli olmayacaksın onu anladım...
Kiracılar şimdi yandı: Artık iki kere alınacak
https://eskisehirnet.teimg.com/crop/.../konut-6-1.jpg
Kiraların %25'lik zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte kiracılar, hem maddi yük hem de hukuki belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Ev sahipleri, kira sözleşmelerini 6 aylık periyotlarla yaparak yılda iki kez zam uygulamasına başladı. Bu durum, kiracıların bütçesini zorlarken, hukuki açıdan da tartışmalara yol açıyor. Kira artışlarının enflasyon oranlarını baz alması gerektiğini vurgulayan hukukçular, mevcut uygulamanın hukuki geçerliliği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Kiraların %25'lik zam sınırının kaldırılmasının ardından bazı ev sahipleri, kira sözleşmelerini 6 aya indirerek yılda iki kez zam yapmaya başladı.
Bu uygulama, kiracıların mali yükünü artırırken, yasal belirsizliklere de neden oluyor. Hukukçular, kira artışlarının yıllık enflasyon oranını baz alması gerektiğini vurgularken, %60'a varan zamların yasal olmadığını belirtiyor. Kiracıların bu durumda nasıl hareket edeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.
Bazı ev sahipleri, mevcut enflasyon oranlarını yetersiz bularak kiralara %60'a varan zamlar yapmaya başladı. Hukukçular, kira artışlarının yıllık enflasyon oranını baz alması gerektiğini vurguluyor.
YASAL DEĞİL
Uzmanlar, yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan kira zamlarının yasal olmadığını vurguluyor. Kira artışlarının serbest piyasa koşullarına bırakılmış gibi görünmesine rağmen, yıllık enflasyon oranını aşan zamlar hukuken geçerli sayılmıyor.
https://www.eskisehir.net/kiracilar-...tjv81eahnx3if5
o haberi yapan salağın yıllık enflasyon oranından haberi yok
Adam hakli beyler
https://www.facebook.com/share/r/VPF...ibextid=0VwfS7
Vakıflardan TOGGlu sünnet şöleni
https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/...2b995323eb.jpg
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Tekirdağda sosyal yardım yapılan ailelerin çocuklarına sünnet şöleni düzenlendi. Milli otomobil TOGG ve klasik otomobillerden oluşan konvoy renkli görüntüler oluşturdu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Tekirdağda kuru gıda yardımı yapılan ailelerin çocukları için sünnet şöleni düzenledi. Sünnet şölenine 40 çocukla birlikte, aile üyelerinden oluşan 150 kişi de katıldı. Çocuklara, sünnet kıyafeti, spor ayakkabı ve bisikletler alındı.
TOGGlu tarihten günümüz konvoyu
Sünnet şöleni ailelerin Eyüp İmaretinde buluşmasıyla başladı. Coşkuyla gerçekleşen sünnet şöleninde yerli ve milli otomobil TOGG ve klasik otomobiller süslendi. Tarihten Günümüz konvoyu oluşturuldu. Sünnet konvoyunun ilk durağı Vakıf eserleri ve Rahmi Koç Müzesi oldu. Müzede çocuklara tarihi ve yerli araçlar hakkında bilgi verildi. Öğle saatinde sünnet konvoyu Eyüp Sultan Camine geldi. Hem cami hem de türbe ziyaret edilerek, dualar okundu.
Çocuklar Hacivat ve Karagöz ile eğlendi
Sünnet konvoyunda yer alan çocuklar ile ailelerine Eyüp Mihrişah Valide Sultan İmaretinde yemek verildi. İmaret bahçesine oyun parkı kurularak, mısırlar dağıtılıp çocuk müzikleri eşliğinde oyunlar oynanıp hediyeler dağıtıldı. Çocuklar palyaço, Hacivat ve Karagöz oyunlarıyla keyifli vakit geçirdi.
Tarihi vakfın hayır şartı
Amasyada 1496 tarihinde kurulan ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil edilen Sultan 2. Bayezid Vakfıının hayır şartı, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen muhteşem şölen ile gerçekleştirilmiş oldu.
Semanur Kaygısız
https://www.iha.com.tr/istanbul-habe...oleni-98535538
Vay vay...
Bu sene yılbaşında hemen kiracılarına kiraları güncelliyorum ,piyasadaki fiyatlara getiriyorum diyerek % 1.000'e VARAN ZAMLARI acımasızca yap...
Kiracılarını perişan et...
Kira diye topladığın milyonları gösterşili-şatafatlı sünnet showlarına dök
ondan sonra vakfın kitabesinde hayır şartı diye yazılıyor diye propaganda yap !!!
3 yılda 1,8 milyon'dan 11,5 milyona. Hala satılık.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...839e20e1f1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0d856e60e2.jpg
Benim favori listemde de bir ilan 2 yıldır devam ediyor:
04 Temmuz 2022 Fiyatı
2.950.000 TL
Şu Anki Fiyatı
6.750.000 TL
Şu anki fiyatı da piyasanın üzerinde. Bu gidişle evin satılma olasılığı sıfır.
Bu tarz ilanları emlakçılar kendi reklamlarını yapmak için veriyorlar. Bilmem ne emlaktan satılık... diye sayfada boy gösteriyorlar sürekli.
Meseleye bir taraftan bakan, evini ilana koyup yıllarca satamayan, ööööyle boş boş bekleyen satıcıları görür,
diğer taraftan bakan, ilanları favoriye atıp yıllarca alamayan, ööööyle boş boş bekleyen alıcıları.
Tencere dibin kara, seninki benden kara.
Almanya dışında (kısmen ABD) araziye böyle yayılan ülke yok yalnız. Avrupa Amerika Asya bakın hep metropoller diye bir olayı var. Demek ki bir şekilde olamıyor oralarda, Almanya da hakikaten düzlük ülke komple ova.
Benim de malesef çok katlıda evim var, bahçem ve köyde atadan kalma evim de mevcut, çok katlı evimle arası arabayla 45 dakika.
Ama şehirleşme o kadar rezil ki kendi ata toprağıma gidip de kendi evime yerleşemiyorum, o yok bu yok yol yok okul yok hastane yok avm yok. Her şey büyük şehirde. Sıkış tepiş üst üste bi de tanesine bilmemkaç milyon istiyorlar. Hakikaten saçma ama durum da bu ne yapalım elden bir şey gelmiyor.
hastane , okul , avm vs üstyapıyı saymıyorum bile ;alt yapı maliyeti diye bir gerçek var. ilave binlerce km su, kanalizasyon , yol , doğalgaz , elektrik vs altyapısı büyük maliyet...
Aslında apartmanda yaşamak daha rafine, barınmanın tüm sorunlarını minimum maliyet ve zamanla çözerek başka zevklerinize vakit ayırıyorsunuz.
Bizde kentsel dönüşümün kötü uygulaması ile beraber bu eziyete dönüşüyor. 16 daireli bir apartmana 32 araçlık otopark yapılması gerekirken 8 araçla kavga başlasın deniyor.
Teoride apartmanlarla daha çok yeşil alana pay ayrılması gerekirken her boşluğa apartman konduruluyor.
Son olarak toplum teoride başkaları ne der konusunda çok hassas iken, ne trafikte ne de ortak alanların kullanımda kimseyi umursamıyor.